Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: Πάει για την πρωτιά στην Αμβέρσα με λυτρωτή Τικίνιο στο 90'!

 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: Πάει για την πρωτιά στην Αμβέρσα με λυτρωτή Τικίνιο στο 90'!  

Με την γκολάρα του Τικίνιο στο 90' έπειτα από την αριστουργηματική σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά, ο Ολυμπιακός κλείδωσε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ ματς του Europa League και θα πάει στις 9 Δεκεμβρίου στην Αμβέρσα για να διεκδικήσει την πρωτιά, ευελπιστώντας σε δική του νίκη επί της Αντβέρπ και σε ήττα της Άιντραχτ στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε

Κορονοϊός – Τρόμος από τον χάρτη του ECDC: Στο κόκκινο και βαθύ κόκκινο πλέον όλη σχεδόν η ΕΕ – Που βρίσκεται η Ελλάδα

 Κορονοϊός – Τρόμος από τον χάρτη του ECDC: Στο κόκκινο και βαθύ κόκκινο πλέον όλη σχεδόν η ΕΕ - Που βρίσκεται η Ελλάδα 

Την σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο καταγράφει ο επιδημιολογικός χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, και οποίος καλύπτεται πλέον σχεδόν στην ολότητά του από περιοχές στην «κόκκινη» ή στη «βαθιά κόκκινη».

Στο νέο αναθεωρημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο όπως και πολλές περιοχές της κεντρικής Ευρώπης, ενώ στο κόκκινο είναι σχεδόν όλη η ήπειρος.

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις – Πώς ψήφισαν τα κόμματα

 Βουλή 

Με νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά, «μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τη διενέργεια ελέγχων και επιβολή κυρώσεων».

Υπέρ της αρχής του ψήφισαν, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν και η ΕΛ.ΛΥ δήλωσε «παρών».

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλο ντέρμπι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Ποιος προηγείται

 ΚΙΝΑΛ: Κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές 

Μια μεγάλη μάχη που είναι σε εξέλιξη και θα κριθεί στο νήμα για 3 από τους υποψήφιους, διαφαίνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega που αφορά στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ.

Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν με μεγαλύτερες αξιώσεις την ηγεσία του κόμματος και τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Η έρευνα φτιάχνει 3 γκρουπ. Το ένα με τα όρια εκλογικής επιρροής (46%), ένα με όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ (9,6%) και όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ ή είναι αναποφάσιστοι που θα πάνε σίγουρα ή πιθανότατα να ψηφίσουν.

Στην παράσταση νίκης ο Ανδρέας Λοβέρδος σαρώνει και στα τρία υποσύνολα. Συγκεκριμένα, 46% ο Λοβέρδος προηγείται με 46%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13%. Στο 9,6% επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος βγαίνει νικητής με 40%, ο Γ. Παπανδρέου δεύτερος με 32% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 16%. Στο 7,4% ο Λοβέρδος παίρνει ποσοστό 42%, ο Παπανδρέου 30% και ο Αδρουλάκης 18%.

25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το σύνθηματου EIGE, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων«Ονόμασέ την, μέτρησέ την, τελείωσέ την»τιμούμε την φετινή 25η Νοέμβρη, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

Ένα σύνθημα που αναδεικνύει τρεις βασικές παραμέτρους-προϋποθέσεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και της ακραίας έκφρασής της, τις γυναικοκτονίες.

 

Στην χώρα μας ήδη 13 γυναίκες έχουν χάσει την ζωή  τους από χέρι συντρόφου, νυν και πρώην, από χέρι συζύγου. Αντίστοιχα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε το EIGE, 444 γυναίκες σε 10 κράτη μέλη της ΕΕ σκοτώθηκαν από τους συντρόφους τους το 2020. Η πανδημία ανέδειξε την ένταση, την έκταση και το μέγεθος της έμφυλης βίας, ως ζώσας καθημερινότητας των γυναικών. Λειτούργησε ωστόσο και ως θρυαλλίδα, ως το φυτίλι που πυροδότησε ένα ντόμινο καταιγιστικών καταγγελιών, από πλευράς γυναικών και θηλυκοτήτων και επιτάχυνε τον βαθμό αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας που φαίνεται να ξυπνάει από ένα λήθαργο αιώνων, από μια σιωπή που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας.

Χριστουγεννιάτικοι Lordi με …αιμοβόρικο μήνυμα!

 


Τα “τέρατα” από τη Φινλανδία χτύπησαν ξανά. Αυτή τη φορά οι Lordi ασχολήθηκαν με τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη, που μετά από αυτό μάλλον δεν θα τον ξανασκεφτούμε με τον ίδιο τρόπο.

Σλόβαν Μπρατισλάβας - ΠΑΟΚ 0-0: Δεύτερος και... αν, ο «δικέφαλος του βορρά»

 Σλόβαν Μπρατισλάβας - ΠΑΟΚ 0-0: Δεύτερος και... αν, ο «δικέφαλος του βορρά» (highlights) 

Δεν είναι πλέον στο χέρι του η πρόκριση... Ο ΠΑΟΚ κόλλησε στο 0-0 στο «χωράφι» της Μπρατισλάβας και χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Σλόβαν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου για να πάρει τουλάχιστον την δεύτερη θέση και να μην αποκλειστεί από το Conference League. Στις 9/12 ο «δικέφαλος του βορρά» θα υποδεχθεί την Λίνκολν, ενώ η Σλόβαν θα αγωνιστεί στην Κοπεγχάγη κόντρα στους Δανούς που διασφάλισαν μαθηματικά την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση, έπειτα από την νίκη της με 4-0 στο Γιβραλτάρ.

Κρίσιμα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίνουν απόψε o Ολυμπιακός και o ΠΑΟΚ

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/11/22/163613/main/osfp-fc.jpg

Κρίσιμα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίνουν απόψε o Ολυμπιακός και o ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Πειραιά να υποδέχεται στο Καραϊσκάκη την Φενερμπαχτσέ (22:00), για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και τον Δικέφαλο να αγωνίζεται στην Σλοβακία απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, για την 5η στροφή των ομίλων του Europa Conference League.

Αναμετρήσεις που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πορείες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 528 νέα κρούσματα σήμερα ( 77 στην Κορινθία - 71 στην Μεσσηνία - 253 στην Αχαΐα.)


Και νέα μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 34), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 528 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Αχαΐα,   Μεσσηνία και Κορινθία) παρουσιάζουν  σήμερα    τριπλάσιο αριθμό (401) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (127) .  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια εικοσιέξη (226 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 77  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 71 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 78 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (39) Αρκαδίας (30) και Λακωνίας (19).

Επίσης άλλα 302 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (253) και Ηλείας (49).   

Σήμερα 25 / 11 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 617 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 68.210 (34.343 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 25 / 11 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (253),  Μεσσηνίας  (71),  Κορινθίας (77), Ηλείας (49), Αργολίδας (39), Αρκαδίας (30) και Λακωνίας (19)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                27.058

Π.Ε. Μεσσηνίας           9.895

Π.Ε. Κορινθίας             9.648

Π.Ε. Ηλείας                  6.684

Π.Ε. Αργολίδας           5.849

Π.Ε. Αρκαδίας             5.458

Π.Ε. Λακωνίας            3.568