Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Φιλική τριάρα του Αστέρα Δερβενίου επι του Πανεμεατικού στη Νεμέα (video)

Εξαιρετικό το Δερβένι (1-3) στη Νεμέα (video) 
Δείγματα πολύ καλής δουλειάς έδειξε στη Νεμέα ο Αστέρας Δερβενίου, ο οποίος επικράτησε με 1-3 σε φιλική αναμέτρηση.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα, αλλά μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Παννεμεατικός ανέβασε στροφές και με τον δραστήριο Μυργιώτη, αλλά και τον Ραπουσάι με το αδιάκοπο τρέξιμο, άρχισε να κάνει παιχνίδι.

Μάλιστα προηγήθηκε στο 14’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μυργιώτη, παράβαση που κέρδισε ο Κυριάκος μετά από ανατροπή του, από τον Μαστρογιαννόπουλο.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Λιβανού, κάτι που κατάφεραν σε κάποιες περιπτώσεις με τον Παπουτσή και κάποια στημένα του Μαρτίνου.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας όταν του δινόταν η ευκαιρία, έβγαινε μπροστά, φτάνοντας και στην ισοφάριση (33’) με κεφαλιά του Πεθαίνου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μακρυγιάννη.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ ανώτεροι, δεν άφησαν σε καμία περίπτωση την ομάδα της Νεμεάς να απειλήσει, είχε δοκάρι αρχικά με τον Μπεκιάι, για να κάνει το 1-2 (53), με κοντινό σουτ του Αντωνόπουλου, μετά από σέντρα του Κουτρούλη.
Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ ο Μακρυγιάννης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Τσιλιγκίρη, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Μοναδικό ελαφρυντικό για τον Παννεμεατικό, η απουσία των Κεμαλάι, Σγούρου, ενώ αρκετοί παίκτες δεν άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να αποδείξουν πράγματα, καθώς η εμφάνιση του β’ μέρους πραγματικά ήταν πολύ κακή.

Όσον αφορά την ομάδα του Δερβενίου, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, οι παίκτες του άλλαζαν την μπάλα, έβγαιναν αρκετές φορές στην επίθεση, ενώ ο Μακρυγιάννης φανέρωσε την μεγάλη του κλάση. Σταθεροί οι Αντωνόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος, βοήθησε ο Πεθαίνος, ενώ θετικά πράγματα φανέρωσε και ο νεαρός Λιθοξόου.

Από την πλευρά του Παννεμεατικού, αποκάλυψη για άλλο ένα ματς, ο νεαρός Κυριάκος, πολύ δραστήριος, όσο έπαιξε, ο Μυργιώτης, τρεξίματα είχε ο Ραπουσάι, ενώ σταθερός και πάλι εμφανίστηκε ο Χουσελάς.

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κασκαντάμης Γ., Χουσελάς, Τσιάκος, Μαρινός, Κυριάκος, Τζίνης, Ραπουσάι, Παπουτσής, Κωστούρος, Μαρτίνος, Μυργιώτης
Έπαιξαν και οι: Τσιλιγκίρης, Παππάς, Τζας, Φρούσιος, Μπεκιάρης Β.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γκόλγκαρης, Αντωνόπουλος, Στεφανάκος, Πεθαίνος, Μακρυγιάννης, Μπεκιάι, Κουτρσούλης
Έπαιξαν και οι: Φραντζής, Βυζάς, Μερκούρης, Τάφα, Λιθοξόου, Γιαννόπουλος, 

 
apopsi24.gr

Νέο ασφαλιστικό: Χαμένοι, όσοι αποχωρήσουν από τον εργασιακό βίο, τους επόμενους μήνες


Αλλάζουν τα πάντα  στον υπολογισμό των συντάξεων    
Αλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων, με ψαλίδι στα ποσά όσων αποχωρήσουν τους επόμενους μήνες, φέρνει ο νέος κύκλος παρεμβάσεων που προετοιμάζει στο ασφαλιστικό το υπουργείο Εργασίας. Εντός του Σεπτεμβρίου (πιθανότατα μετά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης) ο υπουργός Εργασίας ορίζει την ειδική επιτροπή που θα αναλάβει τη «σταδιακή προσαρμογή» των σημερινών διατάξεων σε αυτές που μπαίνουν σε ισχύ από την 1/1/2015 και που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την εγγύηση του κράτους μόνο για το τμήμα σύνταξης ως τα 360 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα είναι ανάλογο των εισφορών που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι.

Ενίσχυση για Ροδιά Ξυλοκάστρου

Τέσσερις σημαντικές μεταγραφές ολοκλήρωσε η Ροδιά Ξυλοκάστρου, που φιλοδοξεί να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.
Η μοναδική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Νομού Κορινθίας, που ιδρύθηκε το 2012, είχε πέρυσι μια θετική παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, με την κατάκτηση της 3ης θέσης στον όμιλο της και φέτος, στοχεύει σε μια ακόμη καλύτερη πορεία.

Με τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν η Ροδιά δυναμώνει, καθώς απέκτησε τέσσερα έμπειρα και ικανά κορίτσια. Πιο συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν από τον Ήφαιστο Περιστερίου οι Χριστίνα Μπόμποτη (τερματοφύλακας), Γιώτα Μητσοπούλου (φορ) και από την Δραπετσώνα οι Μαίρη Καραδήμα (αριστερό χαφ) και Στέλλα Νικολαϊδη (στόπερ).

Προπονητής της Ροδιάς θα είναι και τη νέα σεζόν ο Νίκος Κολιμάδης, ενώ όπως τόνισε με δηλώσεις της στην ΚS, η πρόεδρος του συλλόγου, Ρένα Σιγάλα, σκοπός είναι η διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κορινθία. "Από πέρυσι έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια και φέτος συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και ζήλο. Στόχος μας είναι η διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κορινθία, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και η αναβάθμισή του. Γι' αυτό αγωνίζομαι και αυτό το σκοπό υπηρετώ", σχολίασε χαρακτηριστικά η Σιγάλα.


Δημιουργία Ακαδημίας

Ήδη από τη φετινή σεζόν, η Ροδιά Ξυλοκάστρου προχωρά και στη δημιουργία Ακαδημίας για κορίτσια από 6 έως 12 ετών. Οι εγγραφές θα γίνονται όλο το χρόνο και είναι δωρεάν. Όσες αθλήτριες επιθυμούν την εγγραφή τους ή επικοινωνία με την ομάδα, μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του συλλόγου, K.Τσαλδάρη 13, Ξυλόκαστρο κάθε Τρίτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες 18.00-20.00.

korinthostv.blogspot.gr

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος

perantakosΈφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος, μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο». Ο 45χρονος καλλιτέχνης, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το δίσκο «Νερό και Αρμύρα», δίπλα στον Παντελή Θαλασσινό και στην Αναστασία Μουτσάτσου.
Είχε συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς συνθέτες και τραγουδιστές, ενώ το «Επόμενο Πρωί» ήταν ουσιαστικά η πρώτη δισκογραφική του απόπειρα, όπου συμμετείχε με έξι δικά του τραγούδια.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο χωριό Καλαμωτή της Χίου.

Πρώτη νίκη για τη Βέροια, 2-0 τον ΟΦΗ

veroiaΜε μια γκολάρα του Μπεν και το 3ο γκολ του Μρντάκοβιτς σε 2 συμμετοχές με τη φανέλα της Βασίλισσας από ασίστ του πρώτου, η Βέροια επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ, ο οποίος είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Μιλιάζες και άντεξε έως το 67′ χάρη στις επεμβάσεις του Δασκαλάκη. Στους 4 βαθμούς έφτασαν οι Ημαθιώτες, χωρίς γκολ και χωρίς νίκη για δεύτερο σερί ματς έμειναν οι Κρητικοί…
 Έχασε πέναλτι, είχε ευκαιρίες αλλά δεν πτοήθηκε η Βέροια που κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε όλο το ματς και πήρε το πρώτο της φετινό τρίποντο.

Οι γηπεδοίχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 6' είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Δασκαλάκης νίκησε τον Μρντάκοβιτς και κράτησε το μηδέν. 4 λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ άγγιξε το 0-1 όμως ο Μιλιάζες σημάδεψε το δοκάρι.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η Βέροια έφτασε και σε άλλες περιπτώσεις κοντά στο γκολ αλλά ο Δασκαλάκης ήταν σε μεγάλη ημέρα.

Τελικά χρειάστηκε ένα υπέροχο μακρινό σουτ του Μοχάμεντ στο 67' για να μπορέσουν οι γηπεδούχοι να πάρουν το προβάδισμα που άξιζαν.

Ο αγώνας, ουσιαστικά, τελείωσε στο 82' με τον Μρντάκοβιτς να βρίσκει για τρίτη φορά δίχτυα στα δύο πρώτα του ματς.

Ο ΟΦΗ έμεινε με τον ένα βαθμό που πήρε στην πρεμιέρα κόντρα στον Πανιώνιο ενώ η Βέροια έφτασε στους 4.

Βέροια: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Τραπ, Καλτσάς(90+1' Μάνος), Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς (90+2' Παυλίδης), Οστόιτς, Μπαργκάν (64’ Ρίος)

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζβασίγια, Τριποτσέρης (46’ Ζόρο(71’ Γκαλέτι), Κάλαϊζιτς, Μακρής, Κουτσιανικούλης (12’ Νιμανί), Ζε Εντουάρντο, Όγιος, Περογαμβράκης

Ανώμαλη προσγείωση στο Αγρίνιο o ΠΑΟΚ, ήττα από τον Παναιτωλικό

panetolikos
Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό, που κέρδισε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο σημειώνοντας την πρώτη του φετινή νίκη και πρώτη επί του Δικεφάλου στην ιστορία του. Ο Παναιτωλικός βρήκε τον ΠΑΟΚ με το μυαλό στη Σάλκε, τον κέρδισε πανάξια.. kai πανηγύρισε την 20η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία.
Ο ΠΑΟΚ τρεις ημέρες πριν από τον ιστορικό επαναληπτικό με τη Σάλκε, για μια θέση στους ομίλους του Champions League, πήγε στο Αγρίνιο με προβλήματα, αλλά και την ψυχολογία στα ύψη και επιστρέφει στη βάση του, με μια ξεγυριστή σφαλιάρα.
Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, από φιλάθλους γήπεδο του Παναιτωλικού ο ΠΑΟΚ είχε όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει το δύο στα δύο, αλλά η γηπεδούχος ομάδα είχε αντίθετη άποψη. Ο Παναιτωλικός  αφού έκλεισε τους χώρους στην άμυνά του βγήκε στην επίθεση και έψαξε το γκολ. Στο 27' το βρήκε με τον Μπόγιοβιτς να πλασάρει ιδανικά τον Χακόμπο και να ανοίγει το σκορ.
Ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου αλλά ο Ολίσε έχασε την ευκαιρία και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα τέρματά τους με την κεφαλιά του Μελισσά.
Ο Στέφενς έριξε στη μάχη τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη αλλα η εικόνα της ομάδας του δεν ήταν πολύ διαφορετική. Ο Παναιτωλικός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα βρήκε πολλούς χώρους για να κάνει το 3-0.
Στο 86', μάλιστα, κέρδισε πέναλτι αλλά ο Καμαρά σημάδεψε το δοκάρι. Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Αθανασιάδη 2 λεπτά αργότερα,
Οι παίκτες του Παναιτωλικού έπαιξαν από το πρώτο δευτερόλεπτο ψυχωμένα, πίστεψαν στο θετικό αποτέλεσμα, και στο τέλος, πανηγύρισαν, η ειρωνεία χωρίς τους φιλάθλους τους, μια ιστορική νίκη. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά (90' Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (72' Γοδόι), Σίλβα Tζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (78' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν.
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Λούκας, Στοχ, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης (68' Γεωργιάδης), Κάτσε, Νέτσιντ (46' Αθανασιάδης), Κίτσιου, Ολίσε (46' Σαλπιγγίδης).

Γερμανία: Άλλα 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα

Guenther-Ottinger
Πακέτο βοήθειας για την περίοδο 2014-2016, που θα φτάσει στα ύψη των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει για την Ελλάδα ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έτινγκερ, το ποσό αυτό θα προσφερθεί για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τα δυο επόμενα έτη, στο πλαίσιο σύνθετης βοήθειας από την πλευρά των Βρυξελλών προς την Αθήνα.
Ο Έτινγκερ, που προέρχεται από τον κεντροδεξιό συνασπισμό CDU/CSU  έκανε τις δηλώσεις αυτές τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική μάχη στη Γερμανία, ενόψει της αναμέτρησης της 22ας Σεπτεμβρίου για τη νέα Μπούντεσταγκ, και ενώ μεταξύ των πολιτικών κομμάτων έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα μετά το 2010, δηλαδή τα Μνημόνια 1 και 2, έφτασαν συνολικά στο ύψος των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ, και πριν από μερικές μέρες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέβλεψε ότι η Αθήνα θα χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια το 2014.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Να τελειώνουμε με την τρόικα...

Antonis-Samaras-Greek-prime-minister
Σε εθνικό διακύβευμα αναδεικνύει ο Αντώνης Σαμαράς τη στρατηγική απεμπλοκής της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης των Μνημονίων, και την απεμπλοκή από την τρόικα, με επιστροφή στις αγορές για απευθείας δανεισμό, μέσω της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο Πρωθυπουργός, ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει ηχηρά και με ισχυρή επιχειρηματολογία κατά του πρώτου Μνημονίου, που ουσιαστικά υπονόμευσε τη δυνατότητα της Ελλάδας να πετύχει καλύτερη διαπραγμάτευση, επομένως και όρους, στα χρηματοδοτικά προγράμματα που ακολούθησαν, και η ρητορική του είχε βρει πρόσφορο έδαφος μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.
Σήμερα, μετά από έναν χρόνο δικής τους διακυβέρνησης, στη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία, να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της έναντι της τρόικας, και να δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές που ο τόπος είχε ανάγκη… ανεξαρτήτως Μνημονίων, αλλά και στο περιθώριο των ειλικρινών διαπιστώσεων του ΔΝΤ για αστοχίες, και την ίδια στιγμή της αυξανόμενης πίεσης από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες προς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για χαλάρωση της “τυφλής” λιτότητας, ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα.
‘Οπως επισημαίνει και η “Real News”, του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευτεί σε συνομιλητές του ότι θα πρέπει “να τελειώνουμε” με την τρόικα, ώστε να απεμπλακεί η Ελλάδα από τα Μνημόνια και να περάσει στην επόμενη μέρα, ώστε να σταθεί και πάλι στα πόδια της η κοινωνία, και να αγκαλιάσει με θέρμη το όραμα για ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας.
Ο σχεδιασμός του Αντώνη Σαμαρά περνάει εκ των πραγμάτων μέσα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για την ελληνική οικονομία στα τέλη του 2013, που θα οδηγήσει σε μια περισσότερο ουσιαστική συζήτηση για την προοπτική επιστροφής της χώρας στις αγορές για απευθείας δανεισμό. Δηλαδή, θα βάλει… τελεία στα Μνημόνια.

ysterografa.gr

Και ο Κλεπετσάνης στον Πέλοπα Κιάτου


O Πέλοπας Κιάτου, μετά τους Τζαναβάρα, Λακόβ και Κολιμάδη, πρόσθεσε στο ρόστερ του και τον Γιώργο Κλεμπετσάνη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του γηπέδου, έχει περάσει κατά το παρελθόν και από τη Δάφνη Εξαμιλίων και σίγουρα αποτελεί άλλη μια πολύ καλή κίνηση από πλευράς «ερυθρολεύκω

Χρυσή Αυγή: Το τοκογλυφικό μνημόνιο διογκώνει το ελληνικό χρέος

Απεδείχθη και πάλι η απάτη του μνημονίου. Χιλιάδες Έλληνες αυτόχειρες, εκατομμύρια άνεργοι, μηδενική παραγωγή και διόγκωση του ελληνικού χρέους. Οι τοκογλύφοι καταστρέφουν την οικονομία μας με στόχο να αρπάξουν τον εθνικό μας πλούτο. Μόνη λύση η άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους και η καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια παρά τους σεισμούς


Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται έπειτα από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Οπως καταγράφεται στο ιστολόγιο arxaia-ellinika σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.

ZAXAΡΩ 24 Αυγούστου 2007: Δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ... (VIDEO)


 
Έξι χρόνια μετά, τι δεν έχει γραφτεί, τι δεν έχει ειπωθεί, τι δεν έχει ακουστεί.
Ίσως όχι όλα. Αλλά την αλήθεια δεν θα τη μάθουμε ποτέ.
Ίσως να μην έχει σημασία πια. Ήταν Ρώσοι, ήταν Τούρκοι, ήταν κοινοί εμπρηστές. Ποιος ξέρει…
Ίσως και να ήταν ατύχημα.

Τρίπολη: Παγίδευσαν ΑΤΜ και "έβαλαν χέρι" σε ξένες καταθέσεις

 

Δύο Ρουμάνοι, 35 και 22 ετών, συνελήφθησαν στην Τρίπολη γιατί παγίδευσαν Α.Τ.Μ. τράπεζας.

Οι δύο κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται επιπλέον και για κατοχή ναρκωτικών.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, διασταύρωση και αξιοποίηση στοιχείων.

Οι δύο δράστες, αφού αρχικά τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό σε Α.Τ.Μ., με σκοπό την «παγίδευση» χρημάτων, στη συνέχεια παρέμειναν σε κοντινό σημείο επιτηρώντας και περιμένοντας κάποιον να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Ένα άτομο προσπάθησε να κάνει ανάληψη χρημάτων από το μηχάνημα, όμως τα χρήματα παγιδεύτηκαν στον μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει οι Ρουμάνοι στη θυρίδα εξαγωγής χρημάτων και θεωρώντας ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, αποχώρησε.

Μετά την αποχώρηση του θύματος, οι δύο Ρουμάνοι προσέγγισαν το Α.Τ.Μ. της τράπεζας, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που είχαν «παγιδευτεί» και μόλις τα πήραν, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς, αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως, 3 μεταλλικές λάμες, 3 κινητά τηλέφωνα, χρήματα, καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο είχε «παγιδευτεί» στον αυτοσχέδιο μηχανισμό, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης.

newsit.gr

Αλλοδαπος έπεσε στο κενό από την ταράτσα του κέντρου μεταναστών Κορίνθου!

 
Σοβαρά τραυματισμένος, διεκομίσθει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κορίνθου, αλλοδαπός κρατούμενος που έκανε βουτιά στο κενό από ταράτσα ύψους περίπου 12 μέτρων, ενός κτιρίου στο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου

Ληστεία σε τράπεζα στην Ερμιόνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες (23-8-2013) το πρωί, στην Ερμιόνη Αργολίδας, όταν δύο άγνωστοι δράστες, αφού μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθησαν τριάντα άτομα, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (23-8-2013) το απόγευμα, έως σήμερα (24-8-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα άτομα, εκ των οποίων ογδόντα πέντε (85) ήταν ημεδαποί και ενενήντα πέντε ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εξήντα πέντε

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα (59) άτομα, από τα οποία είκοσι δύο (22) ήταν ημεδαποί και τριάντα επτά (37) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα (30) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

5ο Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας"...

Οι μέρες του φεστιβάλ πλησιάζουν. 29 - 30 - 31 Αυγούστου 2013 στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας...


Μουσικές...
 
+ επισκέψεις στο Σπήλαιο του Ερμή 
με τα μέλη του ΣΠΕΛΕΟ

Ανανέωσε ο Γ. Γιαννόπουλος στον Αστέρα Δερβενίου

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει:
  • την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή
    Γιώργο Γιαννόπουλο
  • την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Νίκου Φωλιά στον ΑΟ Ακράτα έπειτα από δική του επιθυμία και
  • την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή
    Βαέλ Ρούτσι
Ευχαριστούμε θερμά τον Βαέλ και τον Νίκο για την προσφορά τους στο Σύλλογο και τους ευχόμαστε καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας τους.
 

Superleague: Πράξη δεύτερη

Superleague: Πράξη δεύτερη
Με δύο επικίνδυνες εξόδους για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό συνεχίζεται η δεύτερη αγωνιστική της Σούπερλιγκ.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και οι πράσινοι από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το τρίτο παιχνίδι του Σαββάτου είναι αυτό ανάμεσα σε Βέροια και ΟΦΗ.

Ψηφιακή η εικόνα της TV στη Μεσσηνία απο τις 27 Σεπτεμβρίου


ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΟΔΗΜΟ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DIGEA Ο επόμενος σταθμός της ψηφιακής μετάβασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.)39527/1311/ 01-08-2013 αρ. ΦΕΚ 1972/13-08-2013, είναι το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» στη Μεσσηνία.
Πιο αναλυτικά, από τις 02:00 πρωινή της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει η εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων με ψηφιακή τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» (όπως προσδιορίζεται στην Κ.Υ.Α. 21161/12-08-2008) στο νομό Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος. Περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι των πόλεων της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Κορώνης και άλλων πόλεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας καθώς και ένα μικρό τμήμα της Λακωνίας θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Όσοι κάτοικοι καλύπτονται από το εν λόγω κέντρο θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-TMPEG4 ή H.264 και από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 να τον συντονίσουν στους διαύλους (συχνότητες): o 45 (666 MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Alter, ANT1, ΜακεδονίαTV o 47 (682 MHz)για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ΣΚΑΙ, Star, 902

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΟΔΗΜΟ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DIGEA Ο επόμενος σταθμός της ψηφιακής μετάβασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.)39527/1311/ 01-08-2013 αρ. ΦΕΚ 1972/13-08-2013, είναι το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» στη Μεσσηνία.
Πιο αναλυτικά, από τις 02:00 πρωινή της 27ης Σεπτεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει η εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων με ψηφιακή τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» (όπως προσδιορίζεται στην Κ.Υ.Α. 21161/12-08-2008) στο νομό Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα θα διακοπεί οριστικά η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος. Περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι των πόλεων της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Κορώνης και άλλων πόλεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας καθώς και ένα μικρό τμήμα της Λακωνίας θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Όσοι κάτοικοι καλύπτονται από το εν λόγω κέντρο θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-TMPEG4 ή H.264 και από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 να τον συντονίσουν στους διαύλους (συχνότητες): o 45 (666 MHz) για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Alter, ANT1, ΜακεδονίαTV o 47 (682 MHz)για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ΣΚΑΙ, Star, 902
- See more at: http://ikyparissia.blogspot.gr/2013/08/messinia-digea.html#sthash.5IzPt8UI.dpuf

Καλάβρυτα: Δημοτικές Εκλογές και Ονοματολογία- Ποιά ονόματα παίζουν

Καλάβρυτα:  Δημοτικές Εκλογές και Ονοματολογία- Ποιά ονόματα παίζουν Σίγουρος θεωρείται σύμφωνα με το  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS  ο Κατσικόπουλος

Εννέα μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα ονόματα δίνουν και παίρνουν για το Δήμο Καλαβρύτων. Αν και νωρίς οι διαρροές ονομάτων άρχισε να γίνεται όλο και πιό έντονη, με τους εμπλεκόμενους να θέλουν να μετρήσουν δυνάμεις και ισορροπίες και σίγουρα μέχρι τέλος θα υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις...
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, έχουμε....
Οι δεδομένοι....
Τρεις έως τώρα ...Ο νυν Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς είναι ο ένας σίγουρος υποψήφιος. Σίγουρος επίσης θα πρέπει να θεωρηθεί ο τ. Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος αλλά και Βασίλης Ασπρούλιας
Τα Σενάρια.....

Μένει να δούμε τι θα κάνει,
1. ο Χρήστος Παπαδάτος, (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν έχει αποκλείσει την κάθοδο του για άλλη μια φορά),
2. Η Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Καλαβρύτων (ΣΥΡΙΖΑ) ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι του γιατρού Κώστα Μάρκου αλλά και
3. Η Νέα Δημοκρατία που αν και η κεντρική απόφαση του κόμματος είναι να μην κατεβάσει υποψηφίους σε μικρούς Δήμους, από το χώρο της έντονα ακούγεται τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Σωτήρη Δουκλία (με καταγωγή από Κέρτεζη, τ αντιδήμαρχος Κλειτορίας και νυν Δημοτικός σύμβουλος) για να κατέβει υποψήφιος.

Οικογενειακή τραγωδία στο χωριό Δάφνη της Μεσσηνίας

Astynomia-peripoliko
Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχτηκε στο χωριό Δάφνη στη Μεσσηνία, με δυο αδέλφια να διαπληκτίζονται και τον έναν αδελφό να καταλήγει νεκρός από το μαχαίρι του άλλου.
Το περιστατικό συνέβη έξω από το σπίτι τους το βράδυ της Παρασκευής, με έναν 50χρονο να μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τον 37χρονο αδελδφό του.
Ο 50χρονος δράστης ισχυρίστηκε στους άνδρες της Αστυνομίας που συνομίλησαν μαζί του, ότι βρισκόταν σε θέση άμυνας.Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Λίγο αργότερα συνελήφθη ο δράστης στο σπίτι του από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας.
Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν.

Η προκήρυξη για το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ

nerit
Το Εποπτικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόεδρο τον καθηγητή, Θεόδωρο Φορτσάκη, προχώρησε στη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.
Η αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου καθώς και η αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 6 Σεπτεμβρίου με το Εποπτικό Συμβούλιο να έχει στη συνέχεια την υποχρέωση να καταλήξει στα πρόσωπα μετά από ένα μήνα.

Θρίλερ στη Ράφηνα! Πτώμα ηλικιωμένης βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών

Η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σημείο - ΦΩΤΟ NEWSITΔεν το χωράει ανθρώπινος νους το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε στη Ραφήνα! Όλα ξεκίνησαν από την αναπάντεχη δυσοσμία που εντοπίστηκε στις 19.30 δίπλα σε έναν κάδο απορριμάτων που βρίσκεται απένταντι από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους  στη συμβολή των οδών Πράσινου Λόφου και Στεφοπούλου στη Ραφήνα.
 Η δυσοσμία ηταν τόσο έντονη που κίνησε την περιέργεια ενός κατοίκου της γειτονιάς, ο οποίος πλησίασε τον κάδο σκουπιδιών και σοκαρίσμένος διαπίστωσε πως μέσα σε μία σακούλα παρατημένη έξω από αυτόν υπήρχε ένα ανθρώπινο πόδι! Από τη σακούλα προεξείχε μάλιστα η πατούσα και ο αστράγαλος...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας ενημέρωσε αμέσως τις αρχές της περιοχής ενώ το θρίλερ είχε και συνέχεια...
 Μέσα στον κάδο εντοπίστηκε κι ένας ταξιδιωτικός σάκος στον οποίο βρέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του σώματος του θύματος τεμαχισμένα.
Στο σημείο έχει μεταβεί ιατροδικαστής ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι πρώτες πληροφορίες κανουν λόγο πως το διαμελισμένο πτώμα ανήκει σε μία ηλικιωμένη γυναίκα. Ωστόσο οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν την ταυτότητα της ηλικιωμένης.

newsit.gr

“Κούρεμα” σε 500.000 επικουρικές συντάξεις

syntaxiouxoi-epikourika-Tameia
“Στον αέρα” βρίσκονται οι επικουρικές συντάξεις περίπου 500.000 ασφαλισμένων σε 35 επικουρικά Ταμεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς μετά από εντολή του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΕΤΕΑ ξεκίνησε έκτακτος οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, καθώς διαπιστώθηκε ότι… αγνοούνταν οι εισφορές τους.
Το παραπάνω θέμα αποκαλύπτει με σημερινό ρεπορτάζ του ο “Ελεύθερος Τύπος”, επισημαίνοντας ότι οι ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών, καθώς πολλά από τα Ταμεία δεν έχουν υποβάλλει ισολογισμούς για την τελευταία δεκαετία.
Στην έρευνα που έκανε το ΕΤΕΑ, που είναι πλέον το μεγάλο επικουρικό ταμείο των μισθωτών, αποκαλύφθηκε ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν αντιστοιχεί στις πραγματικά καταβληθείσες εισφορές τους.
Έτσι, οι 500.000 ασφαλισμένοι δεν θα πάρουν σύνταξη με βάση το χρόνο ασφάλισης αλλά με το πόσες εισφορές έχουν πραγματικά πληρώσει.

ysterografa.gr

Οι Αμερικανοί αναπτύσσουν δυνάμεις στη Μεσόγειο μετά τη χρήση χημικών στη Συρία


 Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατιωτικά μέσα μετά τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, παρόλο που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε χθες Παρασκευή εναντίον οποιασδήποτε νέας στρατιωτικής περιπέτειας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσακ Χέιγκελ ανακοίνωσε την ανάπτυξη στρατιωτικών μέσων ώστε ο πρόεδρος Ομπάμα να έχει στη διάθεσή του "επιλογές", αν θελήσει να διατάξει μια επέμβαση στη Συρία.
"Το υπουργείο Άμυνας έχει την ευθύνη να παράσχει στον πρόεδρο όλες τις επιλογές για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Χέιγκελ προσθέτοντας πως αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη μέσων, τη φύση των οποίων αρνήθηκε να διευκρινίσει.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Πενταγώνου στην Ουάσινγκτον, τα μέσα αυτά περιλαμβάνουν την αποστολή στη Μεσόγειο ενός τέταρτου αντιτορπιλλικού εξοπλισμένου με πυραύλους κρουζ.
Ο 6ος αμερικανικός στόλος των ΗΠΑ, που επιχειρεί ...

 Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Ελλάδα: η χώρα που θα ανακηρύξει ΑΟΖ μ΄ ένα υποβρύχιο και κανένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας


Πριν από μερικούς μήνες μόλις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν με βεβαιότητα ότι “είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ανακήρυξη της ΑΟΖ”. Μετά από αμερικανικές συστάσεις όπως λένε οι πληροφορίες η ανακήρυξη ...αναβλήθηκε.

Αλλά επειδή το σύνδρομο της “αμερικανικής παρέμβασης” εξακολουθεί να μας κατατρέχει από άλλες εποχές δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για να εξηγούμε και να δικαιολογούμε τα πάντα.

Τι ΑΟΖ να ανακηρύξεις και πως να υποστηρίξεις της απόφασή σου όταν έχεις επί της ουσίας ένα υποβρύχιο και κανένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας!

 Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Η Κύπρος του 1965 – Ένα συγκινητικό βίντεο που παρουσιάζει τη ζωή στο νησί της Αφροδίτης

 

  newsit.com.cy

Είναι μια βρετανική παραγωγή με τίτλο "British Pathe", διάρκειας 8 λεπτών που δείχνει την ζωή στην Κύπρο το 1965. Το βίντεο κάνει τον γύρο πολλών ιστοσελίδων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μια νοσταλγική ματιά στο νησί της Αφροδίτης που παρά τις διαμάχες, παρουσιάζεται ως επίγειος τουριστικός παράδεισος.
Μπορείτε να δείτε εικόνες από την παλιά Λευκωσία, την παλιά πλατεία Ελευθερίας, τις κατεχόμενες περιοχές, το μάζεμα ελιών και λεμονιών, αρχαιολογικούς χώρους, την Κερύνεια, το κάστρο του Ιλαρίωνα. «Το νησί του μίσους που γρήγορα μετατράπηκε σε νησί του έρωτα, όπου γεννήθηκε η ελληνίδα θεά Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα», όπως λέει ο εκφωνητής.

Μιλά επίσης για αρχαιολογικές ανακαλύψεις και δείχνει πως μεταφέρονταν με μικρά βαγόνια η άμμος από τους τόπους των αρχαιολογικών εκσκαφών. Απ το σμίλευμα των παραδοσιακών χάλκινων σκευών, μέχρι το άναμμα του φούρνου, και από τις εθνικές παρελάσεις στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Μια εικόνα της Κύπρου που σε άλλους προκαλεί αναμνήσεις, ενώ άλλοι μαθαίνουν πως ήταν τότε το νησί. Αξίζει να το δείτε!


Δήμοι-Περιφέρειες: Οι «νέοι» και «γέροι» της απογραφής

Τους δήμους με το μεγαλύτερο όρο ηλικίας αλλά και αυτούς με το μικρότερο καταγράφει μεταξύ άλλων η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανάμεσα στα στοιχεία με τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου  Πληθυσμού της Χώρας, σχετικά με την ηλικία, το φύλο, την υπηκοότητα καθώς και στοιχεία νοικοκυριών και πυρηνικών οικογενειών, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011.
Συγκεκριμένα, οι δήμοι με τη  μεγαλύτερη μέση ηλικία είναι κατά σειρά:
-ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 57,9
-ΚΙΜΩΛΟΥ 55,7
-ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 54,8
-ΑΡΓΙΘΕΑΣ 54,3
-ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 54,1
-ΔΩΔΩΝΗΣ  53,6
-ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 53,6
-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 53,3
-ΑΓΡΑΦΩΝ 53,3
-ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ 52,9

Στον αντίποδα, οι δήμοι με τη μικρότερη μέση ηλικία είναι:
-ΦΥΛΗΣ 35,3
-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ 35,9
-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ 35,9
-ΡΕΘΥΜΝΗΣ 36,2
-ΑΧΑΡΝΩΝ 36,8
-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 36,9
-ΚΩ 36,9
-ΞΑΝΘΗΣ 36,9
-ΜΥΚΟΝΟΥ 37,0
-ΘΗΡΑΣ 37,0
Οι ¨γερασμένες» και οι «νέες» περιφέρειες
Παράλληλα στη μέση ηλικία του πληθυσμού ανά περιφέρεια γηραιότερη εμφανίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου με 44,2 και νεότερη η Περιφέρια Νοτίου Αιγαίου με 39,8 έτη. Γηραιότερη περιφερειακή ενότητα  είναι αυτή της Ευρυτανίας με μέσο όρο ηλικίας τα 49,0 έτη, ενώ νεότερη η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου με 37,0 έτη.


Παράλληλα οι  δέκα δήμοι με το μεγαλύτερο πληθυσμό είναι:

-ΑΘΗΝΑΙΩΝ 664.046
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 325.182
-ΠΑΤΡΕΩΝ 213.984
-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 173.993
-ΠΕΙΡΑΙΩΣ 163.688
-ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 162.591
-ΒΟΛΟΥ 144.449
-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 139.981
-ΡΟΔΟΥ 115.490
-ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 112.486
Να σημειωθεί ότι ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ανήλθε σε 10.815.197 άτομα από τα οποία 5.302.703 άρρενες (̟ποσοστό 49,0 %) και 5.512.494 θήλεις (̟ποσοστό 51,0%).
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

aftodioikisi.gr

Καταργούνται οι διπλές συντάξεις για βουλευτές, υπουργούς και δημάρχους

Καταργούνται οι διπλές συντάξεις για βουλευτές, υπουργούς και δημάρχουςΚαταργούνται με τροπολογία των υπουργών Εργασίας Γ. Βρούτση και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, οι διπλές συντάξεις που μπορούσαν να λαμβάνουν όσοι κατέχουν την βουλευτική ιδιότητα ή την θέση υπουργού - υφυπουργού, καθώς και οι αιρετοί πρόεδροι κοινοτήτων, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες του προϊσχύοντος καθεστώτος. Συγκεκριμένα, καταργείται η διάταξη εκείνη του νόμου 3863/2010 που τους παρείχε την δυνατότητα είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους...

ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ;;!!

Image 
 
Στις 14 Αυγούστου 2013 με το ΦΕΚ Β 1993 αποφασίζεται η :
Απόσχιση Κλάδου Συντήρησης Τροχαίου Υλικού της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος» (ΟΣΕ) και απορρόφηση από την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΕΣΣΤΥ)

Άρθρο 1
4. Η απόσχιση και εισφορά του κλάδου ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση της παρούσας, κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις του ν. δ. 1297/1972 (Α΄ 217), του ν. 2166/1993 (Α΄ 137), καθώς και από κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη περί αποσπάσεως, απόσχισης και εισφοράς κλάδου επιχειρήσεων, μη εφαρμοζομένων εν προκειμένω και των διατάξεων περί αντιρρήσεων δανειστών

Άρθρο 2  
1. Με τη δημοσίευση της παρούσας, η εισφέρουσα εταιρία ΟΣΕ μεταβιβάζει ως σύνολο στην ΕΕΣΣΤΥ, την αποτιμηθείσα με την από 8.8.2013 Έκθεση Πιστοποίησης των Ορκωτών Λογιστών Τσουκαλά Γεώργιου και Μακρή Κωνσταντίνου περιουσία του κλάδου Συντήρησης Τροχαίου Υλικού αξίας 59.421.500,00 Ευρώ.
2. Έναντι της μεταβίβασης, σε μερική εξόφληση του χρέους του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, θα αποδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο όλες οι νέες μετοχές, που θα εκδώσει η απορροφούσα τον κλάδο εταιρία ΕΕΣΣΤΥ, λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά ποσό ίσο με την αξία του εισφερόμενου σ’ αυτήν κλάδου

3. Η εισφέρουσα εταιρία ΟΣΕ μεταβιβάζει το σύνολο της περιουσίας του ως άνω κλάδου της (ενεργητικό και παθητικό), με βάση την περιουσιακή κατάσταση αυτού, η οποία εμφαίνεται στην από 8.8.2013 Έκθεση Πιστοποίησης των Ορκωτών Λογιστών Τσουκαλά Γεώργιου και Μακρή Κωνσταντίνου, όπως η περιουσία αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι την δημοσίευση της παρούσας. Η ΕΕΣΣΤΥ με την έκδοση της παρούσας καθίσταται αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου του ως άνω κλάδου της εισφέρουσας εταιρίας ΟΣΕ.

5. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΕΕΣΣΤΥ, στην οποία εισφέρεται ο κλάδος, αυξάνεται λόγω της εισφοράς, κατά α) το ποσό της καθαρής θέσης του ως άνω κλάδου της εισφέρουσας εταιρίας που αποσχίζεται απ’ αυτήν, όπως εκτιμήθηκε από τους Ορκωτούς Λογιστές Τσουκαλά Γεώργιο και Μακρή Κωνσταντίνο, το οποίο ποσό της καθαρής θέσης ανέρχεται σε 59.421.500,00 ευρώ, με έκδοση 594.215 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 100 ευρώ εκάστης, που θα διατεθούν στο άρτιο.

Στην «ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤOY ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ Ο.Σ.Ε. Α.Ε.» που περιλαμβάνεται στο ίδιο ΦΕΚ, διαβάζουμε :
7. Στον εισφερόμενο με την παρούσα κλάδο «Συντήρηση Τροχαίου Υλικού» περιλαμβάνονται οι οργανωτικές μονάδες του κλάδου συντήρησης τροχαίου υλικού, μαζί με τις προβλεπόμενες για αυτές οργανικές θέσεις προσωπικού και τους απασχολούμενους σε αυτές εργαζομένους που την 31.12.2012 ανέρχονταν σε 610 άτομα. Το προσωπικό που υπηρετεί στον κλάδο που εισφέρεται, μεταφέρεται αυτοδικαίως στην ΕΕΣΣΤΥ,χωρίς άλλη διατύπωση ή γνωστοποίηση. Η προϋπηρεσία του μεταφερόμενου προσωπικού στον ΟΣΕ και τα εργασια κά του δικαιώματα αναγνωρίζονται από την ΕΕΣΣΤΥ σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 178/2002 (Α΄ 162) περί προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων. Η δημο σίευση της παρούσας επέχει θέση πληροφόρησης των εργαζομένων σύμφωνα με το άρθρο 8 του π.δ. 178/2002.

Άρθρο 3
2. Με την απορρόφηση του κλάδου, το χρέος του ΟΣΕ προς το Δημόσιο μειώνεται ισόποσα με την αξία Κλάδου Συντήρησης Τροχαίου Υλικού του ΟΣΕ, όπως αυτή προκύπτει από την από 8.8.2013 Έκθεση Πιστοποίησης των Ορκωτών Λογιστών Τσουκαλά Γεώργιου και Μακρή Κωνσταντίνου.

Άρθρο 4
1. Τα ακίνητα και εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, που χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού από την ΕΕΣΣΤΥ, είναι τα ακόλουθα:
α. Η έκταση του Μηχανοστασίου Αγ. Ιωάννη Ρέντη
β. Η έκταση του Εργοστασίου Πειραιά
γ. Η έκταση του Εργοστασίου Θεσσαλονίκης
δ. Οι εκτάσεις του Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης
ε. Η έκταση του Μηχανοστασίου Πατρών
στ. Η έκταση του Μηχανοστασίου Λάρισας
ζ. Τα κτίρια στο Εργοστασίου Βόλου
η. Η έκταση του Μηχανοστασίου Καλαμάτας
θ. Η έκταση του Μηχανοστασίου Αλεξανδρούπολης
ι. Η έκταση του Μηχανοστασίου Πύργου
ια. Η έκταση του Μηχανοστασίου Διακοπτού
2. Τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο παραρτήματα 1 έως και 11 προσαρτώνται στην παρούσα απόφαση και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής.
3. Τα αναφερόμενα στην παρ. 1 ακίνητα και εγκαταστάσεις εκμισθώνονται με μακροχρόνια μίσθωση μέγιστης διάρκειας 30 ετών από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ με όρους αγοράς.

Μέχρις εδώ, υποψιάζεσαι ότι κάτι συμβαίνει αλλά … δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος.

Στις 16 Αυγούστου 2013 όμως, μόλις 2 ημέρες μετά και με την αργία του 15 Αύγουστου να μεσολαβεί, εκδίδεται το ΦΕΚ Β 2014, Image
σύμφωνα με το οποίο αποφασίζεται η :
 Αποκρατικοποίηση της ανώνυμης εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α.Ε.» (ΕΕΣΣΤΥ) και τη μεταφορά των μετοχών της εν λόγω εταιρείας στην ανώνυμη εταιρεία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» κατά τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ Α 152)
 Κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Οικονομικών, αποφασίζει:
1. Την αποκρατικοποίηση της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥΥΛΙΚΟΥ Α.Ε.» (ΕΕΣΣΤΥ).
2.Την, προς το σκοπό της αποκρατικοποίησης της εταιρείας, μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα και χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» εξακοσίων σαράντα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων δεκαπέντε (644.215) κοινών ονομαστικών μετοχών, μετά των δικαιωμάτων ψήφου που αυτές ενσωματώνουν, της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α.Ε.» (ΕΕΣΣΤΥ), κυριότητας του Δημοσίου, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% επί του μετοχικού τηςκεφαλαίου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 3986/2011                                                                                                             
Πέραν όλων των άλλων, είναι δυνατόν η ΕΕΣΣΤΥ, από τις 14 Αυγούστου που της μεταβιβάσθηκε ο Κλάδου Συντήρησης Τροχαίου Υλικού του ΟΣΕ, και ενώ μεσολαβούσε η αργία του 15 Αύγουστου, να πρόλαβε να εκδώσει , ως είχε υποχρέωση, βάσει του Άρθρου 2 παρ. 2 «Έναντι της μεταβίβασης, σε μερική εξόφληση του χρέους του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, θα αποδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο όλες οι νέες μετοχές, που θα εκδώσει η απορροφούσα τον κλάδο εταιρία ΕΕΣΣΤΥ, λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά ποσό ίσο με την αξία του εισφερόμενου σ’ αυτήν κλάδου» τις μετοχές που προβλέπονται στην παρ. 5 «με έκδοση 594.215 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 100 ευρώ εκάστης, που θα διατεθούν στο άρτιο», και να της παραχωρήσει στο Δημόσιο, ώστε η ΕΕΣΣΤΥ να μεταβιβασθεί πλέον (χωρίς αντάλλαγμα πάντα και ενώ έχει διαγραφεί το χρέος του Κλάδου Συντήρησης Τροχαίου Υλικού του ΟΣΕ προς το Δημόσιο) στο ΤΑΙΠΕΔ κατά … 100% ;;!!

 http://atypos.com

Ἐμεῖς θὰ τραγουδᾶμε: «χαῖρε ὤ χαῖρε Ἐλευθεριά!» στά ἀποκαϊδια της Εὐρώπης σας….

Στα αποκαϊδια της “Ευρώπης” σας,εμείς θα χορεύουμε χαμογελαστοί και θα τραγουδάμε,”χαίρε,ω χαίρε,λευτεριά!!!”

Και για  όσους φοβούνται τη φτώχεια, ακούστε…..
Κάποτε σε αυτή τη Χώρα μεγαλουργούσαν οι φτωχοί γιατί όσα θα έχαναν ήταν ανεκτίμητα….
Σκεφτείτε πως ήμασταν πάμπλουτοι……..είχαμε τον ήλιο μας ,λαμπρό να μας κοιτά πάντα….τη Θάλασσα που μας έψηνε δέρμα,νου,καρδιά και τη ματιά μαζί…..
Την λευτεριά να καθόμαστε στα βράχια και να γελάμε,να κλαίμε,να σιωπούμε……..
Το κυριακάτικο τραπέζι…..τις μυρωδιές και τα χαμόγελα………
Τις γιορτές μας…….τη ρετσίνα να ρέει σα χρυσό ρέμα σε λαρύγγια ζωντανά……………..
Κι ύστερα φτωχύναμε………χάσαμε το τραγούδι μας,το γέλιο μας,τη ζωντάνια στα μάτια μας…………

Στην εορτή της Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου.

 IMG 7150
Την Πέμπτη 22 Αυγούστου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Kορίνθου κ.κ. Διονύσιος  χοροστάτησε στον εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο στον πανηγυρίζοντα Πρωτοχριστιανικής Αρχιτεκτονικής Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου.

IMG_7153
Ο Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου, είναι Τρίκλητη παλαιοχριστιανική      Βασιλική. Χτίστηκε από το 1965-70. Εγκαίνεια έγιναν το 1971, με σχέδια Ορλάνδου. Εκτείνεται σε 5 στρέμματα. Γύρω χτίστησαν πύργος, αίθρειο, πρόναος,     βαπτιστήριο  και βοηθητικοί  χώροι.  Οι Αγιογραφίες είναι με ψηφιδωτά. Όγκοι μαρμάρων διακοσμούν εσωτερικά και εξωτερικά τον ναό. Είναι η 3η ενορία του     Ξυλοκάστρου και βρίσκεται στον συνοικισμό.  Είναι η μόνη εκκλησία πανελλαδικά με παλαιοχριστιανικό ρυθμό που εκτείνεται από το 300-600 μ.Χ.