Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Συλλήψεις για παράνομο κυνήγι στην Αρκαδία

Οι συλλήψεις έγιναν τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη για παράνομο κυνήγι στην περιοχή της Αρκαδίας.
Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο της Τρίπολης συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομο κυνήγι με προβολέα.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο e-volos, κατασχέθηκαν και τα δυο όπλα τα οποία ήταν παραποιημένα, με προσαρμοσμένο προβολέα και υποβλήθηκε μήνυση.

Επίσης, είχε προηγηθεί, την Κυριακή το απόγευμα άλλη μία σύλληψη ατόμου που κυνηγούσε εκτός ωραρίου σε καρτέρι.
newsit.gr

Φιλικό του Αστέρα Δερβενίου με την Θύελλα Αιγείρας αύριο

Φιλικός αγώνας
Αστέρας Δερβενίου - Θύελλα Αιγείρας
Παρασκευή 28/01, 15:30
Γήπεδο "Κώστας Βυζάς

"Ο Θεός δεν κάνει ποτέ λάθος" (VIDEO)

Κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ειδικά στο facebook δεν σταματούν οι κοινοποιήσεις! Το βιντεο που θα δείτε έχει τον τίτλο: "Ο Θεός δεν κάνει ποτέ λάθος"...                                                                           
Δείτε την τρυφερότητα, την επιμονή, την αγάπη που δείχνει το σκυλάκι της φωτογραφίας σε ένα παιδί με σύνδρομο down που ούτε στον ύπνο του δεν θα συναντήσει από άλλους ανθρώπους.

 

Οι ΗΠΑ προβλέπουν τον κόσμο… το 2030

what-lies-ahead 
 
 
Θα μπορούσε να το προσδιορίσει κανείς ως το σύγχρονο… Μαντείο των Δελφών, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ωστόσο. Με την ουσιώδη προσθήκη ότι πρόκειται για το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των ΗΠΑ, μια ομάδα εργασίας που λειτουργεί υποστηρικτά προς τον Λευκό Οίκο, και παρουσιάζει στον Πρόεδρο που αναλαμβάνει τα ηνία της Ουάσινγκτον… μεσομακροπρόθεσμες προβλέψεις για το μέλλον του πλανήτη.
Οι “Τάσεις της Ανθρωπότητας” λοιπόν, όπως περιγράφεται η συγκεκριμένη μελέτη, δεν στηρίζονται σε… υποθετικά σενάρια αλλά σε ανάλυση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων. Που στην περίπτωση των ΗΠΑ, επειδή μιλάμε για την τελευταία εναπομείνασα υπερδύναμη στον πλανήτη, τουλάχιστον πριν από την κρίση χρέους που η ίδια η Ουάσινγκτον προκάλεσε με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, δεν απέχει και πολύ από το να προσλάβει διαστάσεις αυτοεκπληρούμενης προφητείας.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Χρήματα ή δικαστήρια…

alafouzos
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση του Πρίγκιπα Φεϊζάλ, τονίζοντας πως έχει κάνει ό,τι χρειαζόταν για να προχωρήσει το θέμα, αλλά ο Βλάσης Τσάκας επικαλείται συνεχώς διαφορές δικαιολογίες.. Οι πράσινοι δίνουν τελεσίγραφο μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και υπογραμμίζουν πως αν δεν μπουν τα χρήματα στην ΑΜΚ, τότε θα ακολουθήσουν τη νομική οδό.

ysterografa.gr

Δεσμεύτηκε το 50% του «Γ. Καραϊσκάκης»!

stadio
Η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση του 50% του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», που ανήκει στην ιδιοκτησία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
 Με αυτή την κίνηση η ανακρίτρια επικυρώνει την αίτηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να κατασχεθεί το μισό γήπεδο του Ολυμπιακού, προκειμένου να διασφαλιστούν μέρος των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων της Proton Bank.
 Η απόφαση ήταν αναμενόμενη βάσει και του ποσού που φέρεται να υπεξαίρεσε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

ysterografa.gr

Ελεγκτική ομάδα στον ΕΟΤ

σταϊκούρας
O Xρήστος Σταϊκούρας με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γνωστοποιεί την συγκρότηση ελεγκτικής ομάδας, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο του ΕΟΤ. “Σήμερα, 27/12/2012, συγκροτήθηκε κατά προτεραιότητα Ελεγκτική ομάδα από δημοσιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το έργο του ελέγχου του ΕΟΤ” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ysterografa.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΠΙΚΠΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε, σήμερα, το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, το ίδρυμα «Φίλοι του Παιδιού», καθώς και τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, όπου μοίρασε παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης.
Στο κλιμάκιο μετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιμάρας, ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Κώστας Ζωντανός, η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κα Ευγενία Τσουμάνη και ο υπεύθυνος κινητοποιήσεων του κόμματος κ. Αλέκος Κόκκαλης

Αποκαλύψει​ς για λίστα Λαγκάρντ

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τη σύγκριση της «παλιάς» και «νέας» λίστας Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Πολιτικές αναταράξεις
Στη Βουλή διαβιβάζονται κατά πάσα πιθανότητα αύριο τα έγγραφα των οικονομικών εισαγγελέων για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ενώ αναμένεται να προκύψει η πρώτη εικόνα από τις συγκρίσεις που διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς μεταξύ της «νέας» και της «παλιάς» λίστας από ειδική ομάδα ελέγχου του ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα», άλλη λίστα είχε σταλεί, άλλη περιλάμβανε το USB που παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα. Νευρικότητα επικρατεί και σε πολιτικό επίπεδο. «Τα ψέματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΔΗΜΑΡ ζητά να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παρανόμησαν, ρίχνοντας το «γάντι» στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την παραδειγματική τους τιμωρία και τη δήμευση των περιουσιών τους», λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα, ζητά το ΚΚΕ, ενώ...
περισσότερα  eklogika.gr

Διυπουργική σύσκεψη για το κυβερνητικό έργο - Σαμαράς: Δεν χαλαρώνουμε...

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η διυπουργική σύσκεψη για το κυβερνητικό έργο

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με στόχο να βρεθούν τρόποι ώστε η κυβέρνηση να έχει κλείσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς με τις προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε το Eurogroup του Ιανουαρίου να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ. Βασική προϋπόθεση για την επόμενη δόση είναι η ψήφιση του μίνι φορολογικού, ο ορισμός γενικού γραμματέα εσόδων και η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων που εμπλέκονται με τις προαπαιτούμενες ενέργειες.
Την αναγκαιότητα  να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο για να μην χαθεί το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε από την εκταμίευση των δόσεων και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, εξέφρασε κατά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός. «Είμαι σήμερα εδώ διότι δίνω έμφαση στη διατήρηση του κεκτημένου της αξιοπιστίας μας» είπε ο κ. Σαμαράς, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόνισε κατ΄ επανάληψη πως «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν χαλαρώνουμε».
Ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε μηνιαίο έλεγχο «επιδόσεων» προκειμένου να λάβει και τις εκκρεμείς τρεις δόσεις της χρηματοδότησης  η χώρα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και δικαιολογίες.

Σημειώνεται ότι από τα 9,2 δισ. ευρώ που αναμένεται η έγκριση για την εκταμίευσή τους, τα 7,2 δισ. θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. για τις ανάγκες του προϋπολογισμού. Για τη δόση του Φεβρουαρίου, η οποία είναι ύψους 2,8 δισ. ευρώ, απαιτείται η αναπροσαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ώστε να υπάρξει οροφή στις δαπάνες για κάθε κυβερνητικό τομέα, ενώ για τη δόση του Μαρτίου, η οποία επίσης είναι ύψους 2,8 δισ. ευρώ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για το προσωπικό των υπουργείων, να έχουν καθοριστεί οι πλεονάζουσες θέσεις και να έχουν τεθεί τριμηνιαίοι στόχοι υποχρεωτικής εξόδου έως τα τέλη του 2014.

eklogika.gr

Εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι δεν πήραν όλο το δώρο Χριστουγέννων


ΠΑΣΟΚ: Μη καταβολή μέρους του δώρου Χριστουγέννων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο κόμμα με ανακοίνωσή τους. Για το αντίθετο διαβεβαιώνει η ΙπποκράτουςΕργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι δεν πήραν όλο το δώρο Χριστουγέννων
Δε λένε να τελειώσουν τα εσωτερικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει και οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο κόμμα. Οι εργαζόμενοι του κόμματος με αιχμηρές δηλώσεις προς την ηγεσία παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό (οι ίδιοι κάνουν λόγο για 10 μήνες) και τώρα καταγγέλλουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί ούτε μέρος του δώρου Χριστουγέννων, όπως τους είχαν υποσχεθεί και αναρωτιούνται αν θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία του αυτοφώρου. Από την πλευρά της η Ιπποκράτους απαντώντας...
περισσότερα

Η Aniston διέψευσε ότι είναι έγκυος με… μπικίνι

Semi-Exclusive... Jennifer & Justin Relaxing By The Pool On Christmas Eve
Με τον πλέον… αυταπόδεικτο τρόπο διέψευσε η  Jennifer Aniston τις φήμες ότι είναι έγκυος, καθώς εμφανίστηκε με τον σύντροφό της  Justin Theroux σε παραλίες του Μεξικού, φορώντας μπικίνι που κάθε άλλο παρά σε… εγκυμοσύνη παραπέμπει.
Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, η οποία έφτασε αισίως τα 43 χρόνια, όταν ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με τον Brad Pitt, είχε εμφανιστεί διστακτική μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει έγκυος, φοβούμενη ότι θα αποτελούσε τροχοπέδη για την καριέρα της, σήμερα ωστόσο μοιάζει να έχει αναθεωρήσει εκείνες τις απόψεις. Αν και η εγκυμοσύνη παραπέμπεται για τους… επόμενους μήνες.

ysterografa.gr

Δράσεις να χτυπούν το παραεμπόρι​ο όχι τις επιχειρήσε​ις...

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης θα έπρεπε να μελετάει και να παρουσιάζει δράσεις που θα προσφέρουν ανάσες στις εμπορικές επιχειρήσεις, που θα χτυπάνε αλύπητα το ασύδοτο παραεμπόριο και θα σηκώνουν ασπίδα στα ελληνικά προϊόντα και στα ελληνικά καταστήματα. 
Το τελευταίο που μας λείπει σήμερα είναι… ένα επιπλέον οκτάωρο! 
Και πέραν τούτων, κανένας δεν μπορεί να απαξιώνει την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, την ίδια την Ελληνορθόδοξη παράδοση, που διατηρείται επί αιώνες.
Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού και του ανθρώπου!

Όταν ο Άγιος Βασίλης πέρασε πάνω από την Ακρόπολη και τη Σαντορίνη (VIDEO)

Στην Ελλάδα, παραδοσιακά, έρχεται την Πρωτοχρονιά. Αλλά κάποιες φορές κάνει εξαιρέσεις. Μπορεί να έρθει και Χριστούγεννα, ποιος ξέρει;

Πόσες φορές δεν ξυπνήσαμε να δούμε αν το μελομακάρονο και ο κουραμπιές κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν φαγωμένα. Αν υπήρχε δώρο. Αν είχε έρθει ο Άγιος Βασίλης;

Πολλές είναι η απάντηση. Τα... παλιά τα χρόνια, περιμέναμε ξάγρυπνοι να ακούσουμε θόρυβο από το τζάκι. Να δούμε τη φιγούρα του παχουλού παππού με τα άσπρα γένια και την κόκκινη στολή να αφήνει κάτω από το δέντρο το δώρο μας. Σημάδι ότι υπήρξαμε καλά παιδιά μέσα στη χρονιά.

Φρικτή δολοφονία στην Ξάνθη: Προσπάθησαν να βιάσουν και έκαψαν ζωντανή, την κόρη πασίγνωστου εμπόρου!

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 05.00 το πρωί. Ένας κάτοικος της περιοχής είδε το απανθρακωνένο πτώμα στην πυλωτή της επίμαχης πολυκατοικίας και αμέσως έβαλε τις φωνές. Πολύ γρήγορα κατέβηκαν στο σημείο ένοικοι της πολυκατοικίας αλλά και κάτοικοι της γειτονιάς που ειδοποίησαν την αστυνομία.
Κλιμάκιο της αστυνομίας έφτασε στο σημείο για να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 33χρονη, κόρη γνωστού επιχειρηματία της Ξάνθης που ασχολείται με την εμπορία στραγαλιών, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους έξω από το πατρικό της σπίτι, στην οδό 40 Εκκλησιές, πάνω από την κεντρική πλατεία της πόλης.
Οι δράστες προσπάθησαν, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, να τη βιάσουν και στη συνέχεια της έβαλαν φωτιά με βενζίνη που αφαίρεσαν από σταθμευμένο μηχανάκι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αδίστακτοι δολοφόνοι έβαλαν φωτιά στην κοπέλα, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Όπως φαίνεται λιποθύμησε από το σοκ και τότε την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά.
Η άτυχη κοπέλα, η οποία έμενε στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει στην Ξάνθη προκειμένου να περάσει με τους γονείς της την περίοδο των γιορτών. Δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, την ώρα που επέστρεφε στο πατρικό της, από νυχτερινή διασκέδαση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αυτοψίας από τον ιατροδικαστή καθώς και οι έρευνες από την Αστυνομία για να διαπιστωθούν τα αίτια του εγκλήματος και να συλληφθούν οι δράστες.
Όπως έγινε γνωστό έχει κληθεί ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας από την Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ζητηθεί να μην αδειαστούν οι κάδοι σκουπιδιών της περιοχής, καθώς δεν αποκλείεται μέσα σε αυτούς να υπάρχουν αντικείμενα ή ίχνη των δολοφόνων, όπως επίσης και η τσάντα της άτυχης κοπέλας που δεν βρέθηκε στο σημείο...

newsit.gr

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, έρχεται η Πρωτοχρονιά…

eortastiko-trapezi 
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το τετριμμένο… «μια ιδέα είναι όλα» ακούστηκε πολλές φορές και χθες στην παρέα. Πέρασαν λοιπόν και τα φετινά Χριστούγεννα και όπως αναφέρει και σχετική διαφήμιση 364 ημέρες για τα επόμενα. Γεγονός είναι πως αν δεν ζεις τις στιγμές, αν έχεις άλλα στο κεφάλι σου ή αν κάνεις πράγματα συνηθισμένα, κάθε γιορτή περνάει και χάνεται χωρίς να την καταλαβαίνεις.

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη

britishair
Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, αεροσκάφος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways, εξαιτίας διαρροής πετρελαίου από τον κινητήρα.
 Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 777-200, είχε απογειωθεί από το Λονδίνο, με 228 επιβάτες, και τελικό προορισμό το Δουβλίνο.
 Μόλις ο πιλότος παρατήρησε το τεχνικό πρόβλημα, ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση από τον πύργο ελέγχου του τουρκικού αεροδρομίου.
 Η προσγείωση έγινε με ασφάλεια, το αεροσκάφος βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου και επισκευής και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης.

ysterografa.gr

Οι Γερμανοί ξανάρχονται… Τουριστική «αναγέννηση» της Ελλάδας

santorini2 
 
 
Η Ελλάδα επανέρχεται στην τουριστική προτίμηση των Γερμανών. Για το καλοκαίρι του 2013 καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων που φτάνουν συνολικά το 8%, ενώ τα πακέτα είναι για φέτος πιο φτηνά.
Οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν την φήμη τους ως πρωταθλητές στον τουρισμό. Κι αυτό παρά τη γενικότερη κακή οικονομική συγκυρία και τις τσιμπημένες τιμές σε ορισμένους τουριστικούς προορισμούς. 40 εκατομμύρια ταξίδια έκαναν το 2012 οι Γερμανοί, η κρίση τους είναι άγνωστη λέξη όταν πρόκειται για τις διακοπές τους.

Σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ

07
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του και εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.
Συγκεκριμένα, τα περισσότερα θύματα προέρχονται από τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού στους δρόμους, ενώ ο αριθμός των πτήσεων που ακυρώθηκαν ξεπέρασε σήμερα τις 200 και χτες ανήλθε σε 1500. Επιπλέον πάνω από 200.000 νοικοκυριά έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Αλαμπάμα.
Το κύμα κακοκαιρίας απειλεί σήμερα τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ενώ η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει χιόνι ύψους από 30 μέχρι 46 εκατοστά στη Νέα Αγγλία. Ισχυρή χιονόπτωση προβλέπεται επίσης στο Βερμόντ και το Νιου Χάμσαϊρ.
Να σημειωθεί ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτων Αναγκών για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, προειδοποίησε τις εταιρείες παροχής ενέργειας πως οι διοικήσεις τους θα είναι υπόλογες για την λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, καθώς τα προβλήματα που είχε προκαλέσει ο κυκλώνας Σάντι δεν είχαν λυθεί για αρκετές μέρες μετά το πέρασμα του.

ysterografa.gr

Απίστευτη κακοποίηση επιχειρηματία στη Φθιώτιδα

astynomia-epeisodia-vradi
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ένας 68χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ έπεσε θύμα απαγωγής, ληστείας και ξυλοδαρμού χθες το βράδυ από τρεις κακοποιούς.
Συγκεκριμένα, βγαίνοντας από το μαγαζί του που βρίσκεται επί της οδού Στυλίδος, στο ύψος της Μεγάλης Βρύσης στη Λαμία, πήγε να μπει στο αυτοκίνητο του και τότε τρεις κουκουλοφόροι τον αιφνιδίασαν και με τη βία τον έβαλαν μέσα στην καρότσα του φορτηγού τους. Οι δύο από τους ληστές μπήκαν πίσω μαζί του και ο τρίτος στο τιμόνι.
Στη συνέχεια πήγαν λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και συγκεκριμένα κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού, μέσα σε ένα αγροτικό δρόμο, κοντά στους “Πελαργούς”. Στη διαδρομή οι αδίστακτοι ληστές χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές τον 68χρονο, στο πρόσωπο και στο σώμα.
Εκεί σταμάτησαν, τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και, αφού τον έριξαν στο έδαφος, του πήραν τις εισπράξεις της ημέρας (οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 2.000 ευρώ). Αμέσως μετά εμφανίστηκε ένας τέταρτος συνεργός με ένα μοβ αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν και οι άλλοι τρεις ληστές και έφυγαν από τον παράδρομο προς Λάρισα.
Ο 68χρονος που δεν είχε μαζί του κινητό επέστρεψε με το αυτοκίνητο στο μαγαζί και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες.

MAPIA MIXAΛΗ / ysterografa.gr

Χειροτέρεψε η υγεία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου

george-hw-bush
Ανησυχία προκαλεί στους θεράποντες γιατρούς του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου η επιδείνωση της υγείας του Αμερικανού πρώην Προέδρου, ο οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με συμπτώματα βρογχίτιδας από τις 23 Νοεμβρίου.
Τις τελευταίες μέρες, ο Πρόεδρος Μπους σήκωσε υψηλό πυρετό, τον οποίο οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς ακόμη να είναι σε θέση να προσδιορίσουν επακριβώς τις αιτίες που τον προκαλούν.

ysterografa.gr

Για σκάνδαλα στον ΕΟΤ “μέχρι το 2009″ μιλά ο πρόεδρος των εργαζομένων

ktirio-EOT
Σοβαρές καταγγελίες για σκάνδαλα στον ΕΟΤ “έως το 2009″, έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού Κώστας Ράντος, ο οποίος μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του “Alpha”. Ο συνδικαλιστής ο οποίος εξελέγη πρόεδρος στις πρόσφατες αρχαιρεσίες ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, ενώ στο παρελθόν ήταν μέλος της ΔΑΚΕ ΕΟΤ, άνοιξε μείζον θέμα για την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών του 2009.

H κυβέρνηση δίνει… εξετάσεις για τη δόση

Hellas-evgnomonousa 
 
ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ

Μπαράζ κυβερνητικών συσκέψεων ξεκινά από σήμερα, προκειμένου να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες του μνημονίου με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου.

Σε ευρεία σύσκεψη -υπό τον Γ. Μέργο- των γενικών γραμματέων των υπουργείων που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των μέτρων για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, καθώς όλα πρέπει να είναι έτοιμα ενόψει του Eurogroup της 20ης Ιανουαρίου, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ.€.

Η κυβέρνηση κινείται με ορίζοντα την 11η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά  την οποία θα πρέπει:
-να έχει ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο
-και να έχει εκδοθεί η υπουργική  απόφαση για μεσοσταθμικές αυξήσεις 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε 3 δόσεις, με την πρώτη δόση των αυξήσεων να φθάνει το 7%, ενώ εξετάζεται η πλήρης απελευθέρωση να μεταφερθεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 για το 2014.

“Κερδίσαμε πολύ δύσκολα αξιοπιστία και έχουμε τώρα ένα θετικό momentum, το οποίο δεν πρέπει να χάσουμε. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 είναι απολύτως καθοριστικό. Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όλα” δηλώνει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας ότι η χώρα θα περνά συνεχώς από εξετάσεις.

Στις 7 Ιανουαρίου, με την έναρξη των εργασιών της Βουλής, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το κείμενο του κυρωτικού νόμου μαμούθ, που κατατέθηκε τη Δευτέρα και θα “κλειδώσει” τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες προβλέπουν:

-Αυτόματους μηχανισμούς διόρθωσης σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων, με πρόσθετες περικοπές δαπανών (εκτός από μισθούς και συντάξεις) στο σύνολο του δημοσίου
-Αυστηρούς ελέγχους στις δαπάνες των ΟΤΑ με ποινές για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό τους, όπως η αύξηση του τέλους ακίνητης περιουσίας και του τέλους παρεπιδημούντων, αλλά και οι υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού
-Αναστολή πληρωμών και ξήλωμα μελών ΔΣ των ΔΕΚΟ που δεν μειώνουν τα ελλείμματά τους
-Μεταφορά στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις
-Αυτόματη περικοπή δαπανών γενικής κυβέρνησης για την κάλυψη των υστερήσεων στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες, με τις πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών να εκτιμούν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει διατεθεί το σύνολο του ποσού του 1 δισ. ευρώ το οποίο προβλέπεται για το 2012.

ysterografa.gr

Χριστούγεννα με φτώχεια και εξαθλίωση. Τις πταίει;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
Άλλοτε οι μέρες αυτές μας ταξίδευαν νοσταλγικά στο παρελθόν, μας έκαναν χαρούμενους, καταναλωτικούς και εκτός όλων των άλλων, μας προσέφεραν στιγμές οικογενειακής θαλπωρής και ψυχικής ευφορίας.

Σήμερα ισχύει το ίδιο;

Δυστυχώς όχι! Τα φετινά Χριστούγεννα καλούμεθα να τα εορτάσουμε εν μέσω κρίσης, ανέχειας , φόρων , απεργιών, απολύσεων, κοινωνικής δυσαρέσκειας και μεγάλων δυσκολιών κυρίως για τα Ελληνικά νοικοκυριά, που δυστυχώς πληρώνουν σκληρά τις όποιες πολιτικές επιλογές τους από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς και τη μακροχρόνια ανοχή τους στη διαπιστωμένη κοινωνική και πολιτική διαφθορά και σαπίλα!

Παράδειγμα η μετά το 2003 Αργεντινή; Επιτέλους, συνέλθετε!

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εδώ και δέκα μέρες, ο κ. Τσίπρας μας στέλνει τις ευχές και την… ευχή του από τη Λατινική Αμερική.

Είναι δε τόσο ενθουσιασμένος, που, όπως είπε μιλώντας στα μέλη του πνευματικού ομίλου «Κάρτα Αμπιέρτα», «αν ήξερα ότι έχουμε τόσο θερμούς φίλους στην Αργεντινή, θα ξεκινούσα τη μεγάλη προεκλογική εκστρατεία από το Μπουένος Άιρες»!

Προφανώς το ίδιο ενθουσιασμένοι πρέπει να αισθάνθηκαν και οι οπαδοί του στην Ελλάδα, βλέποντας τις εικόνες χάους που επικρατούν στην Αργεντινή, με τον πεινασμένο (αλλά… περήφανο) λαό της χώρας να επιδίδεται σε λεηλασίες.

Πραγματικά, πρόκειται για πρότυπο στο οποίο αξίζει να δώσουν (οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ) μια ευκαιρία!

ΥΠΕΣ: Ανακοίνωση- Πρόσκληση για 14 μετατάξεις ΥΕ υπαλλήλων

Σε 14 μετατάξεις ΥΕ υπαλλήλων, από υπουργεία, ΝΠΔΔ, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, προτίθεται να προβεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλύψει κενές οργανικές θέσεις. Οι μετατάξεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 71, 73 και 74 του Ν.3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ» ( ΦΕΚ Α΄26/2007), όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 19 του ν.3801/2009(Α΄163) ύστερα από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν με μετάταξη, σύμφωνα με την ΑΔΑ: Β4Μ1Ν-Ζ29, ανήκουν στους κατωτέρω κλάδους:
ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2
ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1
ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 11
Οι υποψήφιοι θα πρέπει, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου/κατηγορίας, στον οποίο επιθυμούν να μεταταγούν, όπως αυτά ορίζονται με το Π.Δ. 50/2001 (Α΄39), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Διοίκησης- Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών: Σταδίου 27, 10183, Αθήνα από 02.01.2013 έως 01.02.2013 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση υποψηφιότητας.
2. Βιογραφικό σημείωμα με υπεύθυνη δήλωση για την πιστότητα του περιεχομένου του.
3. επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας.
4. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών στο οποίο να φαίνεται α) η βαθμολογία των εκθέσεων αξιολόγησης των τελευταίων πέντε ετών, β) το σύνολο των αναρρωτικών αδειών της τελευταίας πενταετίας, γ) ότι δεν τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή και δεν εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος τους και δ) ότι δεν έχουν οποιοδήποτε κώλυμα μετάταξης από γενική ή ειδική διάταξη.
Η αίτηση υποψηφιότητας κοινοποιείται ταυτόχρονα και στην Υπηρεσία Διοικητικού της Υπηρεσίας, στην οποία υπάγονται οι ενδιαφερόμενοι.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι υπουργείων ή περιφερειών ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 71, παρ.1 του Κώδικα Κατάστασης Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων ΝΠΔΔ που κυρώθηκε με το ν. 3528/2007 (Α΄26). Επισημαίνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της παραπάνω διάταξης δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου υπουργείων, Δημοσίων Υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ και γενικώς οι υπάλληλοι που δεν υπάγονται στον Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2131364633 και 2131364619.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ

XMAS CARD 2012__.jpg

Οι ΗΠΑ “χρεοκοπούν” τη Δευτέρα!

White-House-Oval-Office-Barack-Obama-Timothy-Geithner
Τον Αύγουστο του 2011, μερικούς μόλις μήνες μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου του 2012, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν αντιμετώπες με το φάσμα της χρεοκοπίας. Ή μάλλον, της στάσης πληρωμών, για να είμαστε περισσότερο ακριβείς.
Ήταν η εποχή της μεγάλης και καθημερινής αγωνίας, καθώς το Tea Party το οποίο είχε καταφέρει να επιβάλλει ολοκληρωτικά την ατζέντα του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αρνείτο να συναινέσει στην αύξηση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας. Κάτι που είχε ως πρακτικό αποτέλεσμα ένα συνεπές και πολυήμερο φλερτ με τη χρεοκοπία.
Κι αν ακόμη όμως εκείνη η ακραία εξέλιξη αποφεύχθηκε, δεν συνέβη το ίδιο με τις παράπλευρες συνέπειές της. Έκτοτε, οι ΗΠΑ έμειναν πίσω σε επίπεδο αξιοπιστίας έναντι των αγορών, Οίκοι Αξιολόγησης που ελέγχονται πολιτικά από την Ουάσινγκτον δεν δίστασαν να απειλήσουν με υποβάθμιση τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, και έμεινε το δίδυμο Τίμοθι Γκάιτνερ-Μπεν Μπερνάνκι να δίνει τη μάχη με τον κακό εαυτό του πολιτικού συστήματος της τελευταίας εναπομείνασας υπερδύναμης.
Μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, και καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος αναζητεί τον διάδοχο του Τίμοθι Γκάιτνερ στην ελεύθερη αγορά, ενώ και ο Μπεν Μπερνάνκι έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει στα τέλη του 2013 από τη Fed, το… βουνό που έχουν μπροστά τους οι Αμερικανοί λέγεται “δημοσιονομικός γκρεμός”.
Ο Λευκός Οίκος δεν μπορεί να τα βρει με τη Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, για το θέμα της αύξησης της φορολογίας των πλουσίων, ενώ και η Γερουσία η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς έχει τα… θέματά της.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του στη Χαβάη, τον τόπο καταγωγής του, και να αφήσει μόνες εκεί τη Μισέλ Ομπάμα και τις κόρες τους, ώστε να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον και να επιχειρήσει να βρει λύση στο αδιέξοδο.
Ένα αδιέξοδο το οποίο επιδεινώθηκε απόψε ως προς τις επικοινωνιακές διαστάσεις του, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε ότι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ φτάνουν και εξαντλούν το ανώτατο όριο δανεισμού για την οικονομία τους.
Κάτι που σημαίνει ότι την Τρίτη 1η Ιανουάριου, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να κηρύξει, τεχνικά έστω… στάση πληρωμών. Σε γράμμα που έστειλε στο Κογκρέσο ο Τίμοθι Γκάιτνερ, επισημαίνει ρητώς ότι αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα του “δημοσιονομικού γκρεμού”, το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει μέτρα προσωρινής αναβολής της ημερομηνίας κατά την οποία οι ΗΠΑ θα κηρύξουν στάση πληρωμών έναντι των συμβατικών υποχρεώσεών τους.
Τα καλύτερα… έρχονται, δηλαδή, και οι πολιτικές ισορροπίες στις ΗΠΑ δοκιμάζονται για άλλη μια φορά. Όπως και όρια των αντοχών όλων των πρωταγωνιστών αυτού του πολιτικού και οικονομικού δράματος.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

35-50% οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης

Κάντε οικονομία οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης 35-50% με σύστημα υδρογόνου .
Για όλα τα διαμερίσματα, τις πολυκατοικίες, μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, εργοστάσια, φούρνους, ζαχ/στεία κ.λ.π που έχουν καυστήρα πετρελαίου.
Ελληνικής κατασκευής με εγκρίσεις-πιστοποιήσεις απο το ελληνικό υπουργείο βιομηχανίας (CE).
www.oikonomikithermansi.gr
Γιά πληροφορίες 2310 326612 Δευτ-Παρ. 9.00-12.00 & 17.00-19.00
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ συνεργασίας για ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ - ΕΤΑΙΡΙΕΣ 0040 771671853
(ή στείλτε μας ενα σταθερό τηλέφωνο και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας)

tropos@hydrogenkit.eu

“Συμφωνία ΟΦΗ-Ολυμπιακού για Τάτο”

tatos
Ο ΟΦΗ συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Ανδρέα Τάτου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Κρήτης “ΠΑΤΡΙΣ Sport”, οι δύο ομάδες έφτασαν σε οριστική συμφωνία και απομένει η θετική απάντηση του ποδοσφαιριστή, ώστε να φορέσει τη φανέλα του ΟΦΗ.
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ενίσχυση είναι μονόδρομος για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, μετά το κάζο στη Νέα Σμύρνη και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας.

Μάλιστα, οι κρητικοί βολιδοσκοπούν... προθέσεις και για τους Βλαχοδήμο και Σάμαρη, ενώ δεν αποκλείεται να χτυπήσουν την πόρτα του ΠΑΟΚ για τον δανεισμό των Γιάννου και Αποστολόπουλου.

Ολα αυτά, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Απομένει να δούμε τι από όλα αυτά θα γίνει πράξη

sport.gr

Το ΠΑΣΟΚ και το… USB με τη λίστα Λαγκάρντ

Evangelos-Venizelos
Η λίστα Λαγκάρντ συνεχίζει να… ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι καταγγελίες και οι συζητήσεις για διαφορά… 600 ονομάτων ανάμεσα στη λίστα που παραδόθηκε πριν από μια εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών και σε εκείνη που προ μηνός δημοσίευσε το περιοδικό “Hot Doc”, εκ των πραγμάτων δημιουργεί ζήτημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Από την Ιπποκράτους λοιπόν, διαρρέει ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις, ώστε να μην αφήνονται αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και επίσημη παρέμβαση από την ηγεσία του Κινήματος εντός των επόμενων ημερών.

ysterografa.gr