Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Γιατί η Αντιπολίτευση πρέπει να παίξει "εκτός έδρας" - Β.Μπαλάφας

 Του Βασίλη Μπαλάφα

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά το δημοψήφισμα και τις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς καθημερινά την αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και κυρίως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Χρονικά απέχουμε από το δημοψήφισμα κάτι λιγότερο από δέκα μήνες και από τις εκλογές μόλις 7 μήνες. Τα χρονικά διαστήματα αυτά, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρά, φαντάζουν πλέον πολύ μεγαλύτερα υπό τη λογική του συμπιεσμένου πολιτικού και των πυκνών γεγονότων που περιέχουν.

ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

Επειδή σε κάθε εποχή η αλήθεια σερβίρεται ως έτοιμο γεύμα, το ψέμα μεταμφιέζεται σε αλήθεια και η γενικευμένη ανοησία σε λογική, δεν θα ήταν ανώφελο να επιχειρήσουμε κι εμείς μια μικρή εξέταση με σεμνότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα.Να πούμε πως άλλο πράγμα είναι η αλήθεια κι άλλο η αφήγησή της. Η πρώτη προϋποθέτει απροκατάληπτο νου και καρδιά καθαρή. Η δεύτερη συμφέρον και θράσος.

 Νίκος Καραβέλος
nkaravelos@gmail.com


«Νάφε και μέμνασο απιστείν» (να είσαι νηφάλιος και να θυμάσαι να δυσπιστείς), συμβουλεύει από τα χρόνια του ο Επίχαρμος (540 π.Χ. – 450 π.Χ.)

 

Επίκεντρο πολιτισμού τα εγκαταλελειμμένα κτίρια

Τι δράσεις κάνει η ομάδα Communitism



Το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου, το  νεοκλασικό της οδού Παραμυθίας 15 & Σαλαμίνος 57, άνοιξε τις πόρτες του


Δείτε εδώ περισσότερα



Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

/pinakio.blogspot.gr

Βόμβα στην αγορά! Λουκέτο βάζει η Ηλεκτρονική μετά από 66 χρόνια - Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι

Βόμβα στην αγορά! Λουκέτο βάζει η Ηλεκτρονική μετά από 66 χρόνια - Στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι
Τέλος εποχής για την Ηλεκτρονική, καθώς η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στην κρίση και το σκληρό ανταγωνισμό και σε λίγες ημέρες κατεβάζει τα ρολά.
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.
Ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια προσπάθησε με αναδιαρθρώσεις και προωθητικές κινήσεις να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλά καταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.
Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Το αφεντικό της Ηλεκτρονικής, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στην Κύπρο.

newsit.gr

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 5.15′ ΠΡΩΙΝΗΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ !

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 (1)






6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 (2)75 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την άθλια και ύπουλη επίθεση των ναζιστικών στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας εναντίων της Ελλάδας. Σαν σήμερα στις 6 απριλίου 1941, ξεκινάει η «μάχη των οχυρών».
1_1 Όπως τότε έτσι και σήμερα το ελληνικό Έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο, με τον ολοκληρωτισμό της φασιστικής Γερμανίας η οποία έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών και απο κοινού μαζί με τις εγχώριες δοσίλογες κυβερνήσεις, προχωρούν σε έναν ακόμα διαμελισμό της Ελλάδας.

  Από 6 ως 10 Απριλίου 1941, οι μαχητές του Ρούπελ και των υπόλοιπων οχυρών της Γραμμής Μεταξά αντιμετώπισαν με ηρωισμό την επίθεση της 12ης γερμανικής στρατιάς υπό τον στρατάρχη Λιστ, αντιτάσσοντας την ανδρεία τους στην αριθμητική και τεχνολογική υπεροχή του αντιπάλου.
Η εισβολή άρχισε στις 6 Απριλίου 1941, στις 5.15′ το πρωί. Ενα τέταρτο νωρίτερα δηλαδή από τη στιγμή που επιδόθηκε η σχετική διακοίνωση στον Eλληνα πρωθυπουργό. Τα γερμανικά στρατεύματα προσέβαλαν τις ελληνικές θέσεις στη Μακεδονία, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών και ελληνογιουγκοσλαβικών συνόρων.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (LIVE)

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΙΕΡΙΑ-ΣΕΡΡΕΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2012/11/Ntora-Bakogianni_small.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
             
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 19:30, σε εκδήλωση που διοργανώνει το επιμελητήριο Πιερίας με θέμα: «Ελλάδα και Ευρώπη σε κρίση».

Στις 9 Απριλίου  η πρώην υπουργός θα μεταβεί στις Σέρρες όπου θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ στις 19:00 στο ξενοδοχείο Philippos Xenia.

Την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 11:00,  η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε εκδήλωση του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης και του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΝΔ, με θέμα: «Εθνικά θέματα, προσφυγική κρίση και οι τριγμοί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα: Προκλήσεις και προοπτικές»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Porto Palace” στη Θεσσαλονίκη.  Στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν επίσης  ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης  και Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ! VIDEO


video
Πλάνα εν κινήσει από την πορεία των ανέργων της Πάτρας, πλησιαζωντας την Κόρινθο από το
GREEKRADIO WEB CHANNEL

Η πορεία κατά τις ανεργίας έφτασε στο Ξυλόκαστρο ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η πορεία κατά τις ανεργίας έφτασε στο Ξυλόκαστρο ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πλήθος κόσμου στην πορεία κατά της ανεργίας στο Ξυλόκαστρο υποδέχτηκαν στον συνοικισμό Δροσιά σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και φορείς της Πόλης και όλοι μαζί διέσχισαν την πόλη του Ξυλόκαστρου για να διανυκτερεύσουν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης
Μέτα από ένα σύντομο χαιρετισμό των δυο δημάρχων η πορεία κατευθύνθηκε προς το Θέατρο Άγγελος Σικελιανός όπου οι διαδηλωτές  μικροί μεγάλοι κάθε ηλικίας με το χαμόγελο και την απίστευτη λεβεντιά με πολλά ψυχικά αποθέματα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την χορωδία του Χασάπη και το Συγκρότημα Ρωμιοσύνη  με τραγούδια του αγώνα.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κος Ανδρικόπουλος όπου εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του δήμου στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, ενώ στάθηκε στην αναγκαιότητα του ενιαίου αγώνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει την χώρα και χαιρέτησε τον Συλλογική προσπάθεια και την ιδέα του Δήμου Πατρών
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι αυτό που γίνετε είναι μια ιδέα που συμπαραστάτη έχει όλα τα κομματικά ιδεώδη ακόμα και με αυτούς που δεν συγκλίνουν οι απόψεις και σημείωσε ότι:...
 Περισσότερα ρεπορταζ - φωτογραφίες & video στο:ramona.me

Προκηρύχθηκαν 414 προσλήψεις σε δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ & Πανεπιστήμια (λίστα)

Μια σειρά από προκηρύξεις για προσλήψεις σε δημόσιο, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και πανεπιστήμια ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.
Αναλυτικά η λίστα των προκηρύξεων, καθώς και των μετατάξεων:

Έρχεται προκήρυξη για 585 θέσεις στην Υγεία – Όλες οι ειδικότητες ανά θέση και ΥΠΕ (πίνακες)

Έως τα μέσα του πρώτου 15νθημέρου του Απριλίου θα προκηρύξουν οι Επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας τις 585 θέσεις επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Η διαδικασία επιλογής θα γίνει από τις ΥΠΕ με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
Το νέο προσωπικό θα εργαστεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως δώδεκα μηνών.
Για την πρόσληψή του λαμβάνονται υπόψη η ανεργία σε ποσοστό 40% και η εμπειρία σε ποσοστό 60%, ενώ προτεραιότητα δίνεται στους υποψηφίους ανάλογα με τη σειρά εγγραφής τους στα μητρώα επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ.
Δείτε παρακάτω τους πίνακες με τις θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν:

Ο "εφιάλτης" της υπνικής άπνοιας - Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο Πάρκινσον

logo newsletter

 

 

Εθνικό πλαίσιο φαρμακευτικής και ερευνητικής πολιτικής ζητά η ΠΕΦ


933151c662f902554c76d7e65b325209 600x399 PEFΤην επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου φαρμακευτικής και ερευνητικής πολιτικής στη χώρα μας επισήμανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων
Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ: Γιατί δεν δημοσιοποιούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς;



06.04.2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα που αφορά τα «πόθεν έσχες» τους και που αναδεικνύει από χθες με συνεχή δημοσιεύματα η εφημερίδα Τα Νέα (και για το οποίο πλείστα ΜΜΕ επιδεικνύουν περίεργη αφωνία). Οφείλουν προπαντός να δημοσιοποιήσουν τα κατατεθειμένα «πόθεν έσχες» των επίμαχων ετών. Είναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού προς τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν την συμπεριφορά οποιασδήποτε κυβέρνησης σε μια δημοκρατική χώρα.

Ταυτοχρόνως όμως, αναδεικνύεται και η απίστευτη ανικανότητα (ή συνειδητή απόκρυψη στοιχείων), από πλευράς της Βουλής στη διαχείριση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών. Διαβάσαμε χθες (επίσης στα Νέα) ότι αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου δικαιολογεί την τριετή καθυστέρηση λόγω της "έλλειψης προσωπικού" για να σκανάρει τις δηλώσεις. Η Βουλή δηλαδή δεν μπορεί να διαθέσει εργασία τριών ανθρώπων επί ένα μήνα το χρόνο (τόσο χρειάζεται για να σκαναριστούν οι δηλώσεις με ρυθμούς δημοσίου ραχατιού), για να υπάρχει διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα πόθεν έσχες;

Πρόκειται για αστεία και απαράδεκτη δικαιολογία, που συνειδητά περιφρονεί την κοινή λογική και δείχνει απόλυτη αναισθησία έναντι των στοιχειωδών απαιτήσεων του άγρια φορολογούμενου πολίτη για διαφάνεια και καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος.

Γεωργία Πανοπούλου

Μέλος της "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων" ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών, με σκοπό την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Ανάμεσα σε Δημάρχους Δήμων όλης της επικράτειας, ο κ. Γεώργιος Γκιώνης συνυπόγραψε το Πρωτόκολλο, με το οποίο δεσμεύτηκε για την ίδρυση ενός δικτύου διαδημοτικής πολιτιστικής συνεργασίας και ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τη βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και τη σωστή διαχείριση θεμάτων, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ-ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Συνάντηση του Προέδρου της Ν. Δ. κ. Κυρ.ς Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) κ. Δ. Θεοφάνους.

http://nd.gr/sites/default/files/styles/square_middle_smart/public/mitsotakis-kiriakos.jpg?itok=fH9H6DCIΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,  είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) κ. Δημήτρη Θεοφάνους. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γενικός Διευθυντής του GR.EC.A. κ.Πάρης Κορωναίος.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αγορά του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου,  όπως η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του, η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών, η ανάγκη ενημέρωσης των καταναλωτών, καθώς και η  ενίσχυση ελληνικών επιχειρήσεων για την είσοδο σε νέες αναπτυσσόμενες θεματικές αγορές ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως διαθέτει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης. 

Στόχος μας - σε συνεργασία με τον GR.EC.A. - είναι η καθιέρωση του κλάδου ως έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας μας στο μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα».

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συμπαρίσταται στον αγώνα των ανέργων της Πάτρας που πραγματοποιούν 8ήμερη πορεία προς την Αθήνα



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συμπαρίσταται στον αγώνα των ανέργων της Πάτρας που πραγματοποιούν 8ήμερη πορεία προς την Αθήνα διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης και στήριξης των ανέργων και μείωσης της ανεργίας.
Εξουσιοδοτείται η διοίκηση του Δήμου να απευθύνει χαιρετισμό σε έναν από τους σταθμούς της πορείας.
Τρίπολη 05/04/2014

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ - ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Του Βλάση Τσιώτου*

Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και έχουν αρχίσει οι προβληματισμοί και οι συζητήσεις σχετικά με το αίτημα μεταφοράς τραπεζοκαθισμάτων στο παραλιακό πεζοδρόμιο της πόλης του Ξυλοκάστρου τους καλοκαιρινούς μήνες. Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων ανταλλάσσονται απόψεις ανεπίσημα προσπαθώντας να διαμορφώσουν  επίσημη και τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα. Το ίδιο συμβαίνει και στην τουριστική επιτροπή του δήμου.

Έρχονται 1.400 προσλήψεις στα ΚΕΠ των “φτωχών” – Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους

Τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας (των γνωστών και ως ΚΕΠ των “φτωχών”) παρουσίασαν σήμερα   αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου. Όπως είπαν τα ΚΕΠ θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουλίου και στεγαστούν στους χώρους 250 δήμων με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και θα ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ (μέλος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης της Νέας Δημοκρατίας)

Η κ. Κωνσταντίνα Κουρούμαλη που εξελέγη πρώτη σε ψήφους ως μέλος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Αισθάνομαι τιμή και υποχρέωση μου να ευχαριστήσω δημόσια τους Δημότες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που με εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους και με εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους. Όλοι μαζί ενωμένοι με επικεφαλής τον νέο αρχηγό μας Κυριάκο Μητσοτάκη θα αγωνιστούμε ώστε η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, να βγάλει τη χώρα μας από τη κρίση". 

Με εκτίμηση
Κωσταντίνα Κουρούμαλη

Υπεύθυνη για το λουτρό αίματος των Βρυξελλών είναι η Τουρκία - Ορίστε οι αποδείξεις!


Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Star, που είναι κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, με τίτλο Βέλγιο Χώρα - Τρομοκρατης. Για όσους έχουν αμφιβολίες, κυκλοφόρησε χθες το πρωί, 22 Μαρτίου 2016, λίγο πριν σκάσουν οι βόμβες στις Βρυξέλλες
 
Γράφει ο
Σάββας Καλεντερίδης

Όταν οι κάθε είδους τρομοκράτες επιλέγουν έναν στόχο, με την ενέργειά τους θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα.
Μάλιστα, τις περισσότερες φορές το μήνυμα είναι αυτό που τους ενδιαφέρει και όχι η καταστροφή που θα προκαλέσουν με την τρομοκρατική ενέργεια. 
Κι αυτό γιατί πάντα, επειδή θεωρούν ότι είναι αποκλεισμένοι από τα συμβατικά ΜΜΕ, μέσα από μια τρομοκρατική ενέργεια, είτε μέσα από τις προκηρύξεις είτε μέσα από το θόρυβο που προκαλείται, τους δίνεται η ευκαιρία να μπουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης στην οποία απευθύνονται.

Παραμύθια και άλλες Πρωταπριλιές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στην αρχή είχαμε το παραμύθι για το σχίσιμο του μνημονίου (ντάλα μεσημέρι), την αποπομπή της τρόικας, τον τερματισμό της λιτότητας, το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» - όλη δηλαδή την προ των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 προπαγάνδα.
Ακολούθησαν οι γνωστές εξελίξεις που οδήγησαν στον τρίτο μνημόνιο.
Μετά είχαμε το παραμύθι με τα «ανοιχτά ζητήματα» της διαπραγμάτευσης του τρίτου μνημονίου, που προπαγανδίστηκαν πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και που είτε έκλεισαν, είτε, αν δεν κλείσουν όσα δεν έκλεισαν, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε καταστάσεις Ιουνίου – Ιουλίου 2015 – και σε ένα τέταρτο μνημόνιο με το ΔΝΤ.

Ι σινεχίς προσπάθια αλίοσις τις Ελινικίς γλόσας ..

Έτσι θα γράφουν σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας. Κι όμως, η Ελληνική γλώσσα, η πληρέστερη και η μόνη νοηματική γλώσσα του κόσμου δεν της αξίζει να σβηστεί από την ιστορία εξαιτίας μιας χούφτας απάτριδων εθνομηδενιστών.

Όπως λέει ο Γεώργιος Σεφέρης: «Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα». Που να ήξερε ο Σεφέρης ότι το 1982, μέσα σε μια νύχτα και σε άσχετο νομοσχέδιο θα καταργούνταν το πολυτονικό και θα ξεκινούσε η αργή αλλά επίμονη προσπάθεια για την αλλοίωση της γλώσσας μας. «…. η επιβολή του μονοτονικού είναι στην ιστορία των Ελλήνων μια καταστροφή, ασύγκριτα ολεθριότερη από τη Μικρασιατική … το μονοτονικό αποδεικνύεται ένα απλώς μεταβατικό στάδιο ως την πλήρη κατάργηση των τόνων.

Και μετά το ατονικό, συνέπεια φυσική των αρχών που υπαγόρευσαν το μονοτονικό, αρχών μιας ιδεολογίας της ευκολίας, θα είναι η παραδοχή της φωνητικής γραφής (“όλι ι άνθροπι ίδιι ίνε”)» (Χρήστος Γιανναράς).


Ήδη από το 2001 η Ακαδημία Αθηνών είχε προειδοποιήσει: «…..

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗΣ 47%

kryolipolisi 
Αρχική τιμή 600,00€ - Τελική τιμή 320,00€ - Εκπτωση 280,00€

Η Ευρωκλινική δίνει τη λύση στο πρόβλημα του εντοπισμένου πάχους, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του με ΜΙΑ μόνο θεραπεία. ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Η Ευρωκλινική αντιμετωπίζει ολιστικά το πρόβλημα του τοπικού πάχους και προσφέρει: Θεραπεία κρυολιπόλυσης με έκπτωση 47% και έως 6 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Η θεραπεία γίνεται αποκλειστικά με το ιατρικό μηχάνημα CRYOLIPO II στην προνομιακή τιμή των 320 ευρώ/περιοχή.

Επιπλέον Παροχές ΔΩΡΕΑΝ κλινική εκτίμηση και συμβουλευτική από δερματολόγο ΔΩΡΕΑΝ κλινική εκτίμηση και συμβουλευτική από ενδοκρινολόγο ΔΩΡΕΑΝ λιπομέτρηση και πρόγραμμα διατροφής από διαιτολόγο ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη για μέτρηση και αξιολόγηση του αποτελέσματος 1 μήνα από τη θεραπεία

Η Κρυολιπόλυση με το CRYOLIPO II είναι μια νέα επαναστατική, ιατρική, μη- επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, με την οποία επιτυγχάνουμε θεαματικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Είναι ανώδυνη, άνετη, γρήγορη και ΜΙΑ μόνο εφαρμογή είναι αρκετή ώστε να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα, χωρίς να χρειάζονται περαιτέρω επαναλήψεις. (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρυρολιπόλυση και τα πλεονεκτήματά της πατήστε εδώ)

Η προσφορά ισχύει μέχρι και τις 30 Απριλίου 2016.

Πατήστε στο εδώ και αποκτήστε το εκπτωτικό κουπόνι. 

www.stogiatro.gr

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».




Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 4 Απριλίου 20106

Σε συνέχεια της ψήφισης του Νόμου 4368/2016  (παράλληλο πρόγραμμα) υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο  Σύστημα Υγείας».  Η ΚΥΑ διασφαλίζει τη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων) και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών ελαχιστοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι παροχές που διασφαλίζει η ΚΥΑ είναι ισότιμες με τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ (κάθε υπηρεσία νοσηλείας, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικά βοηθήματα κλπ). Οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία θα δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως και οι ασφαλισμένοι. Καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές καθώς και κάθε οικονομική επιβάρυνση για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Όσον αφορά τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, εισάγεται ένα σύστημα συνδυασμού εισοδηματικών, κοινωνικών και κλινικών* κριτηρίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ο έλεγχος αυτών των κριτηρίων θα γίνεται κατά κύριο λόγο αυτόματα και σε real time μέσω της «συνομιλίας» των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της ΓΓΔΕ.  Επίσης, μέσω της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπών που θα χορηγείται από τα νοσοκομεία καλύπτονται όλες οι ευάλωτες ομάδες των μεταναστών/ προσφύγων που έχουν ανάγκη συστηματικής φροντίδας και διαβιούν στη χώρα, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος (έγκυες, ανήλικοι, χρόνιοι ασθενείς, ψυχικά ασθενείς, ασθενείς με βαριά νοσήματα, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι κ.α.).
Για την παραπάνω ΚΥΑ,  το προσφυγικό καθώς και την εθνική στρατηγική για τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ  2014-2020** η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στις 11 πμ (υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17, αίθουσα Τύπου).


*Ασθενείς με χρόνια νοσήματα, ΑΜΕΑ κ.α
** Η ημερίδα «Η εθνική στρατηγική  και οι επιχειρησιακές προτεραιότητες του Τομέα Υγείας: Προτάσεις εξειδίκευσης της στρατηγικής στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020» θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 5 Απριλίου στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λ. Αλεξάνδρας 196) και θα είναι ανοιχτή για τους δημοσιογράφους. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.


ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ