Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Προκήρυξη για 110 θέσεις στη ΔΕΗ

Προκήρυξη για 110 θέσεις στη ΔΕΗ

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 1Κ/2015 Προκήρυξη, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 110 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στη ΔΕΗ Α.Ε.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 15 Απριλίου και λήγει στις 29 Απριλίου 2015. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6).

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναγράψουν στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) θέσης την οποία διεκδικούν.

Υποβασταζόμενος στο μνημόσυνο των γονιών του ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος - ΦΩΤΟ

Υποβασταζόμενος στο μνημόσυνο των γονιών του ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος - ΦΩΤΟ 
 Υποβασταζόμενος από τον γιό του, Παύλο, έφτασε στο Τατόι για το ετήσιο μνημόσυνο των γονέων του, Παύλου και Φρειδερίκης, ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Αννα Μαρία αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς του ο τέως Βασιλιάς έφτασε στους τάφου του Παύλου και της Φρειδερίκης στο Τατόϊ προκειμένου να παραβρεθεί στο ετήσιο μνημόσυνο το οποίο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος
.
  
newsit.gr

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "κράζει" τον Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ `κράζει` τον Τσίπρα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα 
O βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλος με μία ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθάρισε πως σίγουρα δεν είναι από τους βουλευτές που δεν θέλησαν βουλευτικό αυτοκίνητο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για την εντολή του πρωθυπουργού.
Με μία ανάρτησή του στο Facebook απαντά γιατί δέχθηκε τελικά το βουλευτικό αυτοκίνητο, αγνοώντας την εντολή του πρωθυπουργύ, Αλέξη Τσίπρα και την δυσαρέσκεια του Μαξίμου.
Ο βουλευτής από την Καστοριά υπεραμύνεται της απόφασής του να πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο, λέγοντας πως "εχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στο νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει "εκτός έδρας" να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;".

Αυτό που δεν διευκρινίζει στην ιστοσελίδα του είναι για το εάν εκτός από το βουλευτικό αυτοκίνητο, θέλει στέγη και τροφή, όπως αναφέρει.

Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά επιτέθηκε και εναντίον του πρωθυπουργού με αφορμή την εντολή που έδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην λάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Είπε συγκεριμένα πως δεν συμμετέχει σε αρχηγικό κόμμα και δεν εκτελεί προσωπικές εντολές κανενός. 


newesit.gr
 

Ραγδαίες εξελίξεις! Η Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου

Ραγδαίες εξελίξεις! Η Άνγκελα Μέρκελ προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου
 Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η κ. Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και εκείνος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 20/3/2015

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :
  1. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για Λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως-προμήθεια ειδών εστίασης για ΠΣΔ
  2. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για προμήθεια παιχνιδιών για παιδικούς σταθμούς
  3. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για Λοιπές δαπάνες γενικής φύσεως-προμήθεια μικροφώνων για ΠΣΞ
  4. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για προμήθεια εποπτικού-εκπαιδευτικού υλικού
  5. Έγκριση διενέργειας προμήθειας –ψήφιση πίστωσης για προμήθεια υλικών αποθήκης συντήρησης και επισκευής κτιρίων
  6. Ψήφιση πίστωσης για Συντήρηση και επισκευή λοιπών μονίμων εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων)-ανελκυστήρας στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου
  7. Ψήφιση πίστωσης για Συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων
  8. Προγραμματισμός εκδήλωσης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
  9. Προγραμματισμός εκδήλωσης με την παρουσίαση θεατρικής παράστασης από τους μαθητές Γυμνασίων Ξυλοκάστρου.
  10. Προγραμματισμός εκδήλωσης με το θεατρικό εργαστήρι Ξυλοκάστρου.
  11. Προγραμματισμός εκδήλωσης με τη θεατρική ομάδα Ξυλοκάστρου ΄΄Καρυάτης΄΄
  12. Δημιουργία θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ
  13. Ορισμός υπευθύνου για τη λειτουργία δημοτικού κινηματογράφου στο Δερβένι
  14. Αίτηση Αθλητικού Ομίλου Σκοποβολής ΄΄Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ΄΄ για ανανέωση της άδειας παραχώρησης αίθουσας του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 18/3/2015

Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την  ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 20:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:     
  1. Περί συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης.
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εκπόνηση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων-Αίτημα Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  3. Περί ονομασίας οδού στη δημοτική κοινότητα Ξυλοκάστρου.
  4. Έγκριση μετεγκατάστασης Π.Ι. Δερβενίου στο κτίριο του Δημαρχείου πρώην Δήμου Ευρωστίνης- Αίτημα Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.
  5. Τροποποίηση προϋπολογισμού για «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ».
  6. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  7. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με δίμηνη σύμβαση.
  8. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  9. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ορισμένου χρόνου.
  10. Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων προϋπολογισμού Δήμου  Δ΄τριμήνου έτους 2014.  
  11. Έγκριση αρ 19/2015 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί έγκρισης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Δ΄τριμήνου έτους 2014.
  12. Έγκριση αρ 8/2015 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί τροποποίησης προϋπολογισμού.
  13. Αίτημα κ. Αθανασίου Παπακώστα για άδεια τοποθέτησης πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου της κατοικίας του στην Τ.Κ. Λυκοποριάς.
  14. Έγκριση διαγραφής οφειλών λόγω λανθασμένων εγγραφών σε βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους της Δ.Ε. Ξυλοκάστρου.
  15. Έγκριση διαγραφής οφειλών λόγω λανθασμένων εγγραφών σε βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους της Δ.Ε. Ευρωστίνης.
  16. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης ενός στύλου και φωτιστικού σώματος στην Τ.Κ. Κάτω Λουτρού.
  17. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης ενός φωτιστικού σώματος στην Τ.Κ. Κάτω Λουτρού.
  18. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης ενός φωτιστικού σώματος στην Δ.Κ. Ξυλοκάστρου.
  19. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη επανατοποθέτησης ενός φωτιστικού σώματος στην Τ.Κ. Λυγιάς.
  20. Έγκριση οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»
  21. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡ0ΜΙΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  22. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στις Τ.Κ. ΓΕΛΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ, ΘΑΛΕΡΟΥ, ΘΡΟΦΑΡΙΟΥ της Δ.Ε ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  23. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  24. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ) ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ».
  25. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΙΤΣΩΝ-Α. ΠΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΙΤΣΩΝ ΤΜΗΜΑ Ι».
  26.  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ & ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Π.Ε.Ο. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  27. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΒΑΘΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΣΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  28. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ 3Ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (υποέργο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΝΙΑΡΡΟΣ      

Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 18/03/2015

ΠΡΟΣ: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε να προσέλθετε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στις 18 Μαρτίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 73 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης κατ/τος υγειονομικού ενδιαφέροντος της κ.
Βαρβαρίτη Αγγελικής στην Τ.Κ. Μελισσίου .
2. Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων στον κ. Κίσσα Ιωάννη στην
Τ.Κ. Μελισσίου.
3. Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων στον κ. Καράγιωργα Γεώργιο
στην Τ.Κ. Μ. Σ. Τρικάλων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 17/3/2015

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Αναστάσιος ΓκιολήςΤην 17η του μηνός Μαρτίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ., στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
  1. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. έτους 2015.
  2. Συνέχιση της απασχόλησης ενός (1) υπαλλήλου της επιχείρησης, που προσελήφθηκε μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για άτομα με ειδικές ανάγκες, και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
  3. Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «Έντυπα & Γραφική ύλη (ΒΣΣ)».
  4. Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «Έντυπα & Γραφική  Ύλη (ΚΔΑΠ)».
  5. Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «Έντυπα».
  6. Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «Γραφική Ύλη & Λοιπά Υλικά».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δημοσίευση Γερμανικής Εφημερίδας για την επίσκεψη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην περιοχή Χαλλ της Γερμανίας

Μια αντιπροσωπία Ελλήνων από την Πελοπόννησο φιλοξενείται  στην περιοχή Χαλλ της Γερμανίας. Μερικοί από τους φιλοξενούμενους ενημερώθηκαν στο Φίχτενμπεργκ.
Ένα από τα δύσκολα θέματα της συνεργασίας, ανάμεσα στην Ελληνική περιφέρεια Πελοποννήσου και την περιοχή Σβέμπισχαλ, είναι τα υγρά απόβλητα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις αποβλήτων των κοινοτήτων Ομπαρότ και Φίχτενμπεργκ.
Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν  ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης   Ηλίας  Ανδρικόπουλος, η σύμβουλός του Ραχήλ Χαραλαμπίδου  και ο Κώστας Γεωργακόπουλος εκπρόσωπος του δημάρχου της κοινότητας Μεσσήνης. Διερμηνέας ήταν ο Πλάτων Χατζηδημητρίου που έχει γεννηθεί και ζει εκεί.

Ο Δήμαρχος του Φίχτενμπεργκ Ρολάντ Μιόλα και ο Φύλακας ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων που εγκαινιάστηκαν το 1998 και εξοπλίστηκαν τεχνολογικά επί των ημερών του Δημάρχου.
«Είναι αποτελεσματικές και δυναμικές όπως περιμέναμε», εξήγησε ο Μιόλα, «και για αυτές επενδύθηκαν δέκα εκατομμύρια μάρκα, αλλά οι δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι φιλοξενούμενοι στην ξενάγηση του Μιόλα, σε ένα σύστημα θαλάμου και ξήρανσης με φυγοκέντρηση.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος μας μίλησε για ένα σύστημα τριών θαλάμων και ξήρανση με τον πατροπαράδοτο τρόπο, με τον αέρα.
Οι φιλοξενούμενοι από την Πελοπόννησο που αποτελούσαν μια αντιπροσωπία 35 ατόμων ενημερώθηκαν  για την περιοχή του  Σβέμπισχάλ.

Η κοινοτική  Ελληνογερμανική συνεργασία  είχε μια καλή αρχή, είναι μια πρωτοβουλία η οποία πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο Δήμων και να εξελιχθεί προς το καλύτερο.
Τον Σεπτέμβριο υπεγράφη συμβόλαιο συνεργασίας των Δήμων. Επίσης προγραμματίστηκαν πολιτικό-κοινοτικές ανταλλαγές με διάφορες πόλεις και κοινότητες στην περιοχή  Σβέμπισχαλ.

Σημερα στο Δημαρχείο Περιστερίου η παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής της Ντίνας Γεωργαντοπούλου "Αθόρυβοι Μύθοι"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : 
Ντίνα ΓεωργαντοπούλουΣήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Περιστερίου [Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο] δίπλα στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ [είσοδος απο Plateia cafe], ώρα 19.30μμ παρουσιάζεται η πρώτη Ποιητική Συλλογή της Ντίνας Γεωργαντοπούλου με τίτλο "Αθόρυβοι Μύθοι" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζάθεον Πυρ.

100 Χρόνια Τσιτσάνης - Πολιτιστικό Αφιέρωμα με Ζωντανή Μουσική και Τραγούδια


Εκτός ΑΣΕΠ η επαναπρόσληψη των απολυμένων του Δημοσίου – Γιατί το ΥΔΜΗΔ παρακάμπτει την Ανεξάρτητη Αρχή

Δεν θα συμμετέχει το ΑΣΕΠ στη διαδικασία επαναπρόσληψης των 3.900 υπαλλήλων που είτε απολύθηκαν είτε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επρόκειτο να απολυθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέληξε σε αυτή την απόφαση προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, καθώς  εφόσον η μεγάλη πλειοψηφία των 3.900 υπαλλήλων θα επιστρέψουν στις αρχικές τους, ενώ και η μικρή μειοψηφία θα τοποθετηθεί εθελοντικά σε κενές θέσεις, θεωρεί ότι δεν απαιτείται η συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου και του ΑΣΕΠ όταν παρότι ο υπουργός είχε ζητήσει από το Ανεξάρτητη Αρχή να παγώσει η διαδικασία κινητικότητας μέχρι να εκδοθεί η νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψης των απολυμένων και «διαθέσιμων», το ΑΣΕΠ προχώρησε σε έκδοση πινάκων διάθεσης «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ). Αποτέλεσμα, ο κ. Κατρούγκαλος να δημοσιοποιήσει αυτή του την απόφαση και μία λιτή ανακοίνωση να δηλώσει ότι «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».

Απροσδόκητο δώρο για τον ΣΥΡΙΖΑ ..ο Σαμαράς

samaras-voridis-georgiadisΗ συνεχής άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει την εξουσία μετά από μία εξευτελιστική ήττα, τη δεύτερη σε διάστημα λίγων μηνών μετά τις ευρωεκλογές, δίνει αέρα διαρκούς νίκης στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Ένα άλλο κόμμα με ένα άλλο πρόεδρο θα είχε ήδη ανασυνταχθεί, θα είχε διορθώσει τα λάθη και θα ήταν έτοιμο να ξαναδώσει μάχες προ των μεγάλων εθνικών προκλήσεων. Με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν συνέβη αυτό..

Και έτσι αυτό που παρατηρείται, είναι ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι παραδομένη στα χέρια ερασιτεχνών – στη διαχείριση κρίσεων – και παρά το γεγονός ότι κυβερνιόμαστε με απανωτά εσωτερικά πιστωτικά γεγονότα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπό τον Αντώνη Σαμαρά ζει ιστορικές στιγμές ιδεολογικής σύγχυσης και αμφισβήτησης. Και πως να μην αμφισβητείται όταν παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με όποιο ποσοστό και αν έχει χάσει τις εκλογές, όσο και αν το ακροδεξιό μόρφωμα της Συγγρού έχει συρρικνώσει το δημοκρατικό κόμμα της μεγάλης Ρηγίλλης.
Το κόμμα του δημιουργικού φόβου, νικήθηκε από τη δημιουργική ασάφεια!

Δεν το λέει το ρεπορτάζ, το λένε οι δημοσκοπήσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς, στο υποθετικό ερώτημα παραμένει ο πλέον Α-κατάλληλος πρωθυπουργός, ακόμη και τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα σε μετωπική σύγκρουση χωρίς αερόσακο. Ακόμη και αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο μεγάλος Α-κατάλληλος να διαχειριστεί ακόμη και την καταστροφή της Ελλάδας. Ακόμη και μετά από μία αριστερή παρένθεση, ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπάρχει πουθενά στις επιλογές των δημοκρατών πολιτών. Και δεν θα υπάρξει ποτέ, όσο συνεχίζει να στήνει το κομμα-τάκι του με βάση τη θωράκισή του από δελφίνους, και με σενάρια που διαρρέει η παρέα του πως θέλει να τον "φάει" ο (κάποιος) μεγαλοεπιχειρηματίας.. Με τέτοια τακτική, αυτή η ΝΔ... δεν πάει μακριά.. και όσο διοικείται με πάθος στα πρότυπα και με βάση τα εκλογικά ποσοστά μιας λίγο μεγαλύτερης Πολιτικής Άνοιξης.

Απροσδόκητο δώρο για την παντοκρατορία ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο Σαμαράς!! Και να διαλυθεί το κόμμα της Κουμουνδούρου λόγω κυβίστησης και αποχώρησης της αριστερής πλατφόρμας, πάλι μεγαλύτερο θα είναι από τη ΝΔ των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, Λαζαρίδη, Γιακουμάτου, Βαρβιτσιώτη και λοιπών μεταμελημένων.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους βαμβακοπαραγωγούς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Περίπου πενήντα χιλιάδες δικαιούχοι βαμβακοπαραγωγοί περίμεναν μέχρι τις 13 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου, την πληρωμή περίπου 180 εκατομμυρίων ευρώ για τη στρεμματική ενίσχυση βάμβακος του έτους 2014.

Κάτι τέτοιο, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει.

Ο εμπαιγμός των βαμβακοπαραγωγών δεν έχει όρια.
Οφείλουν να πουν στους αγρότες όλη την αλήθεια και να ξεκαθαρίσουν άμεσα τι θα γίνει με τις πληρωμές τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τους δημοσιονομικούς στόχους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θέλει πολύ θράσος για ένα κόμμα που έκανε «σημαία» του, στην αντιπολίτευση, το σύνθημα «δεν πληρώνω», να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για… «άδεια ταμεία».
Η αλήθεια είναι (Δελτίο Δημοσίου Χρέους- Δεκεμβρίου), ότι την 31η Δεκεμβρίου του 2014, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ήταν 2,574 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 400 εκατομμύρια πάνω από τα αντίστοιχα αποθέματα στο τέλος του 2013!
Χώρια που, μέχρι το τέλος του χρόνου, είχαμε και ένα δις δαπάνες λιγότερο από το στόχο! Ενώ είχαν αποπληρωθεί περισσότερες οφειλές του Δημοσίου προς την κοινωνία 
Επί ημερών της κυβέρνησης Α. Σαμαρά δεν υπήρχαν ούτε αβεβαιότητα, ούτε άδεια ταμεία. Ούτε η παραμικρή αγωνία για το αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις…
Άλλωστε, για τη χρήση του 2013, οι στόχοι είχαν υπερκαλυφθεί και δόθηκε και «κοινωνικό μέρισμα» μισού δις ευρώ. Τώρα, χάνουν τους στόχους, έστω και μειωμένους, πιέζονται για νέα μέτρα και δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν.
Κι ύστερα λένε ότι κάνουν «διαπραγμάτευση»!

Δημήτρης Καφαντάρης «Η πρώτη μας σκέψη, ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, είναι η καταπολέμηση της κρίσης, απαραίτητης προϋπόθεσης, για να έχουμε συνεκτικές κοινωνίες.»



Εμφάνιση Δηλώσεις Δ. Καφαντάρη, Προσυνέδριο ΚΕΔΕ Μαρ 2015.JPG
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
     ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                        
 ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ                        Πύλος, 16 Μαρτίου 2015
       

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας, ζητήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και τοπικά ζητήματα των δήμων, απασχολούν, αυτή τη στιγμή, την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου, που πραγματοποιείται στο Βόλο, ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο θα γίνει στις αρχές του ερχόμενου Μαΐου, στη Χαλκιδική, με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».
 Εμφάνιση Προσυνέδριο ΚΕΔΕ Μαρ 2015.JPG
Ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, δηλώνει: «Η πρώτη μας σκέψη, ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, είναι η καταπολέμηση της κρίσης, απαραίτητης προϋπόθεσης, για να έχουμε συνεκτικές κοινωνίες.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

https://gm1.ggpht.com/PdwMbrrJDpSN4MjAQVNC2lzV3CGKnSovOK8l8RHMezQ5AdtyZoIWjSOax251OZx9j7M6FfvGWOhLhHK3PKqdp-lHUDJOobnIJPjpAP-dtteZe26prQLhq4C3gaWsnGC4oJiEwIoawcnqEdgM9bRepi59LoZA8oazv-l6gB-yatQ5XLGBRHqJdulLUToankTs4H1Hiiu3Z6PFPdUxomjml4GXvykbiIZ6vSGnLwbejqlAjKdnpFxOrIispoVQ4PO7HcJU_tjkP6f8XeJ6h4tJ9YBaEqnpzSfi3X0pN7cLr5AtxIDaeg6m7FRkZy2KESo_P6bgKCTER7PmyMgF-10THK7s3AxcHYFbQBruVzeYOXRBZyECOaL0FvfoKJEhfM8Y80BpoMJK60QJ8RYe4t0THeYHsQas4SKGlHxc_UdhI1mVIsabL_foO1QlCWiCtEFcvLUyzNUcCfxvrOpZJPhv4i0Xpbv-oTEVn58G5amGPjZ61F1BHpaQQh6DBTEYfYLHAtkKzUrSND6yVIfDMEKw6mfu2P6zwASD8CPD7lZPxiGDXaKg3KZAIVjLpKmT4NkQyio4ridWVw=w1332-h498-l75-ft

Αυτοκτονία ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

170972-6212Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.
Η νεκροψία έδειξε ότι ο Γιακουμάκης έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου και πως πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο.
Η σορός του άτυχου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε λίγα μόλις μέτρα από τη Σχολή. Το πτώμα του παιδιού σε προχωρημένη αποσύνθεση και δίπλα του ένα μαχαίρι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη σορό του άτυχου 20χρονου, βρέθηκε ένα σημάδι που παραπέμπει σε τομή με μαχαίρι εσωτερικά στο δεξιό καρπό.
Σημαντικό στοιχείο, είναι ότι ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων Γιακουμάκης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήταν αριστερόχειρας. Σύμφωνα, δε, με αστυνομικές πηγές, οι φωτογραφίες του μαχαιριού που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Βαγγέλη εστάλησαν στους γονείς του, οι οποίοι απάντησαν ότι ο 20χρονος φοιτητής είχε ένα παρόμοιο μαχαίρι, αλλά δεν μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.
Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει στη γενέτειρά του. Εκεί θα τον συνοδεύουν στον τελευταίο τόπο κατοικίας του η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του…
Το τελευταίο αντίο στο παιδί που χάθηκε τόσο άδικα από τη ζωή.

arouraios.gr