Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Πρόγνωση καιρού: Ψυχρή εισβολή από το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων


Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από απόψε το βράδυ από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου το επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. Στα

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στη γενέτειρα του Ιησού


Προσκυνητές απ’ όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση.
Όπως επιτάσσει η παράδοση, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι, ντυμένοι με μπλε, κίτρινες και μπεζ στολές, παρέλασαν το μεσημέρι στην πλατεία της Φάτνης, κοντά στη Βασιλική όπου έχει τοποθετηθεί και ένα επιβλητικό έλατο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.400 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων στην Ινδονησία – Στους 373 οι νεκροί


Το τσουνάμι στην Ινδονησία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 373 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 1.400 στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.
«Τραυματίστηκαν 1.459 άνθρωποι και 128 συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.
Το τσουνάμι προκλήθηκε από υποθαλάσσια κατολίσθηση ως αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Κρακατάου και επιδεινώθηκε από μια

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΙΑ Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες


Το ηφαίστειο της Αίτνας, το υψηλότερο και ενεργότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, εξερράγη σήμερα, με αποτέλεσμα να υψωθεί μια τεράστια στήλη τέφρας στον ουρανό και οι αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνιας στις ανατολικές ακτές της Σικελίας.
Περί τις 130 μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο ηφαίστειο μετά την έκρηξη, γύρω στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου, ύψους 3.330 μέτρων, σημειώθηκε το 1992.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2018.

Χριστιανοί μου ευλογημένοι, παιδιά μου αγαπητά,
ο Μεσσίας Χριστός ήλθε. Αυτού εορτάζομε και σήμερα και πάντοτε την Γέννησι. «Επεσκέψατο ημάς εξ ύψους ο Σωτήρ ημών». Αυτού πανηγυρίζομε την επίσκεψι. «Ο Υψηλός Θεός επί γης εφάνη ταπεινός άνθρωπος». Εκείνος κατήλθε εκ των ουρανών για να ανέλθωμε εμείς στον ουρανό. Εφόρεσε το θνητό και παθητό για να φορέσουμε εμείς το αθάνατο και το άφθαρτο. Και να πάλι εμείς απέναντι στο μυστήριο του Θεού Λόγου για την σωτηρία του ανθρώπου. Απέναντι στον Υψηλό Θεό και στο ταπεινό Βρέφος της Βηθλεέμ. Απέναντι στο μεγαλείο και στην ταπείνωσι που συναδελφώνονται στο πρόσωπο του Βρέφους Ιησού. Αλήθεια, «τι γαρ ευτελέστερον σπηλαίου; τι δε ταπεινότερον σπαργάνων;».
Αμέσως από της εμφανίσεώς Του συγκρούονται γύρω απ᾿ Αὐτόν δύο άκρα

“Έφυγε” η δημοσιογράφος Ξένια Σταυροπούλου

“Έφυγε” η δημοσιογράφος Ξένια Σταυροπούλου | Newsit.gr 

Η Πολυξένη (Ξένια) Σταυροπούλου γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους Αχαΐας το 1959. Αφότου αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ακράτας Αιγιαλείας, παρακολούθησε μαθήματα

ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Για κάποια "γαλάζια πατρίδα" μίλησε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ενθυμούμενος το χρώμα της σημαίας του και προκαλώντας θυμηδία. Οι ορεσίβιοι Τούρκοι από τα βάθη της Μογγολίας επέφεραν την πιο ισχυρή δόνηση μέχρι τώρα στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης την πρώτη χιλιετία μετά Χριστόν. Τη δεύτερη χιλιετία ονειρεύονται θάλασσες και

ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που ανεξαρτήτως Κυβέρνησης διακατέχονται από μία εμμονή για την εξουσία και προσφορά για τον τόπο. Από τον ένα θεσμό στον άλλο, η δημόσια θέση είναι reserve για αυτούς, ανεξάρτητα από ποιος ασκεί την εξουσία κατ'εντολή του λαού. 

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

10 χρόνια Μνημόνια και διεθνής εξευτελισμός για μία φτωχή Ελλάδα και το ''Αξίζουμε καλύτερα" του Κυριάκου Μητσοτάκη ανατανακλάται στην επιλογή του κ.Ρουσόπουλου, πρωτοκλασάτου Υπουργού της καταστροφικής Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ως υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας και πάλι, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα.

Προφανώς αξίζουμε χειρότερα ως λαός και κυρίως ως Νέα Δημοκρατία, κύριε Μητσοτάκη. Είναι αλήθεια ότι κάνετε το παν για να χάσετε την αυτοδυναμία...

Λ.Καλ. 

Thedayaftergr

H aftodioikisi.gr σας εύχεται Καλές Γιορτές

Ο Δημήτρης Σαραβάκος μας στέλνει τις ευχές του για τις εορτές - ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ - ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο Δημήτρης Σαραβάκος μας στέλνει τις ευχές του για τις εορτές
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Σαραβάκος μας έστειλε τις ευχές του για τις εορτές. Στο μήνυμα του εύχεται στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2019.» Συνεχίζοντας, πιο πολιτικά, μας λέει «Πιστεύω ότι ο καινούργιος χρόνος θα φέρει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας σε Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση… Η δική […]
Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Σαραβάκος
Δημήτρης Σαραβάκος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Τηλ: 697 99 82 382
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ

Σ.Π.Ο.Α.Κ. : Καλά Χριστούγεννα - Σταμάτης Χαλβατζής

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ


Καλά Χριστούγεννα Έλληνες ..γιατί το αξίζουμε

http://athina984.gr/wp-site/wp-content/uploads/2018/11/18895093-735x400.jpg
Ανεργία, ανασφάλεια, μελαγχολία, δυστυχία, λέξεις που πρωταγωνιστούν πλέον στην ζωή μας.
ΕΝΦΙΑ, Ε9, και κάθε λογής «υπερδιογκωμένες υποχρεώσεις» του πολίτη τινάζουν στον αέρα νοικοκυριά και οικογένειες. Διαλύουν γάμους, καταστρέφουν φιλίες, απομονώνουν ανθρώπους.
Ρήματα όπως «σκοπεύω, προγραμματίζω, αισιοδοξώ, ονειρεύομαι» ηχούν απαγορευμένα!
Ένας ολόκληρος λαός, ίσως ο πιο χαμογελαστός στον κόσμο έχει χάσει αυτό που

Χριστουγεννιάτικα έθιμα από την Πελοπόννησο


Μελωδίες γιορτινές, παιδικές μυθοπλασίες, αρώματα από κουζίνες νοικοκυριών, φωτιές, κουδούνες, τυχερά παιχνίδια, αγιοβασιλιάτικα καραβάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα, μεταμφιέσεις και  καλικάντζαροι, δίνουν αυτές τις ημέρες το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε όλες τις περιοχές αλλά ακόμη και τις πιο μικρές εστίες της ελληνικής επικράτειας. Όλοι προετοιμάζονται για τη γέννηση του Χριστού, τα ρεβενιόν έχουν την τιμητική τους ενώ οι οικογένειες και οι παρέες μεγαλώνουν και οι δρόμοι και οι πλατείες φωτίζονται και πλημμυρίζουν από κόσμο. Κάθε περιοχή έχει αυτές τις ημέρες τα δικά της ξεχωριστά έθιμα. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Καλημέρα να τα πούμε;

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

                  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΖΕΣ
http://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2016/12/%CE%95%CE%A5%CE%A7%CE%95%CE%A3.gif
https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/25446268_10215076781855015_3299533475093825800_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=9e317c9aed11c88a77accf242fc58b98&oe=5CD648CD
                               ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ [Αυγοτέμπερα σε ξύλο με φύλλα καθαρού χρυσού]