Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Απροσδόκητο δώρο για τον ΣΥΡΙΖΑ ..ο Σαμαράς

samaras-voridis-georgiadisΗ συνεχής άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει την εξουσία μετά από μία εξευτελιστική ήττα, τη δεύτερη σε διάστημα λίγων μηνών μετά τις ευρωεκλογές, δίνει αέρα διαρκούς νίκης στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Ένα άλλο κόμμα με ένα άλλο πρόεδρο θα είχε ήδη ανασυνταχθεί, θα είχε διορθώσει τα λάθη και θα ήταν έτοιμο να ξαναδώσει μάχες προ των μεγάλων εθνικών προκλήσεων. Με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν συνέβη αυτό..

Και έτσι αυτό που παρατηρείται, είναι ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι παραδομένη στα χέρια ερασιτεχνών – στη διαχείριση κρίσεων – και παρά το γεγονός ότι κυβερνιόμαστε με απανωτά εσωτερικά πιστωτικά γεγονότα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπό τον Αντώνη Σαμαρά ζει ιστορικές στιγμές ιδεολογικής σύγχυσης και αμφισβήτησης. Και πως να μην αμφισβητείται όταν παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με όποιο ποσοστό και αν έχει χάσει τις εκλογές, όσο και αν το ακροδεξιό μόρφωμα της Συγγρού έχει συρρικνώσει το δημοκρατικό κόμμα της μεγάλης Ρηγίλλης.
Το κόμμα του δημιουργικού φόβου, νικήθηκε από τη δημιουργική ασάφεια!

Δεν το λέει το ρεπορτάζ, το λένε οι δημοσκοπήσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς, στο υποθετικό ερώτημα παραμένει ο πλέον Α-κατάλληλος πρωθυπουργός, ακόμη και τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα σε μετωπική σύγκρουση χωρίς αερόσακο. Ακόμη και αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο μεγάλος Α-κατάλληλος να διαχειριστεί ακόμη και την καταστροφή της Ελλάδας. Ακόμη και μετά από μία αριστερή παρένθεση, ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπάρχει πουθενά στις επιλογές των δημοκρατών πολιτών. Και δεν θα υπάρξει ποτέ, όσο συνεχίζει να στήνει το κομμα-τάκι του με βάση τη θωράκισή του από δελφίνους, και με σενάρια που διαρρέει η παρέα του πως θέλει να τον "φάει" ο (κάποιος) μεγαλοεπιχειρηματίας.. Με τέτοια τακτική, αυτή η ΝΔ... δεν πάει μακριά.. και όσο διοικείται με πάθος στα πρότυπα και με βάση τα εκλογικά ποσοστά μιας λίγο μεγαλύτερης Πολιτικής Άνοιξης.

Απροσδόκητο δώρο για την παντοκρατορία ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο Σαμαράς!! Και να διαλυθεί το κόμμα της Κουμουνδούρου λόγω κυβίστησης και αποχώρησης της αριστερής πλατφόρμας, πάλι μεγαλύτερο θα είναι από τη ΝΔ των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, Λαζαρίδη, Γιακουμάτου, Βαρβιτσιώτη και λοιπών μεταμελημένων.
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr