Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Φλαμίνγκο – Εντυπωσιακές εικόνες από τη στάση των ροζ πουλιών στον Αγιόκαμπο

 Φλαμίνγκο – Εντυπωσιακές εικόνες από τη στάση των ροζ πουλιών στον Αγιόκαμπο 

Τα φλαμίνγκο πέρασαν από τον Αγιόκαμπο και εντυπωσίασαν τους λουόμενους που ήταν εκείνη την ώρα στη θάλασσα.

Τα πανέμορφα αυτά πουλιά με το ιδιαίτερο ροζ χρώμα πετούσαν κατά μήκος της ακτογραμμής και έκαναν μια στάση μέσα στο νερό. Παλιοί κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής, εξηγούν στο larissanet.gr πως δεν θυμούνται κάτι ανάλογο κατά το παρελθόν.

Ο προορισμός των φλαμίνγκο παραμένει άγνωστος. 


 

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μεγάρο – Σκηνές χάους στην Καμπούλ , οι πρώτες εικόνες

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μεγάρο – Σκηνές χάους στην Καμπούλ , οι πρώτες εικόνες 

Οι Ταλιμπάν απέκτησαν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο Αφγανιστάν.

Τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου του Αφγανιστάν πήραν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ το βράδυ της Κυριακής (15/8) μετά τη φυγή του προέδρου της χώρας Ασράφ Γάνι προς το Τατζικιστάν. Το Al Jazeera, μετέδωσε τις πρώτες εικόνες με τους ηγέτες της ισλαμιστικής οργάνωσης μέσα στο Μέγαρο.

Αυτό δήλωσαν νωρίτερα δύο ανώτεροι διοικητές των Ταλιμπάν, που βρίσκονται πλέον στην Καμπούλ.

Κοροναϊός – Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται – Ίσως απαιτείται lockdown, λένε ειδικοί – «Τρέμουν» το φθινόπωρο

 Κοροναϊός – Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται – Ίσως απαιτείται lockdown, λένε ειδικοί – «Τρέμουν» το φθινόπωρο 

Την ώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και η απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οι ειδικοί προμηνύουν ένα δύσκολο φθινόπωρο, με γεμάτα νοσοκομεία και ΜΕΘ.

Και όλα αυτά, ενώ η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα έχει φτάσει στην Ελλάδα στο 79,1%, με προβλέψεις το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.

Μητσοτάκης στο CNN: Κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε – Ευτυχώς πραστατέψαμε την ανθρώπινη ζωή

 Μητσοτάκης στο CNN: Κάναμε ό, τι καλύτερο μπορούσαμε – Ευτυχώς πραστατέψαμε την ανθρώπινη ζωή 

Συνέντευξη για τις καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και για την κλιματική αλλαγή, έδωσε στο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ένα πρωτοφανές κύμα» που διήρκησε περίπου δέκα ημέρες και σημείωσε ότι οι φωτιές που έπληξαν τη χώρα είναι «ένδειξη της κλιματικής αλλαγής».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, όπως και η Ευρώπη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη στο δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο, Fareed Zakaria:

Συντάξεις: Αναδρομικά 4 ταχυτήτων για 1,5 εκατ. συνταξιούχους – Έως 10.300 ευρώ οι επιστροφές – Ποιοι έχουν «κλειδώσει» τις πληρωμές

 Συντάξεις: Αναδρομικά 4 ταχυτήτων για 1,5 εκατ. συνταξιούχους 

Επιστροφές τεσσάρων ταχυτήτων για 1,5 εκατ. συνταξιούχους με ποσά από 800 έως και 10.300 ευρώ κρύβει το νέο πακέτο αναδρομικών που κυοφορείται για τις συντάξεις. Στα αναδρομικά 4 ταχυτήτων περιλαμβάνονται:

Φωτιές στην Ελλάδα: Σχέδιο εμπρησμών «βλέπει» ο Αρειος Πάγος

  

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, όμως η ατμόσφαιρα στα εισαγγελικά γραφεία δεν θυμίζουν τίποτα από… θερινή ραστώνη. Η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τις πρόσφατες πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια έχει ήδη ξεκινήσει, για να εντοπιστούν ενδεχόμενα λάθη ή παραλείψεις, που τυχόν οδήγησαν στη γιγάντωση της καταστροφής.
Μετά και την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Πλιώτα, έχει καταστεί σαφές πως η Δικαιοσύνη έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την έρευνα για τις πυρκαγιές, ενώ οι κατά τόπους Εισαγγελίες (σε Αθήνα, Χαλκίδα, Εύβοια και όπου αλλού κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων) έχουν ήδη σχηματίσει δικογραφίες, που εμπλουτίζονται με περισσότερα στοιχεία όσο περνούν οι μέρες.

Καταθέσεις

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 724 οι νεκροί – Η χώρα μετρά τις πληγές της

 Σεισμός στην Αϊτή: Στους 724 οι νεκροί - Η χώρα μετρά τις πληγές της

Ο σεισμός 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα στην Αϊτή το πρωί του Σαββάτου (15/8/2021) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 724 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο αριθμός των θυμάτων, από τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αϊτή ολοένα και αυξάνεται. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας της χώρας, τους 724 έφτασαν οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

 


Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 214 νέα κρούσματα σήμερα ( 27 στην Κορινθία - 55 στην Μεσσηνία - 74 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη μείωση , σε σχέση με χθες,   κρουσμάτων κορωνοϊού (-146 ), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 214 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  74 στην Αχαΐα, 27 στην Κορινθία, 57 στην Μεσσηνία, 18 στην Αργολίδα, 6 στην Αρκαδία, 7 στην Ηλεία και 25 στη Λακωνία.

Εκατό τριαντατρία (133) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 27 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 57 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 49 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (18), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (25).

Επίσης άλλα 81 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (74) και Ηλείας (7).   

Σήμερα  15 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 214 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 34.111 ( 15.902 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 15 / 8 /21, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (74),  Μεσσηνίας  (57) ,  Κορινθίας (27), Ηλείας (7), Αργολίδας (18), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (25)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                14.720

Π.Ε. Κορινθίας             5.794

Π.Ε. Ηλείας                  3.551

Π.Ε. Μεσσηνίας           3.132

Π.Ε. Αργολίδας           3.068

Π.Ε. Αρκαδίας             2.621

Π.Ε. Λακωνίας            1.499