Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Φωτιά σε δάσος στο Δραγώγιο Ολυμπίας

Ηλεία: Φωτιά σε δάσος της περιοχής Δραγώγιο της Ανδρίτσαινας - 30 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες! 
 Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο πριν τις 12.00, στο Δραγώγι του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων της Ηλείας. κοντά στη Φιγαλεία. Σε κινητοποίηση αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από διάφορα σημεία του νομού. 
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη PZL και δύο Canadair, με στόχο να μη λάβει διαστάσεις η πυρκαγιά και να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο. Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Κώστας Κυριακόπουλος. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας - Πελοποννήσου και Ιονίου, Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος. Η φωτιά έχει κάψει σύμφωνα με πληροφορίες 40 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση και εκτείνεται σε τρία μέτωπα. Στο σημείο βρίσκεται  και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος μαζί με την Πολιτική Προστασία του δήμου Σύμφωνα με άλλες πηγές η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τη Νέδα, ενώ κινδυνεύουν σπίτια στον οικισμό Μποϊκά, σύμφωνα με τον πρόεδρο  της ΤΚ Δραγωγίου, Χαράλαμπος Αποστολόπουλος..
>Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε χθες και σε δασική έκταση στο Κάστρο Κυλλήνης. Η φωτιά έκαψε περί τα είκοσι στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση και τριάντα στρέμματα αγροτικής έκτασης κυρίως με λιοστάσια. Έως το βράδυ η πυρκαγιά είχε περιοριστεί σημαντικά από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και όπως ανέφεραν πηγές της, δεν απειλήθηκαν κατοικημένες ή τουριστικές περιοχές.
>  Η πυρκαγιά επίσης εκδηλώθηκε στις 12:20 το μεσημέρι, κοντά στο χωριό Άτταλη, στα Ψαχνά της Ευβοίας. Οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και κατακαίουν το όμορφο πευκοδάσος της περιοχής.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πύρινη λαίλαπα. Για την ώρα αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο και είναι πολύ πιθανό, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχυθούν από τις γύρο περιοχές.
>  Συναγερμός έχει σημάνει στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του Ρόδου εξαιτίας φωτιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή μεταξύ Απολλώνων και Λαέρμων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 και καθώς υπάρχει πυκνό δάσος εκεί, έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.
Για την ώρα η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή