Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΔΡΑΣΗ: Γιατί δεν δημοσιοποιούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς;



06.04.2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα που αφορά τα «πόθεν έσχες» τους και που αναδεικνύει από χθες με συνεχή δημοσιεύματα η εφημερίδα Τα Νέα (και για το οποίο πλείστα ΜΜΕ επιδεικνύουν περίεργη αφωνία). Οφείλουν προπαντός να δημοσιοποιήσουν τα κατατεθειμένα «πόθεν έσχες» των επίμαχων ετών. Είναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού προς τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν την συμπεριφορά οποιασδήποτε κυβέρνησης σε μια δημοκρατική χώρα.

Ταυτοχρόνως όμως, αναδεικνύεται και η απίστευτη ανικανότητα (ή συνειδητή απόκρυψη στοιχείων), από πλευράς της Βουλής στη διαχείριση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών. Διαβάσαμε χθες (επίσης στα Νέα) ότι αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου δικαιολογεί την τριετή καθυστέρηση λόγω της "έλλειψης προσωπικού" για να σκανάρει τις δηλώσεις. Η Βουλή δηλαδή δεν μπορεί να διαθέσει εργασία τριών ανθρώπων επί ένα μήνα το χρόνο (τόσο χρειάζεται για να σκαναριστούν οι δηλώσεις με ρυθμούς δημοσίου ραχατιού), για να υπάρχει διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα πόθεν έσχες;

Πρόκειται για αστεία και απαράδεκτη δικαιολογία, που συνειδητά περιφρονεί την κοινή λογική και δείχνει απόλυτη αναισθησία έναντι των στοιχειωδών απαιτήσεων του άγρια φορολογούμενου πολίτη για διαφάνεια και καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος.

Γεωργία Πανοπούλου