Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Συνελήφθησαν τριάντα άτομα, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (23-8-2013) το απόγευμα, έως σήμερα (24-8-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα άτομα, εκ των οποίων ογδόντα πέντε (85) ήταν ημεδαποί και ενενήντα πέντε ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εξήντα πέντε

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα (59) άτομα, από τα οποία είκοσι δύο (22) ήταν ημεδαποί και τριάντα επτά (37) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα (30) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) αλλοδαποί, για κατοχή πακέτων με λαθραία τσιγάρα.
Ένας (1) αλλοδαπός, για αντίσταση και απείθεια.
Τέσσερις (4) ημεδαποί, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Μία (1) αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Τρεις (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκατρείς (13) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα (40) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -8,3- γραμμαρίων, καθώς και -25- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου εισαγόμενων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.