Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οριστικά «ψαλίδι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις-πολυτεκνικά επιδόματα

«Κούρεμα» 12% σε όλες τις κύριες συντάξεις για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ. Περιλαμβάνονται σε αυτές και οι συντάξεις των ΔΕΚΟ, Τραπεζών, ενώ κατά 7% θα μειωθούν όλες τις συντάξεις του ΝΑΤ. Η μείωση ισχύει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου.
Οριστικά «ψαλίδι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις-πολυτεκνικά επιδόματα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη ΒουλήΓια τις επικουρικές συντάξεις θα υπάρξει μείωση 12% από 200 έως 250 ευρώ, 15% από 250-300 ευρώ και 20% από 300 ευρώ και πάνω.
Επίσης αποφασίστηκε η κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ.
Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται σε  νομοσχέδιο που πιθανόν να κατατεθεί ακόμη και σήμερα στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την Κυριακή και ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας
Με αυτές τις περικοπές, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, εξοικονομούνται συνολικά πόροι ύψους 400 εκατ. ευρώ, 100 εκατομμύρια παραπάνω απ' ότι είχε αρχικά υπολογισθεί.

Την περαιτέρω μείωση των συντάξεων καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, ο οποίος επιπροσθέτως αναφέρεται στα πολυτεκνικά επιδόματα, σημειώνοντας ότι το μέτρο «καταδεικνύει πόσο ευάλωτες είναι οι ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας.
Ενώ στην τελευταία συνεδρίαση, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαμε συμφωνήσει ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη στο θέμα αυτό, ως εξόχως αντικοινωνικό και υφεσιακό, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, προσκύνησαν στην απαίτηση της τρόικα, προδίδοντας τις δεσμεύσεις τους προς τον ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωσή του..

eklogika.gr