Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά στο Κάστρο Κυλλήνης

Υπό έλεγχο φωτιά στο Πόρτο Ράφτη, μέτωπα σε Κάστρο Κυλλήνης και Σαμοθράκη
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης, στην Ηλεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές καθώς η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα. Τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας, σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις νερού.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το βράδυ πυρκαγιά στην περιοχή Κατσαμπάς της Σαμοθράκης. Επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα και θα ενισχυθούν με δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη.

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη της Αττικής. Από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για έκταση με ψηλά πεύκα, ενώ οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 7 μποφόρ. Στην περιοχή έσπευσαν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μεταξύ και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φούρνοι Αργολίδας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη πετζετέλ και δύο καναντέρ. Λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά πήρε διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί στο βουνό πάνω από το χωριό χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά καίει δασική έκταση με πουρνάρια και καλλιέργειες με ελιές.
Νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κορωπί Αττικής. Πιθανώς ξεκίνησε από αυτοκίνητο και καίει ξερά χόρτα.