Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Λαμία: Μπουρίνι έριξε δέντρα – «Κόπηκε» το ρεύμα και έσβησαν τα φανάρια της πόλης

 Λαμία: Μπουρίνι έριξε δέντρα – «Κόπηκε» το ρεύμα και έσβησαν τα φανάρια της πόλης 

Ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από δυνατούς ανέμους, σάρωσε το βράδυ του Σαββάτου (07.09.2024) αρχικά τη Βόρεια Φθιώτιδα  και στη συνέχεια την Λαμία προκαλώντας πολλές ζημιές.

Η κακοκαιρία που έπληξε ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας έπληξε και την πόλη της Λαμίας αλλά και τη Φθιώτιδα στην περιοχή του Δήμου Δομοκού. Οι περισσότεροι δρόμοι στις πόλεις μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων από την ισχυρή βροχόπτωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν να στήσουν κάλπες για την πρόταση μομφής – Ο Κασσελάκης έφυγε από την Κεντρική Επιτροπή

 ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν να στήσουν κάλπες για την πρόταση μομφής – Ο Κασσελάκης έφυγε από την Κεντρική Επιτροπή 

Ο… μύλος συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να “τραβάει” για ώρες και τον Στέφανο Κασσελάκη να εμφανίζεται ενοχλημένος από τη διαδικασία, αφού αργά το βράδυ έγινε ψηφοφορία για το αν η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα είναι μυστική ή όχι! Τελικά θα στηθούν κάλπες και η ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή, 10:00 με 13:00.

Και ενώ η ώρα έδειχνε λίγο πριν από τις 22:50 το βράδυ του Σαββάτου (07.09.2024), ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να βγεί από την αίθουσα όπου συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί. 

Εθνική… τριών αστέρων Ελλάδα-Φινλανδία 3-0: Κυνική η Εθνική πήρε τη νίκη στο ντεμπούτο του Γιοβάνοβιτς

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο όμιλο της Β' Κατηγορίας του Nations League, μιας και επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Με το… δεξί ξεκίνησε στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου. Η “γαλανόλευκη” παρουσίασε εξαιρετική εικόνα, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής μιας και

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς απόντες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

 Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς απόντες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 

«Έλαμψαν» δια της απουσίας τους ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου (7/9/24) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, τα τελευταία χρόνια, παραδοσιακά παρακολουθούσαν διά ζώσης τις ομιλίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Έτσι η σημερινή απουσίας τους συζητήθηκε αρκετά. Ένας λόγος παραπάνω είναι και το γεγονός ότι η απουσία τους αυτή, έρχεται λίγους μήνες μετά τη δημόσια διαφοροποίησή τους, με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ποιοι στηρίζουν ποια υποψηφιότητα και γιατί

 Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ποιοι στηρίζουν ποια υποψηφιότητα και γιατί 

Τι θα πράξουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από τους 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περίπου το ένα τρίτο έχουν ήδη πάρει ή θα πάρουν ανοιχτά θέση υπέρ κάποιας υποψηφιότητας για την ηγεσία. Για παράδειγμα: Οι Μανώλης Χριστοδουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Απόστολος Πάνας έχουν ήδη ταχθεί, δημόσια, υπέρ του Χάρη Δούκα, όπως και οι ευρωβουλευτές Νίκος Παπανδρέου και Σάκης Αρναούτογλου υπέρ του Παύλου Γερουλάνου. Οι Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής συγκαταλέγονται στους στενότερους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, που έχει σίγουρα μαζί του αρκετούς βουλευτές επαρχίας, ειδικά από την βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. 

Η Άννα Διαμαντοπούλου, παρά την δωδεκαετή απουσία της από το «γίγνεσθαι» στο ΠΑΣΟΚ έχει δικτυωθεί με δεκάδες πρώην βουλευτές, αλλά και εν ενεργεία όπως ο Π. Κουκουλόπουλος και η Ευ. Λιακούλη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα τα μάθουμε όλα για όλους μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. Κάποιοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν στράτευση στο πλευρό των ηττημένων, ενώ άλλοι θα μείνουν ουδέτεροι, είτε επιτήδεια, είτε άδολα, όπως ο Στέφανος Παραστατίδης που έχει δίκτυο σε όλη τη χώρα και θέλει να το αξιοποιήσει δημιουργικά την επόμενη μέρα.

Ειδικότερα: 

Κοζάνη: «Άνοιξαν» οι ουρανοί – Χαλάζι σε σχήμα καρυδιού διέλυσε τέντες μαγαζιών

Κοζάνη: «Άνοιξαν» οι ουρανοί – Χαλάζι σε σχήμα καρυδιού διέλυσε τέντες μαγαζιών  

Το φθινόπωρο «μπήκε» για τα καλά με ισχυρές βροχές και έντονη χαλαζόπτωση. Στην πόλη της Κοζάνης «έπεσαν» τόνοι νερού προκαλώντας προβλήματα, ιδιαίτερα σε καλλιέργειες φρούτων, σε τέντες και σκεπές σπιτιών και σε αυτοκίνητα. 

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, μόνο σταγόνες χαλαζιού δεν ήταν αυτές που έπεσαν αφού είχαν σχήμα και μέγεθος όσο ένα καρύδι.

Ντόπιοι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το το ρέμα του Ξερόλακκα στο Βελβεντό αποκαλύπτοντας σκηνές «αποκάλυψης».

 Η κακοκαιρία σε ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενώ πρόκειται να σημειωθεί και σχετική πτώση της θερμοκρασίας.

Θάνατος λουόμενης στους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας

Θάνατος λουόμενης στους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας 

Μια ακόμη απώλεια ανθρώπινης ζωής στις θάλασσες. Το δυσάρεστο περιστατικό, συνέβη στην παραθαλάσσια Κορινθία.

Πιο συγκεκριμένα, μία 71χρονη, εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Ενημερώθηκε για το συμβάν η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου.

Η γυναίκα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Απ’ το Α Λιμενικό Τμήμα των Αγίων Θεοδώρων, του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία των Αθηνών.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε 3 τέτοια περιστατικά στην Κορινθία.


 

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα για μισθούς, συντάξεις και στέγη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 88η ΔΕΘ

 arthrou-deth 

Ένα συνεκτικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αύξηση των εισοδημάτων, την ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, την άμβλυνση ανισοτήτων και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων όπως είναι το στεγαστικό και το δημογραφικό, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι παρεμβάσεις για το 2025, που εκτείνονται μέχρι το 2027, συνθέτουν έναν πλήρη οδικό χάρτη προς το μέλλον, υλοποιούν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Κύπελλο Ελλάδας: Στα... 14 τέρματα σταμάτησε η Κηφισιά! Άτυχος ο ΠΑΣ Κόρινθος απεκλείστηκε στα πέναλτι

 

Η 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ξεκίνησε σήμερα (7/9) με τη διεξαγωγή πέντε αναμετρήσεων και θα συνεχιστεί αύριο (8/9) με άλλα είκοσι παιχνίδια, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει την Τετάρτη (11/9), όταν και θα συμπληρωθεί το "παζλ" του επόμενου γύρου.

Στη μάχη του Κυπέλλου μπήκαν από σήμερα οι ομάδες του Super League 2 και δεν σημειώθηκε κάποια έκπληξη, καθώς όλες κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την τρίτη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, πανηγύρισαν την πρόκριση εκτός έδρας, όπως ορίζει ο κανονισμός, αφού αντιμετώπιζαν ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας.

Η Παναχαϊκή χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο της παράτασης για να περάσει από το ουδέτερο γήπεδο του Αλμυρού, όπου τυπικά γηπεδούχος ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση ο Διαγόρας Ρόδου απέναντι στην Κόρινθο, ενώ πιο εύκολο έργο είχαν οι Καβάλα, ΑΕΛ και Κηφισιά. Μάλιστα, η τελευταία πέτυχε την πέμπτη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του θεσμού.Η αναμέτρηση που τράβηξε πάνω της τα περισσότερα βλέμματα, ήταν ανάμεσα στον Διαγόρα Ραχών Ικαρίας και την Κηφισιά, με τους φιλοξενούμενους να σταματάνε στο 14-0.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ 

Ο Διαγόρας Ρόδου 5-4 στα πέναλτι τον ΠΑΣ Κόρινθος – Προκρίθηκε στην 3η φάση του Κυπέλλου

Σαν σήμερα: Ο σεισμός της Πάρνηθας 25 χρόνια πριν (το 1999)

 Ο σεισμός της Πάρνηθας το 1999 

Ο σεισμός της Πάρνηθας, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα, και προκάλεσε 143 θανάτους και ζημιές που έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπολογίστηκε ότι τουλάχιστον άλλοι 85 σώθηκαν μέσα από τα συντρίμμια, 2.000 τραυματίστηκαν και 50.000 έμειναν άστεγοι. Είναι ο φονικότερος σεισμός των τελευταίων 50 ετών και η φυσική καταστροφή με το μεγαλύτερο κόστος σε υλικές ζημιές που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα.