Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: “Κατάργηση των ΜΑΤ και απαγόρευση οπλοφορίας των αστυνομικών σε διαδηλώσεις”

Μάλιστα μέσα στο πρόγραμμα για την δημόσια διοίκηση και ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρετε ότι θα γίνει απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων.


Τέρμα τα ΜΑΤ και η χρήση δακρυγόνων στις διαδηλώσεις υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για την δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια η Σοφία Σακοράφα είπε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της πραγματικής αποστολής της αστυνομίας, που είναι η προστασία του πολίτη.

Και πρόσθεσε ότι θα γίνει “απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών”.


Σε ότι αφόρα το δημόσιο η κ.Σακοράφα είπε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα παρά μόνο σε περιπτώσεις βαρέων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων, που επισύρουν την ποινή της απόλυσης κατά το Πειθαρχικό Δίκαιο...

newsit