Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 21/2-27/2 2022

  

Ο Ξυπόλητος Φίλος μου

Δευτέρα, 21/2 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ του Σέονγκ Γκιου (2010). Στην Καλκού­τα, 20.000  ξυπόλητα πόδια διατρέχουν την πόλη κάθε μέρα. Είναι οι οδηγοί των τουκ – τουκ, μεταφορικών μέσων που σταδιακά εξαφανίζονται. Ανάμεσά τους, ο Σαλίμ, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, παντρεμένος με ένα παιδί, που αγωνίζεται για να πραγματώσει το όνειρό του: Να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι για την οικογένειά του.  


Η Χρυσή Εποχή της Κινηματογραφικής Μουσικής

Τρίτη, 22/2 στις 23:00





Ντοκιμαντέρ του Νίκολας Σάντα. Τη δεκαετία του '60 μια σημαντική ομάδα μουσικών και συνθετών, όπως ο Ένιο Μορικόνε και ο Λάλο Σίφριν, έφερε την επανά­σταση στο χώρο της μουσικής, αλλάζοντας ριζικά τον ήχο των soundtracks. Τη δεκαετία του '90, όμως, η μου­σική τους είχε σχεδόν ξεχαστεί, μέχρι κάποια συγκρο­τήματα, όπως οι Massive Attack και οι Portishead, να την επαναφέρουν στο προσκήνιο.













Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 23/2 στις 23:00








Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 24/2 στις 23:00








Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συ­ζήτηση με τους εισηγητές των κομμάτων για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Φορέα Κοινωνι­κής Ασφάλισης, e- ΕΦΚΑ.










Η Βασίλισσα της Αφρικής

Παρασκευή, 25/2 στις 22:00








Ταινία σε σκηνοθεσία του Τζον Χιούστον με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κάθριν Χέπμπορν, Ρόμπερτ Μόρλεϊ (ΗΠΑ, 1951). Σε ένα χωριό της Ανατολικής Αφρικής, λίγο μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρλι, ένας αλκοολικός καπετάνιος φορ­τηγού πλοίου και η Ρόουζ, μια πουριτανή ιεραπόστο­λος, αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της ζούγκλας, την ίδια στιγμή που το πλοίο τους καταδιώκεται από τους Γερμανούς. Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμη­νεία του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 26/2 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 26/2 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ένας Χωρισμός

Σάββατο, 26/2 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η πρώτη ιρανική ταινία που απέσπασε βραβείο Όσκαρ, αφηγείται την ιστορία ενός διαζυγίου στην σύγχρονη Τεχεράνη. Η θέση της γυναίκας, οι κοινωνικές συ­γκρούσεις, η θεοκρατία αναδεικνύονται με μοναδικό τρόπο στην ταινία του Ασγκάρ Φαρχαντί, που επιβε­βαιώνει την σταθερά ανοδική τάση της νέας γενιάς του ιρανικού κινηματογράφου.










Καρδιά Βουνό

Σάββατο, 26/2 στις 23:00







Ισλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία Νταγκούρ Κάρι με τους: Γκούναρ Γιόνσον, Ίλμουρ Ίλμουρ Κριστγιάνσντο­τιρ, Σίγκουριον Κιάρτανσον (2015). Ο Φούζι είναι ένας υπέρβαρος, εσωστρεφής 43άρης, που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική και απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Όλα, όμως, θα αλλάξουν όταν θα γνωρίσει τη δυναμική και ο­μιλητικότατη Σιόρν. 













Από Τόπο σε Τόπο - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα 

Κυριακή, 27/2 στις 12:00





Αφιέρωμα  στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα  και στην Αγραφιώτικη Μουσική Παράδοση. Λαογραφική Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.


 

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία