Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ

07
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του και εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί.
Συγκεκριμένα, τα περισσότερα θύματα προέρχονται από τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού στους δρόμους, ενώ ο αριθμός των πτήσεων που ακυρώθηκαν ξεπέρασε σήμερα τις 200 και χτες ανήλθε σε 1500. Επιπλέον πάνω από 200.000 νοικοκυριά έμειναν χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Αλαμπάμα.
Το κύμα κακοκαιρίας απειλεί σήμερα τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ενώ η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει χιόνι ύψους από 30 μέχρι 46 εκατοστά στη Νέα Αγγλία. Ισχυρή χιονόπτωση προβλέπεται επίσης στο Βερμόντ και το Νιου Χάμσαϊρ.
Να σημειωθεί ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτων Αναγκών για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, προειδοποίησε τις εταιρείες παροχής ενέργειας πως οι διοικήσεις τους θα είναι υπόλογες για την λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, καθώς τα προβλήματα που είχε προκαλέσει ο κυκλώνας Σάντι δεν είχαν λυθεί για αρκετές μέρες μετά το πέρασμα του.

ysterografa.gr