Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Τρίπολη: Παγίδευσαν ΑΤΜ και "έβαλαν χέρι" σε ξένες καταθέσεις

 

Δύο Ρουμάνοι, 35 και 22 ετών, συνελήφθησαν στην Τρίπολη γιατί παγίδευσαν Α.Τ.Μ. τράπεζας.

Οι δύο κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται επιπλέον και για κατοχή ναρκωτικών.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, διασταύρωση και αξιοποίηση στοιχείων.

Οι δύο δράστες, αφού αρχικά τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό σε Α.Τ.Μ., με σκοπό την «παγίδευση» χρημάτων, στη συνέχεια παρέμειναν σε κοντινό σημείο επιτηρώντας και περιμένοντας κάποιον να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Ένα άτομο προσπάθησε να κάνει ανάληψη χρημάτων από το μηχάνημα, όμως τα χρήματα παγιδεύτηκαν στον μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει οι Ρουμάνοι στη θυρίδα εξαγωγής χρημάτων και θεωρώντας ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, αποχώρησε.

Μετά την αποχώρηση του θύματος, οι δύο Ρουμάνοι προσέγγισαν το Α.Τ.Μ. της τράπεζας, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που είχαν «παγιδευτεί» και μόλις τα πήραν, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μικροποσότητα χασίς, αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως, 3 μεταλλικές λάμες, 3 κινητά τηλέφωνα, χρήματα, καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο είχε «παγιδευτεί» στον αυτοσχέδιο μηχανισμό, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης.

newsit.gr