Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Δεν αποδέχεται την πρόταση Βαρουφάκη η Μάγδα Φύσσα

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/01/7_016_sooc_062020191561141331-1024x683.jpg Ωστόσο η μητέρα του Παύλου Φύσσα,  Μάγδα, απαντά πως δεν ήξερε τίποτα για την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη, αλλά το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης.
«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ», απαντά η Μ. Φύσσα.
«Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική» εξηγεί.

Βαρουφάκης : Προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/01/%CF%86%CF%85%CF%83%CF%83%CE%B1-1.jpg
Τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, που από το 2013 συγκλονίζει πρωτοστατώντας στον αγώνα κατά του φασισμού και της απόδειξης του εγκληματικού προσώπου της νεοναζιστικής οργάνωσης, προτείνει το ΜέΡΑ25 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.
Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.
Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.
Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.
Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί.

ΜέΡΑ25 

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

 https://www.pna.gr/media/k2/items/cache/bd29dda72df58cc3674d37d866de01a3_XL.jpg
Με το σύνθημα «ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ» μέλη της Ομάδας Εθελοντών για την Προστασία Αδεσπότων, κάτοικοι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, συγκρότησαν Ομάδα Πρωτοβουλίας και κατέθεσαν σήμερα, 15.01.2020, πρόταση στο Δήμο για σύμπραξη Δημοτικών Φορέων και της Ομάδας Πρωτοβουλίας προκειμένου να υλοποιηθεί δράση με στόχο την ευζωία των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου. 
Η δράση έχει ως άξονα προτεραιότητας την καταγραφή, τη σταδιακή στείρωση, τον εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση των Αδέσποτων Ζώων.  
ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Η ΣΟΦΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης από τα παλιά, από την ημέρα εκλογής του από τον ελληνικό λαό, την 7η Ιουλίου 2019, εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό, μετά από άστοχες κινήσεις και αμφιταλαντεύσεις. Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, μίας γυναίκας της δικαιοσύνης, και η ευρεία στήριξη της από την πρώτη εκλογή με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων αποδεικνύει τη σωστή λύση.

Κοπή πρωτοχρονιατικης πίτας στο Μουσικό & Μορφωτικό Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο Αυλός" ( 8/02.)

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/82447140_597727364375023_1346421699825893376_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=gbtfhmR8yb4AX_RtsIf&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=35bf086c57e153e6e3638e10ecf4f826&oe=5EDC0509
Φέτος θελήσαμε να προβάλλουμε ως Μουσικός 🎶 και Μορφωτικός Σύλλογος και το δεύτερο σκέλος της ονομασίας του Συλλόγου μας.
Πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος που θα σας τραγουδήσουμε υπέροχα τραγούδια στην εκδήλωση της πίτας μας, θελήσαμε να αναδείξουμε τους συντοπίτες Λογοτέχνες, του Δήμου μας. Γιατί συγγραφή, ποίηση και τραγούδι 🎶 συμπορεύονται είναι ένα κράμα πολιτισμού.
Σας περιμένουμε λοιπόν.
8 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ


ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόσκληση προς Δήμους για Κέντρα Δια Βίου Μάθησης– Προθεσμία 20 Ιανουαρίου

 
Ανοιχτή Πρόσκληση προς Δήμους της Χώρας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.&Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτωνκαι το Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), για συμμετοχή σε προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), που οι Δήμοι ιδρύουν σύμφωνα με το ν.3879/2010.

Η Πρόσκληση απευθύνεται:

Ραψωματιώτης: Αναστολή λειτουργίας όλων των μονάδων μας

 
https://www.enpel.gr/wp-content/uploads/2019/12/RAP-GROUP.png
 
Την αναστολή λειτουργίας όλων των μονάδων διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίησης και γενικότερα απορριμμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε, αν οι πολιτικοί δεν πάρουν δημόσια θέση για τη χρησιμότητα μας ή μη.

Κυρίες, Κύριοι,