Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ένα νέο εξωπλανήτη «αδελφό» της Γης ανακάλυψε η NASA

Ένα νέο εξωπλανήτη «αδελφό» της Γης ανακάλυψε η NASA 
Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα
Ακόμα ένα εξωπλανήτη με χαρακτηριστικά παρόμοια της Γης, εντόπισαν οι επιστήμονες σε απόσταση 1.400 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, στον αστερισμό του Κύκνου, χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler.

Δύσκολη νύχτα Mάχη με τις φλόγες σε Ρόδο και Εύβοια, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/980964/638/399/0x0000000000e4318b/2/fotia-purkagia-agios-stefanos.jpgΤριάντα τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σε όλη τη χώρα. Τα κυριότερα μέτωπα εντοπίζονται στην Ηλεία, όπου η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστενών είναι πλέον σε ύφεση, καθώς επίσης στη Ρόδο και στην Εύβοια, όπου οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται εν όψει της αποχώρησης των εναέριων μέσων με τη δύση του ήλιου.

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ! Με εξάρα συνεχίζει στο Europa League

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ! Με εξάρα συνεχίζει στο Europa LeagueΟ ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε περίπατο τη ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου με την Λοκομοτίβα. Επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-0 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο. 2 γκολ ο Μακ, μία ασίστ και ένα γκολ οι Λούκας και Κίτσιου.
Πριν από μία εβδομάδα ο Μακ με το γκολ στο τέλος του αγώνα στο Ζάγκρεμπ κράτησε "ζωντανό" τον ΠΑΟΚ αλλά όπως αποδείχθηκε ακόμη και αυτό να μην είχε συμβεί, η ομάδα του Τούντορ θα είχε πάρει το εισιτήριο αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη.

Νέα Δημοκρατία: Μένει πρόεδρος ο Μεϊμαράκης - Εκλογές στο κόμμα μέχρι την άνοιξη του 2016

Νέα Δημοκρατία: Μένει πρόεδρος ο Μεϊμαράκης - Εκλογές στο κόμμα μέχρι την άνοιξη του 2016 Μέχρι την άνοιξη του 2016 θα έχει γίνει η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας με το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος. Προϋπόθεση είναι να έχουν ομαλοποιηθεί οι πολιτικές εξελίξεις.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας - αν και μεταβατικός- έχει προκαλέσει ιδιαίτερες εντυπώσεις στα “γαλάζια” στελέχη, που απέρριψαν την πρότασή του για εκλογή νέου προέδρου στις 30 Αυγούστου.

Μάλιστα αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από την κοινωνία, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009. Σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

Πηγές της ΝΔ επεσήμαιναν πως «ιστορικά η ΝΔ υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ μέχρι την άνοιξη του 2016 σύμφωνα με το καταστατικό συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βούλης τουλάχιστον 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αντιδρώντας στην πιθανότητα να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου τον Αύγουστο, υπέγραψαν χαρτί με το οποίο ζητούσαν την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην προεδρία του κόμματος και μετά το καλοκαίρι του 2015.

Αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν και ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη κίνηση των βουλευτών ως μια τάση προς την κεντροδεξιά και τον ευρύτερο χώρο του κέντρου.

«Σπάει» η κινητικότητα στο Δημόσιο – Βασικό κριτήριο η ειδικότητα

Σε «σπάσιμο» της διαδικασίας γενικής κινητικότητας που είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως συνέχεια της «μίνι κινητικότητας» σε επί μέρους διαδικασίες προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

 http://www.skai.gr/files/1/%CE%B12/vouli.jpg
Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:30, συζήτηση στον προαύλιο χώρο της Βουλής.  Θα μιλήσουν ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Μανταίος, η Πέπη Ρηγοπούλου και ο Σπύρος Χαλβατζής.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Δουζίνας.

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 160 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 160 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕΕκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2014 που αφορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 160 θέσεων προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Ο πίνακας διοριστέων-προσληπτέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Τα οριστικά αποτελέσματα των λοιπών κατηγοριών της εν λόγω διαγωνιστικής διαδικασίας θα εκδοθούν: α) για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Δ.Ε.), μετά την πραγματοποίηση της ειδικής πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων του κλάδου Δ.Ε. Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων (εναερίων και υπογείων-Τ4/Α) σε ήδη ορισθείσες ημερομηνίες και β) για την Τεχνολογική Εκπαίδευση (Τ.Ε.), μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο μοναδικό κώδικα ο οποίος αναγράφεται στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευθεία απειλη Τσίπρα σε Κωνσταντοπούλου:Προκαλείς «θεσμική δυσαρμονία». Σταμάτα να διαφοροποιείσαι αλλιώς...

Τσίπρας σε Κωνσταντοπούλου: Προκαλείς «θεσμική δυσαρμονία»Με ένα ενημερωτικό σημείωμα που δόθηκσε στην δημοσιότητα ο πρωθυπουργός στέλνει σαφή προειδοποίηση στην Πρόεδρο της Βουλής ότι αν συνεχίσει την ίδια τακτική της διαφοροποίησης θα τον αναγκάσει να λάβει άλλα μέτρα.

Μετά την συνάντηση που είχαν ο κ. Τσίπρας με την κα Κωνσταντοπούλου το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

"Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας".

Με πιο απλά λόγια, ο πρωθυπουργός καλεί την Πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει να διαφοροποιείται γιατί αλλιώς θα αναγκαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Η κα Κωνσταντοπούλου πάντως βγαινοντας από το ραντεβού φάνηκε να είναι σε άλλη διάθεση....

«Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου αλλα και την συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι πολύ θα επιθυμούσαν να δουν να διαρρηγνύεται», είπε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι είχαν «μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς Κοινοβουλίου και από πλευράς θεσμικών εκπροσωπήσεων, σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάμτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας, η οποία δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».

Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι εξέθεσε στον πρωθυπουργό εκείνα που κατά την άποψή της «αποτελούν βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση ιδίως με την άμυνα της χώρας ως προς την δαμόκλειο σπάθη του χρέους». Υπογράμμισε με «απερίφραστο τρόπο» ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού,της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής ετυμηγορίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ακόμη ότι «σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις, έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια, με αμεσότητα, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις, να μιλούν με ευθύτητα, να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις».

Στο Σαραντάπηχο το 4ο Ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου « Οι Τσελιγκάδες»

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιουλίου ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΣΑΡΑΝΑΠΗΧΟΥ ΩΡΑ 09.00
4ο Ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου « Οι Τσελιγκάδες» στο οροπέδιο Σαρανταπήχου Κορινθίας (ΔΕΛΤΑ).
Συνδιοργανωτές: Περιφέρειας Πελοποννήσου, Π.Ε. Κορινθίας,Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 27/7/2015

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi6a1Vzn8YwOINco3s7PCKpczlrAUPde9ZDlk4Xl1VeOytEe5Cg5lCVc7C3MsAQSRYWzDKtDms4VRuXGI1u41vT-zrH74dVsqHOwM-ZUkBFtGX6N7KZnZlaXVNX4omsZ5YApf6qnfelWRX/s320/dhnm+kor+orizontes.jpgΠρος: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί: ΔΕΥΤΕΡΑ 27 IOYΛIOY   2015   και ώρα 14.00  στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :
  1. Υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή του Ν.Π.Δ.Δ στη Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” για τη χρηματοδότηση των δομών “ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ΄΄ και ΄΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΄΄ στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2100/16-7-2014 της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε
  2. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για Λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως.
  3. Ψήφιση πίστωσης για συντήρηση και επισκευή λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων)
  4. Προβολή κινηματογραφικών ταινιών στο Δερβένι κατά το μήνα Αύγουστο
  5. Προγραμματισμός εκδήλωσης Συναπάντημα Ευρωστινίων 2015
  6. Προγραμματισμός θεατρικής εκδήλωσης από την θεατρική ομάδα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ
  7. Προγραμματισμός συναυλίας Εθελοντικής Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών Πελοποννήσου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Αφιέρωμα στη jazz μουσική»
  8. Προγραμματισμός θεατρικής παράστασης από την θεατρική ομάδα Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΚΑΡΥΑΤΙΣ
  9. Προγραμματισμός μουσικής εκδήλωσης με την Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ηλίας Ανδρικόπουλος

«Υπεράνω … πάσης Απιστίας» στο Ξυλόκαστρο

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 & ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Ιουλίου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΩΡΑ 21.30
Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα παρουσιάσει την κωμωδία του Ζωρζ Φειντώ «Υπεράνω … πάσης Απιστίας» σε συντονισμό και σκηνοθετική επιμέλεια Δαούση Ανδρέα.
Παίζουν : Ανδρέας Δαούσης, Κώστας Μαζαράκης, Δημήτρης Εξαδάκτυλος, Σπύρος Παρισιάδης, Μαρί Χατζηδημητρίου, Κατερίνα Κριτσώνη,
Σοφία Διαμαντοπούλου, Ελένη Κορωνιώτη, Μαριλένα Κοντογιάννη.
Σκηνοθετική επιμέλεια : Ανδρέας Δαούσης
Είσοδος ελεύθερη

Θερμά συγχαρτήρια Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο συγκρότημα "Γιαπίδια"...

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχαριστεί θερμά το συγκρότημα "Γιαπίδια" για τη συμμετοχή του στις 19 Ιουλίου 2015,  στη συναυλία «Μουσικό ταξίδι από τον Κορινθιακό κόλπο στα βάθη της Μεσογείου».
Συγχαίρει το συγκρότημα για την εξαιρετική μουσική του παρουσία και για  την πολύτιμη συνεισφορά του στο φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Μαγικές σβούρες - Θέατρο για τα παιδιά Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Μαγικές σβούρες   - Θέατρο για τα παιδιά Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ   «Ο Μικρός Πρίγκιπας»
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιουλίου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΩΡΑ 21.00
Είσοδος 10€ /6€για ανέργους
Σκηνοθεσία : Δημήτρης  Αδάμης
Mην περιμένετε εδώ να διαβάσετε ένα δελτίο τύπου για την παράσταση  «Ο Μικρός Πρίγκιπας» που ετοίμασε για τα παιδιά ο Δημήτρης Αδάμης μαζί με τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες της ομάδας «μαγικές σβούρες».
Δεν μπορείτε  να το διαβάσετε  γιατί δεν υπάρχει και δεν μπορεί να γραφτεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει  είναι να σας μιλήσουμε για την εμπειρία τού να μοιραστεί κανείς την αθωότητα και να τη ζήσει ξανά. Η παράσταση είναι μια τέτοια εμπειρία. Είναι όλα όσα ακριβώς θα ήθελε να πει κανείς σε ένα παιδί. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 27/7/2015

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi6a1Vzn8YwOINco3s7PCKpczlrAUPde9ZDlk4Xl1VeOytEe5Cg5lCVc7C3MsAQSRYWzDKtDms4VRuXGI1u41vT-zrH74dVsqHOwM-ZUkBFtGX6N7KZnZlaXVNX4omsZ5YApf6qnfelWRX/s320/dhnm+kor+orizontes.jpg
Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Την 27η του μηνός Ιουλίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
1.    Υποβολή πρότασης για τη συμμετοχή της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» της περιόδου 2015 – 2016, για τη χρηματοδότηση των δομών «ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου (Α’ Βάρδια)» και «ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου (Β’ Βάρδια)», στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2100/16-7-2015 της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.
2.    Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «Έντυπα & Γραφική Ύλη (ΚΔΑΠ)».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

“Ο λαβύρινθος” απόψε στο θερινό Δημοτικό κινηματογράφο του Δερβενίου “Το διάλειμμα”

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα”  απόψε ( Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015) στις 10 το βράδυ ( για 2η ημέρα) θα προβάλει την ταινία (δράσης - επιστημονικής φαντασίας , παραγωγής 2014, διάρκειας 97 λεπτών ) 

Ο λαβύρινθος”  σε σκηνοθεσία : Γουές Μπολ
Στην ταινία πρωταγωνιστούν : Ντίλαν Ο' Μπράιαν, Κάγια Σκοντελάριο, Γουίλ Πάουλτερ, Πατρίσια Κλάρκσον



Η υπόθεση του έργου
Ο νεαρός Τόμας, χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν του, ξυπνά σε ένα υπόγειο ασανσέρ που τον μεταφέρει σε μια περικυκλωμένη από πανύψηλα τείχη κοιλάδα. Εκεί κατοικεί μια ομάδα αγοριών η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σαν πρωτόγονη κοινότητα. Τα τείχη ανοιγοκλείνουν καθημερινά προ(σ)καλώντας τα παιδιά να ανακαλύψουν το αίνιγμα του λαβύρινθου, παλεύοντας με τον κίνδυνο. Η άφιξή του και, λίγο αργότερα, ενός και μοναδικού κοριτσιού, της Τερέζας, θα κινήσει τα γρανάζια της δράσης, ξυπνώντας τα μηχανικά τέρατα που κρύβονται πίσω από τους τρομακτικούς τοίχους. Ο Τόμας όμως ξέρει πως η ελευθερία τους βρίσκεται πίσω από αυτούς και τον απειλητικό λαβύρινθο που τους χωρίζουν από τον έξω κόσμο.
«Ο Λαβύρινθος» βασίζεται στο πρώτο μέρος μιας σειράς βιβλίων best seller, δια χειρός Τζέιμς Ντάσνερ. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2009 και μαγνήτισε αυτόματα το ενδιαφέρον των αναγνωστών ανά τον κόσμο.


Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” θα προβληθούν οι ταινίες:
Παρασκευή 24 – Σάββατο 25/7   “Μαγεία στο σεληνόφως
Κυριακή 26 - Δευτέρα 27/7  “Ο Νο 1 καταζητούμενος
Τρίτη 28/7 (Έναρξη 9:30 μ.μ.)  “Αεροπλάνα 2 : Ιπτάμενοι πυροσβέστες
Τετάρτη 29 - Πέμπτη 30/7  “Φύλακες του γαλαξία

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 24/07/2015

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 24η Ιουλίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

1. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
2. Έγκριση 2ης άγονης δημοπρασίας μίσθωσης για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου (γραφείου αγροτικής, τουριστικής ανάπτυξης κ.λ.π.).
3. Ψήφιση πίστωσης για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
4. Ψήφιση πίστωσης για την εργασία «Επιστημονική υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην εξειδίκευση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής σε τοπικό επίπεδο, για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων μέσω διαρθρωτικών ταμείων για την περίοδο ΣΕΣ 2014 -2010».
5. Ψήφιση πίστωσης για επιμόρφωση υπαλλήλου.
6. Ανάκληση της αριθ. 367/15 Α.Ο.Ε. και ανατροπή της σχετικής δέσμευσης πίστωσης.
7. Ψήφιση πίστωσης για ΚΤΕΟ οχημάτων (πλην οχημάτων καθαριότητας).
8. Εισήγηση για τροποποιήσεις προϋπολογισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ακύρωση εκδηλώσεων σε Ζάχολη και Ξυλοκαστρο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8B1GMw_VA9hMyc530wZKm54ESX_b2Zr1M9bziXlog21Hroh55TJGAm93fSYcUWZnp6u7YSJ-OrjWs-4SYaKsX3EkNJCgzXIOUbHwOmthUw6UubhmWMDj9NkEcNEfIiVFuIEUUl_XNNZ14/s1600/zaxolipapies.pngΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ  η προγραμματισμένη για το Σάββατο 25 Ιουλίου Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης «Μουσικές περιπλανήσεις, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια» στο «Ρέμα των Μύλων»  στη Ζάχολη. Η συναύλια θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα οριστεί από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης.
ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ επίσης η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ που είχε προγραμματιστεί από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» για την Κυριακή 26 Ιουλίου με διάρκεια μιας βδομάδας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα οριστεί από το σύλλογο.

Φωτιά σε δάσος στο Δραγώγιο Ολυμπίας

Ηλεία: Φωτιά σε δάσος της περιοχής Δραγώγιο της Ανδρίτσαινας - 30 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες! 
 Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο πριν τις 12.00, στο Δραγώγι του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων της Ηλείας. κοντά στη Φιγαλεία. Σε κινητοποίηση αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από διάφορα σημεία του νομού. 
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη PZL και δύο Canadair, με στόχο να μη λάβει διαστάσεις η πυρκαγιά και να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο. Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Κώστας Κυριακόπουλος. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας - Πελοποννήσου και Ιονίου, Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος. Η φωτιά έχει κάψει σύμφωνα με πληροφορίες 40 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση και εκτείνεται σε τρία μέτωπα. Στο σημείο βρίσκεται  και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος μαζί με την Πολιτική Προστασία του δήμου Σύμφωνα με άλλες πηγές η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τη Νέδα, ενώ κινδυνεύουν σπίτια στον οικισμό Μποϊκά, σύμφωνα με τον πρόεδρο  της ΤΚ Δραγωγίου, Χαράλαμπος Αποστολόπουλος..
>Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε χθες και σε δασική έκταση στο Κάστρο Κυλλήνης. Η φωτιά έκαψε περί τα είκοσι στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση και τριάντα στρέμματα αγροτικής έκτασης κυρίως με λιοστάσια. Έως το βράδυ η πυρκαγιά είχε περιοριστεί σημαντικά από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και όπως ανέφεραν πηγές της, δεν απειλήθηκαν κατοικημένες ή τουριστικές περιοχές.
>  Η πυρκαγιά επίσης εκδηλώθηκε στις 12:20 το μεσημέρι, κοντά στο χωριό Άτταλη, στα Ψαχνά της Ευβοίας. Οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και κατακαίουν το όμορφο πευκοδάσος της περιοχής.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πύρινη λαίλαπα. Για την ώρα αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο και είναι πολύ πιθανό, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχυθούν από τις γύρο περιοχές.
>  Συναγερμός έχει σημάνει στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του Ρόδου εξαιτίας φωτιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή μεταξύ Απολλώνων και Λαέρμων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 και καθώς υπάρχει πυκνό δάσος εκεί, έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.
Για την ώρα η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή

Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα της δραχμής – Έκθεση της Ernst & Young

Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα της δραχμής – Έκθεση της Ernst & Young Ακόμη και το καλό σενάριο μιας συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young σε συνεργασία με την Oxford Economics προβλέπει πρωτοφανείς επιπτώσεις για τους πολίτες. Ένα Grexit θα σήμαινε αυτόματη μείωση κατά 50% των εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας και τεράστιες ελλείψεις σε αγαθά.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



http://www.e-typos.com/files/1/2015/03/27/nea-dimokratia-syggrou2.png
Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεδριάζει από κοινού, σήμερα 23 Ιουλίου και ώρα 16:00, η Εκτελεστική Γραμματεία και το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. 

TΟ PLAN B ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Με την πολιτική κατάληψη της εξουσίας της Ελλάδας ο κ.Τσίπρας αριστοτεχνικά υλοποιεί το Plan Β του, με την αγαστή συνεργασία φυσικά της Νέας Δημοκρατίας του κ.Μεϊμαράκη. Μία Νέα Δημοκρατία πολύ γερασμένη και πολύ αργή πια. 
Plan B με ισχυρή άμυνα στους ξένους ιμπεριαλιστές από το οχυρό της Κυβέρνησης και σύμβουλο έναν πρώην Υπουργό Άμυνας και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργό Άμυνας τότε που τα λεφτά ήταν πολλά και οι εξοπλισμοί έτρεχαν με την επίβλεψη από τον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, τον κ.Καμμένο, σημερινό συγκυβερνήτη του κ.Τσίπρα. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι θα ξαναγίνει πόλεμος στην Ελλάδα, σύντομα.

Ziria Music Festival Νίκος Δόϊκας Ραντεβού στο βουνό στις 27, 28 & 29 Αυγούστου 2015...



Ραντεβού στο βουνό στις 27, 28 & 29 Αυγούστου 2015...
Απανταχού Zirius,
μπορεί το 7ο Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας" να αναβλήθηκε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και δεν μας επιτρέπουν να το κάνουμε όπως το σχεδιάζαμε και του αξίζει, όμως το αντάμωμά μας στο βουνό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου δεν θα αναβληθεί.
Πέρα από τον ισχυρό zirius "εθισμό" μας, oι ίδιοι λόγοι που ματαίωσαν τη φετινή διοργάνωση, κάνουν περισσότερο αναγκαία από ποτέ την ετήσια συνάντησή μας. Έτσι θα είμαστε και φέτος εκεί για να κατασκηνώσουμε, να χαρούμε το βουνό και ν' ακούσουμε συγκροτήματα και DJs.
Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας θα παρέχει και πάλι τις υποδομές του για τους κατασκηνωτές και τους επισκέπτες, θα οργανωθούν πολλές ημερήσιες δράσεις και η μουσική σκηνή στο σαλέ (πέρα από τα ημερήσια τζαμαρίσματα) θα φιλοξενήσει τα βράδια συγκροτήματα και DJs για να κλείνουμε ωραία τη μέρα μας.
Η κοινότητα Zirius θα κάνει την ετήσια συνέλευσή της κανονικά λοιπόν. Πολύ σύντομα θα έχουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι και ετοιμαστείτε σιγά σιγά. Άλλωστε δεν έμειναν και πολλές. 34 κι απόψε...

 Ανδρέας Ζάρρος

Ο Μεϊμαράκης βάζει ταφόπλακα στην ακροδεξιά παρένθεση Σαμαρά

samaras-voridis-georgiadisΣτα κάγκελα οι ακροδεξιοί Σαμαρικοί με την αναφορά του Μεϊμαράκη στη Βουλή, για τον πολιτικό προσδιορισμό της ΝΔ στο «κοινωνικό μεταρρυθμιστικό κέντρο».

Είναι γεγονός πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς άνοιγε την πόρτα της Συγγρού στα πνευματικά παιδιά του Καρατζαφέρη, Βορίδη και Γεωργιάδη, έστελνε το μήνυμα της απόφασης για συρρίκνωση της ΝΔ.

Αυτό βέβαια δεν ήταν κάτι έξω από τις φυσικές ορμές του Σαμαρά, απλά ήταν η παραδοχή πως η ΝΔ ήταν το τσιφλίκι των Λαζαρίδη, Μπούρα, Σταμάτη και άλλων γραφικών συντρόφων της Πολιτικής Άνοιξης, που ήθελαν το νέο τους μαγαζί να είναι μικρό και στα ακροδεξιά στιβαρό.

Όλη αυτή η παράλογη θεωρία (των άκρων) και η μετάλλαξη της ΝΔ σε ακροδεξιό μόρφωμα των ολίγων, έφερε το κόμμα της Συγγρού στα χαμηλότερα ποσοστά του 15% αλλά και στη συντριπτική ήττα του δημοψηφίσματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επανατοποθετεί τη ΝΔ στο φυσικό της χώρο. Εκεί που τελευταία την είχε προσδιορίσει (και) ο Κώστας Καραμανλής και είχε κερδίσει συντριπτικά το 2004.
Από τον ίδιο χώρο άντλησε δύναμη και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009. Από τον μεσαίο χώρο.

Αυτό επιδιώκει ο «Βαγγέλας» της ΝΔ. Να φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον «ίσιο» κεντρώο χώρο. Αυτόν των συναινέσεων. Που αποδεικνύεται στην πράξη από τη στάση της ΝΔ στη Βουλή και όχι στα λόγια, όπως του ανεκδιήγητου Σαμαρά που μιλούσε για εθνική συνεννόηση και δεν παρέδωσε ποτέ τα κλειδιά του Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ δεν έχασε μόνο γιατί ο Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά σε πολλούς. Έχασε και γιατί γραφικοί τηλεοπτικοί πολιτικάντηδες τύπου Βορίδη, Γεωργιάδη, Ασημακοπούλου, διεκδίκησαν να εκφράσουν μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας με κραυγές και απειλές.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Η Ευρώπη στο πλευρό της Κύπρου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
41 χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου, τον Αττίλα, την εισβολή, την Κατοχή, το πολύπαθο νησί της Αφροδίτης συνεχίζει να αγωνίζεται για την επανένωσή του και να αναζητά μια λύση που θα επουλώσει τα τραύματα.
Τον τελευταίο καιρό οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι σοβαρές και κάποιες ελπίδες έχουν αρχίσει να αχνοφαίνονται.
Μέσα στη δίνη των τελευταίων γεγονότων στην Ελλάδα, πολλά έχουν περάσει απαρατήρητα – και πολλοί είναι εκείνοι που δείχνουν να αδιαφορούν για τις εξελίξεις, αν και τον καιρό που η Κύπρος έμπαινε στο δικό της μνημόνιο παρίσταναν τους προστάτες της και την προέτρεπαν να καταφύγει σε «λύση» που θα την βύθιζε σε οικονομικό χάος και θα προκαλούσε μεγάλους εθνικούς κινδύνους.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου έρχεται η Κάρτα του Πολίτη

Μια κάρτα που θα διευκολύνει τους πολίτες σε συναλλαγές με το δημόσιο και θα είναι σε εθελοντική βάση, έρχεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Κάρτα του Πολίτη.
Αυτό προβλέπεται στα σχέδια του νέου αναπληρωτή υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χ. Βερναρδάκη για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Έτσι από ότι όλα δείχνουν η κάρτα του πολίτη μπαίνει στην τελική ευθεία μπαίνει με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας. Η κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο:
ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου,
ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και
ο Αριθμός Δημοτολογίου.
Αρχικά υπήρχε προβληματισμός αν θα περιλαμβάνει barcode -για το οποίο αντιδρούν διάφοροι κοινωνικοί φορείς- ή κωδικό (Pin) για την ταυτοποίηση του κατόχου. Το υπουργείο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχος της έξυπνης κάρτας. Προοπτικά η κάρτα του πολίτη θα μπορεί να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενσωματώσει όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει τα υπουργεία και να αποτελέσει η έξυπνη κάρτα του πολίτη «ομπρέλα» για ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος.

Αλλαγές «φωτιά» στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων – Οι ανατροπές που φέρνουν οι απαιτήσεις των δανειστών και η “ασπίδα” Χρ. Βερναρδάκη

Νέο σοκ στο δημόσιο τομέα και τους μισθούς των υπαλλήλων, θα φέρουν οι απαιτήσεις των δανειστών, εφόσον γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση.
Όπως αποκάλυψε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, η τρόικα ζητά αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς απαιτούν να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει η λογική του “εξισωτισμού”.

Με 230 «ναι» ψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων - 63 (31 του ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν ΟΧΙ - 5 Παρων, Αρνητική διαφοροποίηση από Ψυχογιό, Κουρεμπέ

Με 230 «ναι» υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων
Με 230 θετικές ψήφους υιοθετήθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Όχι» ψήφισαν 63 βουλευτές, εκ των οποίων οι 31 του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και πέντε δήλωσαν παρών. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΧΑ και ΚΚΕ.

Ειδικότερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανά άρθρο έχει ως εξής:
Για το άρθρο ένα: 225 ναι, 63 όχι, 10 παρών
Για το άρθρο δύο: 231 ναι, 60 όχι, 7 παρών

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία για τα πρώτα μέτρα, την περασμένη Τετάρτη, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι», 6 δήλωσαν «παρών», ενώ μία βουλευτής ήταν απούσα.

Τα “όχι” και τα “παρόν” στον ΣΥΡΙΖΑ με... ονοματεπώνυμο

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο 31 βουλευτές, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν παρών.

«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές:
Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς (παρών στο άρθρο 2), Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα (παρών στο άρθρο 2), Ευάγγελος Διαμαντόπουλος (παρών στο άρθρο 2), Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρόν» δήλωσαν οι βουλευτές:
Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα (ναι στο άρθρο 2), Νίνα Κασιμάτη και Βασιλική Λέβα.

«Παρών» στο άρθρο ένα δήλωσαν οι βουλευτές
Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός και Θεοφάνης Κουρεμπές.

Τα “ναι” που αποτέλεσαν έκπληξη
Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε ναι, ενώ στο προηγούμενο νομοσχέδιο είχε ψηφίσει όχι.  Ο Δημήτρης Μπαξαβανάκης και ο Ν. Μιχαλάκης ψήφισαν ναι ενώ στην προηγούμενη ψηφοφορία είχαν δηλώσει παρών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορώ να αποκαλώ Θεσμούς την τρόικα Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Μέσα στην άγρια νύχτα η ψηφοφορία

Κωνσταντοπούλου: Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε ξανά για πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης της Αριστέρας και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν μπορεί να καλλωπίσει τον εκβιασμό.
 Ως συνήθως κάνει σε τέτοιες συζητήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να μιλήσει στο τέλος της διαδικασίας λίγο πριν τις 03:30 έτσι ώστε πιθανώς να απαντήσει και στις αιχμές τόσο του πρωθυπουργού όσο και των βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μίλησε για εκτροπή και εκβιασμό από την πλευρά των δανειστών, ενώ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε λόγο για όπλο εκβιασμού.
Δήλωσε πως δεν θα ξαναποκαλέσει την τρόικα Θεσμούς γιατί έχουν αντιθεσμική στάση. Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων του και την πρόθεσή του. Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν προτείνει τα συγκεκριμένα μέτρα και ούτε πρόκειται για συμφωνία, αλλά για αποτέλεσμα εκβιασμού. Κατηγόρησε τους δανειστές πως ήξεραν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και τους χαρακτήρισε κακόπιστους που δεν ηθελαν να διασώσουν τον ελληνικό λαό, αλλά τις ιδιωτικές τράπεζες.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ή να συγκαλύψει τον εκβιασμό που συντελείται υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για μία ακόμη φορά για πραξικόπημα που μετακυλίεται στη Βουλή, αναφορικά με τις δέσμες των προαπαιτούμενων μέτρων που έχει κληθεί να επικυρώσει.

«Οι λέξεις εκβιασμός, πραξικόπημα, συνθηκολόγηση παραπέμπουν στην εκτροπή που συντελείται. Κάποιοι στην Ευρώπη εκβιάζουν την κυβέρνηση, θέλοντας να απελπίσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με την απειλή της άτακτης και βίαιης χρεοκοπίας, με την ΕΚΤ να χρησιμοποιείται ως εργαλείο εκβιασμού. «Το να ακυρώνεται η νομοθετική λειτουργία από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών αποτελεί μη ανεκτό γεγονός. Ας μου επιτρέψετε να αποκαλώ τρόικα από εδώ και πέρα τους θεσμούς, γιατί έχουν αντιθεσμική, εξωθεσμική και παραθεσμική συμπεριφορά.

» Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του πρωθυπουργού, αλλά να μην ξεχνάμε την πρόθεση των δανειστών να μας εξευτελίσουν, να μας ακυρώσουν. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα μας ενάντια σε αυτούς που θέλουν την άλωσή μας. Να μην αποκαλούμε συμφωνία γιατί συμφωνία συνάπτεται με ελεύθερη τη βούληση και όχι με εκβιασμό.

» Όταν ο ένας από τους δύο εκβιάζεται, αυτό δεν αποτελεί συμφωνία. Δεν έχουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος, καθώς η διατύπωση αυτή αποτελεί απατηλή μεθόδευση του ΔΝΤ. Ας μην μιλούμε για εισήγηση των μέτρων, γιατί εμείς δεν τα προτείνουμε. Είναι εκβιασμός.

» Συνδιαλεγόμαστε με κακόπιστους που γνωρίζουν πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, που θέλησαν να σώσουν τις τράπεζες και όχι την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ντελίριο Πάνου Καμμένου: "Θα σας τσακίσουμε"!


Καμμένος: Όσο ο ελληνικός λαός μας στηρίζει θα σας τσακίζουμε
Απειλές για προφυλακίσεις και δήμευση περιουσιών μοίραζε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν σε... ντελίριο, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής!

"Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς" φώναζε από τα έδρανα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προτείνει να ψηφίσει αυτή την ώρα η Ολομέλεια την κατάργηση του νόμου περι ευθύνης των υπουργών αλλά και την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 30%.

Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,1 βαθμών σε μικρό εστιακό βάθος έγινε αισθητή στην Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Καλαμάτα 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη 1:25 τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 3,1 βαθμών, σε απόσταση  17χλμ. βόρεια της Καλαμάτας στην περιοχή του Κατσαρού. Παρά το μικρό μέγεθος, σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας έγινε αρκετά αισθητός, λόγω του μικρού εστιακού βάθους (10χλμ.), και συνοδεύτηκε από θόρυβο. 

Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα, εσείς είστε τώρα ο μνημονιακός

Γεννηματά: Η κυβέρνηση χαϊδεύει και ζεσταίνει το φίδι του λαϊκισμού - ΒΙΝΤΕΟ
Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κυβερνήσει. Είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, και να υπάρξει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - διαπίστωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Η κυβέρνηση οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, αν δεν διαθέτετε τις δυνάμεις, πείτε το. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν» ανέφερε η κ. Γεννηματά, ζητώντας παράλληλα αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του bonus των 50 εδρών που δίνει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επετέθη κατά της κυβέρνησης, διαπιστώνοντας πως κατά τη διαπραγμάτευση «υπέστη πρωτοφανή ήττα που απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας».
«Κύριε Τσίπρα, εσείς είστε τώρα ο μνημονιακός», υπογράμμισε και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ζεσταίνει το «φίδι του λαϊκισμού και της συνωμοσιολογίας», συμπληρώνοντας ότι τώρα κινδυνεύει να πέσει ο ίδιος θύμα.
Η Γεννήματα ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Το grexit, είπε η κ. Γεννηματά, είναι παρκαρισμένο στη αυλή και για να φύγει οριστικά πρέπει να τελειώνουμε με τα ψέματα της δραχμής.

Θεοδωράκης: To Grexit και το σχέδιο Σόιμπλε παραμένουν στο συρτάρι - Χαμός στη Βουλή για τα 200.000 ευρώ της μητέρας της Νάντιας Βαλαβάνη

Θεοδωράκης: To Grexit και το σχέδιο Σόιμπλε παραμένουν στο συρτάρι - ΒΙΝΤΕΟΜετά τον εκτεταμένο διάλογο Τσίπρα - Μεϊμαράκη, τον λόγο παίρνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Θα πρέπει να απαντήσετε ως πότε θα ανέχεστε την κα Κωνσταντοπούλου. Η ΠτΒ θα πρέπει να κατέβει από την έδρα και να πάψει να έχει το προσωπικό της κανάλια να αφήσουμε τις προεκλογικές ρητορείες, να δουλέψουμε. Να μην βαφτίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την τεμπελιά και την ανικανότητα αντιμνημονιακό αγώνα  Προσβολή απέναντι στον κόσμο να λέει ο πρωθυπουργός ότι σύρεται σε ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύει Δεν μπαίνουμε στον εμφύλιο των μνημονιών, για το ποιο ήταν καλύτερο Τα capital controls διέλυσαν τα πάντα και τα είχαν προβλέψει και κάποιες μανάδες υπουργών. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να παίρνει το ρίσκο που παίρνουν όλοι οι πολίτες της χώρας και να έχουν τα χρήματά τους εντός συνόρων Συνεχίζουμε να προειδοποιούμε ότι ο κίνδυνος του Grexit παραμένει. Δεν προέχουν τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα και οι προεκλογικές ρητορείες, αλλά η σταθεροποίηση της χώρας Δεν προέχουν τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα και οι προεκλογικές ρητορείες, αλλά η σταθεροποίηση της χώρας, Οι Κερκόπορτες δεν θα ανοίξουν, η Ελλάδα θα μείνει και θα παλέψει στην Ευρώπη
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι ντροπιαστικό πως αντέδρασε η υπουργός όταν η οικογένειά της απέσυρε 200.000 ευρώ και έβγαλε μία ανακοίνωση 1.010 λέξεων χωρίς καμια ουσιαστική απάντηση και χωρίς συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό.
Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως δεν νοείται βουλευτής να έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό και πρέπει ο πολιτικός κόσμος να παίρνει το ρίσκο που παίρνουν όλοι οι πολίτες της χώρας.

Με το τέλος της ομιλίας του, η πρώην υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε τον λόγο κάνοντας λίγο για "δολοφονία χαρακτήρων". Ακόμη και 10 χρόνια μετά να δικαιωθείς το στίγμα θα παραμείνει. και πως δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν έχει κάνει τίποτα που να χρειάζεται να πει συγγνώμη.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον κ. Αυγενάκη λέγοντσας πως νόμιζε πως φορούσε πανταλόνια μέχρι τώρα.

Ο κ. Αυγενάκης πήρε τον λόγο και της είπε πως φοράει παντελόνια Δεν θα πω τίποτα για τα γεγονότα. Τα γεγονότα έχουν μιλήσει από μόνα τους.

Οι δευτερολογίες Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Ο Μεϊμαράκης τρόλαρε τον Τσίπρα για την Κωνσταντοπούλου: Πάντως σας χειροκρότησε...!Τον λόγο πήρε και πάλι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας:
Γιατί δεν πήρατε εσείς την συμφωνία με τα 2 δισ., την οποία μας κατηγορήσετε ότι δεν δεχθήκαμε; Δεν υπήρχε ποτέ πιθανότητα εξόδου από το Μνημόνιο με το χρέος στο 180% του ΑΕΠ. Δεν πιστεύω ότι νέο κραυγάζει «ότι είναι νέο». Και εντός ΝΔ υπάρχουν διαφοροποιήσεις, μεταξύ λαϊκής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης. Η επικράτηση της δεύτερης έχει δημιουργήσει τρομακτικές ανισότητες. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις είναι το χθες.

Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε:


Καταρχήν, χαίρομαι, κ. Πρόεδρε, που κάνατε αυτές τις αναφορές. Νομίζω ότι για τη συμφωνία ήδη σας έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές. Κι αν θέλετε μπορούμε να κουβεντιάσουμε και πιο αναλυτικά. Γνωρίζετε ότι μετά τις Ευρωεκλογές, οι εταίροι μας συζητούσαν και ζητούσαν από εμάς όλο και κάτι παραπάνω, γιατί έβλεπαν ότι η κυβέρνηση προχωρούσε σε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο μην ξεχνάτε ότι είχε φέρει το 2014 το χαμόγελο και πάλι στα χείλη των Ελλήνων και η οικονομία πήγαινε προς τα πάνω. Και γνωρίζετε ότι θα έτρεχε φέτος ανάπτυξη κοντά στο 3%, ενώ τώρα θα τρέξει με ύφεση πάνω από 3, κάποιοι λένε και 4%. Γνωρίζετε ότι εμείς προχωρήσαμε και το διαγωνισμό και για τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί; Γιατί ακριβώς επειδή είχε σταθεροποιηθεί η οικονομία, εμφανίστηκαν επενδυτές που δεν μπορούσαν να εμφανιστούν το 2013 και το 2012 και δεν εμφανίζονται και σήμερα, όπως καταντήσατε τα πράγματα.
Πράγματι, εμείς είχαμε πιο υψηλά πλεονάσματα, αλλά ξεχνάτε ότι θα είχαμε αύξηση ΑΕΠ, όχι ύφεση. Και αυτό, όπως γνωρίζετε, με τον πολλαπλασιαστή θα ήταν διαφορετικό από ό,τι θα είναι σήμερα. Και πράγματι, εσείς με την ύφεση αυτή, δε μπορείτε να έχετε τα ίδια πλεονάσματα. Δε γίνεται. Που θα τα βρείτε; Δεν εξηγείται αυτό. Ο κ. Τσακαλώτος δίπλα σας είναι, θα σας το πει. Δε μπορεί με αυτή την ύφεση που προβλέπεται, να είχατε τα ίδια πλεονάσματα. Άρα, δεν κερδίσατε τίποτα. Εξ ανάγκης προσαρμοστήκατε σε αυτό. Ενώ εμείς κερδίζαμε και πετυχαίναμε.
Το δεύτερο στο οποίο αναφερθήκατε: Πράγματι, επειδή πλησίαζε η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κι επειδή εμείς προχωρούσαμε στη συζήτηση για την αξιολόγηση για να τελειώσουμε το θέμα του μνημονίου και η χώρα θα είχε βγει από το μνημόνιο, αρκετοί κι από εσάς βεβαίως ερχόμενοι σε επαφή με τους ξένους περιφρονούσαν, λοιδορούσαν κι έλεγαν «Αυτή η κυβέρνηση έχει απαξιωθεί και φεύγει και ερχόμαστε». Πολλοί από εσάς λέγανε στους ξένους ότι με την ευκαιρία της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας θα είστε η κυβέρνηση. Μόνοι σας τα λέγατε. Γίνανε πολλές συναντήσεις του κ. Σταθάκη, του κ. Βαρουφάκη, του κ. Μηλιού. Και τα λέγατε ευθέως: «Μην την ακούτε την κυβέρνηση Σαμαρά, εμείς ερχόμαστε, εμείς είμαστε εδώ». Και με αλαζονεία περισσή, θα έλεγα, το λέγατε. Και πράγματι, εφόσον μπορούσατε να εκβιάσετε για την εκλογή Προέδρου, είχαμε αυτό το μειονέκτημα. Ενώ εσείς έχετε τώρα πλεονέκτημα τριών ετών. Δεν υπάρχει δοκιμασία εκλογική μπροστά σας. Κι έχετε ένα ωφέλιμο χρόνο μεγάλο, τον οποίο εμείς δεν είχαμε. Και θέλω να τονίσω, κ. Πρόεδρε, για να το κλείσουμε κι αυτό, ότι γι’ αυτό και μας ρίξατε. Για να μην αισθανθούν οι Έλληνες πολίτες τα οφέλη των θυσιών που έγιναν το 2013 και το 2014 και η κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει τη θητεία της μέχρι το 2016, καθώς τότε θα ξανακέρδιζε τις εκλογές.
Βιαστήκατε, όμως, κ. Πρόεδρε. Οδηγήσατε τη χώρα σε εκλογές. Και όχι μόνο βιαστήκατε. Ήρθατε απροετοίμαστος. Ήρθατε απροετοίμαστος κι ενώ υπήρχε το mail Χαρδούβελη (αυτό το «καταραμένο» mail, το οποίο όλο και φωνάζατε εκείνη την εποχή, που δεν έφτανε το 1 δις, το έφτανε- δεν το έφτανε) κι ενώ ήδη είχατε τη διαδρομή έτοιμη και μπορούσατε να συμφωνήστε, δε συμφωνήσατε. Εμείς, λοιπόν, σας εξήγησα γιατί δεν συμφωνήσαμε. Και σας εξηγώ κιόλας ότι δυστυχώς οι εταίροι ούτε «τυράκι» δεν έδωσαν στην τότε κυβέρνηση. Μην τυχόν και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν πολύ υπέρ σας. Γι’ αυτό και σας είπα ότι είχατε πολύ καλή μεταχείριση συγκριτικά με εκείνη που είχε η δική μας κυβέρνηση, το τελευταίο εξάμηνο του 2014.
Όσον αφορά τώρα το νέο και το παλιό. Θα σας πω, κ. Πρόεδρε, ότι το νέο και το παλιό δεν κρίνεται ηλικιακά, γιατί έχω συναντήσει πολλούς νέους με πολύ παλιά μυαλά και πολλούς μεγάλους με πολύ νέα μυαλά. Είναι ευτύχημα που είστε νέος και μπράβο σας και χαίρομαι ιδιαίτερα και το εκτιμώ αυτό. Αλλά να σας πω ότι ο παλιός είναι και λίγο αλλιώς ορισμένες φορές. Και ταυτόχρονα να σας πω ότι χρειάζεται να παίρνετε και καμιά συμβουλή - αν επιτρέπεται - από τους παλαιότερους, οι οποίοι έχουν «ψηθεί» στο αμόνι των διαπραγματεύσεων. Δεν είστε ο μόνος που κάνει διαπραγματεύσεις. Κάναμε πολλές φορές διαπραγματεύσεις και πάρα πολύ δύσκολες και το πρόβλημά μας ήταν ότι ποτέ δεν τις αναγνωρίσατε. Πάντα από εκείνη τη θέση εκεί κάτω μας κοροϊδεύατε. Δεν σας αντιγράψαμε, κ. Πρόεδρε. Εγώ καταλαβαίνω τι περνάτε. Και καταλαβαίνω ότι το περνάτε πολύ περισσότερο από εμάς, γιατί εσείς συγκρουστήκατε με την πραγματικότητα. Εμείς τουλάχιστον είμαστε πιο πραγματιστές και μπορούσαμε να προχωρήσουμε και τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες πιστεύουμε. Ενώ εσείς δεν τις πιστεύετε κιόλας. Εμείς πιστεύουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και τις λέμε. Εσείς δεν τις πιστεύετε. Όπως αρκετοί από τους συναδέλφους πιστεύουν στη δραχμή και το αποδέχομαι, υποκλίνομαι. Εκεί που δεν υποκλίνομαι είναι ότι κοροϊδεύουν λέγοντας «Πάμε για το ευρώ» αλλά έχουμε και στο πλάι το σχέδιο της δραχμής και το συζητάμε με το Σόιμπλε και τους υπόλοιπους. Ο κ. Λαπαβίτσας, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης- και μπράβο τους- έχουν το θάρρος και το λένε. Και τα «όχι» που πήρατε στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα δεν είναι ομοιογενή. Δεν είναι το ίδιο το «όχι» του Βαρουφάκη με το «όχι» του Λαφαζάνη. Κι αυτό ας το καταλάβουν περισσότερο.
Κι αυτό, μου επιτρέπεται να τα πω, γιατί τουλάχιστον τον κ. Λαφαζάνη τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια, 41 χρόνια, ενώ τον κ. Βαρουφάκη- δημιούργημά σας- τον γνώρισα μόλις τώρα.
Το νέο, λοιπόν, συγκρούεται πάντα με το παλιό. Το νέο υπάρχει και στο φιλελεύθερο χώρο, υπάρχει και στον αριστερό χώρο. Η ζωή εξελίσσεται και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Φτάνει να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε, χωρίς μετέωρα βήματα, γιατί αυτά κοστίζουν. Και κοστίζουν στον ελληνικό λαό. Κι ο ελληνικός λαός πια δεν έχει άλλα χρήματα να πληρώνει για να μπορείτε εσείς να κάνετε τα πειράματά σας.


Στην τριτολογία του ο κ. Τσίπρας είπε: Πως γίνεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μας στηρίζει και με το παραπάνω