Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Γκερντ Μίλερ

Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Γκερντ Μίλερ Πέθανε ο Γκερντ Μίλερ

Ένας από τους κορυφαίους γκολτζήδες όλων των εποχών, ο αξεπέραστος, Γκερντ Μίλερ, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. καθώς σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή.. Υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της εθνικής Γερμανίας αλλά και της Μπάγερν Μονάχου.  

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η πρωταθλήτρια Γερμανίας, με την οποία σημείωσε 566 γκολ σε 607 συνολικά ματς. Όσον αφορά τη θητεία του στην εθνική Γερμανίας πέτυχε 68 τέρματα σε 62 συμμετοχές.


Επίσης, κατέκτησε τέσσερις φορές την Bundesliga, τέσσερις φορές το Κύπελλο Γερμανίας, τρεις φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την τρομερή Μπάγερν των αρχών της δεκαετίας του ’70, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 1970 ήταν αυτός που βραβεύτηκε με τη «Χρυσή Μπάλα», ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ του Μεξικού. Το 1972 πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» στο Euro.

Ο Γερμανός επιθετικός, θεωρήθηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής «μέσα στο κουτί», καθώς ελάχιστες ήταν οι φορές που δεν «έβρισκε δίχτυα» όντας μέσα στην μεγάλη και ειδικότερα στην μικρή περιοχή.

Ο Μίλερ, ο οποίος είχε κερδίσει επάξια το προσωνύμιο «Bomber der Nation», πέθανε σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μπάγερν Μονάχου, με τα «χρώματα» της οποίας, ο εκλιπών έκανε σπουδαία καριέρα.

 Der FC Bayern trauert um Gerd Müller.

Heute steht die Welt des FC Bayern still. Der deutsche Rekordmeister und seine gesamte Fangemeinde trauern um Gerd Müller, der am frühen Sonntagmorgen im Alter von 75 Jahren gestorben ist.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή, μαύρη ημέρα για την Μπάγερν και όλους τους φιλάθλους της. Ο Γκέρντ Μίλερ, ήταν ο μεγαλύτερος επιθετικός που υπήρξε ποτέ και ένας καλός άνθρωπος, μια προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε φανερά λυπημένος, ο πρόεδρος των Βαυαρών, Χέρμπερτ Χάϊνερ και πρόσθεσε: «Είμαστε ενωμένοι με βαθιά θλίψη με την σύζυγό του, Ούτσι και την οικογένειά του. Χωρίς τον Γκέρντ Μίλερ, η Μπάγερν δεν θα ήταν το κλαμπ που όλοι αγαπάμε σήμερα. Το όνομά του και η μνήμη του θα μείνουν για πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ