Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Πέντε φίλοι έβαλαν 300.000 δραχμές και ίδρυσαν το ελληνικό σούπερ μάρκετ των 500 εκατ. ευρώ


Το επιχειρηματικό δαιμόνιο, η νοικοκυροσύνη και η επιμονή σε ελληνικά προϊόντα απαντώνται σε ένα όνομα. Στα ελληνικά σούπερ μάρκετ Γαλαξίας που πριν μέρες έχασαν ακόμη έναν Πρόεδρο τους, έναν εκ των ιδρυτών τους, τον Χρήστο Μαυρόπουλο. Μια αλυσίδα που ξεκίνησε με τις οικονομίες πέντε φίλων και μετεξελίχθηκε σε έναν όμιλο με τζίρο άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Γιατί ματώνουν τα ούλα; Γιατί κουνιούνται τα δόντια;

Αν ματώνουν τα ούλα σας όταν τα βουρτσίζετε ή όταν μασάτε σκληρή τροφή, και αν το ψωμί σας το τρώτε ζυμωμένο με αίμα, τότε πάσχετε από ουλίτιδα.
Πρόκειται για φλεγμονή των ούλων που οφείλεται σε αποικίες μικροβίων, την οδοντική μικροβιακή πλάκα, που επικάθεται στις επιφάνειες των δοντιών σας.
Δεν είναι εξωτερική μόλυνση αλλά προέρχεται από μικρόβια που υπάρχουν φυσιολογικά στο στοματικό περιβάλλον. Πάνω στην πλάκα σχηματίζεται η πέτρα (τρυγία) από τα άλατα του σάλιου. Όταν η στοματική σας υγιεινή είναι πλημμελής θα μαζευτεί πλάκα και τρυγία και πάλι πλάκα και έτσι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος. Η ουλίτιδα δεν είναι μεταδοτική. ....................

Νέες δυνατότητες και εργαλεία για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης - Συνάντηση Υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργου Σταθάκη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο ΣτασινόΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), ενεργοποιούν τις νέες δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν θεσμοθετηθεί με το νόμο 4495/2017, για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης. Σε συνάντηση του ΥΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό και αρμόδια στελέχη, αποφασίστηκε η άμεση υλοποίηση νέων πληροφοριακών συστημάτων τα οποία, για πρώτη φορά, δίνουν τη δυνατότητα άμεσων καταγγελιών και ελέγχων για θέματα αυθαίρετης δόμησης.

Έργα 8,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΔΕ


Σχετική εικόνα
Έργα ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύστερα από την έγκριση των τεχνικών δελτίων που υπέβαλλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Πρόκειται για το έργο της βελτίωσης και συντήρησης της Εθνικής οδού Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τμήμα Ίσθμια – όρια νομού, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο της συντήρησης και βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, το έργο της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ και το έργο ανάδειξης και σήμανσης περιπατητικών μονοπατιών, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ.
1 εκατομμύριο ευρώ για 1100 χιλιόμετρα μονοπατιών στην Πελοπόννησο

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Συνεχίζουμε δυναμικά να υλοποιούμε υποδομές στην Πελοπόννησο»


Αποτέλεσμα εικόνας για ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου,
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ένταξης στο ΠΔΕ της Περιφέρειας του έργου της συντήρησης και βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, με 3 εκατομμύρια ευρώ, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνου Νικολάκου δήλωσε:

Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής -Απόφαση ΚΥΣΕΑ

Νέοι αρχηγοί αναλαμβάνουν σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού, στον απόηχο της δολοφονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος (στη θέση του αντιστρατήγου Σωτήριου Τερζούδη), και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης (διαδέχεται τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα).

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου -Ημερομηνία ανά Ταμείο

 
Από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2018 στους συνταξιούχους.
Πιο αναλυτικά:

Μετά την Μακεδονία, ήλθε η ώρα της Θράκης!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στο βαρύ πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα – και ενώ οι προκλητικές κυβερνητικές δηλώσεις συνεχίζονται με τις ευθύνες να μεταφέρονται στους ώμους των ίδιων των θυμάτων – η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία για την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των μουφτήδων στα 67 τους χρόνια. Και καθώς οι νόμιμοι και διορισμένοι από την ελληνική κυβέρνηση μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής έχουν προ πολλού ξεπεράσει αυτό το ηλικιακό όριο, θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, γεγονός που καθιστά βάσιμες τις υποψίες ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να ικανοποιήσει το αίτημα του Ερντογάν για εκλογή των μουφτήδων.
Το γεγονός πανηγυρίστηκε δεόντως στην Τουρκία, με τον Τύπο να αναφέρει ότι «ο Τσίπρας έκανε το χατίρι του Ερντογάν». Υποστηρίζουν μάλιστα αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε, ότι δηλαδή με τη ρύθμιση ανάβει το πράσινο φως για την εκλογή των μουφτήδων.