Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Για σκάνδαλα στον ΕΟΤ “μέχρι το 2009″ μιλά ο πρόεδρος των εργαζομένων

ktirio-EOT
Σοβαρές καταγγελίες για σκάνδαλα στον ΕΟΤ “έως το 2009″, έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού Κώστας Ράντος, ο οποίος μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του “Alpha”. Ο συνδικαλιστής ο οποίος εξελέγη πρόεδρος στις πρόσφατες αρχαιρεσίες ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, ενώ στο παρελθόν ήταν μέλος της ΔΑΚΕ ΕΟΤ, άνοιξε μείζον θέμα για την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών του 2009.
“Έως το 2009 υπήρχαν πολλά σκάνδαλα στον ΕΟΤ, και παραπέμφθηκαν 70 υπάλληλοι στη Δικαιοσύνη. Από την πειθαρχική διαδικασία και όσων οι υποθέσεις έχουν εκδικαστεί και από τη Δικαιοσύνη, έχουν απαλλαχθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ράντος, ο οποίος συνέχισε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Οργανισμό, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική ηγεσία.
“Σήμερα γίνεται μια απόπειρα να απομακρυνθεί όλο το αναπτυξιακό κομμάτι από τον ΕΟΤ, και αυτό θα ήταν καταστροφικό”, σχολίασε, αναφερόμενος στη στρατηγική επιλογή της Όλγας Κεφαλογιάννη να μεταφέρει αρμοδιότητες του ΕΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού για τον καλύτερο συντονισμό και την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας.
Σε άλλα σημεία της ραδιοφωνικής παρέμβασής του, ο συνδικαλιστής του ΕΟΤ τόνισε ότι ο Οργανισμός δεν έχει πλέον καμία περιουσία, καθώς και ότι δεν είναι ακέφαλος, μιας και “ανέκαθεν διοικείται από την πολιτική ηγεσία”.
Ο Κώστας Ραντός εξαπέλυσε και ολομέτωπη επίθεση κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος είχε ανοίξει μέτωπο με τους συνδικαλιστές, για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν στο παρελθόν η διαχείριση του Οργανισμού.
“Στον ΕΟΤ ο κ. Καραχάλιος μάλλον τουρίστας ήταν, παρά προϊστάμενος. Ήταν σε ταξίδια πάντοτε, και γι’ αυτό έφερε τον σύμβουλο για να διοικεί αντ΄αυτού. Ο κ. Βασιλάκος ήθελε να ελέγχει συνέχεια τα οικονομικά. Δήλωνε ότι είναι οικονομολόγος, λέγοντας ότι έχει εξουσιοδότηση από τον ΓΓ, χωρίς να υπάρχει χαρτί. Φώναξε μια υπάλληλο του λογιστηρίου και ζήτησε να εκτρέψει τα διαθέσιμα στον υπολογιστή του. Ήθελε να «βλέπει» μόνο αυτός την οικονομική διαχείριση. Η υπάλληλος εξέφρασε την αντίρρηση της και όχι μόνο την απέπεμψε αλλά τη μετέθεσε και από την οικονομική υπηρεσία. Το καταγγείλαμε στη διοίκηση του ΕΟΤ και επειδή ο κ. Καραχάλιος δεν βρέθηκε ποτέ να την παραλάβει τη δώσαμε στην κυρία Κεφαλογιάννη. Μάθαμε ότι είχε στηθεί ένα κύκλωμα από εξωτερικούς παράγοντες και σε συνεργασία με… τον φερόμενο ως σύμβουλο του κ Καραχάλιου επιχειρούσαν να υπεξαιρέσουν λεφτά από τον ΕΟΤ. Είχαν φθάσει στα αυτιά οι παρεμβάσεις του κ. Βασιλάκου. Απομάκρυνε τη διευθύντρια διαφήμισης και δήλωσε ότι εφεξής θα ασκεί αυτός τις αρμοδιότητες”, ήταν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναφορές του προέδρου των εργαζομένων του ΕΟΤ.

ysterografa.gr