Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ! Με εξάρα συνεχίζει στο Europa League

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ! Με εξάρα συνεχίζει στο Europa LeagueΟ ΠΑΟΚ μετέτρεψε σε περίπατο τη ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου με την Λοκομοτίβα. Επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-0 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο. 2 γκολ ο Μακ, μία ασίστ και ένα γκολ οι Λούκας και Κίτσιου.
Πριν από μία εβδομάδα ο Μακ με το γκολ στο τέλος του αγώνα στο Ζάγκρεμπ κράτησε "ζωντανό" τον ΠΑΟΚ αλλά όπως αποδείχθηκε ακόμη και αυτό να μην είχε συμβεί, η ομάδα του Τούντορ θα είχε πάρει το εισιτήριο αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη.
Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι σημείωσαν τρία γκολ.
Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν οπωσδήποτε γκολ κόντρα στη Λοκομοτίβα και από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις του. Πίεσε πολύ ψηλά τους αντιπάλους και τους... έπνιξε. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Λούκας Πέρεθ συνδύασε την επιστροφή του στην Τούμπα μετά από 1,5 χρόνο με γκολ το οποίο έδιωξε το άγχος.
Ο Ισπανός από σκόρερ έγινε δημιουργός στο 7' και ο Μακ δεν είχε πρόβλημα να περάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Οι Κροάτες δεν μπορούσαν να... ανασάνουν και οι παίκτες του Τούντορ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.
Στο 14' ήρθε και τρίτο τέρμα, με τον Πέλκα να εκμεταλλεύεται το σουτ του Κουλούρη. Η υπόθεση πρόκρισης είχε κριθεί και ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε, δίνοντας χώρο στους Κροάτες που δεν κατάλαβαν πως δέχτηκαν τρία γκολ πριν το πρώτο 15λεπτο.
Η Λοκομοτίβα προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς αλλά εκεί που πίεζε ήρθε και το τέταρτο τέρμα του ΠΑΟΚ, με τον Κίτσιου να κλέβει ψηλά τη μπάλα και να ανεβάζει ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μακ στο 57.
Αυτό που δεν κατάφερε ο παίκτης του δικεφάλου του βορρά το έκαναν 2 λεπτά αργότερα μόνοι τους οι Κροάτες με τον Αντριάσεβιτς να στέλνει άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Ο Κίτσιου δημιούργησε τις προϋποθέσεις και ο Μακ με το 2ο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 6-0.
Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στις 30 Ιουλίου τη νικήτρια του ζευγαριού Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) - Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία), στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (46' Μαντούρο), Λούκας (82' Μυστακίδης), Μακ, Κάτσε, Πέλκας, Κουλούρης (60' Ρατς).
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Ζενέλικα, Μπάρτολεκ, Μρτσέλα, Πρένγκα (25' Μίσιτς), Σόβσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούτσιτς, Αντριαγιάσεβιτς, Λέκο (46' Ντολεζάι), Μάριτς (56' Τσαπάν), Κόλαρ