Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Με τη συμμετοχή 500 αθλητών παρουσία του υφυπουργού Προστασίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά ο 4ος ημιμαραθώνιος δρόμος στο Χιλιομόδι

  

 

Με τη συμμετοχή 500 αθλητών απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο Χιλιομόδι  ο 4ος ημιμαραθώνιος δρόμος (trail της Φανερωμένης).  

Στην αθλητική αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς καθώς και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής.



Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ζελένσκι μετά το διάγγελμα Πούτιν

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2022/02/Biden_Zelenski-960x539.jpg  

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αμέσως μετά το διάγγελμα Πούτιν με το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των «Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ» στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών είχε διάρκεια περίπου 35 λεπτών.

«Συζητήσαμε τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αύριο για την Ουκρανία - Αναβάλλεται η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΠΟΡ FM

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναβάλλεται η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΠΟΡ FM 

Την ώρα που οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου 2022. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 9.30, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα

Στο μεταξύ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία η συνέντευξη που επρόκειτο να δώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στον σταθμό ΣΠΟΡ FM, αναβάλλεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμενόταν να αναφερθεί εκτενώς στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία. Μεταξύ αυτών, οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα συστήματα καμερών στα γήπεδα, ώστε να εντοπίζουν τους παραβάτες.

Επίσης, θα υπάρξει πρόγραμμα εκπαίδευσης των αστυνομικών για την πρόβλεψη παραβατικότητας ανηλίκων. Εκπαιδευτικές ανταλλαγές με αξιωματικούς άλλων χωρών ειδικά με την Βρετανία.

Ουκρανία: Ολοταχώς για... πόλεμο - Ο Πούτιν αναγνωρίζει ανεξαρτησία για Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ


Υπό τον ήχο νέων εκρήξεων στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κίνηση που έρχεται πιθανώς ως προοίμιο εισβολής.

Στην έναρξη του διαγγέλματος, ο Πούτιν χαρακτήρισε την Ουκρανία «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας».

Όταν ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε να καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακά ανεξάρτητη

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/02/Screenshot-2022-02-18-at-9.18.30-AM-992x580.png  

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Το ταξίδι της μνήμης σταματάει στο μακρινό 2004. Την 7η Μαρτίου, που σηματοδότησε το τέλος του σάπιου συστήματος Σημίτη, ή τουλάχιστον έτσι πίστεψε τότε η πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, η οποία στάθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, και του χάρισε έναν από τους εμβληματικότερους εκλογικούς θριάμβους στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ουκρανική Κρίση: Διάγγελμα Πούτιν προς τον ρωσικό λαό

 Ουκρανική Κρίση: Διάγγελμα Πούτιν προς τον ρωσικό λαό 

Σε νέα κλιμάκωση οδηγείται η ένταση στα ρωσο–ουκρανικά σύνορα, καθώς οι ισχυρές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν, όπως συνεχίζουν να υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, «έτοιμες για εισβολή» στην Ουκρανία.

Εν αναμονή, μάλιστα, της απόφασης της Ρωσίας για αναγνώριση των αυτονομιστών σε Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να απευθύνει διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό.

Παραίτηση Παναγιώτη Τζαναβάρα από την τεχινκή ηγεσία του Αήττητου Σπατών.

 Γ’ Εθνική: Ο Τζαναβάρας παραιτήθηκε από τον Αήττητο Σπάτων 

Μικρής διάρκειας ήταν η θητεία του Παναγιώτη Τζαναβάρα στον πάγκο του Αήττητου Σπάτων. Η έδρας ήττα ήττα των πράσινων από τον Αίαντα Σαλαμίνας τους φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αναφορικά με την προσπάθεια παραμονής στην Γ’ Εθνική και για το λόγο αυτό ο Κορίνθιος έμπειρος κόουτς ανέλαβε την ευθύνη και υπέβαλε την παραίτησή του.

Κίνηση που έγινε δεκτή από την διοίκηση του συλλόγου από τα Μεσόγεια, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Αήττητος Σπάτων ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα. Ο κόουτς υπέβαλε την παραίτησή του μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας από τον Αίαντα Σαλαμίνας, η οποία έγινε αποδεκτή. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα».

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 21/2-27/2 2022

  

Ο Ξυπόλητος Φίλος μου

Δευτέρα, 21/2 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ του Σέονγκ Γκιου (2010). Στην Καλκού­τα, 20.000  ξυπόλητα πόδια διατρέχουν την πόλη κάθε μέρα. Είναι οι οδηγοί των τουκ – τουκ, μεταφορικών μέσων που σταδιακά εξαφανίζονται. Ανάμεσά τους, ο Σαλίμ, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, παντρεμένος με ένα παιδί, που αγωνίζεται για να πραγματώσει το όνειρό του: Να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι για την οικογένειά του.  

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.936 νέα κρούσματα ( 355 στην Μεσσηνία, 278 στην Ηλεία, 669 στην Αχαΐα.)

 


Μεγάλη  αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, ( +912) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.936 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 1.332) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (604) .  

  Συγκεκριμένα

Εννιακόσια πενηνταεννέα ( 959) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 231 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 355 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 373 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (153) Αρκαδίας (155) και Λακωνίας (65).

Επίσης άλλα 977 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 699) και Ηλείας (278).   

Σήμερα 21 / 2 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.963 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 195.125 (100.301 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 21 / 2 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 699),  Μεσσηνίας  (355),  Κορινθίας (231), Ηλείας (278), Αργολίδας (153), Αρκαδίας (155) και Λακωνίας (65)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                73.729

Π.Ε. Κορινθίας           29.104

Π.Ε. Μεσσηνίας         27.859

Π.Ε. Ηλείας                21.824

Π.Ε. Αργολίδας          17.422

Π.Ε. Αρκαδίας            14.810

Π.Ε. Λακωνίας           11.319