Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

H Τουρκία απέκτησε τη δική της Disneyland

disneyland
Την δική της Disneyland απέκτησε η Τουρκία, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της χώρας το Vialand Tema Parkı, το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.
Το Vialand είναι το μεγαλύτρερο κέντρο ψυχαγωγίας αφού επεκτείνεται σε ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, υδάτινο πάρκο και θεματικό πάρκο.
Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011 και είχε απασχολήσει περίπου 1.000 άτομα στο στάδιο της κατασκευής και 4.000 άτομα μετά την ολοκλήρωση.
Ο Ερντογάν, υποστήριξε ότι το έργο αυτό ήταν μια «επιχείρηση αγάπης» για τον ίδιο, ενώ ανέφερε: «Ο λαός μου γνωρίζει ότι το Κόμμα μου κρατά τις υποσχέσεις του. Εμείς ποτέ δεν εξαπάτησε και δεν αφήσαμε κανέναν να μας εξαπατήσει. Ποιος θα πίστευε ότι θα φτιαχνόταν ένα κέντρο διασκέδασης στην περιοχή αυτή πριν από 10 χρόνια; Κοιτάξτε τώρα το έχουμε. Αυτό ήταν μια επιχείρηση αγάπης».
Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους διαχειριστές του Vialand, να φροντίσουν κάποιες ημέρες την εβδομάδα να είναι ελεύθερη η είσοδος για τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες.
Στο θεματικό αυτό πάρκο που διαθέτει πολλά αξιοθέατα ενώ μπορεί κανείς να κάνει ράφτινγκ καθώς υπάρχουν πολλοί μικροί φυσικοί καταρράκτες.
Παράλληλα οι επισκέπτες θα παρασυρθούν στον κόσμο που ζεί ο θρυλικός King Kong, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν σε παλιούς δρόμους και πλατείες της παλιάς Κωνσταντινούπολης με την ιδιαίτερη κουζίνας της και τον πολιτισμό της.
Η Vialand, διαθέτει επίσης καταστήματα στο παλιό στυλ της Κωνσταντινούπολης και οθωμανικό στιλ στα σπίτια και τα κτίρια καθώς και ένα υδάτινο πάρκο που αποτελεί για τα παιδιά κέντρο διασκέδασης.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗΣ / ysterografa.gr