Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: “Κατάργηση των ΜΑΤ και απαγόρευση οπλοφορίας των αστυνομικών σε διαδηλώσεις”

Μάλιστα μέσα στο πρόγραμμα για την δημόσια διοίκηση και ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρετε ότι θα γίνει απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων.


Τέρμα τα ΜΑΤ και η χρήση δακρυγόνων στις διαδηλώσεις υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για την δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια η Σοφία Σακοράφα είπε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της πραγματικής αποστολής της αστυνομίας, που είναι η προστασία του πολίτη.

Και πρόσθεσε ότι θα γίνει “απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών”.


Σε ότι αφόρα το δημόσιο η κ.Σακοράφα είπε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα παρά μόνο σε περιπτώσεις βαρέων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων, που επισύρουν την ποινή της απόλυσης κατά το Πειθαρχικό Δίκαιο...

newsit

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ με μία μόνο αλλαγή

Η μόνη αλλαγή είναι στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου όπου στη θέση της κας Αναγνωστοπούλου βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Σουλαδάκης που είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος.

1. Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης (4 ολυμπιακά μετάλλια)

2. Φώφη Γεννηματά, Εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, τ. Υπουργός,
τ. Υπερνομάρχης Αθηνών –Πειραιώς.

3. Νίκος Ανδρουλάκης, 33 χρονών, Πολιτικός μηχανικός.

4. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Πανεπιστημίου, ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας.

5.Κυριακή Σταμαδιάνου, 29 χρονών, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και νέων δικηγόρων Αθήνας.

6. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Διευθυντής Ινστιτούτου Αγροτοβιοτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

7. Τάσος Φλάμπουρας, Επιχειρηματίας στο χώρο των τεχνολογιών του Διαδικτύου με διεθνή δραστηριότητα.

8. Άρτεμις Παπαδάτου, 29 χρονών, Αρχιτέκτων, που εργάζεται στην Ελλάδα και την Νέα Υόρκη.

9. Eυαγγελία Κοντογεωργάκη, Συνταξιούχος ΙΚΑ εκπρόσωπος ΑΜΕΑ .

10. Άννα Πάντου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης

11.Φραγκίσκος Μπριλάκης, Αγρότης – καινοτόμος επιχειρηματίας στην Ιεράπετρα

12. Γιάννης Σουλαδάκης, Πολ. Μηχανικός, Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Ακύρωση Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων - Εθνικοποίηση τραπεζών - Δήμευση περιουσιών φοροφυγάδων

Λέγοντας πολλές φορές την φράση "η κυβέρνηση της Αριστεράς", ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Τσίπρας, δεν παρουσίασε μόνο τα οικονομικά σχέδια αν γίνει κυβέρνηση αλλά και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον πρώτο ότι θέλει να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και το  δεύτερο ότι είναι άριστος νομοθέτης της διαπλοκής.

Πιο αναλυτικά:


O Αντώνης Σαμαράς στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού


Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου είχε συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό, κα Τατιάνα Καραπαναγιώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, για την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού, καθώς και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο πρώην υφυπουργός, κ. Πέτρος Αλεβιζάτος.
Επίσης, το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους του ελληνικού τουριστικού κλάδου.
Μεταξύ των οποίων το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΞΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ο Hellenic Assosiation of Professional Congress Organizers (HAPCO), η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (Σ.Τ.Ε.Ε.Α.), η Ένωση Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών (ΕΕΑΕ), η Ένωση Λιμένων Ελλάδας (Ε.ΛΙ.ΜΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (Π.Ο.ΞΕΝ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Campings, η Πανελ. Ομοσπ. Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων ( ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (Σ.Α.Α.Ε), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ), το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος ( ΣΕΕΔΔΕ) και η Ένωση Μαρίνων Ελλάδος.


Ακολουθεί η εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στους φορείς του Ελληνικού τουρισμού:

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Εύβοιας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε σήμερα 1η Ιουνίου 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο κ. Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ανήκει στους αντιμνημονιακούς πολιτικούς, αυτό όμως δεν ισοδυναμεί με αποδοχή της ακοστολόγητης διανομής υποσχέσεων σ’ όσους μιλάνε ελληνικά, αλλά και σε όσους δεν μιλούν, αλλά είναι λαθρομετανάστες και απολαμβάνουν της στοργής του.

Με θολή... κατοχύρωση ΑΟΖ, μόνο με ανοχή της Τουρκίας, η χώρα μας παραμένει στα ίδια μονοπάτια φοβικής αντιμετώπισης της ιστορικής της ευκαιρίας.

Επιπλέον κ. Τσίπρας χρειάζεται και σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας».

Αθήνα 9,84: Εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια

Μ' ένα μεγάλο πάρτι που θα ξεκινήσει από το αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84» με την παράσταση της Όπερας Νέων και θα απλωθεί στον προαύλιο χώρο του σταθμού στην Τεχνόπολη, με μία performance της Αφρικανικής Σχολής Χορού "Seli Kanou" και δύο live με τους Lazy Trains και τους Swing Generis  «σβήνει» σήμερα τα 25 κεράκια του ο «Αθήνα 9.84».

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η μόνη εκδήλωση για τα 25 χρόνια του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:
- Μεγάλη ανοιχτή συναυλία το Σάββατο 2 Ιουνίου στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης για την υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων
- Τρεις πρωτότυπες μουσικοθεατρικές παραστάσεις από διαφορετικές καλλιτεχνικές ομάδες με θέμα το ραδιόφωνο («Το Ραδιόφωνο στο Θέατρο», 29, 30 και 31 Μαΐου, Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84, «Τεχνόπολις», από τους: «Όπερα Νέων», Δημήτρη Κουρούμπαλη και «4frontal-Το Λουκούμι»)
- Δωρεάν ξενάγηση σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, ο οποίος ανοίγει ειδικά για την εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Παρασκευή 1η  Ιουνίου με ενδεχόμενη μία ακόμη ημερομηνία λόγω μεγάλης συμμετοχής)
Επιπλέον, καθημερινά μεταδίδονται αποσπάσματα από παλαιότερες εκπομπές του «Αθήνα 9.84» που άφησαν εποχή και ξαναθυμόμαστε φωνές που αγαπήσαμε μέσα από αφιερώματα σε σημαντικούς παραγωγούς και δημοσιογράφους που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το μικρόφωνο του ιστορικού σταθμού της πόλης.
Να σημειωθεί ότι το ραδιόφωνο του Δήμου της Αθήνας ήταν το πρώτο ελεύθερο ραδιόφωνο. Το πρώτο που με τη λειτουργία του, στις 31 Μαΐου 1987, έσπασε οριστικά το κρατικό μονοπώλιο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Και εγκαινίασε μια νέα εποχή πολυφωνίας και ελεύθερης έκφρασης, δείχνοντας παράλληλα το δρόμο για την έλευση των ιδιωτικών ραδιοσταθμών και τηλεοπτικών καναλιών.

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 !
Εκτός από τις δύο αλλαγές προσώπων που έχει το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ (Τσόγκας Γιώργος, Πέτρου Γιώργος φεύγουν και μπαίνουν Κωτούλας Θωμάς και Βρακόπουλος Παναγιώτης) και εν αναμονή της ανακοίνωσης της λίστας κάποιων ακόμα κομμάτων , δεν υπάρχει κάποια έκπληξη στην κατάταξη των υποψήφιων βουλευτών της Κορινθίας. Οι λίστες συμπεριλαμβάνουν τα αναμενόμενα ονόματα και μάλιστα με τη σειρά που τερμάτισαν στον εκλογικό αγώνα της 7ης Μαίου.

Γιάννης Μιχελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε, σήμερα, από το ΣΥΡΙΖΑ πώς θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ.
Πώς θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες.
Πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις.
Πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά.
Πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλία.
Πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση.
Πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος.
Ένα συνονθύλευμα εξαγγελιών που δεν τόλμησαν να κοστολογήσουν.
Μια πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου και της κας Κατσέλη.
Σήμερα, φαίνεται ακόμα πιο καθαρά, ότι μόνη ελπίδα εξόδου της χώρας από την κρίση είναι το σχέδιο των 10+8 μέτρων, που κατέθεσε, χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, για την Ανάταξη της Οικονομίας και την ανακούφιση της Κοινωνίας, μέσα στο Ευρώ!».

Αν ο Τσίπρας… διάβαζε αρχαία



Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε στα πρώιμα χρόνια της εφηβείας του, συνεπής… καταληψίας. Φτάνοντας μάλιστα ακόμη και στο τραπέζι του φιλοξενούμενου της Άννας Παναγιωταρέας, στην τηλεοπτική εκπομπή που διατηρούσε πριν από περίπου 20 χρόνια η γνωστή δημοσιογράφος.
Και υπήρξε καταληψίας από αφετηρία συνείδησης. Πραγματικά και όχι στα λόγια, όπως κατ’ αντιστοιχία ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Κώστας Σημίτης, ισχυριζόταν ότι στα χρόνια της δικής του νεότητας έβαζε… γκαζάκια κατά της δικτατορίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας νέος άνθρωπος. Που πολύ νωρίς, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει συνήθως στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, κατάφερε να προωθηθεί σε ηγετικές θέσεις, μέχρι να καταλήξει τελικά να αναλάβει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχεις όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει τον “άλλο πόλο” για το μέλλον. Ή μάλλον, τις είχε. Γιατί, η πολιτική συμπεριφορά την οποία έχει εναγκαλιστεί, δείχνει ότι παραμένει εγκλωβισμένος στο παλαιό. Στο παρελθόν. Στο χθες. Αντί λοιπόν να επιχειρήσει να διαμορφώσει μια προσωπική κουλτούρα και ταυτότητα, που θα του επιτρέψει να… παραμερίσει το υπόλοιπο σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αυτοπαγιδευτεί στις… μιμήσεις.
Αρχικά προσπάθησε να μιμηθεί τον Αλέκο Αλαβάνο, τον πολιτικό που τον πίστεψε, τον προώθησε, τον ανέδειξε και τον επέβαλε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και εσχάτως, προσπαθεί να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάτι απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που… το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έχει μετακομίσει στην Κουμουνδούρου.
Φυσικά, αν αντί για καταλήψεις, ο Αλέξης Τσίπρας… παρακολουθούσε μαθήματα στο Λύκειο, και διάβαζε αρχαία, θα γνώριζε ότι… “εστι ουν τραγωδία, μίμησις πράξεως”. Κρίμα.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ /statesmen.gr

Συνάντηση Καμμένου με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζανιά



Συνάντηση με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζανιά, είχε ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Πάνος Καμμένος.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος.

Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε:
27-1.jpg
«Συναντηθήκαμε κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση της οικονομίας αυτή τη στιγμή, όπως επίσης και για την πορεία των εσόδων.

Είναι σημαντικό, πρώτον, ότι διαπιστώθηκε η πλήρης αποτυχία του μνημονίου.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι η πηγή της υστέρησης των εσόδων είναι η ύφεση. Η ύφεση που δημιουργήθηκε από το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2 με ευθύνη των συγκυβερνώντων, του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου και βεβαίως της πρώτης κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.

Δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να προχωρήσει με τα Μνημόνια που οδηγούν σε ύφεση και θα οδηγήσουν ουσιαστικά σε πλήρη υστέρηση των εσόδων του κράτους.

Δεύτερον, ο μύθος ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν μπορούν να πληρωθούν αν δεν πάρουμε τη δόση από τους δανειστές, καταρρίφθηκε.

Θα πρέπει να σταματήσουν πλέον τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τους δανειστές.

Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων όπως επίσης και τα έξοδα για την παιδεία και την υγεία πληρώνονται και επαρκούν από το φορολογικά έσοδα που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. 

 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΝΙΑ

Ο Καραμανλής έθεσε το διακύβευμα των εκλογών «Αποχή ή ψήφος διαμαρτυρίας είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ»



Ακολουθώντας τη στρατηγική που εγκαινίασε κατά την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαϊου, στηρίζοντας με δημόσιες δηλώσεις του τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε σήμερα σε νέα δημόσια παρέμβαση. Περιγράφοντας την πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τη χώρα, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου, και φυσικά προσδιορίζοντας το εθνικό διακύβευμα της κάλπης, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η μελλοντική πορεία και διαδρομή του τόπου, σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει με γοργούς και σύνθετους ρυθμούς.
Ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι είναι εσφαλμένη η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο, και κάλεσε τους πολιτες σε μαζική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η αποψή, ή μια ψήφος σε μικρότερα κόμματα του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς, θα σήμαινε ουσιαστικά εκλογική στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:
«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.
Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».

statesmen.gr

Τι θα πούνε τώρα στον Γιώργο Τσόγκα ; Κανείς δεν βρέθηκε σε ... απόγνωση ;

Γράψαμε χτες ότι παρατηρούμε διαφορετικά μέτρα και διαφορετικά σταθμά στην αντιμετώπιση κάποιων προσώπων στην Κορινθία.

Ανακοινώθηκαν λοιπόν τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Κορινθία και από αυτά έλειπε το όνομα του Γιώργου Τσόγκα.

Περιμέναμε ένα αντίστοιχο πογκρόμ με "κροκοδείλια" δάκρυα σαν αυτά που χύθηκαν κατά κύματα για την περίπτωση του Στέλιου Μάρκελλου όταν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Τότε, θυμίζουμε, άνθρωποι που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσαν για μέρες ένα ανεπανάληπτο σκηνικό με "στημένες" μοιρολογίστρες που οδύρονταν για τη μη συμμετοχή του Στέλιου στο ψηφοδέλτιο.

Άνθρωποι που δεν τον είχαν στηρίξει ποτέ, άνθρωποι που δεν είχαν ψηφίσει καν ποτέ τους τη ΝΔ, έγραφαν, έγραφαν και ξαναέγραφαν για να υπερθεματίσουν την αδικία και τη σκληρότητα της ΝΔ απέναντι στον Στέλιο.

Περιμέναμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο γιατί δεν θέλαμε να κατηγορήσουμε ανθρώπους πριν εντοπίσουμε τις πραγματικές τους προθέσεις. Μέχρι και υποψήφιοι άλλων κομμάτων έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολές "συμπαράστασης" στον Στέλιο, χτυπώντας με αυτό τον τρόπο όλο τον χώρο της ΝΔ.

Και ήρθε η ώρα της αντίστοιχης περίπτωσης στη ΔΗΜ.ΑΡ. και περιμέναμε τουλάχιστον αντίστοιχες "αντιδράσεις" και "αντανακλαστικά". Οι "θεατρίνοι" όμως δεν εμφανίστηκαν, οι "μοιρολογίστρες" έλαμψαν δια της απουσίας τους για τον Γιώργο Τσόγκα. Τι αδικία ...

Το θέατρο του παραλόγου αυτών των εκλογών εκτυλίσσεται σε όλο του το μεγαλείο στην Κορινθία. Και θα έχουμε καιρό να το αποκαλύψουμε ολόκληρο, υπάρχει υλικό για μήνες ολόκληρους. Όρεξη να έχουμε και χρόνο να γράφουμε ...

Βλέπετε η περίπτωση του Τσόγκα δεν ήταν συμβατή με τη "δουλειά". Και η "δουλειά" από την αρχή ήταν μια και μοναδική. Αποδόμηση της ΝΔ με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Και για τη "δουλειά" αυτή, θυμίζουμε, πολιτικοποιήθηκαν ακόμα οι πιο ακραίες περιπτώσεις που παλαιότερα αποτελούσαν αντικείμενο απεχθές που είχε εξοβελιστεί.

Κανείς δεν βρέθηκε να "κλάψει" για τον Τσόγκα και να γράψει κάτι σαν αυτό (αλλάζουμε το όνομα για να το ταιριάξουμε) :

"
Αναρωτιέμαι τι θα πεί τώρα στον Γιώργο Τσόγκα ο Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Τσόγκας τον στήριξε από τα πέτρινα χρόνια της σύγκρουσης με τον Αλέξη. Ολα αυτά τα χρόνια προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ χωρίς να του αποδώσουν το ελάχιστο. Τι θα του πούν τώρα ; Θα βρούν κάτι άραγε να του πούν; Μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια;
"

Αν δεν το καταλάβατε το παραπάνω κείμενο είναι παραλλαγή κειμένου που είχε γραφτεί τότε για τον Στέλιο Μάρκελλο. Με δυο - τρεις αλλαγές κολλάει και στην περίπτωση του Τσόγκα.


Βλέπετε λοιπόν με ποιον τρόπο λειτουργούν τα πράγματα. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται για εκείνους που μπορούν στοιχειωδώς να ερμηνεύσουν όσα γράφονται και να κάνουν τις διασταυρώσεις που χρειάζονται για να αντιληφθούν τους σκοπούς και τα ελατήρια.

Η Κορινθία βρίσκεται υπό κανονικό ζυγό επιχείρησης πλήρους πλύσης εγκεφάλων. Μερικοί νομίζουν ότι παίζουν τη γραμμούλα τους, θα την πάρουν άλλοι 5-6 συνεννοημένοι και τελικά καταφέρνουν να παράγουν όχι απλώς εντυπώσεις, αλλά και γεγονότα.

Κάποια στιγμή αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει.

Diaprisios.GR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

 ανακοινώνεται ότι: Σύμφωνα με την με αριθ. 150559/2011 (ΦΕΚ1440/B΄/2012) KYA “Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού” και την τροποποίηση αυτής με αριθ. 110424/2012 (ΦΕΚ1190/B΄/2012) ΚΥΑ, η προθεσμία είναι αποκλειστικά μέχρι τις 16−6−2012 και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα κάτωθι: ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΗΨΗΣ-ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑ [δηλ. από γεώτρηση – πηγάδι – λίμνη - πηγή – χείμαρρο κ.α.] μικρότερη από 25.000m3) Αίτηση κατάθεσης φακέλου του ενδιαφερόμενου ή νόμιμου εκπροσώπου του (με εξουσιοδότηση).* Αίτηση - δήλωση (παράρτημα ΙΙ της ΚΥΑ με αριθμ. οικ. 110424/2012 ΦΕΚ1190/Β/11-04-2012) του ενδιαφερόμενου με γνήσιο της υπογραφής.* Τεχνικά χαρακτηριστικά έργου (παράρτημα ΙV της ΚΥΑ με αριθμ. οικ.110424/2012 ΦΕΚ1190/Β/11-04-2012).* Αντίγραφο νόμιμου τίτλου ή άλλη πράξη από την οποία προκύπτει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου στον οποίο γίνεται η χρήση του νερού, δυνάμει εμπράγματης ή ενοχικής σχέσης όπως: i) συμβολαιογραφικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας, ii) συμφωνητικό μίσθωσης, iii) απόφαση έγκρισης επέμβασης σε δασική έκταση, iv) απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε περίπτωση χαρακτηρισμού έκτασης ως πλέον άγονης. Απόσπασμα χάρτη (1:5.000) ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή ψηφιακή απεικόνιση με την ακριβή θέση του έργου υδροληψίας (Χ,Ψ,Ζ) και τη θέση του τέλους του δικτύου, σε προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ ’87 (εις διπλούν). (Το παραπάνω απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη εκδίδεται από αρμόδιο μελετητή η παρέχεται δωρεάν από το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. στην Διεύθυνση: http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx) Αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, όπως αντίγραφο σχετικής απόφασης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης νερού, αντίγραφο παλαιάς άδειας, παραστατικά της ΔΕΗ, βεβαίωση ή παραστατικό αρμόδιας δημόσιας αρχής. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται κανένα από τα ανωτέρω αποδεικτικά, ο ενδιαφερόμενος δύναται να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της υδροληψίας και η μη ύπαρξη κανενός από τα ανωτέρω αποδεικτικά. * ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ 1,2,3 ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ [Όλες οι αιτήσεις θα κατατίθενται με όλα τα δικαιολογητικά εις διπλούν, σε δύο φακέλους με λάστιχο] Όσον αφορά την περιβαλλοντική Έκθεση όπου προβλέπεται για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσετε με την υπηρεσίας μας. Πληροφορίες παρέχονται από τους: Γαστουνιώτης Ιωάννης: 2741360711 Καραμπίνης Κωνσταντίνος: 2741360712 Βρεττός Βενάρδος: 2741360680 O ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Έρχεται ο Πούτιν


Η επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην καρέκλα από την οποία δεν αποχώρησε ουσιαστικά ποτέ, αυτή του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας, συνοδεύεται από μεγάλες προσδοκίες για τον αυξημένα παρεμβατικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Μόσχα σε διεθνές επίπεδο.
Κατανοώντας ότι σε μια εποχή προχωρημένης και σύνθετης κρίσης, η οικονομική σταθερότητα σε συνδυασμό  με την ηγετική καθοδήγηση, μπορούν να διαμορφώσουν νέες ισορροπίες, προς όφελος των ηττημένων του Ψυχρού Πολέμου. Πόσο μάλλον όταν, την ίδια στιγμή, αντίπαλες ηγέτιδες δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία, βρίσκονται σε πολιτική εκκρεμότητα, λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που υπάρχουν στον ορίζοντα.
Ο Πούτιν αποδείχτηκε “αλύγιστος”. Μετά την εκλογή Μεντβέντεφ στην Προεδρία της Ρωσίας, ξένες δυνάμεις αλλά και ντόπια συμφέροντα, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν το ηγετικό προφίλ του τότε νέου Προέδρου, με ανομολόγητη στόχευση να… μην επιστρέψει ποτέ στο Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η προσπάθεια αποδείχτηκε μάταιη.
Σήμερα, η Ρωσία έχει “καθαρίσει” με τις ισορροπίες κορυφής στην πολιτική ηγεσία της. Ο δε… κατευνασμός των διαδηλώσεων και των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, θωράκισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με πρόσθετους πόντους ηγετικoύ εκτοπίσματος.
Απέναντι στην “παιδική χαρά” της Ευρώπης, ο “τσάρος” μοιάζει να παίζει μόνος του. Και στο πρώτο διεθνές ταξίδι του, που ξεκίνησε χθες, με επισκέψεις στην ήπειρό μας καθώς και στην Κίνα, αναμένεται να στείλει το μήνυμα της “μεγάλης επιστροφής”. Με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και φυσικά την Ελλάδα.

statesmen.gr

ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΛΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ


Οι πολιτικοί γράφουν στο logia-starata


Άρθρο του Βουλευτή Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου 

Στις 17 Ιουνίου οι πολίτες καλούνται για δεύτερη φορά να αναδείξουν κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της Δημοκρατικής Αριστεράς και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη, μετά την 6η Μαΐου, δεν επικράτησε η φωνή της λογικής που απεικόνιζε και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές είπαν με τρόπο εκκωφαντικό «Συνεργαστείτε να βγούμε από την κρίση με τους καλύτερους δυνατούς όρους, απαλλάσσοντας την χώρα σταδιακά από το Μνημόνιο και τους όρους του και διατηρώντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Η νύφη το έσκασε και ο ΓΑΠ γυαλίζει το κανό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Απατημένο σύζυγο που βλέπει τη γυναίκα του να τον κοιτά με τη βαλίτσα στο χέρι και μάτια ψυχρά, λες και ξαφνικά ξέχασε όλες τους τις καλές στιγμές - τα ταξίδια, τα κοσμήματα, τις ανέσεις, ακόμη και το κακομαθημένο παιδί τους - θύμιζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Προσπάθησε να τους θυμίσει πως «ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ», αλλά και πάλι ως εγκαταλελειμμένος σύζυγος βρέθηκε να αραδιάζει δικαιολογίες του τύπου «πάντα σε αγαπούσα, αλλά σε παραμέλησα, γιατί χρειάστηκε να δουλεύω πολλές ώρες, όλο σε μένα φόρτωναν τις δουλειές στο μαγαζί».

Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά… κάπως έτσι:

Ναύπλιο: Μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, κλείνει ο πεζόδρομος Αρβανιτιάς

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου επανέρχεται με οριστική απαγόρευση εισόδου στον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς, ώστε να μην μπορεί να υπάρξει πρόσβαση, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέας κατολίσθησης. Μάλιστα, υπάρχει τεχνική έκθεση κλιμακίου του ΙΓΜΕ, στην οποία οι μελετητές χαρακτηρίζουν τον χώρο ως άκρως επικίνδυνο. Ανάλογου περιεχομένου είναι και η γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων.
Έτσι, λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εκθέσεις και με δεδομένο ότι, η όλη διαδικασία αποκατάστασης θα είναι χρονοβόρα, αφού θα πρέπει να γίνουν πολλές μελέτες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχώρησε στο κλείσιμο της διάβασης. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Σταύρος Αυγουστόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή μονόδρομο τονίζοντας ότι «Η ασφάλεια των πολιτών είναι πολύ σημαντική για μας. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε άλλη λύση . Προχωράμε στο κλείσιμο με σκοπό την αποφυγή πιθανού ατυχήματος».
Το κλείσιμο μετά της δημοσίευμα της aftodioikisi.gr
Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενο δημοσίευμά της η aftodioikisi.gr είχε επισημάνει τον κίνδυνο που υπάρχει από τις κατολισθήσεις αλλά και την έλλειψη φωτισμού και είχε καυτηριάσει τη στάση της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, ο οποίος ασχολούνταν περισσότερο με την εκλογή του ως βουλευτής (κάτι που δεν έγινε) παρά για την πόλη και την ασφάλεια των δημοτών του.

Έκτακτη η επικαιρότητα

Παρασκευή σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε είχε λίγα και καλά:

· Η Ισπανία καταρρέει. Μα πουθενά δεν παίζουμε πια στα διεθνή μέσα. Μας έκλεψαν τη δόξα. Έχω πέσει σε κατάθλιψη.



· Θα πάρω-έχω παραγγείλει ήδη-δυο κατσικούλες. Ο Καρατζαφέρης πρότεινε απαλλαγή φόρου σε όσους έχουν έστω μία αγελάδα και μια κατσίκα για να έχουμε επάρκεια σε γάλα και κρέας, που στοιχίζει η εισαγωγή τους. (Η αγελάδα δεν χωράει στο μπαλκόνι μου, αλλά κάπως θα τα βολέψω).


· Οι δημοσκοπήσεις τελικά αποτέλεσμα δεν βγάζουν. Βρε γατάκια, αφού ο λαός είπαμε είναι αριστερός. Είναι πολύς και είναι σοσιαλιστής. Το ΚΚΕ θα έρθει πρώτο και θα συγκυβερνήσει με το ΛΑ.Ο.Σ.

· Περιμένω το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να δω αυτά τα περίπου που εξαγγείλουν περίπου που θα κυμανθούν περίπου.

· Στις Πανελλήνιες οι μαθητές πάτωσαν στη φυσική. Λογικό... Αφού μόλις και με τα βίας ισχύει πια ο νόμος της βαρύτητας και οσονούπω και ο νόμος της ζούγκλας.

· Σήμερα στις αίθουσες το ΖΑΠΠΕΙΟ 1821 από τον Αντώνη Σαμαρά. Καλέ, από τα λίγα που είδα, ήδη ευημερούμε. Γιατί δεν μας το λέγατε;

· Οι Γλέζος και Σάντας κατέβασαν την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη (Déjà-vu) Μα είδα τόσες αναρτήσεις για την επέτειο που την πέρασα για είδηση.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια αντιπροσώπου, μετέβη στην Ιρλανδία για το δημοψήφισμα. Όλους θα τους σώσουμε. Ένας-ένας παίρνετε σειρά.

· Ο Θ.Τζήμερος είναι μυστικός σύμβουλος της Μέρκελ. Ναι! Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό. Με επιστολή του τον Οκτώβριο του 2011 στη Γερμανίδα καγκελάριο, μας «έδωσε» κανονικά και χωρίς κουκούλα και της προτείνει να μας στείλει στο διάολο. Ναι!

· Στα Λονδίνα έσβησε η Ολυμπιακή φλόγα.

· Στο Νίγηρα βρέχει. Τα δάκρυα της Λαγκάρντ θα’ναι.

· Κι εδώ βρέχει. Χρήμα. Πολύ χρήμα...


Η.Π.

Τα ψηφοδέλτια της Δημιουργίας Ξανά - Δράση σε όλη την Επικράτεια . Όλα τα ονόματα των υποψηφίων.



Τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του στις εκλογικές περιφέρειες όλης της επικράτειας ανακοίνωσε ο συνασπισμός Δημιουργία Ξανά, στον οποίον συμμετέχουν τα κόμματα δημιουργία, ξανά!, Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «Όλοι οι υποψήφιοι είναι μη επαγγελματίες πολιτικοί, άνθρωποι με πραγματικές δουλειές. Άνθρωποι αποτελεσματικοί, ενεργοί πολίτες, οι οποίοι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αποφάσισαν να συμβάλλουν ενεργά στην ανασύνταξη της χώρας μας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Πάνω από το 35% των υποψηφίων είναι γυναίκες»
Όπως το logia starata είχε γράψει εδώ και πολλές μέρες ( δείτε εδώ) και είχε προκαλέσει μάλιστα και αρνητικά σχόλια από κάποιους φίλους στο φόρουμ της Δημιουργίας , ότι είμαστε δήθεν αναξιόπιστοι και ασόβαροι , τελικά επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας είναι ο τραπεζίτης κ. Γιώργος Τανισκίδης (πρώην διευθ.σύμβουλος της PROTON BANK και της Μillenium ) , στη θέση του Άγη Βερούτη που ήταν πρώτος σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές με τη Δημιουργία . Ο κ.Βερούτης , σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε δημόσια επέλεξε να μην είναι υποψήφιος ώστε να δώσει το μήνυμα της ενότητας . Ο κ. Τανισκίδης , πάντως , είναι ο άνθρωπος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να έρθουν κοντά οι κ.κ. Μάνος και Τζήμερος και να συμφωνήσουν σε κοινή κάθοδο των κομμάτων τους στις ερχόμενες εκλογές .
Οι επικεφαλής του συνασπισμού Θάνος Τζήμερος και Στέφανος Μάνος, θα είναι υποψήφιοι στην Α’ Θεσσαλονίκης και στην Α’ Αθηνών αντίστοιχα.

To ψηφοδέλτιo του συνασπισμού Δημιουργία Ξανά στην Κορινθία

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
ΜΑΡΚΟΣ (ΜΑΡΚΟΥ)ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΥΡΡΑΚΟΥΕΥΜΟΡΦΙΑ (ΕΦΗ)
ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥΧΡΥΣΑΥΓΗ

Ο Σαμαράς άλλαξε την ατζέντα


Μπροστά στα μέλη του ΕΒΕΑ, δηλαδή τους βραχίονες και κινητήριους άξονες της οικονομίας της αγοράς, και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε απόψε το όραμά του για μια Ελλάδα δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Που θα μπορέσει, με πολύ συγκεκριμένα (18) βήματα να κάνει ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, για να θυμηθούμε τον ιστορικό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για βήματα προς μια ρεαλιστική διαπραγμάτευση του Μνημονίου, στην κατεύθυνση της διόρθωσης των αστοχιών του, έτσι ώστε να υπάρξει ανάσχεση των αρνητικών συνεπειών των μέτρων που εφαρμόζονται, να δημουργηθούν νησίδες ευκαιριών ανάπτυξης, και να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία, που βρίσκεται σταθερά στα όριά της, λόγω των επώδυνων και απαιτητικών μέτρων του Μνημονίου.

Το λόμπι της δραχμής παραμένει αμετανόητο


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το λόμπι της δραχμής παραμένει αμετανόητο.
Συνεχίζει με την ίδια ανευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, που τόσες θυσίες έχει κάνει για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει Σχέδιο Εξόδου από την κρίση και ανακούφισης των πολιτών με 18 συγκεκριμένες προτάσεις.
Σε αντίθεση με τις συνιστώσες της δραχμής, που μας οδηγούν με τις ασυναρτησίες τους στο χάος, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».


Περιοδεία Νικολάου Μιχαλολιάκου στην Νότια Πελοπόννησο

Τις προσεχείς ημέρες ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος θα περιοδεύσει στους νομούς της Νότιας Πελοποννήσου. Ξεκινώντας από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Λακωνία, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πόλη της Σπάρτης το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Πρόγραμμα ομιλιών
ΣΠΑΡΤΗ: Παρασκευή 8μμ Ξενοδοχείο SPARTA IΝN
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σάββατο 8μμ Αμφιθέατρο Νομαρχίας


Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΟ ΕΒΕΑ
ΣΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ 2012

Φίλες και φίλοι,

Κάποιοι στο εξωτερικό μπορεί να μας έχουν «ξεγραμμένους».
Αλλά στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε.
Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών:
-- Είτε θα επιβεβαιώσουμε αυτούς που μας προσβάλλουν καθημερινά...
-- Είτε θα αποδείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Και να γίνουμε, από διεθνές «παράδειγμα προς αποφυγήν», κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση…
Αυτό ουσιαστικά θα αποφασίσουμε στις 17 Ιουνίου…

Εμείς προτείνουμε να αλλάξουμε οι Έλληνες τη μοίρα μας!
Και τα πρώτα βήματα αυτής της πορείας θα εξηγήσουμε σήμερα:
Απαντώντας στους φόβους, στις ανησυχίες και στις αγωνίες εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Πέρα από κομματικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος…
Θα απαντήσουμε, προτείνοντας δεκαοκτώ μέτρα πολιτικής για την επόμενη κυβέρνηση.
Προτάσεις ρεαλιστικές. Που βγάζουν τη χώρα από την κρίση. Όχι πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί, που την οδηγούν εκτός ευρώ και την πάνε πίσω στο μακρινό παρελθόν…

Οι προτεραιότητές μας είναι οι εξής τρείς:
-- Ανάκαμψη/Ανακούφιση!
-- Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, για να την αλλάξουμε. Σε μιαν Ευρώπη που κι αυτή αλλάζει.
-- Και τέλος Δικαιοσύνη και Ασφάλεια! Για να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή και να γίνουμε ξανά «φυσιολογική» χώρα.

Π. Τατούλης: Μπαίνει σε φάση υλοποίησης το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ


φωτογραφία(16).JPG«Μπαίνει σε φάση υλοποίησης το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, και κατακτάται ο στόχος της ανάπτυξης, εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχεδιασμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για να τεθούν οι βάσεις υλοποίησής του, υπό τον Περιφερειάρχη με τον κ. Κωνσταντίνο Κουκολιά, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων ΥΠΑΝ, υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέα Πουλά και Απόστολο Παπαφωτίου, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Πελοποννήσου.
«Βασική μας φιλοσοφία είναι η άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και όχι των διαπεριφερειακών όπως σε πολλά άλλα επιχειρησιακά προγράμματα, και βασικός άξονας ανάπτυξης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η ανάδειξη του συνδετικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας, του δίπολου χωριό – κωμόπολη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα τα έντονα δημογραφικά και οικονομικά προβλήματα της Πελοποννήσου που επιβάλλουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση.
Ο κ. Κουκολιάς από την πλευρά του τόνισε ότι το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό και θα υλοποιηθεί με επίκεντρο τον πολίτη, την ιστορία και την παράδοση του τόπου. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το πρόγραμμα αυτό θα έχει ως φιλοδοξία τη συμπερίληψη έργων που θα αποτελέσουν συνδετήριο κρίκο των παρόντων προγραμμάτων με την επόμενη προγραμματική περίοδο, παράμετρο την οποία ο Περιφερειάρχης τοποθέτησε στον πυρήνα της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την 5η Προγραμματική Περίοδο.
«Στόχος μας είναι η υλοποίηση, μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού αυτού Προγράμματος, εμβληματικών έργων με αυξημένη δυνατότητα μόχλευσης της οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι η υπαγωγή του σε πελατειακή και κομματική λογική», πρόσθεσε τέλος ο κ. Τατούλης, προαναγγέλλοντας παράλληλα ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με συμμετοχή των Δήμων για το ζήτημα αυτό.
Αποφασίστηκε τέλος η άμεση σύσταση των επιτροπών συντονισμού και εξειδίκευσης, η επιτροπή παρακολούθησης και η τεχνική γραμματεία η οποία θα υποστηρίζει τις ανωτέρω επιτροπές και θα προετοιμάζει τα τεχνικά