Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δεν... «Χ»άνονται αυτά! Κι όμως μπορούσε...ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ 0-0

                                   Την έφαγαν τα δοκάρια, μας «έπιασαν» και οι Σλοβάκοι
Εθνική Ελλάδος δεν μπόρεσε να κάνει την τρίτη της νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014
Γκέκας και Σαλπιγγίδης έχασαν τα... άχαστα και η Ελλάδα των δύο δοκαριών, έχασε την μεγάλη ευκαιρία (0-0 με Βοσνία) στο ντέρμπι κορυφής που έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να... αγγίξει την Βραζιλία!  Πλέον αμφότερες οι ομάδες απέκτησαν συγκάτοικο στην πρώτη θέση την Σλοβακία, την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη (16/10) η Ελλάδα στην Μπρατισλάβα και τώρα ζητούμενο το «διπλό» στην Σλοβακία! 
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης (79' Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαμαράς, Γκέκας (57' Σαλπιγγίδης). ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Μουίτζα, Σαλίχοβιτς, Βράνιες, Σπάχιτς, Mεντούνιανιν (74' Ιμπρισιτς), Ζαχίροβιτς, Λούλιτς (75' Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο, Ιμπίσεβιτς.

Στα δύο η Ευρώπη για το Νόμπελ Ειρήνης


Ως "ένα αστείο" υποδέχθηκαν ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί στη Βρετανία και τη Γαλλία την είδηση ότι το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 δίδεται στην ΕΕ, με δεδομένες τις κοινωνικές αναταραχές σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.
Η ΕΕ ανταμείφθηκε με το βραβείο αυτό "μάλλον για την ειρήνη και την αρμονία στους δρόμους της Αθήνας και της Μαδρίτης", δήλωσε ο συντηρητικός Βρετανός ευρωβουλευτής Μάρτιν Κάλαναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βραβείο αυτό ένα καθυστερημένο "πρωταπριλιάτικο αστείο" και "εντελώς άσχετο" και κατηγόρησε την ευρωπαϊκή πολιτική ότι "επιδείνωσε τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και οδήγησε σε άνευ προηγουμένου κοινωνικές αναταραχές εδώ και μια γενιά".

Στο ίδιο πνεύμα ο ευρωσκεπτικιστής αρχηγός του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, σημείωσε ότι η επιλογή αυτή δυσφημεί τα Νόμπελ."Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε την αυξανόμενη βία και τους διχασμούς που προκαλούνται στην Ευρώπη από το σχέδιο του ευρώ", σημείωσε ο Φάρατζ."Η Ισπανία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής βοήθειας", συνέχισε. "Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι βουτηγμένοι στη φτώχεια πεθαίνουν της πείνας και εγκαταλείπουν τα παιδιά τους. Και δεν περνάει ούτε μία εβδομάδα χωρίς διαδηλώσεις και ταραχές στις μεγάλες πόλεις", υπογράμμισε ο Φάρατζ.

Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «νίκησε» ακτιβιστές από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Μεξικό και είναι η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης για το 2012.

Ανακοινώθηκε επίσημα από τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και από πολλούς ήδη θεωρείται μια απόφαση... ισορροπίας!

Αντίθετα από πέρυσι, όταν το Νόμπελ Ειρήνης είναι απονεμηθεί σε τρεις γυναίκες, φέτος, το βραβείο έχει έναν παραλήπτη.

Ο ιστορικός ρόλος της προς την ένωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο αλλά και η ανάγκη να δοθεί μια... ώθηση για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφαση των μελών της Επιτροπής.
Εκτός από το ρόλο της στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά το τέλος του πολέμου, η Επιτροπή εξήρε και τη συμβολή της στην εδραίωση της σταθερότητας σε πρώην κομμουνιστικές χώρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

Βέβαια, όπως επεσήμανε νωρίτερα και το Reuters, στην απόφαση αυτή υπάρχει κι ένα παράδοξο: τα πέντε μέλη της επιτροπής επιλέγονται από το νορβηγικό κοινοβούλιο και η ίδια η Νορβηγία έχει δύο φορές ψηφίσει κατά της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters, μεταξύ των επικρατέστερων Ρώσων υποψηφίων για Νομπέλ Ειρήνης ήταν η Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, που θεωρείται η "γιαγιά" του ρωσικού κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Σβετλάνα Γκανουσκίνα και η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα "Memorial" της οποία ηγείται, και ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Ηχώ της Μόσχας".

ΠΟΕ-ΟΤΑ προς Δήμους: Μην δώσετε στοιχεία αλλοδαπών νηπίων

Να αρνηθούν οι δήμοι να δώσουν στοιχεία για τα αλλοδαπά παιδιά καθώς και να αποσύρει το υπουργείο το σχετικό έγγραφο ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί το υπ. Εσωτερικών να αποσύρει το έγγραφο, με το οποίο ζητεί από τους δήμους να αποστείλουν στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Συγχρόνως, καλεί τους εργαζομένους στους ΟΤΑ να μην παραχωρήσουν τέτοια στοιχεία, υπερασπιζόμενοι «τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα και το δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών».

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται «στη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που εκμεταλλευόμενη τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη οικογένεια και η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής, καπιταλιστικής κρίσης προσπαθεί να σπείρει το δηλητήριο του ρατσισμού. Ιδιαίτερα στα τμήματα εκείνα που χτυπιούνται περισσότερο από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης και της τρόικας».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος με ερώτησή του είχε ζητήσει από το υπ. Εσωτερικών να πληροφορηθεί για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών, νηπίων και παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς και κοινοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Διαβάστε την είδηση

Στις αρχές Οκτωβρίου ο υπ. Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, από τις οποίες ζητά να διαβιβάσουν σχετικό αίτημα προς όλους τους δήμους ζητώντας τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών παιδιών που καλύπτουν θέσεις στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τις χώρες προέλευσης των αλλοδαπών.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και την άρνηση τοπικών αρχών να δώσουν στοιχεία, ο υπ. Εσωτερικών εξήγησε, ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκαν, ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των δήμων, παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, Ευρωπαίων πολιτών και υπηκόων τρίτων χωρών.

Διαβάστε

Παίρνει πίσω ο Στυλιανίδης το έγγραφο για τα στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων

Καλούνται ως ύποπτοι για τη λίστα Λαγκάρντ Καπελέρης και Διώτης


Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, την επόμενη εβδομάδα, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ"!
Οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης φαίνεται να εντόπισαν λόγους για τους οποίους οι Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι το επίμαχο υλικό παρέμεινε αδρανές σχεδόν δύο χρόνια, αν και αφορούσε καταθέσεις 1991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης, με δήλωσή του για το θέμα, υποστήριξε ότι θεώρησε το εν λόγω υλικό "μη αξιοποιήσιμο" ως προϊόν υποκλοπής, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντινου, ελάχιστα ονόματα από τη λίστα με σκοπό να "εντοπίσει το οικονομικό τους προφίλ".
Οι οικονομικοί εισαγγελείς, πριν από μερικές ημέρες, έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ για την πλήρη διερεύνηση των επίμαχων καταθέσεων κρίνοντας ότι η λίστα έχει επισήμως και νομίμως παραδοθεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, επί υπουργίας της Κρ. Λαγκάρντ, στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντινου.
Η λίστα βρίσκεται στα χέρια των γαλλικών αρχών εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, όταν κατάσχεσαν ψηφιακό υλικό από το σπίτι του πρώην υπαλλήλου της HSBC, καταζητούμενου από τις ελβετικές αρχές Ερβε Φαλτσιάνι, ο οποίος είχε καταγράψει παράνομα τα στοιχεία περισσότερων από 20 χιλιάδες καταθετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ... μαγείρεψε τη λίστα; - Καρφιά Βενιζέλου για Παπακωνσταντίνου

newsit.gr

Στο ύψος της - Νίκη με Βοσνία και... ετοιμάζεται για Βραζιλία

.
Με στόχο το 3Χ3 που θα την φέρει μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου της, η εθνική μας υποδέχεται την συν-πρωτοπόρο, μέχρι σήμερα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο Γ.Καραϊσκάκης. Ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις δοκιμές του, πειράματα, σχήματα και τακτικές, μα φέρεται να καταλήγει σε δοκιμασμένες συνταγές.
Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο «μόνιμος», πλέον, Ορέστης Καρνέζης. Σέντερ μπάκ οι Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς και ακραίοι οι Τοροσίδης, Σπυρόπουλος. Στα χαφ θέσεις θα πάρουν οι Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης ενώ …αιχμή του δόρατος οι φορμαρισμένοι Γκέκας, Σαμαράς. Στον πάγκο ο Γιώργος Καραγκούνης θα περιμένει πως και πως την είσοδό του, αφού έλειψε στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά και επειδή μια τυχόν συμμετοχή του θα τον φέρει μόνο πρώτο στην λίστα των διεθνών με τις περισσότερες εμφανίσεις με το εθνόσημο, 121! Ετοιμοπόλεμοι και οι σκόρερς του προηγούμενου αγώνα Νίνης, Μήτρογλου, ενώ Χολέμπας και Σαλπιγγίδης θα είναι επίσης στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Σημαντική η απουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, καθώς η Βοσνία «διακρίνεται» για την αδυναμία της στις στημένες φάσεις. Ωστόσο οι Έλληνες είναι έτοιμοι να τα καταφέρουν έτσι κι αλλιώς.
Οι Βόσνιοι έρχονται «υποψιασμένοι» και συγκρατημένοι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Βόσνιων, Σάφετ Σούσιτς, χαρακτήρισε πολύ καλή και σκληρή ομάδα την «γαλανόλευκη» επισημαίνοντας ότι το «όπλο» της δική τους ομάδας είναι η επιθετική της γραμμή. Η αντίπαλος της εθνικής μας απαρτίζεται από στελέχη έμπειρα, που αγωνίζονται σε σημαντικά πρωταθλήματα της ευρώπης, με προεξέχοντα τον σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Έντιν Τζέκο και τον αρχηγό της ομάδας, και αστέρα της Δυναμό Μόσχας, Ζβέζνταν Μισίμοβιτς. Θα απουσιάσει πιθανότατα ο Μίραλεμ Πιάνιτς, παρόλο που θεωρείται πως έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, αφού ο προπονητής του τον θέλει σίγουρα έτοιμο για το παιχνίδι με την Λιθουανία.
Στόχος μέσα στο παιχνίδι για την ομάδα μας, η κυριαρχία και η κατοχή μπάλας με άμεσο σκοπό τον περιορισμό της επιθετικής γραμμής των Βόσνιων. Παράλληλα, οι διεθνείς μας θα επιδιώξουν τη νίκη με υπομονή και επιμονή ως το τελευταίο σφύριγμα, όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Ενδεχόμενη νίκη σήμερα, κλειδώνει από τώρα τη δεύτερη θέση του ομίλου και βάζει τις βάσεις για την πρωτιά. Ας μην ξεχνάμε πως ακολουθεί ένα ακόμη δυνατό ματς με την Σλοβακία στην Μπρατισλάβα. Τον αμέσως επόμενο δυνατό διεκδικητή του ομίλου.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA και τον ΟΤΕTV

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 6 (12-2)
2. Ελλάδα 6 (4-1)
3. Σλοβακία 4 (3-1)
4. Λιθουανία 1 (2-6)
5. Λετονία 0 (2-6)
6. Λιχτενστάιν 0 (1-10)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

19.30 Λιχτενστάϊν - Λιθουανία
20.15 Σλοβακία – Λετονία
21.45 Ελλάδα – Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Ο Μπάιντεν κέρδισε τον Ράιαν

Για τους πολιτικούς αναλυτές στις ΗΠΑ, ήταν περίπου αναμενόμενη η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν έναντι του Πολ Ράιαν, στο χθεσινό debate των υποψηφίων Αντιπροέδρων, που ακολούθησε εκείνο ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ στο Ντένβερ, πριν από περίπου μια εβδομάδα, οι εντυπώσεις από το οποίο είχαν σημαντική επίδραση στην προεκλογική μάχη, καθώς σχεδόν ανέτρεψαν το άνετο προβάδισμα του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου του.
Ο Τζο Μπάιντεν, έμπειρος και… ανεξέλεγκτος αναφορικά με τη διάθεσή του να επιτεθεί στον συνομιλητή του, θεωρώθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που παρακολούθησαν το debate ως ο αδιαμφισβήτητος νικητής. “Στρίμωξε” τον Πολ Ράιαν, ανέδειξε κενά στη στρατηγική του ψηφοδελτίου των Ρεπουμπλικανών, άνοιξε θέματα, όπως εκείνο των αμβλώσεων, που εκτιμάται ότι φέρνουν σε δύσκολη θέση πρωτίστως τον Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο Πολ Ράιαν από την πλευρά του, δεν κατάφερε να αναδείξει το συγκριτικό πλεονέκτημα της “αλλαγής γενιάς”, που χαρακτηρίζει την υποψηφιότητά του. Αφέθηκε στα… νύχια του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο συνεχάρη προσωπικά ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη λήξη του debate.
Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν ότι, με τη συγκεκριμένη εμφάνισή του, ο Τζο Μπάιντεν έβαλε σοβαρή υποθήκη για να κάνει το “επόμενο βήμα”. Να είναι δηλαδή εκείνος τον οποίο θα στηρίξουν οι Δημοκρατικοί για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, στην αναμέτρηση του 2016.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Τριγμοί στην εθνική ενότητα της Ευρώπης


Το εύστοχο και επίκαιρο δημοσίευμα του De Spiegel γιά την πριμοδότηση του εθνικιστικού αποσχιστικου πυρετού από την Καταλονία και την Φλάνδρα μέχρι την βόρεια Ιταλία και την Σκοτία λόγω της κρίσης είναι μιά σωστή διαπίστωση αλλά μέρος μιάς ευρύτερης εικόνας που πρέπει να αναδειχθεί.
Η παγίωση ενιαίας εθνικής συνείδησης η στην χειρότερη περίπτωση νομιμοφροσύνης προς την κεντρική κυβέρνηση στην περίπτωση πολυεθνικών κρατών ήταν από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα σύμφυτη με την δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας αλλά και της προσδοκίας του εκδημοκρατισμού.
Σήμερα η Ευρωπαική Ενοποίηση, το πλαίσιο δηλαδλή της Ευρωπαικής Ενωσης, της Ευρωζώνης αλλά και της Ζώνης Σέγκεν αποδραματοποιεί την τραυματική εμπειρία της απόσχψισης: Αν αύριο μεθαύριο η Καταλονία και η Φλάνδρα κατορθώσουν να αποσχισθούν δεν θα υπάξει ούτε αλλαγή νομίσματος,ούτε συνοριακοί , έλεγχοι, ούτε τελωνειακοί δασμοί. Το μόνο που θα αλλάξει ευνοϊκά στην πρώτη φάση γιά τους πολίτες των νέων κρατών είναι η φορολογική συνεισφορά στην Κεντρική Κυβέρνηση μιά μεταφορά πορών που θεωρείται από την πλειοψηφία των υποψηφίων προς απόσχιση κρατών άδικη και ανήθικη αφαίμαξη.
Η Γιουγκοσλαβική Κρίση δεν είναι το κατάλληλο παράδειγμα γιατί εκτός από τον εγωισμό των πλουσίων συνυπήρχαν και τα εθνικλά τραύματα του πρόσφατου παρελθόντος μαζί με το διαφορετικό Αυστριακό και Οθωμανικό αντίστοιχα παρελθόν. Το πιό πρόσφατο παράδειγμα απόσχισης είναι η διάλυση της Τσεχοσλοβακίας όταν οι Τσέχοι ανακάλυψαν ότι δεν κερδίζουν τίποτε από την συνεχή επιδότηση-χρηματοδότηση μιάς σχεδόν ημιανεξάρτητης Σλοβακίας.
Σήμερα η Κρίση προσθέτει νέα εκρηκτική ύλη δίπλα στην γλωσσική και πολιτισμική ιδιαιτερότητα: Βάσκοι, Καταλάνοί , Φλαμανδοί και Σκοττσέζει συμπεριφέρονται προς την Κεντρική Κυβέρνηση της χώρας με τον ίδιο τρόπο που οι πλεονασματικές χώρες του Βορρά αντιμετωπίζουν τις ελλειμματικές του Νότου.
Το όνειρο της θωράκισης απεναντι στην κρίση-λιτότητα και ύφεση μέσω της απόσχισης είναι απατηλό, καθώς η διάρρηξη της εθνικής ενότητας σε ημιχρεοκοπημένες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Μεγάλη Βρετανία θα προκαλέσει γενικευμένη επιδείνωση που θα πλήξει κατά κύριο λόγο και κατά προτεραιότητα τους πλούσιους αποσχισθέντες.
Με άλλα λόγια οι υποψήφιες προς απόσιση επαρχίες θα πάθουν σε μικρή κλίμακα αυτό που κινδυνεύει να πάθει η Γερμανία αν παραταθεί η ύφεση στον Νότο της Ευρωζώνης και πολύ περισσότερο αν διαλυθεί το Κοινό Νόμισμα. Η ευημερία των Βάσκων , των Καταλανών και των Φλαμανδών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εσωτερική αγορά του ενιαίου κράτους στο οποίο ανήκουν η αγοραστική δύναμη των οποίων θα συρρικνωθεί δραματικά με τους πρώτους κραδασμούς της απόσχισης.
Σε πολύ πιό δύσκολη θέση θα βρεθεί μιά αποβιομηχανοποιημένη ανεξάρτητη Σκοτία η ευημερία της οποίας έχει ημερομηνία λήξης καθώς εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την άντληση πετρελάίου στην Βόρεια Θάλασσα.
Ο πιό σοβαρός κίνδυνος εντοπίζεται στην Βόρεια Ιταλία στην οποία ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης πιστευει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την Αγορά του Νότου με αυτήν του βορρά μιά ψευδαίσθηση από την οποία δεν παρασύρονται ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί όπως διαπιστώσαμε από την ομολογία της Μέρκελ στην Αθήνα ότι οι εξαγωγές της χώρας της κινδυνεύουν σε περίπτωση κατάνευσης του Νότου.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ / statesmen.gr

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ​ΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, που περιοδεύει στη Μακεδονία, επισκέφθηκε, σήμερα, το σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.
Αμέσως μετά, ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Επισκεφθήκαμε, σήμερα, την Πρώτη Σερρών, τη γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναμορφωτή του νέου Ελληνικού Κράτους. Του ανθρώπου, που ήταν ο αρχιτέκτων του οικονομικού θαύματος της Ελλάδος τη δεκαετία του ’50 και του ’60. Του Ηγέτη που, με τη βοήθεια του Ελληνικού Λαού, θεμελίωσε την καλύτερη Δημοκρατία, που έζησε ποτέ το Ελληνικό Έθνος από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους μετά τη Μεταπολίτευση του 1974. Του πολιτικού που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια - τότε ΕΟΚ - πρώτη απ’ όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Του ανθρώπου που, με το ήθος του, την προσφορά και τον οραματισμό του, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, ακόμη και σήμερα, για όλους μας. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βγάλουμε, το συντομότερο δυνατό, τη χώρα μας από τη σημερινή κρίση και να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές, μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών του Λαού μας και της Ιστορίας της».
  Νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμπελοκήπων- Μενεμένης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης από τον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου. Στη συνέχεια, μετέβη στο Σταυρό, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βόλβης κ. Δημήτρη Γαλαμάτη.
Μετά την Πρώτη, ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης μετέβη στις Σέρρες, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή από το Προεδρείο του Επιμελητηρίου. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία, πιστή στην ιδεολογική αρχή της για στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, θα διοργανώσει ειδική ημερίδα για την ανάπτυξη, στην οποία οι φορείς του επιχειρηματικού κόσμου, απ’ όλη τη χώρα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αρμόδιους υπουργούς όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν».

Δημοσκόπησ​η : Ο Α. Σαμαράς καταλληλότερος πρωθυπουργός, 15% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης , το προφίλ της Χ.Α

Ο Αντώνης Σαμαράς καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης
Με διαφορά ...15 μονάδων, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην παράσταση νίκης,, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 33% της Νέας Δημοκρατίας. σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue, εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια για τα κυβερνητικά μέτρα. Ωστόσο,o Αντώνης Σαμαράς κρίνεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με ποσοστό 43%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue. Το ποσοστό του πρωθυπουργού παρουσιάζεται αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του οποίου σημείωσε πτώση κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Κοντά σε συμφωνία για τα μέτρα, τα πιο πολλά βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων

Κοντά στη συμφωνία για τα μέτρα, τα περισσότερα βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων -
Κοντά στη συμφωνία για το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 φαίνεται ότι βρίσκονται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η τρόικα. Οι δύο πλευρές συναντώνται πάλι το απόγευμα. Πάντως, «ύποπτες» θεωρεί τις συνεχείς εμπλοκές το Μαξίμου. Τα μέτρα για το 2013 έχουν οριστικά συμφωνηθεί στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία στους συνταξιούχους αναλογούν μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Τα επιπλέον χρήματα θα προέλθουν από την περικοπή...

Εντολή Σταϊκούρα για την αυστηρή τήρηση της προτεραιότητας στις συντάξεις

Εντολή για την αυστηρή τήρηση της προτεραιότητας στις συντάξεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει          
Την έκδοση οδηγίας από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία αφορά την αυστηρή τήρηση της σειράς προτεραιότητας στη διαδικασία χορήγησης των συντάξεων, ζήτησε με εντολή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Στόχος, όπως τονίζεται, είναι η αντιμετώπιση μιας χρόνιας παθογένειας στη σχέση πολιτών και κράτους με την πιστή εφαρμογή της οδηγίας.
Αναλυτικά, η οδηγία αναφέρει τα εξής:
«Ο νόμος και η ηθική επιβάλλουν την διεκπεραίωση των φακέλων των υποψηφίων προς συνταξιοδότηση πολιτών, εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τήρηση της σειράς προτεραιότητας.
Η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού επί του θέματος αυτού είναι απόλυτη.
Υπενθυμίζεται ότι η αδικαιολόγητη προώθηση νεότερων υποθέσεων εις βάρος παλαιοτέρων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο θα ελέγχεται ο υπάλληλος, σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 1 περίπτ. ιδ’ του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007).
Υπεύθυνοι για την τήρηση των ανωτέρων θα είναι και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων.
Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για περιπτώσεις για τις οποίες συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας (ανικανότητα 67% για τον/την υποψήφιο/α προς συνταξιοδότηση, για τον/την σύζυγο ή για παιδί).
Οι περιπτώσεις αυτές θα βεβαιώνονται από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή.
Ψευδής ή καταχρηστική χρήση πιστοποιητικών θα επισύρει τις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.
Ο Γενικός Διευθυντής θα ενημερώνει εγγράφως (ανά μήνα) τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις περιπτώσεις αυτές.
Η συμβολή όλων στην εμπέδωση της αξιοπιστίας μεταξύ πολιτών και κράτους αναμένεται να είναι απόλυτη.
Καλούνται οι Προϊστάμενοι όλων των οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης να μεριμνήσουν ώστε οι υπάλληλοι να λάβουν ενυπόγραφα γνώση του παρόντος εγγράφου».

eklogika.gr

Δικογραφία σε βάρος βουλευτή της Χ.Α για την απελευθέρωση προσαχθέντα

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, για την απελευθέρωση προσαχθέντα κατά τα εεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο»

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σχηματίστηκε από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Ο βουλευτής τς Χρυσής Αυγής, κατηγορείται ότι την Πέμπτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» , επενέβη την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις οδηγούσαν στην κλούβα έναν από τους συγκεντρωμένους και τον απομάκρυνε προκειμένου να μην προσαχθεί. Ο άνδρας τον οποίο απομάκρυνε ο βουλευτής, συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που διαμαρτύρονταν για την παράσταση «Corpus Christi». Μάλιστα, στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει και βίντεο με το περιστατικό, στο οποίο φαίνεται ο βουλευτής, αλλά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, να επεμβαίνουν την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγούν στην κλούβα τον άνδρα και τελικά να τον απελευθερώνουν. Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Στην ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας, αναφέρεται ότι «σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γιατί χθες (11-10-2012) το βράδυ στην Ιερά Οδό στην περιοχή Ρούφ, απέσπασε από αστυνομικούς και απομάκρυνε ημεδαπό, την ώρα που τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο. Ο ανωτέρω ημεδαπός συμμετείχε σε ομάδα ατόμων, που διαμαρτύρονταν για την παράσταση θεατρικού έργου στο θέατρο ‘ΧΥΤΗΡΙΟ’. Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ECONOMIST: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ GREXIT ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


EUROPE’S charge-sheet against Antonis Samaras has lengthened with each turn of the Greek crisis. As leader of the-then opposition New Democracy, his refusal to support the first bail-out was seen as crippling. Later on, when he backed the unity government of Lucas Papademos, Mr Samaras was evasive about the second rescue. And by forcing early elections this year, he was blamed for opening the door to extremists of all stripes. Would it not be better, some thought, if Greece just left the euro?

Την άποψη ότι δεν τίθεται πλέον θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, έστω και αν η ΕΕ – όπως σημειώνει - εξακολουθεί να αναζητά τρόπους να κρατήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια εκφράζει ο ECONOMIST, σε εκτενή ανάλυσή του με τον χαρακτηριστικό τίτλο No more Grexit, στην οποία το βρετανικό περιοδικό εκφράζεται πολύ θετικά για τις τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. http://www.economist.com/node/21564603.   

Συγκεκριμένα, στην ανάλυσή του ο ECONOMIST σημειώνει ότι υπήρξαν αρχικά επιφυλάξεις από την πλευρά της Ευρώπης απέναντι στον κ. Σαμαρά, με την παρατήρηση, μεταξύ άλλων, ότι όταν στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν «αμφίλογος» για το δεύτερο πακέτο διάσωσης (evasive), ενώ όταν οδήγησε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές στις αρχές της χρονιάς κατηγορήθηκε ότι άνοιξε την πόρτα στα άκρα. Αυτές τις ημέρες, όμως, ο κ. Σαμαράς κέρδισε σεβασμό, σημειώνει ο ECONOMIST παραπέμποντας στις δηλώσεις Juncker, ο οποίος επαίνεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος». 

Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα αποτελεί την πιο ξεκάθαρη - μέχρι σήμερα - ένδειξη ότι δεν τίθεται πλέον θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, προσθέτει. Σημειώνει επίσης ότι ένας λόγος για να στηρίξει κανείς τον Σαμαρά είναι ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή απέναντι στην εναλλακτική του «ακροαριστερού» Αλέξη Τσίπρα. 

Άλλος λόγος είναι ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι λιγότερο άσχημη από το χάος που θα προκαλούσε η έξοδός της από το ενιαίο νόμισμα και τρίτος λόγος είναι ότι ο κ. Σαμαράς δείχνει να συμφωνεί με τους όρους της Ευρώπης για βοήθεια. Επιπλέον, εκτιμά ότι η Ευρώπη διακρίνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό σοβαρότητα, και όχι μόνο επειδή τοποθέτησε έναν αξιοσέβαστο οικονομολόγο στη θέση του ΥΠΟΙΚ. 

Υπάρχει, όμως, και κάποιος άλλος παράγοντας, τον οποίο κανείς δεν θα παραδεχτεί: Ότι η πολιτική των σκληρών απαιτήσεων και των εμπροσθοβαρών προγραμμάτων έχει προκαλέσει «κακό που δεν χρειαζόταν», με την ύφεση να εξελίσσεται πολύ χειρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Το βρετανικό περιοδικό σημειώνει, επίσης, ότι η Ελλάδα, έστω και αν επιμένει ότι οι περικοπές είναι πάρα πολλές και γίνονται πολύ γρήγορα, φαίνεται ότι κλείνει τη συμφωνία με την τρόικα. 

Παράλληλα, αναφέρεται εκ νέου σε ολόκληρο το χρονικό της κρίσης χρέους, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, θέμα το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Κλείνει με την παρατήρηση ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει δίκιο όταν θεωρεί ότι η μεγαλύτερη ώθηση για την οικονομία της θα ήταν να μπει ένα τέλος στο «δράμα της δραχμής», από την άλλη όμως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης εμπλέκει επίσης και τις χώρες που δανείζουν και κυρίως τη Γερμανία. Το πρόβλημα του ευρώ δεν είναι μόνο τα δυσλειτουργικά κράτη, όπως η Ελλάδα, αλλά η δυσλειτουργική ζώνη του ενιαίου νομίσματος, καταλήγει ο ECONOMIST. http://www.economist.com/node/21564603.  


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο συνέδριο για "Ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία των Μεσογειακών Δασών από τις πυρκαγιές"


 
Στο τελικό συνέδριο του έργου PROTECT «Ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία των Μεσογειακών Δασών από τις πυρκαγιές» του ευρωπαϊκού προγράμματος MED, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, μεταφέροντας τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές προσεγγίσεις στο τόσο ευαίσθητο αυτό ζήτημα, ιδίως για τον Ευρωπαϊκό Νότο. 

Η δράση αυτή συνδυάζεται με μια σειρά ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τα προγράμματα Soil Pro, SISMA και Moonrises κ.α. , τα οποία έχουν στόχο να καταστήσουν εκ των προτέρων γνωστά τα μορφολογικά εδαφικά χαρακτηριστικά της, με απώτερο στόχο να διευκολύνουν την ορθότερη και οικονομικότερη αξιοποίησή τους κατά την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και κατασκευών.  

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στις Βρυξέλλες και στο οποίο συμμετείχε και η υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας κα Ελένη Μανωλοπούλου,  παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ο προϊστάμενος του τομέα Δασών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον  κ.Ernst Schulte, τα αποτελέσματα του έργου καθώς και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθημερινής Πρόβλεψης Κινδύνων Εκδήλωσης Πυρκαγιάς. Το σύστημα αυτό αποτελεί ένα εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο αξιοποιεί, αφενός, τις προγνώσεις του Αμερικανικού Συστήματος Πρόγνωσης GFS (Global Forecast Systems) και αφετέρου, τα καθημερινά στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι εντός των περιοχών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ως εταίροι.

Εκτός του PROTECT, παρουσιάστηκαν και άλλα τέσσερα έργα του ευρωπαϊκού προγράμματος MED (CypFire, WOOD E3, For Climadapt/QUALIGOUV, PROFORBIOMED) και τρία έργα ης κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IVC (EFFMIS, HERITPROT, PRoMPT) , ολοκληρωμένα ή συνεχιζόμενα, τα οποία είχαν ως κεντρικό άξονα τα δάση και την πολιτική προστασία. Αυτή η συνεύρεση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο διαφορετικών εταίρων και φορέων θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου, καθώς βασικός σκοπός της Διαχειριστικής Αρχής του MED, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Γραμματείας του MED κ.Curzio Cervelli, είναι η κεφαλοποίηση των προγραμμάτων τέτοιου τύπου, με την πρακτική εφαρμογή τους στα κράτη που συμμετείχαν αλλά και τη διάχυση των αποτελεσμάτων τους σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το έργο PROTECT υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED 2007-2013 και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων και μεθοδολογιών για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Μεσογειακά Δάση.

Παρέμβαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ για τη φορολογία των νέων ελεύθερων επαγγελματιών

Image

Με αφορμή τις εξελίξεις σε δημοσιονομικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
Ανδρέας Παπαμιμίκος απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών την ακόλουθη επιστολή:


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική συγκυρία αλλά περισσότερο τα άκρως απογοητευτικά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων ανθρώπων, θα επιθυμούσα να σας εκφράσω την ανησυχία μου για το ζήτημα της φορολόγησης των νέων ελευθέρων επαγγελματιών, που διαθέτουν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών. Με αφορμή την οριστικοποίηση των νέων μέτρων επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, υπάρχει έντονη ανησυχία μεταξύ των νέων ανθρώπων, οι οποίοι όπως προφανώς γνωρίζετε, ήδη επιβαρύνονται από μία σειρά από φορολογικά βάρη, τα οποία καθιστούν τα πραγματικά τους έσοδα ελάχιστα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, σε ότι αφορά όσους νέους διαθέτουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αλλά έχουν σύμβαση εργασίας με ένα και μόνο εργοδότη. Αυτή η κατηγορία επαγγελματιών, λαμβάνει συγκεκριμένα εκκαθαριστικά σημειώματα από τον εργοδότη κάτι που πρακτικά συνεπάγεται πως δεν έχουν τη δυνατότητά ούτε να φοροαποφεύγουν, ούτε να αποκρύπτουν εισοδήματα. Θεωρούμε λοιπόν, πως η αντιμετώπιση αυτών των επαγγελματιών, πρέπει να είναι η ίδια με εκείνη των των μισθωτών υπαλλήλων. Σε διαφορετική περίπτωση, σας εκφράζουμε την αγωνία μας πως τυχόν επιβάρυνση όλων αυτών των νέων επαγγελματιών με συντελεστή φορολόγησης 35% θα σημαίνει αυτόματα πως χιλιάδες θα βρεθούν εκτός αγοράς. Ένα τέτοιο γεγονός θα είχε αλυσιδωτές συνέπειες καθώς θα εκτοξεύσει περαιτέρω τα ποσοστά ανεργίας και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα κενά στα ήδη καταπονημένα ταμεία του Ο.Α.Ε.Ε. Συμπερασματικά, κατανοούμε, την προσπάθεια που καταβάλετε, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει επιτέλους ένα ορθολογικό φορολογικό σύστημα και παράλληλα να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί, όμως σας ζητούμε να δείξετε όλη σας την ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν τους νέους επαγγελματίες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό με τις αποφάσεις σας να είστε σύμμαχος μας στην προσπάθεια για τη δημιουργία μίας νέας, ριζοσπαστικής κουλτούρας στον παραγωγικό τομέα, η οποία θα ενθαρρύνει όλο και περισσότερους νέους να την υιοθετήσουν.
Με εκτίμηση,

Ανδρέας Ι. Παπαμιμίκος

Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

Η 3η αγωνιστική σε Β1 και Β2 Κορινθίας - Η Λυκοποριά κόντρα στον Παμβοχαικό


Β1 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

3η αγωνιστική
  ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 11.00
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. -   ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ

ΩΡΑ: 16.00
  ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΟ ΜΑΨΟΥ -   ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 Β2 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

3η αγωνιστική
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 11.00
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -   ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΩΡΑ 16.00
 ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -   ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
  ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΡΕΠΟ ΑΡΑΤΟΣ

Α2 Κορινθίας : Δοκιμασία στο Δερβένι για τη πρωτοπόρο Θύελλα κάτω Διμηνιού κόντρα στον Πανευρωστινιακό

Με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας. Η πρωτοπόρος Θύελλα Κάτω Διμηνιού δοκιμάζεται ,την Κυριακή, στο Γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Δερβενίου , από τον Πανευρωστινιακό (φωτο), που θέλει να "ζευγαρώση" τις επιτυχίες του. Ο Πανευρωστινιακός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη του με 2 - 1 επί του ΑΟ Λεχαίου, ενω η Θύελλα άφησε βαθμους στην έδρα της μετά το ισόπαλο 1 - 1 με τους Γαλάζιους Νέους. Η ομάδα των Γαλάζιων Νέων θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του νίκη κόντρα στο ισχυρό Τενεάτη, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική ήταν σαρωτίκος με το 6 - 1 επί του Άρη Βοχαικού. Στο Κρυονέρι ο Αετός , που προέρχεται από την εντός έδρα ήττα με 0 - 1 από τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, θα προσπαθήσει την νίκη επί της Αλμυρής , η οποία επικρατησε κατα την 3η αγωνιστική με 2 -1 επί του Σολομού. Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήση , εκτος έδρας, επί του Άρη Κορίνθου και η Αναγέννηση που στην Τραγάνα υποδέχεται τον ¨Αρη Κορίνθου. Η ομάδα της Κορίνθου αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας αγώνα τον Σολομό. Ο Άρης Αρχ. Κορίνθου αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό , ο οποίος απέσπασε ισοπαλία 2 - 2 από τον Αετό Αγγελοκάστρου. Η ομάδα του Αγγελοκάστρου υποδέχεται τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , και αυτός άφησε βαθμούς στο Ξυλόκαστρο μετά το ισόπαλο 2 - 2 με τον Κύψελο Κορίνθου. Αύριο η ομάδα της Κορίνθου, αντιμετωπίζει, στον Συνοικισμό τον Άρη Βοχαικού.

Η 4η αγωνιστική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ: 16.00
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ -  ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ

  ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ: 16.00
  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ -  ΤΕΝΕΑΤΗΣ

Κώστας Κόλλιας: «Χρειάζονται καλύτερες πρωτοβουλίες για τον έλεγχο των τιμών των φυτοφαρμάκων»


Ερώτηση σχετικά με τις υψηλές τιμές των φυτοφαρμάκων συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας από κοινού με 37 ακόμα συναδέλφους του της Νέας Δημοκρατίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Έχω θίξει επανειλημμένα το πρόβλημα του υψηλού καλλιεργητικού κόστους, το οποίο επί τρία σχεδόν χρόνια αυξάνεται με καλπάζοντες ρυθμούς. Μέρος του προβλήματος αποτελούν οι ανατιμήσεις στα φυτοφάρμακα, οι οποίες εν πολλοίς παραμένουν αδικαιολόγητες. Εκτίμηση δική μου και των άλλων συναδέλφων είναι ότι οι ανατιμήσεις οφείλονται κυρίως στην κερδοσκοπία των θυγατρικών εταιρειών που κατασκευάζουν τα φυτοφάρμακα, αλλά και δευτερευόντως στο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που απευθύναμε την ερώτηση όχι προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά στο Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο είναι κατ’ εξοχήν αρμόδιο για τον έλεγχο τέτοιων φαινομένων στην αγορά.

Στην ερώτησή μας παραθέτουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα δύο ζιζανιοκτόνων τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα κατά 35% σε σχέση με τη Βουλγαρία. Καμία διαφορά στις οικονομίες των δύο χωρών δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει αυτό το χάσμα στις τιμές. Εκτίμησή μας είναι ότι οι εταιρείες και οι θυγατρικές τους κερδοσκοπούν εις βάρος των Ελλήνων αγροτών, ακόμα και σε μία περίοδο που η αγοραστική τους δύναμη έχει καταποντιστεί. Είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας να διαπιστώσει ποιος ευθύνεται για αυτές τις τιμές, είτε πρόκειται για τις μητρικές εταιρείες, είτε για τις ελληνικές θυγατρικές και βεβαίως να αποκαταστήσει την ομαλότητα. Η εξομάλυνση των τιμών θα έχει προφανή οφέλη για τους αγρότες μας, αλλά είναι βέβαιο ότι θα αποθαρρύνει και φαινόμενα λαθρεμπορίας, τα οποία απειλούν την ποιότητα, την υγιεινή και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.

Στα ερωτήματα που θέτουμε, και τα οποία είχα θέσει και στο παρελθόν, δεν έχω λάβει πειστικές απαντήσεις. Η πρακτική των υπερτιμολογήσεων φαίνεται ότι συνεχίζεται, δημιουργώντας τεχνητές ανατιμήσεις εις βάρος του τελικού καταναλωτή. Μάλιστα διεθνώς οι φαρμακοβιομηχανίες είναι οι υπ’ αριθμόν ένα ύποπτες για την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να έχουμε κάποια στοιχεία για το αν και κατά πόσο το μέτρο της γνωστοποίησης των τιμών από βιομηχανίες, βιοτεχνίες και χονδρεμπόρους φυτοφαρμάκων στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχει αποδώσει, πλην όμως στην πράξη, κρίνοντας από το γεγονός ότι οι τιμές των φαρμάκων παραμένουν τσουχτερές, μάλλον τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή.

Το επιχείρημα που προβάλλεται κατά καιρούς ότι έχουμε ελεύθερη αγορά δεν ευσταθεί όταν πρόκειται για ολιγοπωλιακά προϊόντα που είναι απαραίτητα στην αγροτική παραγωγή. Θεωρώ ότι για αυτά τα προϊόντα και μέχρι να αποδώσουν οι έλεγχοι και να αποδοθούν ποινές, η πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει στις τιμές τους. Σε κάθε περίπτωση, ο έλεγχος των τιμών είναι ένα μόνο σκέλος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των αγροτών μας από το αυξανόμενο καλλιεργητικό κόστος. Η στήριξη της πολιτείας θα πρέπει να είναι αποφασιστική και άμεση. Διότι όσο το κόστος παραγωγής παραμένει στα ύψη, η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων θα μειώνεται, οι τιμές παραγωγού θα συμπιέζονται περαιτέρω και το μέλλον του αγροτικού τομέα στη χώρα μας θα υπονομεύεται.»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ !

YouTube Preview Image
ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Εκπρόσωποι από τα 7 επιμελητήρια και των 7 νομών της Πελοποννήσου συναντήθηκαν προχθές το βράδυ στο Επιμελητήριο Κορίνθου, υπό την υψηλή επίβλεψη της θεματικής αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου, για να συντονίσουν την δράση τους προκειμένου βοηθήσουν τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στην ... sfedona.gr


ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

YouTube Preview Image
Οι πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις του Κορίνθιου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας από την ημέρα που ανέλαβε την σοβαρή αυτή θέση.

Μέσα από μια εγκάρδια πολύωρη συζήτηση που είχαμε την χαρά να έχουμε με τον συμπατριώτη μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη , βγήκαν σημαντικές ειδήσεις που αφορούν αφενός μεν την Κορινθία αφετέρου δε όλη την Ελλάδα.

Ο Πελοπίδας Καλλίρης ως χαρακτήρας είναι ένας ευγενικός , σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος που εργάζεται πολύ και μιλάει λίγο. Ως πολιτικός κατά κοινή ομολογία φίλων και αντιπάλων του είναι ένας μετριοπαθής, ευθύς και έντιμος πολιτικός με αρχές και αξίες.

Δεν είναι κλειστό βιβλίο ο Πελοπίδας Καλλίρης. Τον διαβάζεις εύκολα από τα πρώτα λεπτά που θα τον γνωρίσεις και θα συζητήσεις μαζί του.

Στην χθεσινή μας συζήτηση διαβάσαμε στο πρόσωπό του μια μεγάλη αγωνία αλλά και μια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για τον σοβαρό τομέα που έχει αναλάβει .

Συγκεκριμένα ο Κορίνθιος Γ.Γ του Υπουργείου έχει αναλάβει τον τομέα ευθύνης όλων των Νοσοκομείων της χώρας.

Κάτι για το οποίο πολλοί συνάδελφοί του θα έλεγαν στον Πρωθυπουργό “σας ευχαριστώ αλλά …δεν θα πάρω!!”

Μια θέση που είναι σίγουρα “καυτή πατάτα” στο χέρι αυτού που δέχτηκε να την αναλάβει!

Και αυτός είναι ο Πελοπίδας Καλλίρης που γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις ευθύνες που αναλαμβάνει , είπε αυθόρμητα “ναι” και ρίχτηκε από την πρώτη στιγμή στην μάχη.

Τον αν θα πετύχει στο έργο του , είναι ένα τεράστιο στοίχημα γι αυτόν κατά πόσο θα μπορέσει να δαμάσει το “τέρας” της σπατάλης και της διαφθοράς στα φάρμακα και στα υλικά που μπαίνουν και βγαίνουν από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Και ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των προσπαθειών του αλλά είναι ειλικρινής και κατηγορηματικός: ” Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε για να πετύχουμε ! Δεν μας δοθεί ποτέ άλλη ευκαιρία!”

Και ο Κορίνθιος Γενικός προσθέτει : ” Είναι αδιανόητο να μιλάμε για κοινωνικό κράτος και να μην φτιάξουμε έναν νέο χάρτη υγείας με τα σημερινά δεδομένα!”

όμως συμφωνεί μαζί μας ότι στην δύσκολη αυτή εποχή που βιώνει η χώρα μας έχοντας πάνω από 1.000.000 ανέργους και πολίτες με πάρα πολλά προβλήματα , το κοινωνικό κράτος πρέπει να μείνει όρθιο και να παρέχει σωστή και αξιόπιστη περίθαλψη σε όλους του Έλληνες!

Το κλειδί για τον αποτελεσματικό έλεγχο στο τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης φαρμάκων και υλικών στα Νοσοκομεία θα πρέπει να λυθεί με ένα σύστημα logistics που θα καταγράφει με ηλεκτρονικό τρόπο και θα ελέγχει τα πάντα που διακινούνται μέσα στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Όπως έγινε και με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που τώρα μπορούμε και ελέγχουμε τα πάντα!”

Βεβαίως δεν θα μπορούσε να μην βγει και τοπική είδηση μέσα από μια τέτοια συζήτηση.

Και ο Πελοπίδας Καλλίρης τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο :

Υπάρχουν Νοσοκομεία που έχουν πληρότητα 20-25% και άλλα που έχουν πληρότητα 70-80% με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα στελέχωσης και άλλα λειτουργικά προβλήματα.

Γιαυτό από τον καινούργιο χρόνο θα υπάρξει συγχώνευση Νοσοκομείων και θα πετύχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και εξοικονόμηση σοβαρών ποσών από μείωση Διοικητικών εξόδων. Ποσά που θα διαθέσουμε για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στην υγεία!

Το νοσοκομείο της Κορίνθου βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Θα παραμείνει λοιπόν αυτόνομο και θα ενισχυθεί με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειάζεται. Και να σταματήσουν οι Κασσάνδρες να λένε τα δικά τους πράγματα.”

Αποχαιρετίσαμε τον Γενικό Γραμματέα και εκλεκτό συμπολίτη μας Πελοπίδα Καλλίρη με την ευχή να έχει υγεία και δύναμη για να πετύχει στο δύσκολο έργο του και ο ίδιος μας απάντησε με νόημα: “Το σημαντικό είναι η δύναμη και οι αντοχές!”

Δείτε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Πελοπίδα Καλλίρη στο σχετικό βίντεο  .

sfedona.gr

Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου

 Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 4 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας.
Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος αγωνίζονται στις έδρες των. Ο Ατρόμητος στο Χιλιομόδι αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο Θώδειο ο Α. Ο. Λουτρακίου υποδέχεται τον Εθνικό Ξυλοκέριζας. Ενδιαφέροντες είναι και οι αγώνες του Α. Ο. Σπαθοβουνίου με τον ΠΑΣ Κλένια στο γήπεδο του Σολομού και του Πανκαμαριακου με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, στο Ξυλόκαστρο. Στο Πετρί θα γίνη το ντέρμπι της Νεμέας ανάμεσα στην τοπική Θύελλα και στον Παννεμεατικό, ενω στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός αγωνίζεται με τους Αγίους Θεοδώρους. Τέλος ο Πανσολυγειακός κερδίζει στα "χαρτιά" , εκτός έδρας, την Προοδευτική Περιγιαλίου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.


Η 5η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ -  ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
Α.Ο ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 0-3(α.α)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Β΄ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ περιόδου 2012-2013 (Β' ΦΑΣΗ) όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά την δημόσια κλήρωση που έγινε στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας στις 6.10.2012.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν για την Β΄ Φάση ως ακολούθως:

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012ΏΡΑ: 15:30 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ:
ΣΤΑΔΙΟ ΚΙΑΤΟΥ                                ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΙΣΘΜΙΩΝ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ»    ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  -  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΑΣΣΟΥ                                                  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
               
                                      ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012ΏΡΑ: 14:30 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ:
«ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ    ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΣΟΦΙΚΟΥ                                            ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ   - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΩΝ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ»    ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                        - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ

Βοηθός του Ζαρντίμ ο Αντώνης Νικοπολίδης


Ο παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακας αναλαμβάνει βοηθός του Λεονάρντο Ζαρντίμ όπως ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης από τη στιγμή που κρέμασε τα γάντια του είχε εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου και η ευκαιρία δεν άργησε να έρθει.
Όπως ανακοίνωσαν οι "ερυθρόλευκοι" ο παλαίμαχος τερματοφύλακας θα είναι ο βοηθός του Ζαρντίμ.

Η ανακοίνωση:

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την ένταξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού προπονητή».

Λειτουργία κέντρου πληροφόρησης στο Διακοπτό για τον Οδοντωτό και το Φαράγγι Βουραϊκού










Στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε από την ΑΧΑΙΑ Α.Ε. πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στα πλαίσια της 2ης προκήρυξης του Τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader 2007 - 2013 στο Νομό Αχαΐας. Μεταξύ των δράσεων που προβλέπονται είναι και το Μέτριο L 313-1 που προβλέπει ίδρυση και εκσυγχρονισμό τοπικών κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (γραφεία - περίπτερα ενημέρωσης και πληροφόρησης) με προϋπολογισμό 50.000 € επιδοτούμενο 100%.
Ο Δήμος Αιγιαλείας προκειμένου να καταθέσει πρόταση στο παραπάνω μέτρο πρέπει να μισθώσει κατάλληλο κτίσμα κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ Διακοπτού, προκειμένου να ιδρύσει κέντρο πληροφόρησης για τον Οδοντωτό και το Φαράγγι Βουραϊκού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι φίλοι του Οδοντωτού», που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader 2007-2013.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου (κατάλληλου κτίσματος) πλησίον του σταθμού του ΟΣΕ Διακοπτού με μέγιστο μίσθωμα 100 € το μήνα, στο οποίο θα λειτουργήσει κέντρο πληροφόρησης για τον Οδοντωτό και το Φαράγγι Βουραϊκού, που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader 2007-2013.

TA NEA ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο σταθμός ΟΣΕ της Κυπαρισσίας μετατρέπεται σε πολυχώρο πολιτισμού απο το Ν.Καλογερόπουλο


Όταν μια ιδέα είναι καταπληκτική και μάλιστα αρέσει στον πολυτάλαντο καλλιτέχνη Νίκο Καλογερόπουλο δεν θέλει πολύ για να γίνει πράξη, παρά μόνο να ξεπεραστούν οι τυπικές διαδικασίες και να αρχίσει η υλοποίησή της.
Κάπως έτσι έγινε και με τον χώρο του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία, ο οποίος πλέον μετατρέπεται σε έναν πολυχώρο πολιτισμού από το Νίκο Καλογερόπουλο και την στήριξη πολλών φίλων του και πολιτών της περιοχής. Είναι μια έκταση περίπου 4 στρεμμάτων που βρίσκεται δυτικά των σιδηροδρομικών γραμμών, μέσα στην οποία υπάρχει και ένα παλιό κτήριο του ΟΣΕ. Από χθες ξεκίνησε ο καθαρισμός και η διαμόρφωση του χώρου.

ΥΠΕΣ: Επείγον «παιδομάζωμα» λόγω... Παναγιώταρου

Το παιδομάζωμα επί τουρκοκρατίας το έκαναν οι Τούρκοι προκειμένου να μαζέψουν παιδιά (κυρίως χριστιανών) για να υπηρετήσουν το σουλτάνο (το γνωστότερο Σώμα, οι Γενίτσαροι). Στη σημερινή εποχή, το «devşirme» (ελληνιστί «παιδομάζωμα»), το έκανε άμεσα ο καταγόμενος εκ Ξάνθης Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος ζητεί να μάθει τον ακριβή αριθμό των Ελληνόπουλων αλλά και των αλλοδαπών (και μάλιστα ανά χώρα προέλευσης) νηπίων που έχουν επιλεγεί και απορροφηθεί στους παιδικούς σταθμούς.

Ο υπουργός μπορεί να αρνήθηκε να δώσει αριθμό και να υποστηρίζει ότι δε ζήτησε από κανέναν αριθμό αλλοδαπών νηπίων που βρίσκονται στους παιδικούς, ωστόσο, έδωσε ποστοστά από τα παιδιά που έχουν απορροφηθεί μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς. Σύμφωνα με το ποσοστά από τα συνολικά 47.883 παιδιά, 719 παιδιά προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. (ποσοστό 1,5%) και τα 1.341 από τρίτες χώρες (ποσοστό 2,8%).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚ​Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝ​ΟΥΣ


Τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μέρους του σωφρονιστικού συστήματος, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη και όπως αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», υπάρχουν σκέψεις στο Υπουργείο για παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με ηλεκτρονικό βραχιόλι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού «προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές και να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας από νέες «επενδύσεις» για φυλακές, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος».
Όμως λόγω της επιχειρησιακής δομής του μέτρου του μηχανισμού γεωεντοπισμού ή γεωδέτησης και,σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές, καθίσταται αναγκαία η επιστράτευση και εταιρειών security, δηλαδή ιδιωτικών εταιρειών με «ανθρωπομετρικό κέντρο επιχειρήσεων». 
«Αυτό πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι το σωφρονιστικό σύστημα περνά, εμμέσως πλην σαφώς σε ιδιωτικά χέρια» τόνισε ο Τέρενς Κουίκ «επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι σε θέση προ παντός οικονομικά ούτε να διαχειριστεί, ούτε να εφαρμόσει αλλά ούτε και να δημιουργήσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αδειούχων κρατουμένων των φυλακών»...

Ερώτηση του Χρίστου Δήμα στον Υπουργό Υγείας για την περαιτέρω αξιοποίηση του για το ΚΑΦΚΑ-ΚΕΦΙ​ΑΠ

Δεύτερη συνάντηση μέσα σε λίγες μέρες πραγματοποιήσε με τους εργαζόμενους στο ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης) ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Κορίνθου, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο όπως οι μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού (υποδιοικητής) και επιστημονικού (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γυμναστές κτλ) που δυσχεραίνουν σημαντικά τη λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών.
Παρά την έλλειψη διοίκησης τόσο στο Κέντρο, όσο και στο Νοσοκομείο, στο οποίο πλέον υπάγεται το Κέντρο βρέθηκαν οι εξής λύσεις: