Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Λουκέτο" βάζει η Σούπερ Λίγκα - Αναστολή της 23ης αγωνιστικής

Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να αναστείλει την 23η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη για το επόμενο Σαββατοκύριακο, αντιδρώντας έτσι στη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ αλλά και στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ταλαιπωρείται. Η Σούπερ Λίγκα συνεδρίασε εκτάκτως, το παρών έδωσε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και αποφάσισε να αναστείλει την 23ης αγωνιστική.

Ο λόγος της αντίδρασης είναι η μη ύπαρξη συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία.  Ο οργανισμός προσφέρει 14 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, ποσό όμως που δεν ικανοποιεί τις ομάδες οι οποίες έχουν αντιρρήσεις και για τις ρήτρες βίας που απαιτεί να μπουν ο ΟΠΑΠ.

Το ΔΣ της Λίγκας διαφωνεί και με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αφού θεωρεί ότι παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα.

Η απόφαση:

22 χρόνια πριν: η λεηλασία του μουσείου της Κορίνθου

Η μεγάλη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας θυμίζει σε πολλά εκείνη της Κορίνθου, τον Απρίλιο του 1990, όταν έκαναν «φτερά» 250 εκθέματα.
Μεγάλη Πέμπτη, 12 Απριλίου. Πέντε Έλληνες και δυο Ελληνοαμερικάνοι από το Μαϊάμι έχουν «παραγγελία» από Γερμανό αρχαιοκάπηλο-«συλλέκτη»: να πάρουν τέσσερα συγκεκριμένα κομμάτια.
Οι ληστές είχαν παρακολουθήσει το Μουσείο και ήξεραν ότι κάθε βράδυ, στις 03:00 τα ξημερώματα, έμενε αφύλακτο για τουλάχιστον μια ώρα. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή.
Οι δυο Ελληνοαμερικάνοι περίμεναν στο αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη. Οι υπόλοιποι μπήκαν στο Μουσείο από τη σκεπή. Ανέβηκαν με πια πτυσσόμενη σκάλα. Ήξεραν ακριβώς που θα βρουν τα «κομμάτια» που τους είχε ζητήσει ο Γερμανός. Μόνο που όταν έφτασαν εκεί, κατάλαβαν ότι δε θα μπορούσαν να κουβαλήσουν τα συγκεκριμένα κομμάτια. Ήταν εξαιρετικά βαριά.
Ενημέρωσαν τους Ελληνοαμερικάνους και πήραν εντολή: «αρπάξτε ό,τι μπορείτε». Ό,τι μπορούσαν ήταν τελικά 253 εκθέματα. Ξεκίνησαν να τα φορτώνουν στο φορτηγάκι. Αλλά ενώ ήταν έτοιμοι να φύγουν, έφτασε ο φύλακας και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Τον χτύπησαν άσχημα και οι γιατροί μίλησαν για θαύμα που κατάφερε να επιζήσει.
Μέσα στον πανικό τους να φύγουν, μετά την εμφάνιση και την επίθεση στο φύλακα, οι ληστές αφήνουν πίσω τους τη σκάλα με την οποία σκαρφάλωσαν στη σκεπή του Μουσείου. Και πάνω στη σκάλα υπάρχει και το αποτύπωμα του ενός. Χρόνια μετά, αυτό το λάθος θα οδηγούσε σε μια σύλληψη. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Νικόλα Ζηργάνου στην Ελευθεροτυπία: «Oι ληστές έφτασαν στις Κεχριές και φόρτωσαν τα αρχαία σε κότερο. Φυγαδεύτηκαν στην Τουρκία και από εκεί, με νταλίκα, στο Άαχεν, στην αποθήκη Τούρκου αρχαιοπώλη. Όμως τα αρχαία δεν ήταν αυτά που είχαν συμφωνηθεί, η ληστεία είχε προκαλέσει σάλο, υπήρχε τραυματίας κι έτσι τα κλοπιμαία έμειναν απούλητα.
Τα έστειλαν στο Μαϊάμι, με κοντέινερ, μέσω θαλάσσης και κρύφτηκαν στη σοφίτα του σπιτιού ενός από τους ληστές. Ούτε στην Αμερική όμως, δεν βρέθηκαν αγοραστές».
Οι ελληνικές αρχές αποφασίζουν να δώσουν μεγάλη αμοιβή σε όποιον τους έδινε πληροφορίες για τη ληστεία. Το... νέο φτάνει στα αυτιά των ληστών. Και πέφτουν στην παγίδα: οι τέσσερις από τους ληστές αποφασίζουν να διεκδικήσουν τα εύρετρα! Για να γίνει αυτό, τα κλοπιμαία πρέπει να «μπουν» ξανά στην Ελλάδα, να δοθούν στις αρχές οι πληροφορίες και να μοιραστούν την αμοιβή.
Χρειάστηκαν έναν μεσολαβητή, για να παραδώσει τα αρχαία στην αστυνομία. Και εκεί έκαναν το μοιραίο λάθος. Διάλεξαν λάθος πρόσωπο για «ενδιάμεσο». Το σχέδιό τους έφτασε μέχρι τ’ αυτιά του Χρήστου Μαυρίκη, γνωστού από την υπόθεση των υποκλοπών επί Μητσοτάκη.
Η πληροφορία διοχετεύεται στον ιδιωτικό ντετέκτιβ Γιώργο Τσούκαλη, που ερευνούσε την υπόθεση και αμέσως μετά στον διοικητής της δίωξης αρχαιοκαπηλίας, Γιώργο Τζάλλα. Και ενώ όλα είναι έτοιμα για την επιχείρηση, η ζωή παίζει το δικό της παιχνίδι.
Ο δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία περιγράφει: «Το σπίτι του Ελληνοαμερικάνου στο οποίο φυλάσσονταν τα αρχαία, χτυπήθηκε από τον τυφώνα «Άντριου» το 1997. Οι κούτες με τα κλοπιμαία ,που ήταν αποθηκευμένες στη σοφίτα, έσπασαν και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενό τους.
Όταν το σπίτι του ληστή χτυπήθηκε από τυφώνα και τα αρχαία σκορπίστηκαν στο πάτωμα της σοφίτας, η ερωμένη του βρισκόταν μόνη της εκεί. Μετέφερε τα αρχαία σε νέα κρυψώνα και άρχισε να τα πουλάει τμηματικά στην αγορά, με τη βοήθεια Αμερικανού αστυνομικού. Ένας από τους αγοραστές ήταν ο αρχαιοπώλης Jerom Eisenberg, ο οποίος αγόρασε ένα αγγείο, αλλά και ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Christie's που πήρε 10 κομμάτια».
Η ερωμένη του Ελληνοαμερικανού ληστή, όμως, παρακολουθούνταν. Και γρήγορα οι αρχές φτάνουν στα κλοπιμαία. Έλληνες αστυνομικοί πήγαν στις ΗΠΑ και σε συνεργασία με το FBI παρέλαβαν τα αρχαία. Αργότερα, τόσο ο Eisenberg και ο οίκος Christie's παρέδωσαν και τα υπόλοιπα.
Από τα επτά άτομα που συμμετείχαν στη ληστεία του Μουσείου της Κορίνθου, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν μόνο οι δυο Έλληνες.

newsit.gr

Νικολακόπουλος κατά Μπεγλίτη

Ναι, καλά το γράψαμε και δεν κάναμε λάθος, καθώς δεν εννοούμε τον Νικολόπουλο της Νέας Δημοκρατίας αλλά τον Ηλία Νικολακόπουλο, τον εκλογικό αναλυτή που με τις προβλέψεις του βάζει βόμβα στις βουλευτικές έδρες.

«Χωρίς βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία» είναι ο τίτλος της τοπικής εφημερίδας “Πολίτης”, ορμώμενη από την ανάλυση του Ηλία Νικολακόπουλου.

Συγγνώμη, δεν θα βγει καν βουλευτής κοτζάμ εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός; Στ’ άρματα, στ’ άρματα, κύριε Μπεγλίτη, γιατί αυτό θα μπορούσε και να είναι προβοκάτσια!

Και είναι δυνατόν, κύριε Νικολακόπουλε, να ποτίσετε φαρμάκι με τις αναλύσεις σας και την Κατερίνα Φαρμάκη, διαβλέποντας πως η γοητευτική κυρία της Κορίνθου δεν θα βγει ούτε στη δεύτερη κατανομή, παρότι μπορεί να είναι πρώτη σε σταυρούς;

Για τον τρίτο βουλευτή του “πράσινου” στρατοπέδου στην Κόρινθο, ούτε λόγος να γίνεται.

Αχ, Ηλία, Ηλία…

«Όπως είναι τα πράγματα τώρα, είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει. Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά συγκεντρώνει στην Κορινθία τα πανελλαδικά του ποσοστά. Άρα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι ασφαλώς στο 8% που έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της “Καθημερινής”, αλλά δεν μπορεί να πάει πάνω από το 20%-22%. Άρα δεν θα πιάσει το μέτρο του 25%και δεν θα βγάλει έδρα…» συμπεραίνει ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί;

zougla.gr

Οριστικά «ψαλίδι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις-πολυτεκνικά επιδόματα

«Κούρεμα» 12% σε όλες τις κύριες συντάξεις για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ. Περιλαμβάνονται σε αυτές και οι συντάξεις των ΔΕΚΟ, Τραπεζών, ενώ κατά 7% θα μειωθούν όλες τις συντάξεις του ΝΑΤ. Η μείωση ισχύει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου.
Οριστικά «ψαλίδι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις-πολυτεκνικά επιδόματα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη ΒουλήΓια τις επικουρικές συντάξεις θα υπάρξει μείωση 12% από 200 έως 250 ευρώ, 15% από 250-300 ευρώ και 20% από 300 ευρώ και πάνω.
Επίσης αποφασίστηκε η κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ.
Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται σε  νομοσχέδιο που πιθανόν να κατατεθεί ακόμη και σήμερα στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την Κυριακή και ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας
Με αυτές τις περικοπές, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, εξοικονομούνται συνολικά πόροι ύψους 400 εκατ. ευρώ, 100 εκατομμύρια παραπάνω απ' ότι είχε αρχικά υπολογισθεί.

Την περαιτέρω μείωση των συντάξεων καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, ο οποίος επιπροσθέτως αναφέρεται στα πολυτεκνικά επιδόματα, σημειώνοντας ότι το μέτρο «καταδεικνύει πόσο ευάλωτες είναι οι ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας.
Ενώ στην τελευταία συνεδρίαση, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαμε συμφωνήσει ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη στο θέμα αυτό, ως εξόχως αντικοινωνικό και υφεσιακό, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, προσκύνησαν στην απαίτηση της τρόικα, προδίδοντας τις δεσμεύσεις τους προς τον ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωσή του..

eklogika.gr

Τέλος η σεζόν για Πάντελιτς - Κάταγμα υπέστη ο Σέρβος

"Πάγωσαν" στον Ολυμπιακό με τις εξετάσεις του Μάρκο Πάντελιτς που έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στο δεξιό αστράγαλο κάτι που σημαίνει ότι χάνει ουσιαστικά τη σεζόν. Προβλήματα και με Μαρκάνο, Μιραλάς.
Αρχικά οι εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Πάντελιτς έκαναν λόγο για διάτρεμμα όμως οι εξετάσεις έδειξαν πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Ο 33χρονος επιθετικός θα μείνει εκτός σχεδόν μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν και τελειώνει το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους".

Αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα για τον Βαλβέρδε. Ο Μιραλάς ανέβασε πυρετό, δεν προπονήθηκε και είναι πολύ δύσκολο να προλάβει το ματς κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Σε εξετάσεις θα υποβληθεί ο Ιβάν Μαρκάνο που ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Λίγες πιθανότητες να αγωνιστούν έχουν και οι τρεις.

Σίγουρα εκτός είναι ο Μοντέστο, ο Μέλμπεργκ και ο τιμωρημένος Ιμπαγάσα

Μένει στον Ολυμπιακό και του χρόνου ο Βαλβέρδε

Έρχεται για να μας βγάλει από την κρίση


Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η προ μηνών διαπίστωση της «Monde» για την… παιδική χαρά με την οποία προσομοιάζει η σημερινή πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστά μια θλιβερή πραγματικότητα. Τόσο στην… από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, όσο και ευρύτερα σε παγκόσμια επίπεδο, η ανθρωπότητα στερείται της φυσικής εκείνης ηγεσίας που θα αντιλαμβανόταν την οριακή κρισιμότητα των στιγμών.
Μια ηγεσία που θα κατανοούσε ότι σήμερα… είναι ήδη αργά, θα παραμέριζε σκοπιμότητες, σχεδιασμούς και υπολογιστικά αδιέξοδα, θα απευθυνόταν στην ανεξάντλητη δεξαμενή του ανθρώπινου δυναμικού κοινωνιών μαθημένων στα δύσκολα, και μπολιασμένων με τα κατάλληλα φίλτρα… πείσματος για να ανταπεξέλθουν.
Η έλλειψη ηγεσίας, προφανής και αυταπόδεικτη, προκαλεί κενό. Που θα καλυφθεί εκ των πραγμάτων, είτε από την πρωτογενή εξέγερση των κοινωνιών οι οποίες αισθάνονται να στερούνται βιαίως το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον, είτε από την ίδια την πολιτική. Εφόσον αφυπνιστεί, και διακόψει τη μακαριότητα των συμβιβασμών με τις ιστορικές προκλήσεις που ξετυλίγονται μπροστά μας.
Μια τέτοια… δόση χαρισματικής πολιτικής ηγεσίας, που διαθέτει το εκτόπισμα να διαδραματίσει ρόλο ανατρεπτικής σταθεράς, που θα κατευθύνει τη διαχείριση της κρίσης στην έξοδο, και όχι στο… υπόγειο της κατάρρευσης, θα μπορούσε να είναι η επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα να τοποθετήσει στο αξίωμα του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Μπιλ Κλίντον.
Μετά την αποχώρηση του Ρόμπερτ Ζέλικ, τα ονόματα που ακούστηκαν στη shortlist των πιθανών διαδόχων του, είναι εκείνα της Χίλαρι Κλίντον και του Λόρενς Σάμερς. Η άλλοτε Πρώτη Κυρία ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται, ενώ ο άλλοτε κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, είναι μια συμβατική, τεχνοκρατική υποψηφιότητα.
Με τον Μπιλ Κλίντον ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν. Ακόμη και στα 65 χρόνια του, με την υγεία του ταλαιπωρημένη λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε πρόσφατα, ο πολιτικός που ανακάλυψε τον μεσαίο χώρο, και άνοιξε στις νεώτερες γενιές ένα παράθυρο στην ιστορική μνήμη της κληρονομιάς του JFK, παραμένει icon.
Έχοντας στο πλευρό του έναν τεχνοκράτη ο οποίος θα αναλάμβανε την καθημερινή «βρώμικη δουλειά», ο Μπιλ Κλίντον θα έφερνε άλλη αίγλη στην Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτομάτως, θα καθιστούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιρετικά… μικρό μπροστά στην Παγκόσμια Τράπεζα, και θα δημιουργούσε έναν νέο πόλο αφόρητης διαπραγμάτευσης και ζυμώσεων με τους ισχυρούς του χρήματος ανά τον κόσμο.
Η υψηλή δημοφιλία του, θα λειτουργούσε ως πρόσθετο στοιχείο αναφοράς και ενισχυτική παράμετρος, για να μεταβληθούν τα δεδομένα σε ακόμη ένα, κρίσιμο επίπεδο για τη διαχείριση της κρίσης: Την ψυχολογία.
Έχοντας αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να υπερβαίνει τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα, και να διαψεύδει τις πιθανότητες, ειδικά όταν στοιχίζονται απέναντί του, ο άλλοτε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε… να μας πάρει από το χεράκι, και να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Στο τέλος ενός τούνελ, στο οποίο ακόμη δυσκολεύεται κανείς να διακρίνει φως.

statesmen.gr

Νίκος Νικολόπουλος...μεθοδεύσεις ημετέρων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας για να αποφύγουν τυχόν απόλυσή τους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις ημετέρων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας για να αποφύγουν τυχόν απόλυσή τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλές καταγγελίες έγιναν σήμερα ότι σε συγκεκριμένο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης γίνονται αιτήσεις για μετατάξεις από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας σε ασφαλείς προορισμούς ώστε οι «κομματικά ημέτεροι», να αποφύγουν τυχόν απολύσεις μετά την κατάργηση των Οργανισμών αυτών.
Οι μεθοδεύσεις αυτές – αν αληθεύουν – προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.
Την ώρα που εκατοντάδες υπάλληλοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.
Την ώρα που εκατοντάδες άλλοι έχουν ριχτεί στον καιάδα της Εφεδρείας.
Οι κομματικές μεθοδεύσεις προκαλούν οργή και αγανάκτηση.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσει τις όποιες μεθοδεύσεις έχουν ξεκινήσει.
Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.
Πέραν του Πολιτικού και Κοινοβουλευτικού ελέγχου, που θα είναι συνεχής, θα ενημερωθεί άμεσα και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Επισημαίνουμε, επίσης, ότι ο φάκελος των «αμαρτωλών μετατάξεων», το τελευταίο εξάμηνο, θα ανοίξει και θα διερευνηθεί εξονυχιστικά.
Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ τίμημα στην κρίση και δεν αντέχουν κομματισμούς, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια.
Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη».
 

Επιστολή παρέμβαση Τατούλη για τον ΕΦΚ στο κρασί στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας

Επιστολή παρέμβασης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σχετικά με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα κρασιά.  Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής.

Η επιβολή Ε.Φ.Κ. στο κρασί

Σημεία συνέντευξης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 96»


Για το τι θα γίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup

Νομίζω ότι δίνεται μια πολύ δύσκολο μάχη. Η Ελλάδα έστω και με καθυστέρηση έδωσε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στους εταίρους. Δεν υπάρχει δηλαδή πλέον επιχείρημα των εταίρων για τη μη υλοποίηση της συμφωνίας η οποία υπάρχει. Πέραν ενός που είναι δύσκολο πολιτικά να το αρθρώσουν, αλλά αυτό εννοούν, ότι υπάρχει μια έλλειψη εμπιστοσύνης στα πολιτικά κόμματα. Την αξιοπιστία δηλαδή του πολιτικού συστήματος. Αυτό όμως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ή πρέπει υποχρεωτικά να αποδεχτούν ότι από την ώρα που τα κόμματα δεσμευτήκαν, δεσμεύτηκαν, και εμείς  να επιδείξουμε  την απαραίτητη ψυχραιμία και νηφαλιότητα στη διαχείρισή τους και να δείξουμε ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα αθροισμένες είναι η πλειοψηφία στη χώρα. Βλέπουν ότι δεν έχουν υλοποιηθεί μέτρα από το πρώτο μνημόνιο.Αυτό είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι καμία από τις διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες προέβλεπε το πρώτο μνημόνιο δεν υλοποιήθηκαν και το αποτέλεσμα είναι ότι καλούνται σήμερα μισθωτοί και συνταξιούχοι να σηκώσουν ένα άδικο και δυσβάσταχτο βάρος εξαιτίας της μη εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών. Και εδώ θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό μας εμείς μπορούμε να τα λέμε. Θα σας πω αυτό που είπα σε ένα γερμανό δημοσιογράφο. Εγώ είμαι ελληνίδα πολιτικός, μπορώ να κάνω την κριτική μου και να πω και τι κυβέρνηση θέλω και τι δεν θέλω και τι έχει κάνει. Εσείς δεν μπορείτε να μας υπαγορεύσετε τι κυβέρνηση θα κάνουμε. Για να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας. Εγώ μπορώ να τα λέω. Εσείς δεν μπορείτε να τα λέτε. 
Για το αν βλέπει ότι τη Δευτέρα θα κλείσει το θέμα
Ελπίζω ότι θα κλείσει το θέμα. Αρχίζει πλέον και υπάρχει μια πίεση και από την κοινή γνώμη. Εμείς από τη Δημοκρατική Συμμαχία απευθυνόμαστε και στην κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα πρέπει να βρει συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια και να πει  ότι εντάξει το παρατραβάτε. Δηλαδή κάπου δεν έχει κανένα νόημα να πεθάνει μία χώρα. Αρα δώστε της την ευκαιρία να ξανασταθεί στα πόδια της και τηρείστε τις συμφωνίες σας. Ναι εμείς κάναμε λάθος διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εφάρμοσε τις συμφωνίες. Σήμερα δεσμεύονται οι πάντες.
Για το αν ζητήθηκε από την ίδια και τη Δημοκρατική Συμμαχία δέσμευση
Όχι δεν ετέθη τέτοιο θέμα.    
Για το αν θα έβλεπε θετικά να αποφασιστεί μια πιο σκληρή επιτήρηση προς την Ελλάδα
Καμία επιτήρηση δεν βλέπει κανείς θετικά ποτέ. Αλλά ότι θα υπάρχει μια παρακολούθηση σε όλες τις χώρες οι οποίες παίρνουν αυτά τα ποσά γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.Ο κ. Ραϊχενμπαχ έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, να βοηθήσει τη χώρα να απορροφήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία δεν απορροφήθηκαν μέχρι τώρα. Είναι αδιανόητο. Έρχονται οι ευρωπαίοι και βάζουν έναν αρμόδιο για να μας βοηθήσουν να πάρουμε τα χρήματα που εμείς είμαστε ανίκανοι να πάρουμε. Είναι τρελά πράγματα. Ζούμε σε μία χώρα για την οποία ο μακαρίτης ο Καραμανλής είπε ότι είναι απέραντο φρενοκομείο. Αν ήταν τότε ένα απέραντο φρενοκομείο φανταστείτε τι είναι σήμερα. Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει πλέον να ακολουθήσουμε την πολιτική μας. Το κόστος για τον πολίτη αυτή τη στιγμή είναι δυσβάσταχτο. Και έχει σημασία ποιος την πληρώνει. Την πληρώνει ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα, ο άνεργος και ο συνταξιούχος. Δηλαδή οι πιο αδύναμοι κρίκοι της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί τα πολιτικά κόμματα δεν θέλουν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο δυσάρεστη και αν ακούγεται. 
Για την κινητικότητα στο χώρο της κεντροδεξιάς
Νομίζω ότι δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι θέμα μετάλλαξης του ίδιου του πολιτικού χάρτη. Είναι απολύτως λογικό ότι μια τέτοια κρίση δεν μπορεί να αφήσει ανέγγιχτο ένα πολιτικό σύστημα το οποίο στο κάτω κάτω της γραφής έχει τη βασική ευθύνη για αυτή την κρίση. Αρα οι μετατοπίσεις της κοινωνίας οι οποίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και οι αλλαγές στην αντίληψη που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία κάποια στιγμή θα αποκρυσταλλωθούν και στα πολιτικά κόμματα και στο πολιτικό σύστημα που τα εκπροσωπεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Πιστεύω ότι αυτή είναι η αρχή ενός αρκετά μεγάλου δρόμου που θα καταλήξει κάποια στιγμή ουσιαστικά σε δύο μπλοκ, για να το πω σχηματικά. Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στην Ευρώπη να δώσει τη μάχη της ως μία ευρωπαϊκή χώρα και αυτοί οι οποίοι θέλουν να μείνουν κολλημένοι στη συντήρηση, στο χθες, στις αντιλήψεις του λαϊκισμού και της εύκολης λύσης. Σε αυτούς βάζω και την αριστερά.  
Για την πορεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Από την πρώτη στιγμή έχω επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας, ο οποίος δεν είναι εύκολος. Είναι δύσκολος δρόμος. Για πολλά μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς. Δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για έλλειψη συνέπειας στο λόγο μας. Δεν χρειάστηκε να υποστώ οβιδιακή μεταμόρφωση. Έχω μία σταθερή στάση από την πρώτη στιγμή, έχω πληρώσει το τίμημα γι’ αυτή μου τη στάση, αλλά πιστεύω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δικαιώνεται, με την έννοια ότι αυτό το οποίο έλεγε είναι αυτό το οποίο συμβαίνει και τουλάχιστον εμείς κρατήσαμε τις επαφές μας με όλους τους ευρωπαίους έτσι ώστε να μπορούμε να περάσουμε θέσεις όπως πχ αυτό το πακέτο Μάρσαλ το οποίο θεωρούμε απολύτως απαραίτητο ή ότι ένα ποσοστό από τις αποκρατικοποιήσεις θα γυρίσει σε ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα και δεν θα πάει στο χρέος.
Για το αν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση  μετά τις εκλογές του Απριλίου
Δεν νομίζω. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας των κομμάτων. Μία κυβέρνηση που θα βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία των κομμάτων τα οποία σήμερα έχουν ταχθεί προς την εφαρμογή μίας πολιτικής. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όποιος άλλος. Εμείς θα συμμετείχαμε σε αυτή την κυβέρνηση μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η προγραμματική κατεύθυνση της κυβέρνησης θα καλύπτει τις βασικές μας θέσεις. Και πιστεύω ότι είναι εφικτό αυτό. Ξέρετε αυτό είναι καλό, διότι σταματάει την αλαζονεία των μονοκομματικών κυβερνήσεων.
Για τη ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας
Είναι μείζον θέμα. Θέλω να κάνω μία έκκληση προς την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το ό,τι σήμερα υπάρχει ένα δεύτερο κρούσμα σε ελληνικό Μουσείο σημαίνει ότι υπάρχουν διεθνή κυκλώματα τα οποία πιστεύουν ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη στην πολιτιστική της κληρονομία. Οφείλουμε να δώσουμε μία πολύ σοβαρή και συντονισμένη απάντηση. Αλίμονό μας αν ισχύσει η λογική ότι η Ελλάδα διαλύθηκε και μπορεί να υπάρχει πλιάτσικο.Τη δικιά μας πολιτιστική κληρονομία για την οποία είμαστε τόσο περήφανοι δεν επιτρέπεται να μην την αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας. Ως τέως υπουργός Πολιτισμού είναι για μένα το χειρότερο νέο της ημέρας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Επερώτηση την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ανέργων και των αστέγων

   Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας  Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές Λ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης, Χρ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση  στη Βουλή για τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικής συνοχής που δημιουργεί στην χώρα η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ανέργων και των αστέγων.
Σε κοινή δήλωση τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας  επισημαίνουν ότι «περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Εκατοντάδες είναι εκείνοι που βρέθηκαν χωρίς στέγη ή  ζουν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στέγασης.Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάσχεση του κύματος ανεργίας και την ενίσχυση των  ανθρώπων που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες  τους.
Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, αυτό αποτελεί μείζον θέμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή, οφείλουν άμεσα να δρομολογήσουν δράσεις για την ανακούφιση και τη στήριξη αυτής της ομάδας, υιοθετώντας και προτάσεις όπως αυτές που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία, για επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων και θεσμοθέτηση ενός έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.Για να υπάρξει ανάταξη δημιουργική πρώτα από όλα, απαιτείται να υπάρξει ευαισθησία κοινωνική».

Τριημερη επίσκεψη στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς


Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της πολιτιστικής και τουριστικής υποβάθμισης της χώρας Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο διασυρμό

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας είναι ένα ακόμα πλήγμα στον πολιτισμό μας, μετά από την πρόσφατη διάρρηξη της Εθνικής Πινακοθήκης. Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της πολιτιστικής και τουριστικής υποβάθμισης της χώρας.
Το αρμόδιο Υπουργείο φέρει τεράστιες ευθύνες. Μετά από 2,5 χρόνια ανάλωσης του αρμόδιου Υπουργού σε μεγάλα λόγια, ελάχιστα έργα και πολλές υποσχέσεις, οδηγούνται ένας, ένας οι εποπτευόμενοι από το Υπουργείο του φορείς σε διάλυση. Μετά από 2,5 χρόνια απόλυτης απραξίας σε ό,τι έχει να κάνει με τη φύλαξη των μουσείων και των χώρων πολιτισμού ευρύτερα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά Μουσεία, στον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, με ανεκτίμητης αξίας συλλογές, ληστεύεται με παροιμιώδη ευκολία. Η Ελλάδα προβάλλεται για μια ακόμα φορά αρνητικά στη διεθνή ειδησεογραφία ως χώρα που καταρρέουν οι κρατικές δομές. 
Ο εθνικός πολιτιστικός μας πλούτος καθώς και η εικόνα της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να προστατευτεί άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο διασυρμό».

Ο Πανκαμαριακός κόντρα στην Λυκοπορία

Αυλαία αύριο Σάββατο της 20ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας Κορινθίας με 4 αγώνες ( 3 στο Β1 όμιλο και έναν στο Β2 όμιλο.)
Ο μοναδικός αγώνας που θα γίνει στο Β2 όμιλο είναι το γειτονικό ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στην πρωτοπόρο ομάδα του Καμαρίου και την Α. Ο. Λυκοποριάς. Ο αγώνας έχει βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, καθώς με νίκη ο  μεν Πανκαμαριακός διατηρείται επικεφαλής ή δε Λυκοποριά αναζητά σωτήριο τρίποντο.Στο Β2 όμιλο την Κυριακή η 20η αγωνιστική συνεχίζεται με της αναμετρήσεις
Στο Β1 όμιλο αύριο γίνονται 3 αγώνες. Τρίποντο σωτηρίας αναζητά ο Μαψός κόντρα στη Δάφνη Εξαμιλίων, όπως και η Περαχώρα με αντίπαλο τον Άρη Κορίνθου. Τέλος στο Συνοικισμό ο Κυψελος αγωνίζεται με τον ΑΣ Λουτρακίου.. Την Κυριακή η 20 αγωνιστική στον Β1 όμιλο, συνεχίζεται με της αναμετρήσεις
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ. - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

O Αστέρας Δερβενίου κόντρα στο Σαρωνικό και ο Πέλοπας εναντίον στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

Mε τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής  ημέρας συνεχίζεται αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας   Κορινθίας.         Οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος αγωνίζονται στις έδρες των. Ο ΠΑΣ Κλένια , στο γήπεδο του Σολομού, αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων , ο Πέλοπας Κιάτου αγωνίζεται στο γειτονικό ντέρμπι, με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.                                                                                                                                                                   Από τους ενδιαφέροντες αγώνες της ημέρας η αναμέτρηση στο Δερβένι ανάμεσα στο Αστέρα Δερβενίου και τον Σαρωνικού Γαλατακίου, όπως και η αγώνας στο Θώδειο Στάδιο μεταξύ του Ολυμπιακού Λουτρακίου και του Παννεμεατικού.                 Μάχη για  την σωτηρία τους  δίνουν εκτός έδρας ο Α. Ο.Σολομού , στην Αρχαία Κόρινθο, κόντρα στην Προοδευτική Περιγιαλίου και ο Πανσολυγειακός , στη Νεμέα , με αντίπαλο την Θύελλα Πετρίου.                                                             Τέλος ‘άκοπα τρίποντα , στα χαρτιά, θα πάρουν ο ΠΑΟ Λουτράκι , εκτός έδρας από τον Ισθμιακό και η Ελλάς Βέλου από τον Άλμπαρτο Κόρφου. Πρέπει να σημειώσουμε  ότι Ισθμιακός και Άλπαρτος Κόρφου έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος
Η 21η αγωνιστική
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                            3 - 0  α. α.
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                      0 – 3 α. α.

To Σάββατο ο ετήσιος χορός του Παμβοχαϊκού.

Το βράδυ (21:00) του Σαββάτου (18/2) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Alkyon resort ο ετήσιος χορός του Παμβοχαϊκού. Μια ξεχωριστή βραδιά για όλους τους φίλους της ομάδας, με ζωντανό λαϊκό πρόγραμμα με τη φωνή του Δημήτρη Λιούντρη.
Η διοίκηση και οι αθλητές σας περιμένουν όλους εκεί, για να γιορτάσουμε την εξαιρετική πορεία της ομάδας. Η είσοδος ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για τους ενήλικες και στα 10 ευρώ για τα παιδιά έως 12 ετών.
Πλην του λαϊκού προγράμματος με τον «δικό» μας Δ. Λιούντρη και της Βίβιαν και Μαρία Αλεξίου, θα υπάρχει πλούσιος μπουφές και πολλές κληρώσεις με ξεχωριστά δώρα. Να είστε όλοι εκεί στη γιοργή του Παμβό!
Οι τυχεροί με Ολυμπιακό
Κατά τη διάρκεια της ιστορικής νίκης με τον Ολυμπιακό πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου για τα τρία δώρα.
Ο Νίκος Γκουμότσιος (αρ. λαχνού 503) κέρδισε το ΙPHONE και ο Κώστας Πανούσης (140) το IPAD. Ο αριθμός 355 είναι ο νικητής του εκτυπωτή HP ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμη ο κάτοχος του

Προσαγωγές μαθητών και πολιτών στο Σύνταγμα

Για άλλη μια μέρα, το κέντρο της Αθήνας έγινε πεδίο μάχης. Αυτή τη φορά, ανάμεσα μαθητές με ΜΑΤ. Λίγο πριν από τις 14:00 η κατάσταση ηρέμησε, αλλά τα παιδιά δεν έφυγαν. Παρέμειναν στην πλατεία, με τα ΜΑΤ να τους έχουν περικυκλώσει.

Ένταση προκλήθηκε και όταν τα ΜΑΤ "έκλεισαν" τους μαθητές στην είσοδο του Μετρό. Έγιναν τέσσερις προσαγωγές, τριών μαθητών αλλά και ενός πολίτη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε όταν είδε τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους μαθητές.

Περίπου στις 15:00 τα πνεύματα ηρέμησαν οριστικά και οι μαθητές αποχώρησαν.
.



Νωρίτερα, τα "αίματα άναψαν" όταν ένας οι μαθητές πέταξαν πέτρα προς τη διμοιρία των ΜΑΤ και τραυμάτισαν στο κεφάλι έναν άνδρα, που άρχισε να αιμορραγεί. Εκείνος, αποφάσισε να πετάξει χημικά στα παιδιά. Και το έκανε παρά το γεγονός πως ο ανώτερος αξιωματικός του φώναζε: «Μην πετάξεις χημικά στα παιδιά». Αλλά εκείνος δεν υπ-άκουσε.
Στη συνέχεια, οι μαθητές έφυγαν από την Αμαλίας και πήγαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε επί της Γεωργίου Α'.
Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για να διαμαρτυρηθούν, όπως λένε για την κατάσταση στην χώρα μας! Η Αμαλίας έκλεισε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Νωρίτερα, οι μαθητές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά προς την Βουλή και πέταξαν πορτοκάλια. Λίγο μετά έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.



newsit.gr

Πολιτική κρίση στη Γερμανία

Η εικόνα μιας πανίσχυρης χώρας που επιχειρεί να επιβάλλει στάση επικυρίαρχου στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία με κόπο προσπαθεί να εμπεδώσει στη διεθνή κοινότητα η Άνγκελα Μέρκελ, γνώρισε σήμερα ένα πρωτοφανές «τσαλάκωμα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ, πολιτικός σύμμαχος και ομοτράπεζος της Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος είχε βρεθεί πλείστες φορές τους προηγούμενους μήνες σε δύσκολη θέση, λόγω σκανδαλωδών υποθέσεων που τον αφορούσαν, αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του, μετά το αίτημα του Εισαγγελέα του Ανόβερου για άρση της ασυλίας του.
Το εισαγγελικό αίτημα σχετίζεται με την πρόθεση των αρχών να διενεργήσουν εκτενή έρευνα για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Κρίστιαν Βουλφ, για σκάνδαλα, καθώς και αποδοχή αθέμιτων προνομίων από επιχειρηματίες φίλους του.
Η παραίτηση Βουλφ έπιασε απροετοίμαστη την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναγκάστηκε να ακυρώσει επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Ρώμη, όπου θα είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από την κρίση.
Ο Κρίστιαν Βουλφ είχε επιβληθεί στο αξίωμα του Προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας από την Άνγκελα Μέρκελ το 2010, και το κυρίως σκάνδαλο που τον βαρύνει, αφορά στεγαστικό δάνειο το οποίο είχε λάβει όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr

Κώστας Κόλλιας: «Θα τιναχτεί στον αέρα το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή της δεύτερης δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης στους δικαιούχους του προγράμματος νέων αγροτών. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Στην προκήρυξη του Μέτρου 112 του Προγράμματος «Αλ.Μπαλτατζής» για την εγκατάσταση νέων αγροτών, αναφέρεται ρητά ότι ένας από τους δεσμευτικούς στόχους, προκειμένου οι νέοι αγρότες να πάρουν την επιδότηση, είναι η συμπλήρωση 150 ωρών μαθημάτων. Η κατάρτιση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών από την ημερομηνία απόφασης έγκρισης και αποτελούσε προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης.
Σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη του 2009, εάν δεν τηρηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις ή δεν επιτευχθούν οι στόχοι του σχεδίου, δεν χορηγείται καμία ενίσχυση και  δικαιούχοι απεντάσσονται από το πρόγραμμα, επιστρέφοντας εντόκως τις ενισχύσεις, εκτός εάν συντρέχει περίπτωση ανωτέρας βίας. Δυστυχώς, στις περιπτώσεις «ανωτέρας βίας» δεν αναφέρεται η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης και η απουσία πολιτικής βούλησης, ούτε βεβαίως η οικονομική κρίση.
Αυτό σημαίνει ότι 8.400 δικαιούχοι του προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών απειλούνται για μια ακόμη φορά με απένταξη. Διότι ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) – «ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος συγχωνεύθηκε με το ΕΘΙΑΓΕ, τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΟΠΕΓΕΠ, και ήταν αρμόδιος για την κατάρτιση των νέων αγροτών βρίσκεται υπό διάλυση. Πολλές περιφερειακές δομές έχουν ουσιαστικά βάλει λουκέτο, λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού. Από τα μαθήματα που είναι προϋπόθεση για να πάρουν οι νέοι γεωργοί τη δεύτερη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης έχουν γίνει ελάχιστα. Το πρόγραμμα απειλείται να τιναχτεί στον αέρα και οι νέοι αγρότες, με δεδομένη την ανυπαρξία αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής και τραπεζικής χρηματοδότησης, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της εγκατάλειψης της γεωργίας.
Η ανευθυνότητα και η αβουλία της Κυβέρνησης απειλεί όλο το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Φαίνεται ότι στο Υπουργείο ξέχασαν ότι έχει και η πολιτεία συμβατικές υποχρεώσεις. Διότι είναι συμβατική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει τα μαθήματα. Εάν οι νέοι αγρότες δεν πάρουν την επιδότηση, θα χρεοκοπήσουν. Εάν πάρουν την επιδότηση, κάνοντας ψευδείς δηλώσεις με τη συναίνεση του κράτους, οι καμπάνες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ανυπολόγιστες.
Η λύση είναι μία: το Υπουργείο οφείλει να χρηματοδοτήσει και να κινητοποιήσει άμεσα τις δημόσιες δομές γεωργικής κατάρτισης, παρατείνοντας παράλληλα την περίοδο επίτευξης των δεσμευτικών στόχων του Μέτρου 112. Σε αυτά τα ζητήματα καλώ το Υπουργείο να τοποθετηθεί στην απάντησή του και να πει ξεκάθαρα πώς θα λύσει το πρόβλημα και πώς θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος εγκατάστασης. Διότι η διαρκής και επαρκής ενίσχυση των νέων αγροτών είναι προϋπόθεση για την πραγμάτωση μίας σύγχρονης και ανταγωνιστικής ελληνικής γεωργίας.»

Η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία, που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο.


Οι ανεξάρτητοι βουλευτές κύριοι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης επισκέφθηκαν σήμερα, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία.
Αμέσως μετά, οι δύο βουλευτές και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τασούλας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία, που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο.
Μόνη συγκροτημένη παράταξη πια είναι η Νέα Δημοκρατία, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα για να μην καταλήξει η Ελλάδα Συρία. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα παραδώσετε την έδρα σας, κ. Γεωργιάδη;

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αμέσως τώρα.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο. Αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν θα υπάρξει μια αξιόπιστη, μεγάλη, πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη, που θα μπορεί, από τη μια μεριά, να κοιτάξει αξιόπιστα τους δανειστές και τους εταίρους και να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου. Και από την άλλη, τους πολίτες και να τους υποσχεθεί ότι, επιτέλους, η ανάπτυξη, που τόσο χρειάζεται αυτός ο τόπος, θα έρθει. Έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς, με μεγάλο προσωπικό, πολιτικό κόστος, πήραν δύσκολες αποφάσεις. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα σε αυτές τις μεγάλες, σοβαρές, συγκροτημένες, δύσκολες αποφάσεις και να τις στηρίξω με όποιες δυνάμεις διαθέτω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα παραδώσετε την έδρα σας;

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Θα παραιτηθώ, διότι διατηρώ την υπουργική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το 2ο Μνημόνιο

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Είναι προφανές ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις γι’ αυτό που σας είπα: Μιας μεγάλης, πατριωτικής, φιλελεύθερης παράταξης, που μπορεί να υπερασπίσει και τα συμφέροντα του τόπου και την ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και την ανάπτυξη προς τους πολίτες.

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τη χώρα μας και το λαό μας υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία. Είναι η μόνη φιλελεύθερη, αστική και λαϊκή παράταξη συγχρόνως, η οποία εκφράζει και εξασφαλίζει, όχι μόνο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας ξανά. Αυτό το αντιλαμβάνονται, όχι μόνο οι Έλληνες πολίτες πλέον, αλλά και πολιτικά στελέχη, τα οποία πλαισιώνουν τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ξαναβρεθούμε μέσα στην Ευρώπη με ελπίδα και δημιουργία για τον Ελληνικό λαό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι διαγραμμένοι πρέπει να γυρίσουνε;

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Όλος ο Ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη Νέα Δημοκρατία για να ξανακερδίσουμε τη μάχη της ελπίδας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και οι διαγραμμένοι;

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Όλος ο Ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, κάνετε προσκλητήριο να επιστρέψουνε;

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ευχαριστώ πολύ.

Θανάσης Δαβάκης:η πολιτεία μας δεν είναι ικανή να διαφυλάξει τα μοναδικά αριστουργήματα που έχει το προνόμιο να φιλοξενεί για λογαριασμό της ανθρωπότητας.

Σχετικά με την κλοπή αρχαιοτήτων από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την Εθνική Πινακοθήκη, με πικρία βλέπουμε να παίρνει σειρά η Ολυμπία σε μια θλιβερή ακολουθία αρπαγής των θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το γεγονός θα κάνει το γύρο του κόσμου και θα δώσει έντονα αρνητικό μήνυμα ότι η πολιτεία μας δεν είναι ικανή να διαφυλάξει τα μοναδικά αριστουργήματα που έχει το προνόμιο να φιλοξενεί για λογαριασμό της ανθρωπότητας.
Η υπουργική παραίτηση εκτονώνει σε ένα βαθμό την κατακραυγή και τα ερωτήματα για την τραγική αυτή αποτυχία και αποτελεί πράξη ευθιξίας σε περίοδο που τέτοιες σπανίζουν.
Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει για να κοιτάξουμε μπροστά είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανασυντάξουμε τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο εγχείρημα, να επιμεριστούν ευθύνες για το γεγονός και να δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να επιστρέψουν οι αρχαιότητες στο Μουσείο Ολυμπίας».

Δήλωση του Ανεξάρτητο​υ Βουλευτή Π. Κουρουμπλή

 Η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο. Χωρίς τα αποτελέσματα μίας αξιόπιστης μελέτης που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ, προκειμένου να καταγραφεί το ασύμμετρο μιας Δημόσιας Διοίκησης που αλλού πλεονάζει και αλλού παρουσιάζει τραγικά ελλείμματα (π.χ. Μουσείο Ολυμπίας). Προχωρά πανικόβλητη κάτω από την πίεση της Τρόικα σε αδιέξοδες αποφάσεις που ούτε επιλύουν, ούτε συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Η απόφαση να κλείσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και η Εργατική Εστία, δύο δομές που σηματοδοτούσαν τις τελευταίες άμυνες του κοινωνικού κράτους, χωρίς μάλιστα επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αποκαλύπτει την έκταση του ελλείμματος κοινωνικής ευθύνης και πολιτικής στρατηγικής.Οι δύο οργανισμοί δίνονται βορά στα αρπακτικά του τραπεζικού συστήματος που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα περισσότερα από 400 εκ. ευρώ αποθεματικά τους, ποσό που προέρχεται αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Ενώ τα 10 δις ευρώ στα οποία ανέρχεται η ακίνητη περιουσία τους διευρύνουν την έκταση του σκανδάλου. Οι δύο οργανισμοί στηρίζουν μέσω των προγραμμάτων τους χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων, καθώς και τη μικρομεσαία αγορά. Πάνω από 120 χιλιάδες οικογένειες που επιδοτούνται ως προς το ενοίκιό τους, θα βρεθούν έξω από τα σπίτια τους. Περισσότεροι από 10 χιλιάδες δανειολήπτες εργαζόμενοι μπορούν να αποπληρώνουν το δάνειο που έλαβαν με σκοπό την αγορά πρώτης κατοικίας επειδή επιδοτούνται. Αν οι ανάλγητες και παράλογες προωθούμενες αποφάσεις δεν αναχαιτιστούν, θα υπαχθούν στη δικαιοδοσία του αδηφάγων τραπεζών με άμεσο κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους.Την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι που έχουν ανάγκη τον κοινωνικό τουρισμό οδηγούνται σε περεταίρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, με ταυτόχρονη καταστροφή εκατοντάδων θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και οικονομικό μαρασμό περιοχών που ζούσαν από αυτά τα προγράμματα.Η εφαρμοζόμενη πολιτική στηρίζεται στο φόβο και την τρομοκρατία. Είναι αναποτελεσματική, είναι ανάλγητη και πρέπει να ανατραπεί.

Γιώργος Κοντογιάννης: Η Ελλάδα για άλλη μια φορά πληρώνει πολύ ακριβά την ανευθυνότητα και την ανικανότητα ορισμένων προσώπων

Ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, για την κλοπή στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν πριν από λίγες μέρες σε Δελτίο Τύπου του πολιτικού μου γραφείου έκανα λόγο για ώρα μηδέν για τον πολιτισμό δεν φανταζόμουν ποτέ ότι οι θησαυροί του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας θα ήταν τα πρώτα θύματα της ανεύθυνης πολιτικής που ασκεί η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.Η όψιμη ανάληψη ευθυνών από τον Υπουργό Πολιτισμού δεν μπορεί να αναιρέσει σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι χάθηκαν αρχαιολογικοί θησαυροί ανυπολόγιστης αξίας, που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο κ. Γερουλάνος θα μείνει στην ιστορία όχι για τις πράξεις αλλά για την απραξία του. Επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες πολιτιστικές κλοπές στην πρόσφατη ιστορία.Εδώ και δύο χρόνια ο πολιτισμός στενάζει. Καμία απόφαση, καμία δράση, καμία χρηματοδότηση. Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει άλλοθι. Η φύλαξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και η τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων φύλαξης πρέπει να αποτελεί σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα για μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, κάτι το οποίο όπως φαίνεται ο Υπουργός Πολιτισμού δεν είχε αντιληφθεί.Όταν μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Αναφορά 1304/18.10.10) επεσήμανα την έλλειψη προσωπικού φύλαξης στη Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας, στην οποία υπάγεται και το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, έλαβα την εξής απάντηση (αριθμός πρωτοκόλλου ΥΠ.ΠΟ.Τ/ΓΡ.ΥΦ/Κ.Ε/98) από το Υπουργείο Πολιτισμού: «Η αναφορά σε «μειωμένη φύλαξη» ή «αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων της Ολυμπίας» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Πόσο κυνική ακούγεται πλέον η απάντηση αυτή;Δυστυχώς το κακό έγινε. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά πληρώνει πολύ ακριβά την ανευθυνότητα και την ανικανότητα ορισμένων προσώπων».

Εγκληματική η αδιαφορία των αρχών για την προστασίατων ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):  «Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει κρούσει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου. Η σημερινή κλοπή στο Μουσείο της Ολυμπίας, η πρόσφατη στην Πινακοθήκη, η διάλυση του κέντρου της Αθήνας από κουκουλοφόρους, οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Ότι το κράτος δεν λειτουργεί. Το κράτος δεν υπάρχει. Καλώ την κυβέρνηση Παπαδήμου και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν, να αντιληφθούν ότι πρέπει να δράσουν άμεσα με τα καθημερινά θέματα και να μην περιμένουν την πλήρη διάλυση της Ελλάδας για να αντιδράσουν». 


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η αδιαφορία των αρχών και ειδικά του υπουργείου Πολιτισμού, για την προστασία των ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων της χώρας μας είναι εγκληματική. Με διαφορά λίγων εβδομάδων, μετά το κρούσμα κλοπής έργων τέχνης ανεκτίμητης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη, ακολούθησε σήμερα η αρπαγή αντικειμένων ανυπολόγιστης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι τα κρούσματα κλοπής πολιτιστικών θησαυρών δεν καταδεικνύουν μόνον τα κενά της φύλαξής τους, αλλά είναι και αποτέλεσμα της εικόνας εγκατάλειψής τους που δίνει σήμερα το ελληνικό κράτος. Η αντίληψη αυτή περί αδυναμίας του κράτους ενθαρρύνει, δυστυχώς, τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων. Είναι απαράδεκτο μια χώρα, που ξοδεύει 83 δις ευρώ για δαπάνες, να αδυνατεί να προστατέψει ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας μας. Καλούμε τους αρμοδίους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη σύλληψη των δραστών και για την επιστροφή των κλαπέντων έργων.  

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Η επαναδιαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τελείωσε

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Η επαναδιαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τελείωσε. Παρά τα όσα δήλωνε ειδικά ο κ. Σαμαράς για τις επικουρικές συντάξεις και τους κατώτερους μισθούς, η συγκυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να βρει από οπουδήποτε αλλού δαπάνες του κράτους να περικόψει. Αντίθετα τα δύο κόμματα όχι μόνο αφήνουν άθικτες τις πολιτικές δαπάνες αλλά ετοιμάζονται να χαρίσουν και το μεγαλύτερο μέρος των κομματικών χρεών (τα συνολικά χρέη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ύψους 230 εκ. ευρώ θα μείνουν ως επί το πλείστον απλήρωτα). ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λοιπόν την ίδια στιγμή που κόβουν συντάξεις και στέλνουν το λογαριασμό για τα κομματικά τους χρέη στον Έλληνα φορολογούμενο».

Η Bild βλέπει αντισημίτες, εγκληματίες και κομμουνιστές στη εξουσία! - Ακόμα ένα άρθρο από την εφημερίδα που πήρε το… γαϊδουράγκαθο


Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες:
 Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;
 Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση
 γράφει η Bild.

Με ένα τρομολαγνικό άρθρο στο οποίο, μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας «στηρίζει τους βίαιους αναρχικούς που καίνε την Αθήνα», η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» την κόκκινη απειλή να παραμονεύει στην Ελλάδα στις επικείμενες εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.

«Οι Έλληνες κρατούνται από την Ευρώπη, αφού περιμένουν τη Δευτέρα να ανοίξει ο δρόμος για το νέο πακέτο βοήθειας.
 Αυτή τη φορά, όλα εξαρτώνται από τους ίδιους τους Έλληνες: Θα τηρήσουν τους στόχους εξοικονόμησης; Θα τηρήσουν τα όσα υποσχέθηκαν;
» συνεχίζει το άρθρο της Bild.

Χθες οι επικεφαλής των δύο κομμάτων που βρίσκονται στην εξουσία, μετά την αποχώρηση της λαϊκής δεξιάς, τόνισαν ότι δεσμεύονται με την υπογραφή τους, αλλά και ότι επιθυμούν να κάνουν νέες εκλογές τον Απρίλιο, μετά την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.


Αλλά μετά τις εκλογές, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο αυτά τα δύο κόμματα θα είναι στην εξουσία, με το ΠΑΣΟΚ να παίρνει στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ποσοστά οριακά στο 10%, την ώρα που τα κόμματα της Αριστεράς συγκεντρώνουν περισσότερο από 40%! Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι όλα αυτά τα κόμματα απορρίπτουν κάθε μεταρρύθμιση, ενώ στις τάξεις τους υπάρχουν ηγέτες με αμφιλεγόμενη φήμη» συνεχίζει η Bild.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται ονομαστικά στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς, ενώ και αυτός λέγεται ότι ανήκει σε κάποια από τις ομάδες των αναρχικών.

Όσο για το κόμμα του φέρεται να χρηματοδοτεί τα γκρουπούσκουλα αυτά» επισημαίνει η Bild, με περισσή δόση... αυθαιρεσίας, ενώ στη συνέχεια παραθέτει δήλωση, την οποία αποδίδει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: « Όλα τα νέα μέτρα λιτότητας είναι ανούσια. Χρειαζόμαστε τώρα μια άμεση χρεοκοπία. Η λύση μπορεί να έλθει μόνο από τα αριστερά κόμματα, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί και να ενωθούμε ενάντια στο Μνημόνιο. Το χρέος της Γερμανίας διαγράφηκε μετά τον πόλεμο- Γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει εμάς; Προετοιμάζεται ένα νέο ολοκαύτωμα για την Ελλάδα».

«Οι Έλληνες Κομμουνιστές είναι ακόμη πιο ακραίοι! Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης την Κυριακή, ο κομμουνιστής βουλευτής Γιώργος Μαυρίκος πέταξε τη νομική Σύμβαση στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και η ηγέτιδα των Κομμουνιστών, Αλέκα Παπαρήγα, επιτίθεται ειδικά στη Γερμανία. Η Παπαρήγα είπε: Οι Γερμανοί μας έκλεψαν στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μας χρωστάνε χρήματα, μας χρωστάνε πολλά χρήματα. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα επιτέλους να ζητήσει τα χρήματα από τους Γερμανούς».

Από το στόχαστρο του γερμανικού λίβελου δεν γλίτωσε ούτε ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Σε άνοδο βρίσκονται και τα ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα. Το κόμμα ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη ενεπλάκη πρόσφατα στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά τώρα, με την παραίτηση από την κυβέρνηση, ελπίζει να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους. Ακόμη και οι φασίστες που κυνηγούν στην πόλη τους μετανάστες, έχουν πιθανότητες να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.
Το ναζιστικό κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου παίρνει στις δημοσκοπήσεις πάνω από 3%, ποσοστό που αρκεί για την είσοδο στο κοινοβούλιο» αναφέρει η Bild. 



«Αυτή η πολιτική αβεβαιότητα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του Βερολίνου. 
Στην ελληνική κοινωνία μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για τις γερμανικές απαιτήσεις.
Οι διαδηλωτές έκαψαν ήδη γερμανικές σημαίες. Οι εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφία της Καγκελαρίου Μέρκελ με ναζιστική στολή» καταλήγει η Bild

newsbeast.gr

Στη Ν.Δ. Βορίδης και Γεωργιάδης - Που θα είναι υποψήφιοι - Ναυαγεί το κόμμα των διαγραμμένων της ΝΔ

Πριν από μερικά λεπτά τόσο ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης όσο και ο βουλευτής Α. Γεωργιάδης πέρασαν την πόρτα των γραφείων της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού.
Όπως αναμενόταν τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ αναμένεται σε λίγη ώρα να ανακοινώσουν ότι προσχωρούν στο κόμμα της Ν.Δ. ύστερα από τη συνάντηση που θα έχουν με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να παραδώσουν την έδρα τους στη βουλή και να παραιτηθούν από βουλευτές. Ο κ. Βορίδης θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής, ενώ ο κ. Γεωργιάδης στη Β Αθηνών

Ναυαγεί το κόμμα των διαγραμμένων της ΝΔ

Άδοξο τέλος φαίνεται να έχει το κόμμα των διαγραμμένων της ΝΔ, αφού οι περισσότεροι διαχώρισαν την θέση τους και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τις κινήσεις εκείνων που θέλουν κοινοβουλευτική ομάδα των διαγραμμένων στην Βουλή.
Όπως είχε προαναγγείλει και ο Πάνος Καμμένος, χθες είχε προγραμματισθεί συνάντηση των 21νος διαγραφέντων, όμως η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, στα διερευνητικά τηλεφωνήματα που έγιναν για να προετοιμαστεί αυτή η συνάντηση οι απαντήσεις όλων ήταν αρνητικές!
Κανείς δεν έδειξε διάθεση να να πει το ναι και από τον απολογισμό που έγινε φάνηκε ότι η συγκέντρωση αυτή θα είχε πολύ λίγους συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων μετά βίας θα πήγαιναν 3 με 4 βουλευτές.
Πληροφορίες του Newsit  αναφέρουν επίσης ότι οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής και γνωρίζουν καλά ότι παρότι δεν θα είναι στην λίστα των υποψηφίων μετά τις εκλογές θα επιστρέψουν "στο μαντρί".
Επίσης, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τη ΝΔ ότι εκείνοι που θα δείξουν "καλή διαγωγή" μετά τις εκλογές θα αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις.
Μεγάλη σημασία έχει επίσης και το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου μπόρεσε να σκήσει επιρροή την άσκησε και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι λίγο μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Καραμανλή πιστώνοντάς του ότι του εξασφάλισε μικρότερες διαρροές από αυτές που φοβόταν.

newsit.gr

ΣΟΚ: Λήστεψαν το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Π.Γερουλάνος!

Θύμα ληστών το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Φτάσαμε στο σημείο για να δούμε πως είναι αλήθεια.
Οι δράστες χτύπησαν περίπου στις έξι το πρωί, όταν η πρώτη φύλακας άνοιξε το μουσείο και απενεργοποίησε το συναγερμό νυκτός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν δύο και φορούσαν ρούχα παραλλαγής και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τη φύλακα. Την έδεσαν και τη φίμωσαν και άρχισαν να σπάνε προθήκες και να αφαιρούν αρχαία αντικείμενα.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δράστες πήραν αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για τους δράστες.
Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις οκτώ το πρωί, αφότου κατάφερε η φύλακας να απελευθερωθεί. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει σοκάρει ήδη λίγη ώρα μετά την κοινή γνώμη της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα σχόλια νομίζουμε ότι δεν είναι της παρούσης... αλλά όλοι πιθανότατα σκεφτόμαστε το ίδιο στην Ελλάδα των μνημονίων και της απόλυτης διάλυσης...
Να σημειώσουμε πως το μουσείο φιλοξενεί μια συλλογή που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", με εκθέματα και από άλλα μουσεία της Ελλάδας. Παρέμεινε όμως καθώς ήταν εξαιρετική και απόλυτα "δεμένη" με την περιοχή. Τελευταία είχε αναφερθεί πως τμήμα της θα μεταφερόταν σε ευρωπαϊκές χώρες για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο κουκουλοφόροι ληστές μπήκαν στο μουσείο στις 7:34 το πρωί και όχι στις έξι. Εκείνη την ώρα άνοιξε η φύλακας το μουσείο και μόλις έφυγαν κατάφερε να λυθεί από το πρόχειρο δέσιμο που της είχαν κάνει.
Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πήραν τελικά 65 με 68 αρχαία αντικείμενα πήλινα, χάλκινα και ένα χρυσό, κυρίως μικρά σε όγκο.
Στην Αρχαία Ολυμπία έφτασε πριν από λίγο και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Σιάμος.

Όλα αυτά σχεδόν ένα μήνα μετά τη μεγάλη κλοπή στην εθνική πινακοθήκη. Η είδηση προκάλεσε πριν από λίγο την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Π.Γερουλάνου και πλέον αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα γίνει αποδεκτή, από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες o Παύλος Γερουλάνοςοδεύει για την Αρχαία Ολυμπίας. Συνοδεύεται από τη Γενική Γραμματέα Λίνα Μενδώνη...
Όπως δήλωσε στο NewsIt ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζιάς ''είμαστε συγκλονισμένοι από την είδηση, αυτή τη στιγμή οι υπάλληλοι της Ζ'εφορείας προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτητων κάνουν καταμέτρηση. Δεν μας τιμά αυτό που έγινε. Οι κάτοικοι όχι μόνο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και όλου του νομού Ηλείας, είναι πιο φτωχοί''.
Το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας φιλοξενεί 463 αρχαία έργα, που προέρχονται από το Ιερό του Διός της Ολυμπίας, αλλά και από άλλα Μουσεία της ελληνικής επικράτειας. Τα εκθέματα καλύπτουν μεγάλο χρονολογικό φάσμα, από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έως και τον 5ο αι. μ.Χ.
Τα αρχαία έχουν εκτεθεί κατά θεματικές ενότητες και μέσα από αυτά παρουσιάζεται η υπερχιλιετής ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, του μακροβιότερου θεσμού της αρχαιότητας. Εκτός από τα αρχαία έργα τέχνης ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα λεπτομερειακής πληροφόρησης μέσα από το πλούσιο εποπτικό υλικό.
Ο εκθεσιακός χώρος αποτελείται από τη μεγάλη κεντρική αίθουσα, τον προθάλαμο και έντεκα μικρές αίθουσες. Τα σημαντικότερα από τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο είναι τα χρυσά δακτυλίδια-σφραγίδες με τις πρώτες απεικονίσεις αγωνισμάτων, αντιπροσωπευτικά δείγματα της μινωϊκής και μυκηναϊκής τέχνης, τα χάλκινα και πήλινα γεωμετρικά ειδώλια πολεμιστών και αρμάτων που προέρχονται από την Ολυμπία.
ΠΗΓΗ: ilialive.gr - newsit.gr

Όψιμοι «Ήρωες» και «Προδότες» του νέου Διχασμού - και μια (αληθινά ηρωική) πρόταση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια σειρά από επισημάνσεις που οδηγούν σε μερικά συμπεράσματα και σε μία πρόταση θα κάνω σήμερα. Αφού ενημερώσω πως παρά την προσπάθεια κάποιων κακόβουλων να με στείλουν στις... Φιλιππίνες από όπου υποτίθεται ότι ζητούσα βοήθεια από φίλους και γνωστούς, μέσω ενός αστείου mail, εξακολουθώ να πατάω Ελλάδα (από πάσης απόψεως).

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Το ίδιο και οι παθογένειες:

Η Ελλάδα κυβερνάται επί δεκαετίες με άθλιο και ζημιογόνο τρόπο από ανθρώπους που στηρίζουν την εκλογή τους και την παραμονή τους στον δημόσιο (λέμε τώρα) βίο στη λειτουργία αυτής της καλοκουρδισμένης μηχανής που είναι το πελατειακό σύστημα.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο εκλέγονται πρόσωπα που δεν διαθέτουν ικανότητες και πολιτικό φιλότιμο, αλλά με τη συμπεριφορά τους «μολύνουν» και όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτόν τον αηδιαστικό δρόμο, αλλά το πράττουν προκειμένου να μην βρεθούν «εκτός».

Η πρακτική αυτή εμποδίζει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ακόμη και τους ικανούς να θέσουν τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην υπηρεσία του λαού, ασκώντας με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους, διότι και αυτοί υποχρεώνονται να χάνουν χρόνο εξαγοράζοντας συνειδήσεις και ψήφους.

Η μεγάλη ανατροπή στην Κεντροδεξιά


Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η επισημοποίηση της προσχώρησης του Μάκη Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία «ενδύεται» τριπλής σημειολογίας: Αφορά το κόμμα στο οποίο μετακινούνται οι δυο πολιτικοί, το κόμμα από το οποίο αποχωρούν, και τις εξελίξεις στον ευρύτερο ιδεολογικό-πολιτικό χώρο.
Η Νέα Δημοκρατία, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προβάλλει ως η μοναδική εναπομείνασα πολιτική σταθερά εξουσίας στη χώρα, μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, ενισχύεται με δυο στελέχη άκρως αναγνωρίσιμα. Ειδικά μάλιστα ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος γυρίζει τα τελευταία χρόνια σελίδα σε ένα «δύσκολο» παρελθόν, συνιστά προσθήκη με παρόν και μέλλον.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στερείται των δυο σημαντικότερων ενδεχομένως στελεχών του, με το ένα, τον Μάκη Βορίδη να ήταν μέχρι πρότινος ο φυσικός διάδοχος του Γιώργου Καρατζαφέρη στην ηγεσία.
Ακόμη πιο σημαντική ωστόσο είναι η σημειολογία των «μεταγραφών» για την ευρύτερη Κεντροδεξιά. Σε μια εποχή κατά την οποία η αυτοδυναμία κερδίζεται καθημερινά, ακόμη και… στις λεπτομέρειες, η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, απομακρύνει την προοπτική ακυβερνησίας μετά τις επόμενες εκλογές.
Επιπλέον, η Συγγρού εμφανίζεται ως η δύναμη που έρχεται, επικρατώντας ολοκληρωτικά στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς. Το αυτόνομο εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι αισθητά κατώτερο των προσδοκιών της αρχηγού του, ενώ το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, που τα τελευταία δέκα χρόνια, κατέγραφε μια συνεπή αύξηση της απήχησης και των εκλογικών ποσοστών του, για πρώτη φορά κάνει… αναστροφή. Και ακολουθεί πλέον καθοδική πορεία.
Την ίδια ώρα, η εικόνα του αντίπαλου ιδεολογικού χώρου, δηλαδή της Κεντροαριστεράς, είναι άκρως αποκαρδιωτική. Υπάρχουν το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ των Βενιζέλου-Λοβέρδου, το ΠΑΣΟΚ των παπανδρεϊκών… χωρίς τον Γιώργο, και το ΠΑΣΟΚ της στιγμιαίας εκτόνωσης, δηλαδή… η Δημοκρατική Αριστερά.
Ένας επώδυνος ιδεολογικός κατακερματισμός, που ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς δεν είχε γνωρίσει μετά τη θυελλώδη αναρρίχηση του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιστροφή στο παρελθόν που… θα ήθελαν να ξεχάσουν.

statesmen.gr