Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που ανεξαρτήτως Κυβέρνησης διακατέχονται από μία εμμονή για την εξουσία και προσφορά για τον τόπο. Από τον ένα θεσμό στον άλλο, η δημόσια θέση είναι reserve για αυτούς, ανεξάρτητα από ποιος ασκεί την εξουσία κατ'εντολή του λαού. 

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους ίδιους, όσο και σε αυτούς που τους προτείνουν και τους διορίζουν, ξένα αφεντικά και Πρωθυπουργοί. Το δυστυχές για την Ελλάδα είναι πως με τόσες ξεχωριστές προσωπικότητες, πρωτοκλασάτα στελέχη της ντόπιας ελίτ, οι Έλληνες έφθασαν σε σημείο να αισθάνονται προδομένοι και σύμφωνα με τις μετρήσεις χειρότερα από τους Αλβανούς και τους Ρουμάνους. 

Ίσως για αυτό ξεχωρίζουν και είναι τόσο απαραίτητοι, γιατί δεν ανήκουν στον απλό λαό και δεν λογοδοτούν σ' αυτόν αλλά στην αριστοκρατία μας, που τόσα πρόσφερε στην Ελλάδα Μεταπολιτευτικά και κυρίως μετα-Μνημονιακά. Καλή επιτυχία και στα νέα καθήκοντά τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ίδια ξένα αφεντικά μας, φυσικά. Εμείς εδώ θα είμαστε να χειροκροτάμε και αυτή την παράσταση εξουσίας...

Λ.Καλ.

Thedayaftergr