Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

YouTube Preview Image
Οι πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις του Κορίνθιου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας από την ημέρα που ανέλαβε την σοβαρή αυτή θέση.

Μέσα από μια εγκάρδια πολύωρη συζήτηση που είχαμε την χαρά να έχουμε με τον συμπατριώτη μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη , βγήκαν σημαντικές ειδήσεις που αφορούν αφενός μεν την Κορινθία αφετέρου δε όλη την Ελλάδα.

Ο Πελοπίδας Καλλίρης ως χαρακτήρας είναι ένας ευγενικός , σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος που εργάζεται πολύ και μιλάει λίγο. Ως πολιτικός κατά κοινή ομολογία φίλων και αντιπάλων του είναι ένας μετριοπαθής, ευθύς και έντιμος πολιτικός με αρχές και αξίες.

Δεν είναι κλειστό βιβλίο ο Πελοπίδας Καλλίρης. Τον διαβάζεις εύκολα από τα πρώτα λεπτά που θα τον γνωρίσεις και θα συζητήσεις μαζί του.

Στην χθεσινή μας συζήτηση διαβάσαμε στο πρόσωπό του μια μεγάλη αγωνία αλλά και μια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για τον σοβαρό τομέα που έχει αναλάβει .

Συγκεκριμένα ο Κορίνθιος Γ.Γ του Υπουργείου έχει αναλάβει τον τομέα ευθύνης όλων των Νοσοκομείων της χώρας.

Κάτι για το οποίο πολλοί συνάδελφοί του θα έλεγαν στον Πρωθυπουργό “σας ευχαριστώ αλλά …δεν θα πάρω!!”

Μια θέση που είναι σίγουρα “καυτή πατάτα” στο χέρι αυτού που δέχτηκε να την αναλάβει!

Και αυτός είναι ο Πελοπίδας Καλλίρης που γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις ευθύνες που αναλαμβάνει , είπε αυθόρμητα “ναι” και ρίχτηκε από την πρώτη στιγμή στην μάχη.

Τον αν θα πετύχει στο έργο του , είναι ένα τεράστιο στοίχημα γι αυτόν κατά πόσο θα μπορέσει να δαμάσει το “τέρας” της σπατάλης και της διαφθοράς στα φάρμακα και στα υλικά που μπαίνουν και βγαίνουν από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Και ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των προσπαθειών του αλλά είναι ειλικρινής και κατηγορηματικός: ” Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε για να πετύχουμε ! Δεν μας δοθεί ποτέ άλλη ευκαιρία!”

Και ο Κορίνθιος Γενικός προσθέτει : ” Είναι αδιανόητο να μιλάμε για κοινωνικό κράτος και να μην φτιάξουμε έναν νέο χάρτη υγείας με τα σημερινά δεδομένα!”

όμως συμφωνεί μαζί μας ότι στην δύσκολη αυτή εποχή που βιώνει η χώρα μας έχοντας πάνω από 1.000.000 ανέργους και πολίτες με πάρα πολλά προβλήματα , το κοινωνικό κράτος πρέπει να μείνει όρθιο και να παρέχει σωστή και αξιόπιστη περίθαλψη σε όλους του Έλληνες!

Το κλειδί για τον αποτελεσματικό έλεγχο στο τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης φαρμάκων και υλικών στα Νοσοκομεία θα πρέπει να λυθεί με ένα σύστημα logistics που θα καταγράφει με ηλεκτρονικό τρόπο και θα ελέγχει τα πάντα που διακινούνται μέσα στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Όπως έγινε και με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που τώρα μπορούμε και ελέγχουμε τα πάντα!”

Βεβαίως δεν θα μπορούσε να μην βγει και τοπική είδηση μέσα από μια τέτοια συζήτηση.

Και ο Πελοπίδας Καλλίρης τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο :

Υπάρχουν Νοσοκομεία που έχουν πληρότητα 20-25% και άλλα που έχουν πληρότητα 70-80% με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα στελέχωσης και άλλα λειτουργικά προβλήματα.

Γιαυτό από τον καινούργιο χρόνο θα υπάρξει συγχώνευση Νοσοκομείων και θα πετύχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και εξοικονόμηση σοβαρών ποσών από μείωση Διοικητικών εξόδων. Ποσά που θα διαθέσουμε για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στην υγεία!

Το νοσοκομείο της Κορίνθου βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Θα παραμείνει λοιπόν αυτόνομο και θα ενισχυθεί με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειάζεται. Και να σταματήσουν οι Κασσάνδρες να λένε τα δικά τους πράγματα.”

Αποχαιρετίσαμε τον Γενικό Γραμματέα και εκλεκτό συμπολίτη μας Πελοπίδα Καλλίρη με την ευχή να έχει υγεία και δύναμη για να πετύχει στο δύσκολο έργο του και ο ίδιος μας απάντησε με νόημα: “Το σημαντικό είναι η δύναμη και οι αντοχές!”

Δείτε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Πελοπίδα Καλλίρη στο σχετικό βίντεο  .

sfedona.gr