Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ανατροπή και +10, απώλεια ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, «τεσσάρα» ΠΑΟ στη Λιβαδειά
Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ, όμως, ανέτρεψε την κατάσταση, νίκησε με 3 - 2 τον ΠΑΣ και αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ . Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός πέρασε με 0 - 4 από τη Λιβαδειά.
Η «μάχη» του Περιστερίου και της 2ης θέσης, βρήκε ισόπαλους τον Ατρόμητο με τον ΠΑΟΚ με τέρματα 1-1)
Από εκεί και πέρα, το σκορ της ημέρας πέτυχε ο Παναιτωλικός , 3-0 απέναντι στον Πλατανιά,ενώ σημαντικό «τρίποντο» πανηγύρισε με σκορ 2-1 και η Ξάνθη απέναντι στον ΟΦΗ.

Σπουδαία νίκη πήρε με 2-0 και ο Πανθρακικός στην Κομοτηνή κόντρα στην Καλλονή, ενώ στο Ηράκλειο ισόπαλο 2-2 έληξε η αναμέτρηση μεταξύ Εργοτέλη και Απόλλων Σμύρνης.
Την Πέμπτη, ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενείται από τον Άρη, που ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία. Παράλληλα, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνει ο αγώνας Πανιώνιος - Βέροια.

Το πρόγραμματης 16ης αγωνιστικής
Τα σημερινά αποτελέσματα
Εργοτέλης - Απόλλων Σμύρνης 2-2
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1
Ξάνθη - ΟΦΗ 2-1
Παναιτωλικός - Πλατανιάς 3-0
Πανθρακικός - Καλλονή 2-0
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-4
Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου
17:15 Πανιώνιος - Βέροια
19:30 Άρης - Αστέρας Τρίπολης


Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός
16
48-6
46
2. ΠΑΟΚ
16
31-15
36
3. Ατρόμητος
16
25-13
29
4. Παναθηναϊκός
16
26-15
27
5. Αστέρας Τρίπολης
15
22-16
24
6. Ξάνθη
16
22-23
24
7. Πανθρακικός
16
21-24
21
8. Παναιτωλικός
16
17-14
21
9. ΠΑΣ Γιάννενα
16
18-22
20
10. Εργοτέλης
16
19-21
19
11. ΟΦΗ
16
14-20
18
12. Καλλονή
16
17-31
18
13. Λεβαδειακός
16
17-30
17
14. Πανιώνιος
15
14-18
17
15. Πλατανιάς
16
15-22
15
16. Απόλλων
16
17-26
14
17. Βέροια
15
13-26
13
18. Αρης
15
12-26
10


“Τεσσάρα” ο ΠΑΟ στη Λειβαδιά

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε καμία αντίσταση από τον Λεβαδειακό, πέρασε από την έδρα του με 4-0 και μείωσε την διαφορά του από τον Ατρόμητο στους 2 βαθμού.
Ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ καλά στο ματς, προσπάθησε να εκμεταλευτεί το νευρικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και έχασε δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάπεντάλεπτο. Η συνέχεια όμως ανήκε στον Παναθηναϊκό, που ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, αλλά η απουσία του Μπεργκ ήταν εμφαέστατη
Η πίεση του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 31', με τον Κλωναρίδη να ανοίγει το σκορ. Το 2-0 όμως δεν άργησε να έρθει (38) και μάλιστα έγινε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λαγός με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γ” του Στρατηλάτη, χαρίζοντας μια πολύ όμορφη στιγμή στους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μάντζιο να μην μπορεί να κερδίσει τον Κοτσόλη (41').
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη και “καθάρισε” πολύ γρήγορα το ματς, με το δεύτερο γκολ του Λαγού (52'). Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Λαγό να τα... κάνει όλα, αφού στο 68' πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να φτάσουν μια ανάσα από το 3-1, με το δοκάρι του Πετράτσι (70'). Ο... περίπατος των “πρασίνων” στην Λιβαδειά ολοκληρώθηκε με τον Δώνη να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα (89').
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Πουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας (46’ Νικολακάκης), Λυκογιάννης, Πετράτσι (72’ Μπούστο), Κονέ, Μάρτινς, Ορτέγκα, Καπό, Μάντζιος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83’ Ρισβάνης), Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπέντ (86' Χουχούμης), Ζέκα, Καρέλης (72’ Δώνης), Κλωναρίδης.

Με τη... βούλα και με ρεκόρ στο +10 ο Ολυμπιακός

Με τη... βούλα και με ρεκόρ στο +10 ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός χωρίς να κάνει καλή εμφάνιση ανέτρεψε το σκορ κόντρα στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα, νίκησε με 3-2
 Οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο μέρος αλλά έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ίλιτς και στο δεύτερο οι παίκτες του Μίτσελ εκμεταλλεύτηκαν τα δύο πέναλτι που έκανε ο Ρουμπουλάκου αλλά και την αποβολή του και έφτασαν στη νίκη.
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα το εκμεταλλεύτηκε και αφού έχασε ευκαιρία με τον Ίλιτς στο 8', άνοιξε το σκορ τρία λεπτά αργότερα. Ο Ίλιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αρχικά νικήθηκε από τον Ρομπέρτο αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.Το γκολ ξύπνησε τους “ερυθρόλευκους” και στο 21' ήρθε η ισοφάριση. Ο Βάις σέντραρε, ο Ολαϊτάν από θέση οφσάιντ διεκδίκησε τη μπάλα από τον Βελλίδη και αυτή έφτασε στον Σαβιόλα. Ο Αργεντινός πρόλαβε και τον συμπαίκτη του τον Μανωλά και έφερε το ματς στα ίσα.
 Στο 31' οι παίκτες του Τσιώλη άγγιξαν το 1-2 αλλά ο Ίλιτς έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Τσάβες έκανε το σουτ, ο Ρομπέρτο απέκρουσε και ο Ίλιτς εντελώς μόνος του έστειλε τη μπάλα άουτ.Στο δεύτερο μέρος ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Κάμπελ αντί του Τσόρι και από τα πόδια του Κοσταρικανού ξεκίνησε η φάση του πέναλτι στο 49'. Ο Σαλίνο μπήκε στην περιοχή και ο Ρουμπουλάκου τον ανέτρεψε. Ο Μασάντο ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Στο 70' ο Ολαϊτάν είχε σουτ στο δοκάρι αλλά ο Κάμπελ πήρε τη μπάλα και ο Ρουμπουλάκου τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Αρετόπουλος έδωσε δεύτερο πέναλτι και τη δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΣ. Ο Κάμπελ με το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο, οι παίκτες του Μίτσελ πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε και στο 87' ο ΠΑΣ Γιάννινα ξαναμπήκε στη διεκδίκησή του. Ο Βίλα βρήκε τον Κρητικό μέσα στην περιοχή και αυτός αφού πέρασε τον Ρομπέρτο μείωσε σε 3-2.
Μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν διαφορά 10 βαθμών από τον δικέφαλο του βορρά.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μασάντο, Παπάζογλου, Σαβιόλα (75' Σέποβιτς), Σάμαρης, Μανωλάς, Σαλίνο, Ντομίνγκες (46' Κάμπελ), Βάις (70' Φουστέρ), Μπονγκ, Ολαϊτάν
ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ίλιτς (83' Μπέριος), Τσάβες (65' Βισέντο), Βίλα, Αυγενικού (51' Κρητικός), Ρουμπουλάκου, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κολοβέτσιος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ! Κατεδάφισε το κατασχεμένο σπίτι του και πήγε τα μπάζα στην τράπεζα! Πάρτε...μπάζα!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ! Κατεδάφισε το κατασχεμένο σπίτι του και πήγε τα μπάζα στην τράπεζα!  Πάρτε...μπάζα!! Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει μαζί με την οικογένεια του στον διευθυντή της τράπεζας εκλιπαρώντας να μην πετάξει αυτόν και τα παιδιά του στον δρόμο.
Ο διευθυντής ήταν ανένδοτος. "Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις... Έχετε μία εβδομάδα να παραδώσετε το σπίτι στην τράπεζα!"
Τότε ο... αγρότης από το Lovech της Βουλγαρίας έκανε το αμίμητο: Κατεδάφισε το σπίτι του, φόρτωσε τα μπάζα και το "παρέδωσε" στην τράπεζα! Στα κεντρικά της γραφεία στο Teteven όπου είχε υπογραφεί η υποθήκη.
Λεπτομέρεια; Το οικόπεδο που βρισκόταν το σπίτι δεν ήταν υποθηκευμένο...
Είναι και αυτό μία αντίδραση. Δυστυχώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε περίπτωση διαμερίσματος.

 http://cretablog.gr

Πέταξαν μολότοφ στο κτίριο του ΣΚΑΪ

skai
Επίθεση με βόμβα μολότοφ πραγματοποιήσαν, άγνωστοι με μηχανές   λίγο πριν από τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στο Παλαιό Φάληρο.
Ευτυχώς, η βόμβα που  εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο, δεν έσκασε και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.


“Κόπηκε” η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. “Όχι” από τον Γλέζο!

Vouli-Olomeleia
Την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης η Βουλή, μετά από την εισήγηση που κατέθεσε η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου.
Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή ενέκρινε η Βουλή μετά από ονομαστική ψηφοφορία.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 272 Βουλευτές και ψήφισαν 241 ναι, 26 όχι, ενώ 5 δήλωσαν παρών.
Αίσθηση προκάλεσε πάντως η στάση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ψήφισε όχι, τονίζοντας εξερχόμενος από το κτίριο της Βουλής πως φαινόμενα όπως η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτικές πράξεις και επιχειρήματα.
Διαφορετικές απόψεις καταγράφηκαν για το θέμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στέρηση προνομίων σε βουλευτές που διαπράττουν αδικήματα “κοινωνικής απαξίας”

samaras
Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι βουλευτές που θα διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την χθεσινή περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.
Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Απορρίφθηκε η εξεταστική για τα υποβρύχια – Σκληρή “ναυμαχία” Τσίπρα – Βενιζέλου

tsipven
Για “colpo grosso” και μέγα σκάνδαλο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τελικά απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία «όχι» ψήφισαν 167 , «ναι» ψήφισαν 120, ενώ απουσίασαν 13 βουλευτές. Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
Η ανεξάρτητη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη ψήφισε ναι στην παραπομπη του Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Η άλλοτε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητη βουλευτής και έως πρότινος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Θεοδώρα Τζάκρη είπε ναι στην δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων.
Με την κίνηση αυτή η κα Τζάκρη έκλεισε εντελώς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ και άνοιξε διάπλατο παράθυρο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Colpo Grosso
«Το αυτονόητο το εμφανίζουν ως προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και ότι υπονομεύουμε το εθνικό συμφέρον. Όταν όλοι οι πολίτες σε όλες τις μετρήσεις ζητούν κάθαρση», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε και στον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν ήταν παρών στην αίθουσα.
«Δεν έχει το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του αφήνοντας τον έρμαιο», είπε συγκεκριμένα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη πως με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο Ευ. Βενιζέλος “δείχνει στάση ενοχής” και πρόσθεσε “δεν πρόκειται να δεχθώ τη λάσπη στον ανεμιστήρα για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα”.
Επίσης χαρακτήρισε σκανδαλώδη την σύμβαση των υποβρυχίων. «Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί».
«Που πήγαν τα 250 εκ και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso». Σταματήστε να το παίζετε «πόντιοι Πιλάτοι».

Bενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε με μία μαραθώνια ομιλία που διήρκησε περισσότερο από 70 λεπτά. Περιέγραψε τη διαδικασία απόκτησης των υποβρυχίων και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετει συμφέροντα.
«Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τις ανακρίβειες, τις συκοφαντίες και χυδαιότητες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η πολιτική του παρουσία τους τελευταίους μήνες» απάντησε ο κ. Βενιζέλος.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για συκοφαντίες εκ μέρους του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως είπε, πηγάζει από την έλλειψη επιχειρημάτων. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, πίσω από αυτήν την επίθεση κρύβονται άλλα κίνητρα, που αποσκοπούν στη διαταραχή της σταθερότητας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ακόμη για εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται μάλιστα και με καθυστέρηση, δεδομένου πως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε γίνει τίτποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ γερασμένος, εντυπωσιακά γερασμένος», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, καταγγέλλοντας ότι ο απόστρατος Γ. Ταφίλης, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα Άμυνας, «έχει μακρά δραστηριότητα στα αντισταθμιστικά ωφελήματα». «Δεν λέω ότι έχει κάνει κάτι κακό, παράνομο, πάντως είναι μία διαβολική σύμπτωση», παρατήρησε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε διεξοδικά, για περισσότερο από μία ώρα, τα επιχειρήματά του υπέρ της συμφωνίας που έγινε το 2010 και προειδοποίησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «αυτά που λέτε εδώ μέσα θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος της χώρας μας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο αυτό που πρέπει να γίνει είναι η παραλαβή των υποβρυχίων, η νομική αντίκρουση των ισχυρισμών των αντιδίκων, αλλά και διάλογος μαζί τους, η επαναφορά του σχεδίου συνεργασίας Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και, ει δυνατόν, η συγχώνευσή τους με την συμμετοχή και ελληνικών ιδιωτικών εφοπλιστικών κεφαλαίων, η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνάπτονται συμφωνίες για ξένα πολεμικά πλοία και η επαναφορά στην κατάσταση του 2011.

ysterografa.gr

Δείτε ποιο είναι το top 20 των προϊόντων που εξάγει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα!

Τα αγροτικά προϊόντα και τα πετρελαιοειδή οι αυτά που στηρίζουν τις εξαγωγές, οι οποίες όμως φαίνεται να να έχουν χάσει δυναμική. Εκτός από τα πετρελαιοειδή, σημαντικές ανάσες στις εξαγωγές δίνουν το λάδι και τα φρούτα.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) κατά τη δημοσιοποίηση της οποίας η Πρόεδρος του ΠΣΕ κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη δήλωσε τα εξής: «για πρώτη φορά οι ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν τα 20 δισ. από τους 9 πρώτους μήνες ενός έτους. Και για φέτος, η Ελλάδα θα πρέπει να προσδοκά ένα νέο ιστορικό εξωστρέφειας στα επίπεδα των 28 δισ. ευρώ, ή σχεδόν 15% του ΑΕΠ της χώρας.

Κ. Καλαντζής: «Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος- Η Νεμέα μένει πίσω και σε συμπεριφορές και σε πρακτικές» Σε δηλώσεις του στον Φώτη Νικολακόπουλο ο πρώην δήμαρχος Νεμέας κ. Κ. Καλαντζής επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο και δήλωσε: «Είναι οριστικό. Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Νεμέας στις εκλογές. Ο λόγος που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση είναι γιατί η Νεμέα δεν πηγαίνει μπροστά. Πηγαίνει πίσω και σε συμπεριφορές και σε πρακτικές! Είμαι άνθρωπος που νοιάζομαι για την κοινωνία επι 66 χρόνια, βλέπω τη διαφορά η οποία δεν μπορεί να χρεωθεί μόνο στην οικονομική κρίση».


Σε δηλώσεις του στον Φώτη Νικολακόπουλο στο korinthiannews.gr , ο πρώην δήμαρχος Νεμέας κ. Κ. Καλαντζής επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο και δήλωσε: «Είναι οριστικό. Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Νεμέας στις εκλογές.
Ο λόγος που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση είναι γιατί η Νεμέα δεν πηγαίνει μπροστά.  Πηγαίνει πίσω και σε συμπεριφορές και σε πρακτικές! Είμαι άνθρωπος που νοιάζομαι για την κοινωνία επι 66 χρόνια, βλέπω τη διαφορά η οποία δεν μπορεί να χρεωθεί μόνο στην οικονομική κρίση».

 

Η ΝΔ κρεμάει τα... μανταλάκια τον Μιχάλη Λιάπη: Προκάλεσε χείριστη εντύπωση

Η ΝΔ κρεμάει τα... μανταλάκια τον Μιχάλη Λιάπη: Προκάλεσε χείριστη εντύπωση Μετά το Μέγαρο Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία παίρνει αποστάσεις από τον Μιχάλη Λιάπη, που χθες συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, με πλαστές πινακίδες.
Το... απεταξάμην στον πρώην υπουργό είπαν τόσο ο νυν γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος όσο και ο πρώην, Μανώλη Κεφαλογιάννης.

«Ο κ. Λιάπης, ως Έλληνας πολίτης, έκανε μία κίνηση, η οποία προκαλεί χείριστη εντύπωση. Θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, όπως θα την αντιμετώπιζε κάθε Έλληνας πολίτης» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
«Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Δυστυχώς, τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν δίνουν το παράδειγμα, αλλά εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο» πρόσθεσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον Βήμα FM τόνισε πως «ο κ. Μιχάλης Λιάπης ιδιωτεύει και δεν είναι στέλεχος της ΝΔ».
«Νομίζω ότι αυτή η ιστορία αδικεί τον ίδιο τον κ. Λιάπη. Ελπίζω να έχει επαρκείς εξηγήσεις να δώσει. Ο κ. Λιάπης δεν είναι στέλεχος του κόμματος. Αποφάσισε να ιδιωτεύσει και δεν βρίσκεται στις δομές του. Άρα, δεν έχει κάποιον λόγο η ΝΔ σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, ας γίνει και η δίκη που είναι να γίνει και ας πει ο κ. Λιάπης όσα είναι να πει, αλλά είναι κάτι που μας στενοχωρεί και μας πληγώνει», κατέληξε.

Χωρίς να κατονομάσει τον Μιχάλη Λιάπη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στη σύλληψή του ενθυμούμενος μια παλιά ιστορία και έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.
Ο Ν. Δένδιας βρέθηκε σε συνέδριο της ΠΟΑΣΥ και διηγήθηκε μια... ιστορία.

Πως κάποτε, μια βουλευτής της Ιρλανδίας του είχε πει πως μια φορά της είχαν κόψει κλήση γιατί μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε. Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου βρισκόταν ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Της είπε, αυτό απαγορεύεται, θα σε γράψω. Του ανταπάντησε, προφανώς κύριε πως μιλάω με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμία σημασία. Βεβαίως της είπε ο τροχονόμος, δεν έχει καμία σημασία», είπε ο υπουργός.

Και συνέχισε απευθυνόμενος τους αστυνομικούς: «Αποδείξατε εσείς χθες ότι ο νόμος είναι που σας δεσμεύει και τίποτα άλλο»

newsit.gr

Απίστευτη εξέλιξη της μήνυσης του Τέρενς Κουίκ κατά της Τρόικας!

terens_kouik_600

«Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ»

Απίστευτη εξέλιξη είχε η πορεία της μήνυσης κατά των τροϊκανών Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προσωπικά στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, τον Ιανουάριο 2013, προκειμένου να αποσταλεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πρωτοκολλώντας, ταυτόχρονα, για ενημέρωση και μόνο, αντίγραφο της μήνυσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η μήνυση «θάφτηκε» στα συρτάρια Ρουπακιώτη, η δε Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το δικό της τυπικό αντίγραφο, το απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, για να μπει τελικά στο… αρχείο!
Αυτά γνωστοποιήθηκαν στον Τέρενς Κουίκ, από τον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, μετά από Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αναζητώντας μετά από εννέα μήνες την τύχη της μήνυσης του κατά των επικεφαλής της Τρόϊκα.
Πιο συγκεκριμένα:

Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο.

fdcf76798e96ed3f7279e17b40317102_L

Του Τ. Παναγιωτόπουλου
(πολ. μηχανικού)

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ.

Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για… γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.
Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.
Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km. Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.
Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

techit – τεχνολογικές ειδήσεις | Γάμος στην εποχή των social media -Πατέρας ζήτησε για προίκα 1 εκατ. like στο Facebook techit – τεχνολογικές ειδήσεις Home Internet Smartphones Tablets Hardware Software Business Gadgets Lifestyle Science Lifestyle prevnext Γάμος στην εποχή των social media -Πατέρας ζήτησε για προίκα 1 εκατ. like στο Facebook

Γάμος στην εποχή των social media -Πατέρας ζήτησε για προίκα 1 εκατ. like στο Facebook

Τον καιρό που κάθε τι στη ζωή ορίζεται και επηρεάζεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γάμος δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω. Ετσι, ένας πατέρας στην Υεμένη ζήτησε ως «προίκα», προκειμένου να δώσει το χέρι της κόρης του, ένα εκατομμύριο like στο facebook.
Η Υεμένη παραμένει παραδοσιακή χώρα, όπου οι άνδρες πρέπει να δώσουν χρήματα στους γονείς της νύφης προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο. Ομως, ολοένα και περισσότεροι νεαροί άνδρες αδυνατούν να καταβάλουν προίκα, οπότε δεν μπορούν να παντρευτούν. Πολλές φορές οι γείτονες συμπληρώνουν το ποσό, ώστε να καταβληθεί η προίκα- την οποία ορίζει ο πατέρας της νύφης.
Οταν λοιπόν ο μελλοντικός γαμπρός του ζήτησε από τον Σαλέμ Αγιάς το χέρι της κόρης του, ο συγκεκριμένος του έκανε την πιο περίεργη πρόταση. Αν κατάφερνε να του προσφέρει ένα εκατομμύριο like στο facebook, τότε θα γινόταν ο γάμος. Κάτι που βέβαια δεν είναι εύκολο σε μία χώρα όπου η χρήση του διαδικτύου είναι περιορισμένη.
Μόλις έγινε γνωστή η ιστορία, οι bloggers της χώρας ξεκίνησαν μία καμπάνια, ζητώντας από τον κόσμο να υποστηρίξει την ένωση των δύο νέων, όπως γράφει το BBC. Η σχετική σελίδα δημιουργήθηκε την Κυριακή στο facebook και πλησιάζει τα 30.000 like. Πάντως ο μελλοντικός πεθερός θα δείξει επιείκεια, καθώς όπως είπε αν διαπιστώσει ότι ο γαμπρός πραγματικά προσπάθησε θα δώσει τη συγκατάθεσή του για το γάμο ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της «διαδικτυακής προίκας».

techit.gr

Τα κριτήρια της κινητικότητας για 3.708 υπαλλήλους – το έγγραφο του ΥΠΕΣ για 272 δήμους

Τη μέθοδο με την οποία η γνωστή ομάδα Ραπακούλια (σ.σ. ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην εθελοντική κινητικότητα των δήμων πρέπει να συμμετάσχουν 3.708 υπάλληλοι περιγράφει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που στάλθηκε στους δήμους.
Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο δημοσιεύει η aftodioikisi.gr:
Στους δήμους σήμερα εργάζονται (93.973) υπάλληλοι, εκ των οποίων:
1.         Δημοσίου Δικαίου και Ι.Δ.Α.Χ υπάλληλοι(66.821)
2.         Έκτακτο προσωπικό (12.363)
3.         Τακτικό Προσωπικό ΝΠΔΔ των δήμων (10.110)
4.         Έκτακτο Προσωπικό ΝΠΔΔ των δήμων (4.679)
5.         Προσωπικό ΝΠΙΔ των Δήμων

‘Όπως τονίζεται στο έγγραφο στην επεξεργασία των στοιχείων και στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων δεν συμπεριλάβαμε Δήμους κάτω από 6.000 κατοίκους διότι:
•           Η πλειονότητα των Δήμων της κατηγορίας αυτής είναι μικροί νησιωτικοί και ορεινοί.
•           Οι υπάλληλοι των περισσοτέρων εξ’ αυτών αποτελούν τον οριακό αριθμό εργαζομένων για τη εύρυθμη λειτουργία του Δήμου
•           Τυχόν κινητικότητα των υπαλλήλων αυτών θα δημιουργήσει ασύμμετρες απώλειες στις τοπικές κοινωνίες.
•           Έχουν ιδιαιτερότητες που δεν τους κάνουν συγκρίσιμους με τους υπολοίπους Δήμους που εξετάζουμε με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία.
•           Οι δήμοι αυτοί είναι 53 και αποτελούν το 16,31% των Δήμων της χώρας, έχουν δε 1.424 υπαλλήλους σε ποσοστό 1,52% επί του συνολικού προσωπικού.
Τα κριτήρια
Για τη διαμόρφωση του δείκτη ελήφθησαν υπόψη οι εξής παράγοντες:
•           Πληθυσμός
•           Έκταση
•           Διοικητική – Δημοτική Αποκέντρωση
•           Διοικητική υποστήριξη – έδρες Νομών
•           Ορεινότητα
•           Νησιωτικότητα
Παράλληλα, προκειμένου να διαμορφωθεί ο Δείκτης Ιδιαιτερότητας των Δήμων χρησιμοποιήθηκαν οι εξής συντελεστές στάθμισης:
•           Πληθυσμός (91,25%)
•           Έκταση (0% – 2%)
o          Για δήμους μέχρι 100 τ. χλμ. (0%)
o          Για δήμους από 100 τ. χλμ. μέχρι 600 τ. χλμ. (1%)
o          Για δήμους πλέον των 600 τ. χλμ. (2%)
•           Έδρες Νομών (0,75%)
•           Νησιωτικότητα σύμφωνα με  το ν. 3852/2010 και το ν. 4093/2012 (1%)
•           Ορεινότητα σύμφωνα με το ν. 3852/2010 (1%)
•           Διοικητική – Δημοτική Αποκέντρωση (0% – 4%)

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, εντάχθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, ως κατεπείγον, το θέμα του επιδόματος των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ο κ. Δέδες στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (11/12/2013), σύμφωνα με την οποία από δω και στο εξής, θα συγκρίνεται το πραγματικό (φορολογητέο), με το τεκμαρτό εισόδημα των κατοίκων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και κριτήριο για τη λήψη του επιδόματος θα αποτελεί το μεγαλύτερο εκ των δύο εισοδημάτων.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, η ερμηνευτική εγκύκλιος καταργεί τους περισσότερους των δικαιούχων του επιδόματος, καταργεί στην ουσία το ίδιο το επίδομα και πλήττει άμεσα τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας των ορεινών περιοχών, δημιουργώντας δραματική ένταση των συνθηκών ανέχειας και μάλιστα στις ημέρες των εορτών.

Για το λόγο αυτό, ζήτησε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απόσυρση της εγκυκλίου και την άμεση καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους, με βάση το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημά τους και όχι το τεκμαρτό.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη και εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες επαφές με την ΕΝΠΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε άμεσα να αντικατασταθεί η εγκύκλιος.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πού χάθηκαν οι υπερασπιστές της Κύπρου; Άλλο τα ριάλια και άλλο η κυριαρχία;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος εξελίσσεται σε μαγική εικόνα, εμφανιζόμενη και εξαφανιζόμενη  ανάλογα με τις εσωτερικές επικοινωνιακές ανάγκες της Ελλάδας και των εγχώριων κομματικών σκοπιμοτήτων.

Όλοι θυμούνται τι συνέβη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012, όταν σηκώθηκε ο κόσμος στο ποδάρι, με αφορμή τα ευρώ, τα ρούβλια και τα ριάλια.

Με το «ηρωικό όχι» που κατέληξε σε κούρεμα καταθέσεων και στο κυπριακό μνημόνιο.

Με τους αρχηγούς των λεγομένων αντιμνημονιακών κομμάτων να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να κατεβαίνουν σύσσωμοι στη νήσο για να συμπαρασταθούν στις… καταθέσεις των Ρώσων ολιγαρχών.