Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Σημάδια αποκλιμάκωσης: Τουρκικά πλοία επιστρέφουν στα λιμάνια τους – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις - Oruc Reis: Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε σεισμικές έρευνες

Απαγόρευση ναυσιπλοΐας με NAVTEX σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από τα τουρκικά πλοία μετακινήθηκαν πίσω στις βάσεις τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν αποχωρήσει από το Αιγαίο, κάτι που θεωρείται ως ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση τουρκικής NAVTEX που δέσμευσε περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου το Oruc Reis να πραγματοποιήσει έρευνες με στόχο τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 15 πλοία, μεταξύ των οποίων φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια, αλλά και πυραυλάκατοι που γυρίζουν στις βάσεις, στο Ακσάζ, στη Σμύρνη, αλλά και στα στενά.
Βέβαια, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση και ο στόλος του πολεμικού ναυτικού διατηρεί τις θέσεις του, καθώς το Ορούτς Ρέις παραμένει στο λιμάνι της Αττάλειας και η παράνομη τουρκική Navtex θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι

Κορωνοϊός: 31 τ κρούσματα – Ψηλά και πάλι η Αττική

Κορωνοϊός: Τι προβληματίζει τους επιδημιολόγους - Εναλλακτικά σχέδια-«ασπίδα» για το φθινόπωρο 
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.
Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4166, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.
Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων 

Η Νέα Σμύρνη «στα μαύρα»: Θρήνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Θανάσης Ιντζόγλου

Η Νέα Σμύρνη «στα μαύρα»: Πέθανε ο Θανάσης Ιντζόγλου
Φτωχότερη η ποδοσφαιρική «οικογένεια» του Πανιωνίου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τον χαμό του  Θανάση Ιντζόγλου σε ηλικία 75 ετών αδερφού του Μπάμπη Ιντζόγλου. που έκανε μεγάλη καριέρα σε Πανιώνιο και ΑΕΚ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (25/07) σε ηλικία 75 ετών.
Ο Θανάσης Ιντζόγλου γεννήθηκε το 1945 και ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της Χαλκηδόνας της Νίκαιας. Υπηρέτησε τον Νεοσμυρνιώτικο σύλλογο από το 1962 έως το 1976, ενώ έχει αγωνιστεί στον Εθνικό και στο τέλος της καριέρας του στην Κόρινθο.
Ήταν στέλεχος της πιθανότατα καλύτερης ομάδας των Νεοσμυρνιωτών, αυτής

To aεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ και 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταφθάνουν στη Μεσόγειο


Με τον ελληνικό στόλο να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στο Αιγαίο, παρακολουθώντας με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα τις κινήσεις της Τουρκίας, το Ορούτς Ρέις παραμένει στην Αττάλεια. Από την άλλη, ο ελληνικός στόλος έχει αναπτυχθεί πλήρως, όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στο Αιγαίο κι έχουν καταλάβει κομβικές θέσεις ώστε να παρακολουθούν κάθε κίνηση των τουρκικών πλοίων.
Παράλληλα, ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνουν οι ΗΠΑ με την παρουσία του «θεριού» του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο.

Εθνικό Αστεροσκοπείο: 36.000 καμένα στρέμματα στην Κορινθία – Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο


Απίστευτη καταστροφή αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε
την Κορινθία. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών αποτεφρώθηκαν και το μέγεθος της καταστροφής έχει ήδη αποτυπωθεί.
Δείτε τις απίστευτες εικόνες από το σύστημα Κοπέρνικος και χάρτη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την μεγάλη πυρκαγιά που καίει την Κορινθία από τις 22 Ιουλίου. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΙΚΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τον πορθητή Ερντογάν, την προκλητική καταπάτηση ελληνικού εδάφους με πολεμική συνοδεία τουρκικών πλοίων, την ίδια ώρα που η Κορινθία καίγεται επί ημερών, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να εορτάσει στο

ΔΕΡΒΕΝΙ: Γενική Συνελευση και αρχιερισίες , αυριο 26/7/20, στην Ακαδημία Ευρωστίνης

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/102261475_104806517938876_5578448221414904903_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=85a577&_nc_ohc=JHBkm60IKM4AX_MCVo2&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=d1066ec34283ffc7ba4cf25a983b7778&oe=5F410AED
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, πραγματοποιεί αύριο Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 το πρωί. στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου, την εκλογοαπολογιστική Γενική της Συνέλευση. 
Παρακαλούνται όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου , γονείς  να δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή Γενική συνέλευση της Ακαδημίας Ευρωστίνης όπου θα εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας.
Η ύπαρξη  Ακαδημίας στην περιοχή του τ. Δήμου Ευρωστίνης έχει τεράστια σημασία  για τα ποδοσφαιρικά αθλητικά δρώμενα της περιοχής της Δυτικής Κορινθίας. 
Η Ακαδημία πρέπει να είναι βιώσιμη με ικανή εγγραφή μελών - παιδιών, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα , οι μικροί ποδοσφαιριστές της, να αποτελέσουν το "φυτώριο" και τον αιμοδότη των τριών ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής του Αστέρα Δερβενίου , του Α. Ο. Λυκοποριάς και του Πανευρωστινιακού
Με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί η  δυσβάστακτη οικονομική αιμορραγία των παραπάνω ομάδων καλύπτοντας τα ράστερ τους με "μισθοφόρους - λεγεωνάριους" , παίκτες εισαγόμενους, από αλλες περιοχές.  
Έτσι το τοπικό ποδοσφαιρο θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον με την εγγραφή - αξιολόγηση και ενίσχυση των τοπικών ομάδων, με νέο "αίμα" από την περιοχή.
Για τον παραπάνω λόγο να μη λείψει κάνεις από την Γενική Συνέλευση της Ακαδημίας στο Δερβένι.
Κατανοείτε η τεράστια σημασία ύπαρξης της στον τόπο μας. Στηρίξτε την.

Συγκίνηση στη Μητρόπολη Αθηνών – Ιερώνυμος: «Προσευχηθήκαμε για να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα»

Συγκίνηση στη Μητρόπολη Αθηνών - Ιερώνυμος: «Προσευχηθήκαμε για να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα»

Ολοκληρώθηκε η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών η οποία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης.
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ιερά ακολουθία δήλωσε: «Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου: Σεβασμός στη Δημοκρατία και προσήλωση στην υπεράσπιση της πατρίδας



«Ο σεβασμός στη δημοκρατία και η προσήλωση στην υπεράσπιση της πατρίδας είναι σήμερα το πιο ηχηρό μήνυμα ενότητας και ευθύνης όλων μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την ομιλία της στη δεξίωση για την 46η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Όπως σημείωσε, η ακλόνητη πίστη μας στη δημοκρατία είναι αυτή που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε το μέλλον μας και να συνυπάρχουμε, να συνθέτουμε τις διαφορές μας και να προοδεύουμε. Έτσι ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και

Μόνος του και όλοι τους… Αποδείχτηκε ότι “τους είχε”


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η φράση αποδίδεται στον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο του συνήθους ασυγκράτητου χαρακτήρα του. “Μόνος μου και όλοι σας. Σας εχω”… είχε πει σε συντάκτες του ιατρικού ρεπορτάζ, διευκρινίζοντας ότι αναφερόταν στα “αφεντικά” της.
Πριν από 46 χρόνια ωστόσο, ένα πραγματικό τοτέμ της ελληνικής πολιτικής Ιστορίας, αποδείχτηκε ότι “τους είχε”. Και εκείνος ήταν πράγματι “μόνος του και όλοι τους”.
Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής σταμάτησε τον τροχό της Ιστορίας, με την εμβληματική Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, επειδή γύρισε διαφορετικός άνθρωπος από την αυτοεξορία στο

Στην Αμερική θα τη γιόρταζαν ως… «Ημέρα Καραμανλή»

 Στην Αμερική θα τη γιόρταζαν ως… «Ημέρα Καραμανλή»
Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Η Ιστορία της διαδρομής και της εξέλιξης της ανθρωπότητας, είναι έμπλεη παραδειγμάτων αυτοτελών προσωπικοτήτων. Εκείνων που κατάφεραν να αποτυπώσουν το όνομά τους στη συνείδηση και τις καρδιές των ανθρώπων, σε συνδυασμό με την Ιστορία των εθνών.
Προσωπικότητες με ειδικό βάρος και εκτόπισμα, που άλλαξαν το μέλλον. Κάποιες