Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δημοσίευση Γερμανικής Εφημερίδας για την επίσκεψη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην περιοχή Χαλλ της Γερμανίας

Μια αντιπροσωπία Ελλήνων από την Πελοπόννησο φιλοξενείται  στην περιοχή Χαλλ της Γερμανίας. Μερικοί από τους φιλοξενούμενους ενημερώθηκαν στο Φίχτενμπεργκ.
Ένα από τα δύσκολα θέματα της συνεργασίας, ανάμεσα στην Ελληνική περιφέρεια Πελοποννήσου και την περιοχή Σβέμπισχαλ, είναι τα υγρά απόβλητα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις αποβλήτων των κοινοτήτων Ομπαρότ και Φίχτενμπεργκ.
Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν  ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης   Ηλίας  Ανδρικόπουλος, η σύμβουλός του Ραχήλ Χαραλαμπίδου  και ο Κώστας Γεωργακόπουλος εκπρόσωπος του δημάρχου της κοινότητας Μεσσήνης. Διερμηνέας ήταν ο Πλάτων Χατζηδημητρίου που έχει γεννηθεί και ζει εκεί.

Ο Δήμαρχος του Φίχτενμπεργκ Ρολάντ Μιόλα και ο Φύλακας ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων που εγκαινιάστηκαν το 1998 και εξοπλίστηκαν τεχνολογικά επί των ημερών του Δημάρχου.
«Είναι αποτελεσματικές και δυναμικές όπως περιμέναμε», εξήγησε ο Μιόλα, «και για αυτές επενδύθηκαν δέκα εκατομμύρια μάρκα, αλλά οι δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι φιλοξενούμενοι στην ξενάγηση του Μιόλα, σε ένα σύστημα θαλάμου και ξήρανσης με φυγοκέντρηση.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος μας μίλησε για ένα σύστημα τριών θαλάμων και ξήρανση με τον πατροπαράδοτο τρόπο, με τον αέρα.
Οι φιλοξενούμενοι από την Πελοπόννησο που αποτελούσαν μια αντιπροσωπία 35 ατόμων ενημερώθηκαν  για την περιοχή του  Σβέμπισχάλ.

Η κοινοτική  Ελληνογερμανική συνεργασία  είχε μια καλή αρχή, είναι μια πρωτοβουλία η οποία πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο Δήμων και να εξελιχθεί προς το καλύτερο.
Τον Σεπτέμβριο υπεγράφη συμβόλαιο συνεργασίας των Δήμων. Επίσης προγραμματίστηκαν πολιτικό-κοινοτικές ανταλλαγές με διάφορες πόλεις και κοινότητες στην περιοχή  Σβέμπισχαλ.