Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε στην έδρα του με σκορ 1 – 0 τον καλύτερό του Παννεμεατικό και διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Ήταν μια ‘επαγγελματική’ νίκη του Αστέρα που πέτυχε σχετικά νωρίς το νικητήριο, όπως αποδείχτηκε, τέρμα του με τον Σιώζο και ακολούθως κατάφερε να μην επιτρέψει στον Παννεμεατικό, παρά την καθολική υπεροχή του, να φανεί επικίνδυνος, παρά μόνο μια φορά, για την εστία του. Αντίθετα ο Αστέρας είχε άλλες τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, η μία με διπλό δοκάρι στην ίδια φάση, για το δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε τον αγώνα.
Στο 11’ οι Αντωνόπουλος και Αλούσι συνδυάστηκαν στα δεξιά και ο τελευταίος έβγαλε με τη μία τη μπάλα στην άλλη πλευρά, όπου ο Σιώζος την έβαλε μπροστά του και με πλασέ την έστειλε στην απέναντι γωνία του εξερχόμενου τερματοφύλακα Κασκαντάμη. Υπέροχο τέρμα στη δημιουργία και στην εκτέλεση.
Σε δύο άλλες φάσεις ο Ρουμελιώτης ‘καθάρισε’ την εναέρια κυκλοφορία την τελευταία στιγμή και γενικά ο Παννεμεατικός γύριζε τη μπάλα γύρω-γύρω από την περιοχή του Αστέρα, αλλά ήταν φλύαρος.
Ο Αστέρας είχε όμως, προς το τέλος του αγώνα, όταν ο Παννεμεατικός κυνηγούσε την ισοφάριση και είχε αφήσει ανοικτή την άμυνά του, τρεις τεράστιες ευκαιρίες που τις σπατάλησε ο Ταμπουράκης.
Και στο 93’ ο Αλούσι, περνώντας δύο αντιπάλους σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Κασκαντάμη να αποκρούει, τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο ερχόμενος Ταμπουράκης, με τον τερματοφύλακα πεσμένο κάτω, σούταρε με δύναμη και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να μην πανηγυρίζουν για τη νίκη τους και τους παίκτες του Παννεμεατικού να τα έχουν με τους εαυτούς τους, γιατί δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε κάποιο βαθμό την εμφανώς καλύτερη εμφάνισή τους.
Οι παίκτες του Αστέρα δεν έδειξαν, αυτή τη φορά, τις αναμφισβήτητες δυνατότητές τους και αυτό ίσως οφείλεται και στην αλλαγή της φιλοσοφίας που προσπαθεί να τους ‘περάσει’ ο νέος προπονητής τους ο κ. Κουρούπης.
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λίγα λάθη, που δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα. Οι βοηθοί του κ.κ. Καλαράς και Θανασενάρης ήταν και αυτοί στο ίδιο κλίμα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης (60’ Τάφα), Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος (81’ Καψάλας), Αλούσι, Σιδέρης, Ταμπουράκης, Σιώζος (55’ Πεθαίνος).
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κασκαντάμης Γ., Μητράκος, Ροθώνης, Σγούρος, Μέμικο (76’ Μπεξής Ι.), Τσιωτάκης, Κριαράς, Αναγνωστόπουλος, Μαντζιώρος (46’ Τσιάκος), Λάππας, Ζήσης
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr