Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της πολιτιστικής και τουριστικής υποβάθμισης της χώρας Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο διασυρμό

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας είναι ένα ακόμα πλήγμα στον πολιτισμό μας, μετά από την πρόσφατη διάρρηξη της Εθνικής Πινακοθήκης. Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της πολιτιστικής και τουριστικής υποβάθμισης της χώρας.
Το αρμόδιο Υπουργείο φέρει τεράστιες ευθύνες. Μετά από 2,5 χρόνια ανάλωσης του αρμόδιου Υπουργού σε μεγάλα λόγια, ελάχιστα έργα και πολλές υποσχέσεις, οδηγούνται ένας, ένας οι εποπτευόμενοι από το Υπουργείο του φορείς σε διάλυση. Μετά από 2,5 χρόνια απόλυτης απραξίας σε ό,τι έχει να κάνει με τη φύλαξη των μουσείων και των χώρων πολιτισμού ευρύτερα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά Μουσεία, στον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, με ανεκτίμητης αξίας συλλογές, ληστεύεται με παροιμιώδη ευκολία. Η Ελλάδα προβάλλεται για μια ακόμα φορά αρνητικά στη διεθνή ειδησεογραφία ως χώρα που καταρρέουν οι κρατικές δομές. 
Ο εθνικός πολιτιστικός μας πλούτος καθώς και η εικόνα της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να προστατευτεί άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο διασυρμό».