Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚ​Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝ​ΟΥΣ


Τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μέρους του σωφρονιστικού συστήματος, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη και όπως αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», υπάρχουν σκέψεις στο Υπουργείο για παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με ηλεκτρονικό βραχιόλι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού «προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές και να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας από νέες «επενδύσεις» για φυλακές, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος».
Όμως λόγω της επιχειρησιακής δομής του μέτρου του μηχανισμού γεωεντοπισμού ή γεωδέτησης και,σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές, καθίσταται αναγκαία η επιστράτευση και εταιρειών security, δηλαδή ιδιωτικών εταιρειών με «ανθρωπομετρικό κέντρο επιχειρήσεων». 
«Αυτό πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι το σωφρονιστικό σύστημα περνά, εμμέσως πλην σαφώς σε ιδιωτικά χέρια» τόνισε ο Τέρενς Κουίκ «επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι σε θέση προ παντός οικονομικά ούτε να διαχειριστεί, ούτε να εφαρμόσει αλλά ούτε και να δημιουργήσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αδειούχων κρατουμένων των φυλακών»...