Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Μένει πρόεδρος ο Μεϊμαράκης - Εκλογές στο κόμμα μέχρι την άνοιξη του 2016

Νέα Δημοκρατία: Μένει πρόεδρος ο Μεϊμαράκης - Εκλογές στο κόμμα μέχρι την άνοιξη του 2016 Μέχρι την άνοιξη του 2016 θα έχει γίνει η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας με το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος. Προϋπόθεση είναι να έχουν ομαλοποιηθεί οι πολιτικές εξελίξεις.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας - αν και μεταβατικός- έχει προκαλέσει ιδιαίτερες εντυπώσεις στα “γαλάζια” στελέχη, που απέρριψαν την πρότασή του για εκλογή νέου προέδρου στις 30 Αυγούστου.

Μάλιστα αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από την κοινωνία, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009. Σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

Πηγές της ΝΔ επεσήμαιναν πως «ιστορικά η ΝΔ υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ μέχρι την άνοιξη του 2016 σύμφωνα με το καταστατικό συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βούλης τουλάχιστον 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αντιδρώντας στην πιθανότητα να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου τον Αύγουστο, υπέγραψαν χαρτί με το οποίο ζητούσαν την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην προεδρία του κόμματος και μετά το καλοκαίρι του 2015.

Αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν και ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη κίνηση των βουλευτών ως μια τάση προς την κεντροδεξιά και τον ευρύτερο χώρο του κέντρου.