Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γερμανία: Άλλα 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα

Guenther-Ottinger
Πακέτο βοήθειας για την περίοδο 2014-2016, που θα φτάσει στα ύψη των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει για την Ελλάδα ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Έτινγκερ.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έτινγκερ, το ποσό αυτό θα προσφερθεί για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τα δυο επόμενα έτη, στο πλαίσιο σύνθετης βοήθειας από την πλευρά των Βρυξελλών προς την Αθήνα.
Ο Έτινγκερ, που προέρχεται από τον κεντροδεξιό συνασπισμό CDU/CSU  έκανε τις δηλώσεις αυτές τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική μάχη στη Γερμανία, ενόψει της αναμέτρησης της 22ας Σεπτεμβρίου για τη νέα Μπούντεσταγκ, και ενώ μεταξύ των πολιτικών κομμάτων έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα μετά το 2010, δηλαδή τα Μνημόνια 1 και 2, έφτασαν συνολικά στο ύψος των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ, και πριν από μερικές μέρες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέβλεψε ότι η Αθήνα θα χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια το 2014.

ysterografa.gr