Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Επερώτηση του Λάμπρου Μπούκλη για την ατμοσφαιρική ρύπανση από υπαίθρια καύση απορριμμάτων

                                             Τρίπολη, 27/05/2013


Κε Πρόεδρε του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου,
 
Ζητώ, ως ο Κανονισμός ορίζει, όπως στο επόμενο Περιφ.Συμβούλιο, φέρετε το παρακάτω -Έκτακτο Δελτίο Τύπου της 24.05.13- ως επερώτηση μας, στην Ημερήσια Διάταξη.
Η κατάσταση στα Δίδυμα Αργολίδας είναι επιεικώς απαράδεκτη από κάθε πλευρά, όπως και, πέρα των άλλων στοιχείων, το κατωτέρω video/link αποδεικνύει:
Λάμπρος Μπούκλης
Γραμματέας ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου
κιν 6944764651 begin_of_the_skype_highlighting 6944764651 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting

  • Κοινοποείται στα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
  • Κοινοποιείται και στα ΜΜΕ Πελοποννήσου
    ...........................................................................................................................
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 24.05.13

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 
Ώρες αγωνίας και έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης-δυσοσμίας περνούν οι κάτοικοι των Διδύμων Αργολίδας (Δήμου Ερμιονίδας) αλλά και των γειτονικών περιοχών, ανάλογα με τις διευθύνσεις των ανέμων στην περιοχή.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση από υπαίθρια καύση απορριμμάτων είναι εξαιρετικά αυξημένη και τοπικά και στην ευρύτερη περιοχή.
Στις εγκαταστάσεις του δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων, στα Δίδυμα, φωτιά καίει τα χύδην επί του εδάφους αφημένα στερεά απόβλητα και υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί και στα δεματοποιημένα. Οι έκτακτες ρίψεις χώματος για επικάλυψη των χύδην καιόμενων απορριμάτων απλώς επικαλύπτουν προσωρινά το πρόβλημα.
 
Ο κίνδυνος για φωτιά είναι διαρκής και επιπρόσθετα η εγκατάσταση γειτνιάζει με δασική έκταση. Η δε τοπική κοινότητα (1.600 κάτοικοι) των Διδύμων απέχει μόλις 2.500 μέτρα από την εγκατάσταση και ήδη εκεί επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες.
Οι εκτιμηθείσες ποσότητες εντός του χώρου ανέρχονται σε 20.000 δέματα (500-600 kg έκαστο) και τουλάχιστον 10.000 τόνους χύδην απορριμάτων.
Eρωτάμε τους Υπεύθυνους:
 
Μέχρι πότε θα βιώνουν οι κάτοικοι της Ερμιονίδας τέτοιες καταστάσεις;
Tα καρκινογόνα αέρια της υπαίθριας καύσης συνάδουν με τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας της περιοχής που αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό για την χώρα;
Τα βαρέα μέταλλα, φουράνια, διοξίνες και οι λοιποί καρκινογόνοι ρύποι που εκπέμπονται από την υπαίθρια καύση απορριμμάτων πως θα τα αποτρέψουμε να εισέλθουν στην τροφική μας αλυσίδα;
Πότε θα απομακρυνθούν τα χύδην απορρίμματα και τα δεματοποιημένα;
Πότε θα γίνει πλήρης απορύπανση της περιοχής;
Θα γίνει απόδοση ευθυνών;
  • Επισυνάπτουμε φωτογραφία (ημερομηνία λήψεως) 22/05 και παραθέτουμε link από video ημερομηνίας 23/05/13 που κάτοικοι μας έστειλαν : http://youtu.be/SLbFdQsb__o
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά


H Ντόρα Μπακογιάννη η πρώτη ξένη γυναίκα Εταίρος της Γαλλικής Ακαδημίας ΠΑΡΙΣΙ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σήμερα σε εκδήλωση της Γαλλικής Ακαδημίας, της οποίας είναι ισόβιο μέλος. Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακηρύχτηκε το 2009 συνδεδεμένο ξένο μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών και είναι η πρώτη ξένη γυναίκα Εταίρος της Γαλλικής Ακαδημίας.
Ακολουθεί η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη:
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση επιστρέφω στην Γαλλική Ακαδημία, η εκλογή μου στην οποία ως επιτίμου μέλους αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τιμές που μου έγιναν κατά την διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω το Προεδρείο για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου έδωσε να απευθυνθώ σήμερα σε ένα εκλεκτό κοινό.
Επιτρέψτε μου σήμερα να διεκδικήσω το δικαίωμα να μιλήσω για την Ευρώπη και το μέλλον της. Η αδιαμφισβήτητη κρισιμότητα των στιγμών και η εντύπωση που δίνουμε τα τελευταία χρόνια εμείς οι πολιτικοί, ότι δηλαδή έχουμε παραδώσει τα κλειδιά στους οικονομολόγους, καθιστά επιτακτική την επαναδιεκδίκηση του μεριδίου της πολιτικής που μας ανήκει στην Ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στα Gabby Awards


Ελληνικό άρωμα είχαν τα Gabby Awards αφού βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο πλαίσιο της συμμετοχής του «ΑΝ»... Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβηκαν πριν λίγο στην επίσημη σελίδα της ταινίας του Έλληνα δημιουργού.
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τον ηθοποιό Justin Chambers (Dr. Alex Karev στο Grey's Anatomy)













Με την βραβευμένη με Oσκαρ β' γυναικείου ρόλου, Olympia Dukakis
pinakio.blogspot.gr

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την εκλογή του Σάκη Ιωαννίδη στη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τα πιο θερμά συγχαρητήρια μου στο Σάκη Ιωαννίδη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του στο τιμόνι της Οργάνωσης των Νέων της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει νέα ορμή στους αγώνες που συνεχίζουν τα νιάτα της Πατρίδας μας, για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και προωθεί η Κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς. Θα συνεχίσει και θα δυναμώσει τις νίκες που κερδίζουν οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας τόσο στο εσωτερικό, με τις πρωτιές που καταγράφει η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως έγινε πρόσφατα με την εκλογή του ΟΝΝΕΔίτη Κωνσταντίνου Κυρανάκη ως Προέδρου της Νεολαίας του ΕΛΚ. Θέλω, ακόμη, να συγχαρώ, αλλά και να ευχαριστήσω, τον έως τώρα πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, που κράτησε σταθερά την οργάνωση των νέων μας στην πρωτοπορία των αγώνων για την Ελλάδα που θέλουμε. Ευχαριστώ τα νιάτα της Ελλάδας για την ενεργό συμμετοχή τους στους κοινούς αγώνες».

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης



Τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της βιοποικιλότητας, της γεωθερμίας, της διάβρωσης των ακτών και της υφαλμύρωσης των υδάτων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Β.Α.Α.), εξέτασαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς και Απόστολος Παπαφωτίου, καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Β.Α.Α. κ. Βασίλειο Κωστόπουλο, τον κ. Ηλία Δάνδολο, μέλος του ΔΣ του Ε.Κ.Β.Α.Α. και τον κ. Βασίλειο Ζοραπά από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013.

Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έθεσαν τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου αφενός για την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων της Πελοποννήσου, αλλά και την ορθή διαχείρισή τους και, αφετέρου, για την καλύτερη προετοιμασία, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, με κύριο άξονα την έρευνα, την έξυπνη εξειδίκευση και την καινοτομία.

Ο κ. Κωστόπουλος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε την ανάγκη «περιφερειοποίησης» του Ι.Γ.Μ.Ε., που ανήκει πλέον στις δομές του Ε.Κ.Β.Α.Α., με 13 Περιφερειακά γραφεία, ώστε και καλύτερη συνεργασία να επιτυγχάνεται στους άξονες προτεραιότητας όπως τους θέτουν οι Περιφέρειες και αμεσότερη αλληλεπίδραση.
Θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των δράσεων που θα αναληφθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ε.Κ.Β.Α.Α. και το Ι.Γ.Μ.Ε. ειδικότερα, και οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Περιφερειακό Συμβολούλιο. 
 

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Μουσείο της Ακρόπολης


Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο τριήμερο εκδηλώσεων (24-26/5/2013) για την αναβίωση του αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού, των «Θεσμοφορίων», που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις αιρετές Περιφέρειες, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με τη συμβολή του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Σκοπός της αναβίωσης των «Θεσμοφορίων» ήταν η ανάδειξη του διαχρονικού ρόλου της γεωργίας στην ελληνική κοινωνία και η σύνδεση των ποιοτικών προϊόντων με την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό της χώρας.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία μαζί με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, ήταν ομιλητές στο επιστημονικό συνέδριο για τα αγροτικά προϊόντα. Η κα Νικολάκου επανέλαβε την πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη για την ενίσχυση των αιρετών Περιφερειών στα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης της τοπικής τους οικονομίας, αναφέροντας ότι ο πρωτογενής τομέας παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα. Νικολάκου ανέλυσε επίσης τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά την προώθηση των προϊόντων, καθώς και τις παρεμβάσεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, ενώ τόνισε την ανάγκη η κεντρική εξουσία να παράσχει περισσότερες αρμοδιότητες στον τομέα της παραγωγής. Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των Πελοποννησιακών προϊόντων η οποία απορρέει από τις ιδιαίτερες εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και τους παραγωγούς κατάφεραν μια ουσιαστική παρουσίαση του Καλαθιού της Πελοποννήσου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του συνεδρίου καθώς και στους επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης να γνωρίσουν από κοντά και να γευθούν τα Πελοποννησιακά προϊόντα. Έγινε, επίσης, παρουσίαση των Π.Ο.Π προϊόντων και ποικιλιών της Πελοποννήσου.

Τα «Θεσμοφόρια» έλαβαν μέρος στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και το συνεδριακό χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, ενώ το περίπτερο της Πελοποννήσου το επισκέφθηκε, τόσο ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα κάνοντας ειδική μνεία στο κτηνοτροφικό της πρόγραμμα, όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις καθώς και πλήθος κόσμου. Οι δράσεις διήρκησαν τρεις ημέρες και μεταξύ άλλων περιλάμβαναν την έκθεση των ποιοτικών προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» της κάθε περιοχή, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας καθώς και επιστημονικό συνέδριο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ​ΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣ​ΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα προσπαθεί να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας!
Βλέπει τον προφανή κίνδυνο για το πολίτευμα από τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν βλέπει τον κίνδυνο από τις δικές του πράξεις και συμπεριφορές.
Το κόμμα που “χάιδευε” τους κουκουλοφόρους, που υποστήριξε σε όλες τις δίκες τους τρομοκράτες, που υποστηρίζει ακόμα τη βία στα κατειλημμένα δημόσια κτίρια, βρήκε ως πρόσχημα το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να στραφεί κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που απειλεί ευθέως κάθε ξένο επενδυτή που σκέπτεται να έλθει στην Ελλάδα! Είναι οι άνθρωποι που καλύπτουν εγκληματικές πράξεις εμπρησμού σε επενδύσεις που έχουν ήδη γίνει στην Ελλάδα! Είναι οι άνθρωποι που για χρόνια σταματούσαν την κυκλοφορία κάθε μέρα στα κέντρα των πόλεων και εξαπέλυαν απεργίες που έκλειναν εργοστάσια. Και τώρα θυμήθηκαν ξαφνικά τον “κίνδυνο κατά της δημοκρατίας”!
Τη Χρυσή Αυγή θα την απομονώσουμε ενισχύοντας τη δημοκρατική νομιμότητα και λύνοντας τα προβλήματα των πολιτών. Όχι διαλύοντας τη δημοκρατία και παραβιάζοντας κάθε μέρα τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός της Δημοκρατίας σίγουρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ο ίδιος ότι είναι… στήριγμα της δημοκρατίας; Οι πράξεις του το δικαιολογούν αυτό;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται καν ότι οι ακρότητες τροφοδοτούν ακρότητες! Εκτός αν αυτό ακριβώς επιδιώκουν: Να διχάσουν την ελληνική κοινωνία ανάμεσα στις ακραίες πρακτικές τις δικές τους και τις ακραίες πρακτικές της Χρυσής Αυγής.
Τους πληροφορούμε, και οι δύο πρακτικές είναι το ίδιο απεχθείς, το ίδιο επικίνδυνες για τη δημοκρατία. Ο ελληνικός λαός δεν θα τους επιτρέψει να τον διχάσουν».

H Τουρκία απέκτησε τη δική της Disneyland

disneyland
Την δική της Disneyland απέκτησε η Τουρκία, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της χώρας το Vialand Tema Parkı, το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.
Το Vialand είναι το μεγαλύτρερο κέντρο ψυχαγωγίας αφού επεκτείνεται σε ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, υδάτινο πάρκο και θεματικό πάρκο.
Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011 και είχε απασχολήσει περίπου 1.000 άτομα στο στάδιο της κατασκευής και 4.000 άτομα μετά την ολοκλήρωση.
Ο Ερντογάν, υποστήριξε ότι το έργο αυτό ήταν μια «επιχείρηση αγάπης» για τον ίδιο, ενώ ανέφερε: «Ο λαός μου γνωρίζει ότι το Κόμμα μου κρατά τις υποσχέσεις του. Εμείς ποτέ δεν εξαπάτησε και δεν αφήσαμε κανέναν να μας εξαπατήσει. Ποιος θα πίστευε ότι θα φτιαχνόταν ένα κέντρο διασκέδασης στην περιοχή αυτή πριν από 10 χρόνια; Κοιτάξτε τώρα το έχουμε. Αυτό ήταν μια επιχείρηση αγάπης».
Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους διαχειριστές του Vialand, να φροντίσουν κάποιες ημέρες την εβδομάδα να είναι ελεύθερη η είσοδος για τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες.
Στο θεματικό αυτό πάρκο που διαθέτει πολλά αξιοθέατα ενώ μπορεί κανείς να κάνει ράφτινγκ καθώς υπάρχουν πολλοί μικροί φυσικοί καταρράκτες.
Παράλληλα οι επισκέπτες θα παρασυρθούν στον κόσμο που ζεί ο θρυλικός King Kong, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν σε παλιούς δρόμους και πλατείες της παλιάς Κωνσταντινούπολης με την ιδιαίτερη κουζίνας της και τον πολιτισμό της.
Η Vialand, διαθέτει επίσης καταστήματα στο παλιό στυλ της Κωνσταντινούπολης και οθωμανικό στιλ στα σπίτια και τα κτίρια καθώς και ένα υδάτινο πάρκο που αποτελεί για τα παιδιά κέντρο διασκέδασης.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗΣ / ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επίσημο πρόγραμμα Ράλλυ Ακρόπολις

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 
Εφοδιαστείτε με το επίσημο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις 2013 και παρακολουθήστε με τον ασφαλέστερο τρόπο τον έκτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Στις σελίδες του προγράμματος θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και road book με τις προσβάσεις θεατών σε όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, αφιερώματα στους συμμετέχοντες, όπως και τα τελευταία νέα γύρω από το WRC και τη φετινή εξέλιξή του.
Oι σελίδες του προγράμματος έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στην κατηγορία του Rally Acropolis: 
http://www.loutraki-agioitheodoroi.gr/news-announcements/rally-acropolis

Δείτε τι αναμένεται να προκαλέσει η μαγνητική καταιγίδα !!

Με άρθρο, σας ενημερώσαμε ότι αναμένεται στο διάστημα 28 με 31 Μαΐου να επηρεαστεί η χώρα μας από μία μαγνητική καταιγίδα....
Ποιες θα είναι όμως οι πιθανές επιπτώσεις αυτής της καταιγίδας τόσο σε εμάς όσο και στα μέσα με τα οποία επικοινωνούμε ;
Σύμφωνα με συνέντευξη του επιστήμονα Νίκου Κατσαρού, αναμένεται περίπου στις 28 Μαΐου, να ξεκινήσουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα να επηρεάζουν το μαγνητικό πεδίο της γης. Μερικές πιθανές επιπτώσεις που θα έχουμε θα είναι το κακό τηλεοπτικό σήμα με κάποιες διακοπές στο πρόγραμμα που παρακολουθούμε στη τηλεόραση, κακή λειτουργία των κινητών μας και του ίντερνετ (να μην έχουμε σήμα, να κολλάει το ίντερνετ ή και να πέφτει), καθώς επίσης και να σημειωθούν κάποιες ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.
Τα ηλεκτρόνια και τα πρωτόνια που θα στείλει ο ήλιος από την ισχυρή του έκρηξη, θα ταξιδέψουν προς το πλανήτη μας, με ταχύτητα ως και 1500 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο !! Το μαγνητικό πεδίο της γης, υπάρχει γι' αυτό ακριβώς το λόγο, δηλαδή για να μας προστατεύει από τέτοιου είδους μαγνητικές ή ηλιακές καταιγίδες. Χωρίς αυτό, η ζωή στο πλανήτη θα ήταν αφόρητη ως και μη υπαρκτή μετά από λίγα χρόνια.
Ωστόσο, καθώς επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας από τέτοιες καταιγίδες, επηρεάζει παράλληλα και τη ζωή στο πλανήτη μας, όπως τις τηλεπικοινωνίες και πιο σπάνια τον άνθρωπο.
Άτομα που γενικότερα έχουν ορισμένα προβλήματα υγείας, καλό θα ήταν μέσα στο διάστημα 28 με 31 Μαΐου να μην κάνουν πολλές μετακινήσεις. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει για τη βιολογία του ανθρώπου κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους μαγνητικών καταιγίδων, άτομα με προβλήματα στη καρδιά τους παρουσιάζουν συνήθως κάποια δυσφορία. Από έρευνες φαίνεται πως επηρεάζεται και η συμπεριφορά ορισμένων μόνο ανθρώπων, δηλαδή δεν περνάν καλά ή νιώθουν ένα είδος κατάθλιψης, λόγω του ότι επιβραδύνεται η ροή του αίματος και έτσι μειώνονται τα ποσοστά οξυγόνου στον εγκέφαλο.



thesecretrealtruth.blogspot.com

Τι έγραψε στη διαθήκη του ο Ωνάσης για τον Σκορπιό


Το θέμα της αγοραπωλησίας του Σκορπιού έχει παραπέμψει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ο Στουρνάρας με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του δημοσίου.
Όπως αποκαλύπτει σε έγγραφo του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας, το θέμα της πώλησης του Σκορπιού «έχει τεθεί υπ΄ όψιν του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον υφίσταται ζήτημα προστασίας δημοσίου συμφέροντος και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προάσπισής του».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ : Ο μαρμαρωμένος τελευταίος Αυτοκράτορας



Λουδάρος Ανδρέας

Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς που η παράδοση τον θέλει να περιμένει κάπου υπομονετικά τη στιγμή που θα ξανακαθίσει στο θρόνο της Βασιλεύουσας Πόλης, γεννήθηκε πριν από 609 χρόνια στις 9 Φεβρουαρίου 1404.

Γιός του Αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄του Παλιολόγου και της Ελένης Δραγάση φόρεσε το στέμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου στις 6 Ιανουαρίου 1449. Ήταν 45 ετών. Η στέψη του πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου σήμερα ένας μαρμάρινος δικέφαλος αετός μαρτυρά την ιστορία της στέψης του τελευταίου Αυτοκράτορα.

Γρηγόρης Λαμπράκης: Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Προσοχή, προσοχή! Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο βουλευτής του λαού, ο υφηγητής Πανεπιστημίου, ο βαλκανιονίκης πρωταθλητής, ο πεζοπόρος του Ολντερμάστον, ο Μαραθωνοδρόμος της Ειρήνης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, είναι νεκρός! Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι νεκρός! Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι νεκρός!»

Χαράματα της 27ης Μαΐου 1963, πριν από ακριβώς πενήντα χρόνια, η Θεσσαλονίκη ξύπνησε με τα μεγάφωνα να μεταδίδουν το φοβερό μήνυμα.

Το αίμα του γεννημένου στις 3 Απριλίου του 1912 στην Κερασίτσα της Αρκαδίας Λαμπράκη, είχε βάψει την άσφαλτο στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης, πέντε μέρες νωρίτερα, στις 22 Μαΐου 1963, στις 21.50΄.

Έναν μήνα νωρίτερα, Κυριακή, 21 Απριλίου (τι σύμπτωση, στ’ αλήθεια!), ο Γρηγόρης Λαμπράκης πραγματοποιούσε μόνος του την Πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.

Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει…

Σύνταξη στα 55 για 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους

Δικαίωμα για σύνταξη στα 55 που μπορούν να το εξασκήσουν οποτεδήποτε από σήμερα και μέσα στα επόμενα χρόνια, υπό την αίρεση νέων αιφνιδιαστικών αλλαγών στο ασφαλιστικό, έχουν κατοχυρώσει περίπου 1 εκατομμύριο άντρες και γυναίκες, είτε είναι γονείς με ανήλικα ή με 3 παιδιά, είτε δεν έχουν παιδιά, είτε είναι χωρισμένα ζευγάρια, είτε έχουν 1 ή 2 ενήλικα παιδιά, είτε είναι χήροι είτε διέκοψαν για κάποιο διάστημα την εργασία τους λόγω ασθένειας είτε ακόμη και αν έχουν διαδοχική ασφάλιση, με τελευταίο φορέα και...
πάντως με τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης στα Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ-τραπεζών) και το δημόσιο.
Αυτός ο «μεγάλος πληθυσμός» των παλαιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων μισθωτών συνταξιοδοτείται με ευνοϊκές προϋποθέσεις και μάλιστα οι περισσότεροι με πλήρη σύνταξη στα 55, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις (ανήλικο, 25ετία κ.λπ).
Από τις διατάξεις αυτές επωφελείται σχεδόν το 50% των σημερινών εργαζομένων στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και το ΙΚΑ και αποτελούν τον κύριο όγκο των ασφαλισμένων που ήδη συνταξιοδοτούνται και κυρίως πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν κατά κύματα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Οι κατηγορίες ασφαλισμένων που κατοχυρώνονται
(πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση):

Ανασύρθηκε νεκρός 25χρονος σπηλαιοδύτης στην ορεινή Αρκαδία

 
Νεκρός ανασύρθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο 25χρονος σπηλαιοδύτης που αγνοούνταν στην στην ορεινή Αρκαδία. Από την Κυριακή είχε ξεκινήσει επιχείρηση ομάδας σπηλαιοδυτών και ανδρών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του 25χρονου στο υποβρύχιο σπήλαιο Πηγής Σίντζι, βάθους 153 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την Κανδήλα στην ορεινή Αρκαδία.
Τελικά στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο 25χρονος ανασύρθηκε νεκρός.
Το απόγευμα της Κυριακής μια ομάδα τεσσάρων σπηλαιοδυτών πήγαν στο υποβρύχιο αυτό σπήλαιο και καταδύθηκαν. Προχώρησαν περίπου 400 μέτρα και εκεί ο ένας εξ' αυτών από άγνωστη αιτία δεν κατάφερε να συνεχίσει. Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον ανασύρουν οι υπόλοιποι τρεις της ομάδας, οι οποίοι αφού δεν τα κατάφεραν βγήκαν έξω και ειδοποίησαν τις Αρχές.
Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, γιατρός, αλλά και κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, για την υποστήριξη των γονιών του άτυχου 25χρονου που έχουν φτάσει έξω από το σπήλαιο.
Σημειώνεται ότι το σπήλαιο Πηγής Σίντζι έχει εξερευνηθεί, το επισκέπτονται σπηλαιοδύτες και χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Βρίσκεται στη λίστα των 30 βαθύτερων εξερευνημένων υποβρύχιων σπηλαίων στον κόσμο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιρατσιστικό; Φτιάξτε πρώτα κράτος για τους Έλληνες

ratsismos

NIKOΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Παρ’ όλες τίς θριαμβολογίες περί αποφασιστικής –σχεδόν τελειωτική μάς τήν παρουσιάσαν- νίκης επί τού τέρατος τής οικονομικής κρίσης,δυστυχώς τίποτε δέν έχει τελειώσει,τά πάντα είναι στόν αέρα.Χρειάζεται σκληρή πολύχρονη δουλειά καί αποφασιστική δράση σέ όλα τά μέτωπα, μήπως κι έτσι σωθεί η παρτίδα.
Οπως λέει καί ο λαός «τό χνώτο μας ακόμη βρωμάει από τήν πείνα» καί ζούμε μέ δανεικά,πού έτσι καί μάς τά κόψουν άντε γειά,κι εμείς ώς συνήθως περί άλλων τυρβάζουμε.Αντί όλοι μας νά παλεύουμε μέ τά μανίκια ανασηκωμένα μήπως καί φτιάξουμε κράτος,καθόμαστε καί παίζουμε επικοινωνιακά παιχνίδια μέ τό αντιρατσιστικό νομασχέδιο.
Ναί,αντί νά δούμε πώς θά απελευθερωθούν τά επαγγέλματα,πώς θά φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα,πώς θά δουλέψει η δημόσια μηχανή,πώς θά ελεγχθούν οί τίτλοι σπουδών (τύφλα νάχουν τά κλουβιά μέ τίς μαιμούδες στούς ζωολογικούς κήπους) όλων τών δημοσίων υπαλλήλων,πώς θά πέσουν οί τιμές κι ένα σωρό άλλα πράγματα πού πραγματικά θά μάς καταστήσουν ένα βιώσιμο κράτος μιλάμε γιά νομοσχέδια πού τά φτιάχνεις μόνον όταν έχεις λύσει όλα τ΄άλλα προβλήματα σου.
Στίς 6 τό απόγευμα θά συναντηθούν στό Μαξίμου ο πρωθυπουργός καί οί δύο αρχηγοί τής συγκυβέρνησης γιά νά του ζητήσουν,λέει,εξηγήσεις γιά τήν καθυστέρηση τού αντιρατσιστικού.Δηλαδή,γιά νά καταλάβω,τί ακριβώς θέλουν; Είναι τέτοια η ασυδοσία καί η φορτικότητα τών λαθρομεταναστών στά φανάρια (τό επόμενο βήμα είναι νά μάς βαρέσουν κιόλας) κι εμείς συζητάμε πώς θά τούς προστατεύσουμε περισσότερο ;
Οί Ευρωπαίοι εταίροι μας καί ο κ. Σημίτης ώς πρωθυπουργός μέ τό «Δουβλίνο 2» μετέτρεψαν τήν Ελλάδα σέ αποθήκη όλων τών λαθρομεταναστών πού στό μακρύ καί δύσκολο ταξίδι τους πρός τίς ευρωπαικές χώρες τών ονείρων τους κάνουν πρώτη στάση εδώ.Κι έτσι τούς έχουν φορτώσει σέ μιά κοινωνία πού βογγάει καί υποφέρει έξ αιτίας ενός συστήματος,τό οποίο προκειμένου νά διατηρήσει αμείωτα όλα τά προνόμια του,τήν έχει οδηγήσει σ΄αυτό τό χάλι.
Κι έρχεται τώρα αυτό τό σύστημα νά ζητάει αντιρατσιστικό νόμο.Γιατί,γιά νά προστατέψει τή μαφία –καί πολλοί Ελληνες ανάμεσα της- πού έχει οργανώσει τήν επαιτεία τών λαθρομεταναστών σέ όλη τή χώρα καί εισπράττει μαύρο χρήμα,τό οποίο βέβαια αναλόγως διανέμει.
Μάς έχουν μεταβάλει σέ… πρόσφυγες μέσα στόν τόπο μας κι αυτοί ζητούν προστασία γιά τούς ασιάτες καί τούς αφρικανούς πρόσφυγες,άν είναι δυνατόν.Φτιάξτε πρώτα κράτος γιά τούς Ελληνες καί μετά ασχοληθείτε μέ τούς υπολοίπους.

ysterografa.gr

Ο Αυγερινός προτείνει “Ελιά” αλά ελληνικά, με ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και… ΣΥΡΙΖΑ


Paraskevas-Avgerinos1Την… απαγορευμένη κουβέντα, αυτήν δηλαδή που ενοχλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη σημερινή ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους ανοίγει ο Παρασκευάς Αυγερινός με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, καθώς το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της “ομάδας των τεσσάρων” που άνοιξε τον δρόμο στον Κώστα Σημίτη για την πρωθυπουργία και τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, προτείνει τη δημιουργία μιας “Ελιάς” αλά ελληνικά, με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς και… του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παρασκευάς Αυγερινός δηλαδή πηγαίνει πιο μακριά την πρόταση Βενιζέλου για συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, επισημαίνοντας με νόημα ότι μια τέτοια πολιτική συμμαχία στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να θεωρείται ρεαλιστική χωρίς τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, που στη δεδομένη συγκυρία είναι το κόμμα το οποίο πρωταγωνιστεί στην Κεντροαριστερά.
“Δεν ξέρω αν η Ελιά πέτυχε στην Ιταλία για να την αντιγράψουμε, σίγουρα όμως αυτό που περιμένω είναι ένα ευρύ προοδευτικό σχήμα, που να γίνει και ρυθμιστής της πολιτικής ζωής. Και κάτι ακόμα: Ελιά στην Ελλάδα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει και τι υπόσχεται για το αύριο”, σημείωσε με έμφαση ο Παρασκευάς Αυγερινός στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε ακόμη να παραδεχτεί ότι, στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα γινόταν πρόεδρος του Κινήματος και μετέπειτα πρωθυπουργός.

ysterografa.gr

Πρόσκληση για συζήτηση...στο Ξυλόκαστρο 29 - 5 - 2013


Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος αποκάλυψε: Δεν είμαστε εδω για μεροκάματο! Είμαστε για να σας πάρουμε τη πατρίδα σας!

Ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος (ΜΕΕ) κ.Ναΐμ Ελγαντούρ πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Δελτίου Τύπου της ΜΕΕ για τις απειλές που δέχθηκε η Μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδος δήλωσε “πως κατά 99% πρόκειται για προβοκάτσια”.

Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να εκθέσει την Ελλάδα στις Πρεσβείες των Μουσουλμανικών χωρών στην Ελλάδα, τους Διεθνείς οργανισμούς και τη Διεθνή Αμνηστία “ενημερώνοντας” τους για το συμβάν. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως με τη δήλωση του αυτή εκθέτει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έσπευσε να βγάλει την εξής ανακοίνωση:

“Η καταγγελία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος για το απειλητικό σημείωμα που δέχθηκε από ανώνυμες πηγές, οφείλει να σημάνει συναγερμό στις Αρχές και να εγγυηθούν την ασφάλεια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.Η Ελλάδα είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται την ανεξιθρησκία και θα παραμείνει έτσι παρά τις επίμονες προσπάθειες εγκληματικών οργανώσεων να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή και να καταστείλουν τη Δημοκρατία μας”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ την εξέδωσε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος μέλος του οποίου είναι η κα Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, η οποία τον Ιούνιο του 2009 πήρε συνέντευξη από τον Πρόεδρο της ΜΕΕ κ. Ελγαντούρ με στόχο να παρουσιάσει τα “δίκαια” των Μουσουλμάνων της Ελλάδος στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων του Μαΐου του 2009 με αφορμή το “σχίσιμο του Κορανίου”.
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι το Δεκέμβριο του 2012 συναντήθηκε στη Βουλή αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας με την ΜΕΕ και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία του Παρατηρητηρίου με την ΜΕΕ. Τώρα γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση του κ.Ελγαντούρ με τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του κ. Ελγαντούρ περί προβοκάτσιας να αναιρέσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Αυτό που οφείλουμε να συγκρατήσουμε όμως είναι η δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για στενή συνεργασία με την ΜΕΕ, μιας οργάνωσης που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Πολιτικό Ισλάμ. Η Ελλάδα, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του, είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται (και πρέπει να σέβεται να προσθέσουμε εμείς) την ανεξιθρησκία. Όμως είναι άλλο το Ισλάμ ως θρησκεία και οι πιστοί Μουσουλμάνοι και άλλο η ατζέντα του Πολιτικού Ισλάμ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για Ισλαμοποίηση της Δύσης και της Ελλάδος.
Μια δήλωση του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Hassan al-Banna είναι πιστεύουμε αποκαλυπτική:
“Θέλουμε η σημαία του Ισλάμ να κυματίσει και πάλι στις χώρες εκείνες που είχαν την τύχη να κυβερνηθούν από το Ισλάμ για κάποιο διάστημα… η Ανδαλουσία, η Σικελία,τα Βαλκάνια, η Νότιος Ιταλία και τα Ελληνικά νησιά αποτελούν Ισλαμικές αποικίες που πρέπει να επιστρέψουν στο Ισλάμ”. Αν σε αυτές τις δηλώσεις προσθέσουμε και το Νέο-Οθωμανικό δόγμα του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου τότε νομίζουμε πως μπορούμε να σχηματίσουμε μια πιο σαφή εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις των Ισλαμιστών. Δυστυχώς οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” του ΠΑΣΟΚ, της Αριστεράς και μιας μερίδας της Νέας Δημοκρατίας στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φύση της Ισλαμιστικής απειλής και στη χειρότερη αποτελούν συνειδητούς συνοδοιπόρους των Ισλαμιστών.
TA NEA ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ

Ο Παπαμιμίκος “παρέδωσε” την ΟΝΝΕΔ, για τη… ΝΔ

Andreas-Papamimikos
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παρέδωσε και τυπικά απόψε την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ στον Σάκη Ιωαννίδη, ο οποίος αναδείχτηκε στην προεδρία της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας μέσα από μια εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν περίπου 29.000 νέοι από όλη τη χώρα.
Ο πρώην πλέον πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συνεχάρη τον διάδοχό του, ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξή του, και προέβλεψε ότι θα καταφέρει να πάει την οργάνωση της νεολαίας ένα βήμα πιο μακριά.
Ο Ανδρέας Παπαμιμικός φυσικά παραδίδει την ΟΝΝΕΔ για τη… Συγγρού, καθώς στο πολιτικό παρασκήνιο θεωρείται περίπου αυτονόητο ότι θα διαδεχθεί τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, μετά το επερχόμενο Συνέδριο του Ιουνίου.
Περισσότερο ενδιαφέρον ωστόσο είχε ένα κείμενο… επί προσωπικού που ανέβασε χθες ο Ανδρέας Παπαμιμικός στο blog του, όπου γράφει τα εξής:

Συγχαρητήρια Κουμουτσάκου στον Σάκη Ιωαννίδη

Giorgos-Koumoutsakos
“Θερμά Συγχαρητήρια στο Νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ,Σάκη Ιωαννίδη.Του εύχομαι μια δημιουργική θητεία με ήθος, σύγχρονο πολιτικό λόγο και δράση”.
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter στον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το “πονηρό” σχέδιο του Σόιμπλε για την ευρωζώνη

Wolfgang-Schaeuble
Το “Spiegel” έχει αποδειχθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν ότι λειτουργεί ως… μακρύ χέρι του Βερολίνου, της κυβέρνησης Μέρκελ και ειδικότερα του Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αποκαλύπτοντας λοιπόν επιστολή του ισχυρότερου πολιτικού της Ευρώπης στον Φίλιπ Ρέσλερ, όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις χαλάρωσης της πολιτικής αυστηρής λιτότητας στο σύνολο της ευρωζώνης και “διμερούς συνεργασίας” με τις χώρες που αντιμετωπίζουν δομικά και συστημικά προβλήματα με την οικονομία τους, προφανώς και τεστάρει για λογαριασμό του Σόιμπλε τις αντιδράσεις που θα προκληθούν.
Φυσικά, πίσω από το δημοσίευμα, την επιστολή Σόιμπλε και το στρατήγημα περί χαλάρωσης της λιτότητας και… απευθείας επαφών της Γερμανίας με τους “αδύναμους κρίκους” της ευρωζώνης, μπορεί κανείς να διακρίνει τη σκιά μιας “πονηρής” ιδέας: Σε μια εποχή κατά την οποία η Γερμανία χρεώνεται στη συνείδηση των ευρωπαϊκών λαών ως η κατεξοχήν υπεύθυνη για την επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, το Βερολίνο επιχειρεί ένα άλμα πολιτικής στρατηγικής, αν όχι λογικής.
Η διμερής συνεργασία με ευρωπαϊκές χώρες, σημαίνει πολύ απλά ότι η Γερμανία επιχειρεί να παρακάμψει τις Βρυξέλλες. Να τις υποκαταστήσει. Να δείξει σε όλες, άσχετα με το αν… δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ποιός είναι το αφεντικό.
Ένα εκκωφαντικό μήνυμα που “ζωγραφίζει” το πολιτικό όραμα της Άνγκελα Μέρκελ, μερικούς μόλις μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου για τη Μπούντεσταγκ, και τη σχεδόν βέβαιη επανεκλογή της: Μια “γερμανική Ευρώπη”.

ysterografa.gr

Σκουπίδια Πελ/σου: Λύση τον Αύγουστο με «εθνικό μοντέλο»

Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Πρόκειται για την (προσωρινή) κατάληξη μια επίπονη διαγωνιστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και 20 μήνες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατά τη διαδικασία αυτή ακολουθείται το ευρωπαϊκό μοντέλο του ανταγωνιστικού διαλόγου που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκο μοντέλο που υιοθετήθηκε και στον Οδικό Χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, και, όπως αφήνει να εννοηθεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε επιστολή του προς τον αρμόδιο Επίτροπο Γ. Χαν, στόχος είναι να αποτελέσει και «εθνικό μοντέλο». Έρχεται μάλιστα σε μια στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη, αφού επί των κεφαλών των πολιτών επικρέμεται η απειλή τεράστιων προστίμων για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωματερών.
Ποιο είναι αυτό το μοντέλο; Πρώτον, η χρήση των κοινοτικών πόρων σε συνδυασμό με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ και το σχεδιασμό σύγχρονων έργων που συνδέουν το έργο με το αυστηρό περιβαλλοντικό αποτέλεσμα, και δεύτερον η αντιμετώπιση του συνόλου των απορριμμάτων ως προϊόν και ως «νέα οικονομία» και όχι πλέον ως πρόβλημα.
«Χτύπημα» στη «μαφία των σκουπιδιών» και το υψηλό κόστος
Ποιοι είναι οι πρωτεργάτες αυτού του μοντέλου; Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έβαλε τη διαδικασία στο τραπέζι, έπεισε τη διυπουργική, διαβουλεύτηκε με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να επιτύχει συναίνεση και είναι ο πρώτος και ο μόνος για την ώρα που φέρνει το έργο σε πέρας και από την άλλη ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, ο οποίος πίστεψε στο εγχείρημα και με την τεχνογνωσία της ειδικής γραμματείας βοήθησε να γίνει πράξη.
Αυτό βέβαια έχει και μια άλλη φωτεινή συνέπεια, που συνήθως συσκοτίζεται από την παραφιλολογία που ανθεί γύρω από το θέμα σκουπίδια. Το πέρασμα από τη «μαφία των σκουπιδιών» στη νόμιμη διαχείριση θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του κόστους για τον πολίτη. Διότι αυτό που δεν λέγεται ενίοτε από τους δημάρχους είναι ότι οι πολίτες πληρώνουν μέσα από τα ανταποδοτικά οφέλη εκατομμύρια ευρώ σε μεταφορές , συχνά παράνομες, χωρίς να παίρνουν πίσω αυτό που τους αξίζει: καθαρό περιβάλλον, αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής, ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον διαβίωσης.
Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr ο Πέτρος Τατούλης αναφέρεται στις «ευκαιρίες που θα υπάρξουν για μικρές επιχειρήσεις κυρίως στον τομέα της ανακύκλωσης, οι οποίες θα στηθούν και με την αρωγή του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου». Ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας τονίζει ότι «στηρίζει την προσπάθεια της περιφέρειας. Ελπίζουμε να προχωρήσει», προσθέτει και θέτει το ζήτημα της χωροθέτησης ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία.
H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ

Μακεδονία -Θράκη: Στο στόχαστρο 225 Νομικά Πρόσωπα δήμων

Στα 225 φτάνουν τα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ δήμων των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης) που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, βάζουν υποψηφιότητα για συγχώνευση ή κατάργηση, σύμφωνα με το πρώτο ξεκαθάρισμα που έχει κάνει στη σχετική λίστα η κυβέρνηση.
Πρόκειται 156 Νομικά Πρόσωπα των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και 69 της ΑΜ&Θ τα οποία ανήκουν στους δήμους της περιοχής.
Η λογική που κυριαρχεί σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με δεδομένο ότι έχουν να φέρουν σε πέρας το πολύ δύσκολο εγχείρημα των 15.000 απολύσεων και των 150.000 διαθεσιμοτήτων, είναι «το πολύ δύο Νομικά Πρόσωπα» σε κάθε δήμο, ώστε οι οργανισμοί των δήμων να μειωθούν από 1000 (χωρίς τις σχολικές επιτροπές) που είναι σήμερα σε περίπου 700.
Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο είναι υπηρεσίες των υφιστάμενων Νομικών Προσώπων να μεταφερθούν στους δήμους ή να συμπτυχθούν σε ένα.
Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΜ&Θ

Απόφαση σταθμός για χρέη: Το ειρηνοδικ​είο Μεσολογγί​ου κούρεψε 320.000 ευρώ από χρέος δασκάλας με τρία ανήλικα παιδιά!

Σε μια απόφαση σταθμός προχώρησε το Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου, καθώς έκανε δεκτή την αίτηση δασκάλας που βρίσκεται σε διάσταση με τρία ανήλικα παιδιά για γενναίο κούρεμα χρέους σε τράπεζες. Το δικαστήριο ρύθμισε την συνολική οφειλή της αιτούσας που ανερχόταν στο ποσό των 370.000 ευρώ.
Ύστερα από την μελέτη των προτάσεων και των στοιχείων το δικαστήριο αποφάσισε πως η η δασκάλα θα πληρώνει 80 ευρώ για 4 χρόνια συνολικά σε όλες τις τράπεζες. Ακόμη για την διάσωση της οικείας της, μετά από διετή περίοδο χάριτος θα πληρώνει για 25 χρόνια το ποσό των 152 ευρώ μηνιαίως. Πραγματοποιήθηκε δηλαδή βάσει των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και των οικογενειακών δεδομένων της αιτούσας "κούρεμα" της συνολικής οφειλής κατά ποσοστό 90%, δηλαδή παραπάνω από 320.000 ευρώ!
 
Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δικηγόρο Μεσολογγίου που χειρίστηκε την υπόθεση κ. Κωνσταντίνο Ζούμπο τηλ. 2632055230 begin_of_the_skype_highlighting 2632055230 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting
;Oλη η απόφαση
 

Ο Σάκης Ιωαννίδης νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ



Από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών της ΟΝΝΕΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
            Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 26 Μαΐου 2013, οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση των μελών της. Στη διαδικασία ψήφισαν 29194 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
            Το τελικό αποτέλεσμα στο 100% των εκλογικών τμημάτων διαμορφώθηκε ως εξής:

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
29.194
Σάκης Ιωαννίδης
26.837
ΛΕΥΚΑ
1.924
ΑΚΥΡΑ
433

 
            Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Sakis-Ioannidis
 
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα μέλη της ΟΝΝΕΔ σε όλη τη χώρα που τίμησαν με την ψήφο τους την οργάνωση μας. Η σημερινή μαζική συμμετοχή αποτελεί το ισχυρότερο μήνυμα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς και τη δυνατότερη απάντηση μίας γενιάς που αντιστέκεται στη μιζέρια και το λαϊκισμό.
            Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε ένα δίκαιο αγώνα, προτάσσοντας την ιδεολογία μας και δίνοντας βάρος στις αξίες της Πατρίδας και του Φιλελευθερισμού για τις οποίες αγωνιζόμαστε. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί, θέτοντας τον άνθρωπο στο κέντρο της πολιτικής μας και την περιφέρεια βασική προτεραιότητα των δράσεων μας.
            Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον απερχόμενο πρόεδρο της οργάνωσης, Ανδρέα Παπαμιμίκο, γιατί η θητεία του ήταν κομβικό σημείο στην αλλαγή της πορείας της ΟΝΝΕΔ και αποτέλεσε για όλους εμάς την έμπνευση για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα.
            Από σήμερα όμως, ξεκινά μία νέα πορεία. Με σκληρή δουλειά και πίστη σε όσα εκπροσωπούμε, προκειμένου η ΟΝΝΕΔ της δικής μας γενιάς να γίνει δύναμη εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Για να κάνουμε την οργάνωση μας, εκφραστή μιας ολόκληρης γενιάς που δε συμβιβάζεται».
 

Μπαμπατζάν: Η Τουρκία δεν κατάντησε… Ελλάδα

Ali-Babacan
Σε αντίθεση με τον μάλλον γραφικό Εγκεμέν Μπαγίς, το άλλο “πολιτικό παιδί” του Ταγίπ Ερντογάν, ο σημερινός αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας και άλλοτε στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Αλί Μπαμπατζάν, διακρίνεται από περίσσευμα σοβαρότητες. Πολλές φορές δεν θυμίζει Τούρκο πολιτικό, αλλά μάλλον Δυτικό τεχνοκράτη.
Γι’ αυτό και οι απόψεις τις οποίες διατυπώνει, ακούγονται περισσότερο προσεκτικά από τους διεθνείς παρατηρητές. Και κυρίως τους οικονομικούς αναλυτές. Μιλώντας αυτή τη φορά σε Συνέδριο που είχε ως σπόνσορα την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας “Vodafone”, ο Μπαμπατζάν μίλησε για την “υγεία” της τουρκικής οικονομίας.
Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, σπεύδοντας να επισημάνει με έμφαση ότι… η Τουρκία δεν κατάντησε Ελλάδα, επειδή φρόντισε να λάβει εγκαίρως τα δημοσιονομικά μέτρα που δημιούργησαν συστημικές αντιστάσεις, και έτσι η οικονομία της Άγκυρας άντεξε.
“Επειδή κατοικούμε όλοι στη Μεσόγειο, οι κακές συνήθειες θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει και εμάς. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο και σήμερα η Τουρκία ειναι μια ισχυρή δύναμη στην περιοχή”, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο Αλί Μπαμπατζάν.

ysterografa.gr

Oι Νέοι Στιμάγκας κέρδισαν στο μπαράζ τη Δάφνη Εξαμιλίων και ελπίζουν

Πήρε το μπαράζ και ελπίζει σε άνοδο η ΣτιμάγκαΣάν καταιγίδα οι Νέοι Στιμάγκας "ξέσπασαν" με το ευρύ 2 - 5 επί της Δάφνης Εξαμιλίων σε αγώνα μπαράζ και ελπίζουν σε άνοδο στην Α2 Κατηγορία.
Η ομάδα της Στιμάγκας πήρε προβάδισμα στο σκορ με εύστοχο πέναλτι του Κολινιάτη , για να ισοφαρίση γιά την Δάφνη ο Κόλλιας στο πρωτο ημίχρονο
Στην επανάληψη, οι Νέοι πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με απευθείας  φάουλ του Παπουτσή, όμως ο Γλυκοφρύδης ισοφάρισε σε 2 - 2

Μετά την ισοφαρισή της η ομάδα της Στιμάγκας ανέλαβε την πρωτοβουλία κινήσεων και με τέρματα των  Σακελλαρίου , Κολινιάτη και  Λ. Μόσχου πέτυχε θριαμβευτική νίκη με σκο 2  - 5 επί της Δάφνης , που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για άνοδο στη Α2 Κορινθίας


ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ: Καραντάνης, Γανουτζής Δ., Σιούτης, Γανουτζής Αθ., Μπέτσος, Μπούζας, Σπυρογιαννάκης, Αντωνόπουλος, Κόλλιας, Γλυκοφρύδης, Μπαμπεδάκης Έπαιξαν και οι: Λόντρας, Μοσχάκης, Σκούρας
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ: Δαρδάνης Φ., Μόσχος Π., Βασιλείου, Μάλλιος, Δαρδάνης Χ., Σακελλαρίου, Κουτσουπιάς, Μόσχος Λ., Κολινιάτης, Παπουτσής, Πανιάρας Έπαιξαν και οι: Αλινάνι, Μπαλαφούτας Δ., Φρονιμάδης

Στην Αρχαία Κόρινθο, στο ματς ανάμεσα στους πρωταθλητές των δύο ομίλων, ο Ολυμπιακός Άσσου επικράτησε 3-0 στα πέναλτι της Κορίνθου '06 και ενώ το ματς τελείωσε ισόπαλο 2-2. Στο άλλο ματς στον Συνοικισμό, η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου νίκησε 3-2 στην παράταση τον ΑΟ Ζευγολατιού. Στις 4 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στην Α2 δόθηκαν τα Κύπελλα και τα μετάλλια, για να ακολουθήσουν οι πανηγυρισμοί για την επιτυχία τους.
 

"Ήταν κάποτε μια ομάδα με ιστορία που την έλεγαν Κόρινθο.,,"

Του Κυριάκου Καρασταμάτη

"Ήταν κάποτε μια ομάδα με ιστορία που την έλεγαν Κόρινθο. Πρωταγωνίστησε, έβγαλε καλούς ποδοσφαιριστές που μάτωσαν για τη φανέλα της, πληγώθηκε, απογοητεύτηκε, (ποτέ όμως όπως φέτος), αλλά στο τέλος τα κατάφερνε. Στις τάξεις της, βρέθηκαν άνθρωποι ικανοί αλλά και ανίκανοι, με ύποπτες συμπεριφορές, οι οποίοι συντέλεσαν στο να παραμένει η ομάδα χρόνια στην αφάνεια. Εδώ λοιπόν ήρθες εσύ, η ομάδα ανέβηκε κατηγορία και μοίρασες όνειρα και ελπίδες στον διψασμένο φίλαθλο κόσμο της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. Κληθήκαμε λοιπόν από σένα κάποιοι ρομαντικοί και διψασμένοι να βοηθήσουμε στο νέο ξεκίνημα της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ. Εγώ λοιπόν, σαν ένας από αυτούς, έτρεξα να βοηθήσω. Αυτό που ήθελα για την ομάδα μου, ήταν να προχωρήσει με σωστό προγραμματισμό, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια ( που πήγαν όλα αυτά άραγε;).

Λέσχη Φίλων Κόρινθος Θύρα 3 προς Πάνο Μπεθάνη : Μακριά από την ομάδα ...άφησέ την ήσυχη και μην παίζεις με τα όνειρα μας και τις ελπίδες μας!

Ανακοίνωση και από την Λέσχη Φίλων Κόρινθος Θύρα 3

Tο πρωτάθλημα της Football League 2 ολοκληρώθηκε, και η Λέσχη Φίλων Κόρινθος Θύρα 3, εξέδωσε "καυστική¨ ανακοίνωση,  προς τον Πάνο Μπεθάνη για τους χειρισμούς του, κατά τη φετινή σεζόν, όπου η " Μπάρτσα" δυστυχώς βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση που μπορούσε να βρεθεί
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ένα πρωτάθλημα ξεκίνησε με όνειρα, γεμίζοντας τους φίλους της ομάδας μας αισιοδοξία ότι αλλάζουμε σελίδα και έρχεται η επάνοδος του συλλόγου μας.
Από τα φιλικά τον Αύγουστο φωνάζαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ήρθαν τα επίσημα και μας κατηγόρησες ως κάφρους, ότι επιτεθήκαμε στον Λίβανο. Πίστευες ότι μόνο αυτός σου έλεγε την αλήθεια.
Έταξες στον κόσμο μια ομάδα με φιλοδοξίες, όμως στο γήπεδο εμφανιζόταν, χωρίς αρχή και τέλος, δημιούργημα δικό σου και του μάνατζέρ σας. Η ομάδα δυστυχώς βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση που μπορούσε να βρεθεί και για αυτό είστε υπαίτιοι εσείς!!!
Εμείς σαν φίλαθλοι που αγαπάμε την ομάδα θα κάνουμε τα πάντα ώστε να βρει τον δρόμο της! Εσύ απλά άφησέ την ήσυχη και μην παίζεις με τα όνειρα μας και τις ελπίδες μας! Η Κόρινθος ήταν μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να ξαναγίνει !
Εσύ δεν μπορείς να την κάνεις, όποτε ανέλαβε τις ευθύνες σου και στο καλό και να σαι καλά εκεί μακριά!!"
Λέσχη Φίλων Κόρινθος Θύρα 3