Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Με ένα φαντασμαγορικό σόου η Νέα Ζηλανδία υποδέχθηκε το 2021!

 


Εικόνα

Το 2021 στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό είναι γεγονός!

Η Νέα Ζηλανδία γιόρτασε πρώτη από όλες τις χώρες του κόσμου, μαζί με την Τόνγκα, τη Σαμόα, και το Κιριμπάτι τον ερχομό του νέου έτους. Χιλιάδες Νεοζηλανδοί συγκεντρώθηκαν χωρίς φόβο και χωρίς μάσκες στο Οκλαντ για να απολαύσουν το παραδοσιακό σόου με τα φώτα και τα πυροτεχνήματα στο λιμάνι της πόλης.

Σειρά για να υποδεχθεί το νέο έτος έχει η Αυστραλία, όπου το 2021 θα φτάσει στην ανατολική της ακτή, στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Πάντως στις περισσότερες χώρες, η πανδημία θα περιορίσει τους εορτασμούς και τα πυροτεχνήματα.

Δημοπράτηση έργων, αγροτικών δικτύων σε πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας. - Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  

Μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις πήρε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την τελευταία της συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή, αποφάσισε να προχωρήσει και η δημοπράτηση έργων, που αφορούν αγροτικά δίκτυα, σε πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, για το

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 38 τα νέα κρουσματα σήμερα ( 4 στη Κορινθία) - στην Πελοπόννησο

 

Είκοσι (20) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου . Επίσης άλλα 1 κρούσματα κατεγράφησαν στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας ενώ δεν αναφέρθηκαν νέα κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας.

Σήμερα 31/12 κατεγράφησαν, συνολικά 38 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.375 ( 2.331 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 31/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (18),  Μεσσηνίας  (6) ,  Κορινθίας (4), Ηλείας (-), Αργολίδας (3) , Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.577 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          683   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           665   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                467   (8)

Π.Ε. Αργολίδας          430   (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            349   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           205   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 31/12: Στα 932 τα νέα κρούσματα, 50 νεκροί και 438 διασωληνωμένοι. Ο χάρτης της δισποράς.

   

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 932 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονωιού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα με 364 και 150 κρούσματα αντίστοιχα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα στοιχεία, για το πού εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα:

Ταξίδια τέλος με το παλιό αυτοκίνητο…

 

Παλιό αυτοκίνητο : Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν θέσει αυστηρά πρότυπα χαμηλών εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα που κινούνται και μάλιστα έχουν θεσπίσει αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες! Οι ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων (LEZ) όπως ονομάζονται αποτελούν αστικές ζώνες στις οποίες επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2. Τα κριτήρια για την είσοδο σε αυτές τις περιοχές καθορίζονται από τις Δημοτικές Αρχές, με βάση την ηλικία και τις τεχνικές

2020: Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν από την πανδημία

 

Με βάση την ΕΛΣΤΑΤ αλλά και μετρήσεις εταιριών μελετών στους κερδισμένους του 2020, πέρα από τα σούπερ μάρκετ που έχουν δει τους τζίρους τους να εκτοξεύονται και να παίρνουν περισσότερο από 1 δισ. τζίρο περισσότερο σε σχέση με πέρυσι:

-Μεγάλα κέρδη έχουν επίσης οι αλυσίδες με ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων σε προϊόντα νέας τεχνολογίας, φάρμακα και καλλυντικά.

Μητσοτάκης 2020: Μωυσής, Τσόρτσιλ, Ηρακλής και Πρίσλεϊ…

  

Το 2020 ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πράγμα ξέφυγε στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός προφίλ σωτήρα και μεγάλου ηγέτη για τον πρωθυπουργό.

Επιλέγουμε τα… καλύτερα:

Ημερίδα λήξης του έργου e-Sisifos: Ψηφιακό χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας

 

Στις 30 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του έργού e-Sisifos, με στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου.
Την έναρξη της ημερίδας έκανε η κα
Γιώτη Πολυξένη, μέλος της ερευνητικής ομάδας της Rap Media, η οποία ήταν και η συντονίστρια της ημερίδας.

Ευτυχισμένο 2021 Εισερχόμενα

 

Θέματα Ελληνικής Ιστορίας
 

https://www.istorikathemata.com/

 Η Ομάδα των Θεμάτων Eλληνικής Ιστορίας σας εύχεται ένα ευτυχισμένο και υγιές 2021 που θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας. 




Η καθιέρωση του πρωτοχρονιάτικου εθίμου των δώρων στους τροχονόμους κατά την εποχή του Μεσοπολέμου
 
Γράφει ο Ιωάννης Β. Δασκαρόλης (Πρώτη δημοσίευση: Huffington Post)
Πρόλογος – Το έθιμο
Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι γνωρίζετε το ωραίο αυτό έθιμο, κατά το οποίο πολίτες της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αυθόρμητα προσέρχονταν στις σταθερές θέσεις των τροχονόμων και εναπέθεταν δώρα (γλυκά, ποτά, τρόφιμα) ως αναγνώριση της προσφοράς της Τροχαίας στην ασφαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας και στην ομαλή λειτουργία της πόλης.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ

Ευχές για Καλή Χρονιά από το Diastixo.gr! 🎄

 diastixo.gr 

Diastixo.gr

Απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature

 https://diastixo.gr/images/images/news/2020/apl-231220.jpg  

Τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature, που θέσπισε το 2006 το λογοτεχνικό περιοδικό δε|κατα, λόγω των επιλογών τους χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στον χώρο των κριτικών λογοτεχνίας, των δημοσιογράφων, των εκδοτών, των συγγραφέων, των μεταφραστών, των επιμελητών, των ανθρώπων του βιβλίου εν γένει. Εφέτος, 14η χρονιά διοργάνωσής τους, εξαιτίας της καραντίνας δεν έγινε διά ζώσης τελετή απονομής των βραβείων.

Έκαναν το εμβόλιο της Moderna και πρήστηκαν όπου είχαν κάνει υαλουρονικό - fillers. Οδηγία FDA

  

της Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Οίδημα στο πρόσωπο παρουσίασαν μετά το εμβόλιο της Moderna για τον κοροναϊό άτομα που είχαν πραγματοποιήσει ενέσιμη κοσμητική θεραπεία με fillers. . ..................


read more

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

 

Petros Tatoulis

Γ. Ψυχογιός: Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την πρόσβαση στο ρεύμα και τα κοινά αγαθά απέναντι στις διακοπές.

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS2vG6wgRoo3YfbVt5jrrEYBfCInxPCJOGWBw&usqp=CAU

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/12/2020

 


Οι διακοπές και τα ειδοποιητήρια διακοπής ρεύματος, που σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της Κορινθίας, έγιναν τις προηγούμενες μέρες, εν μέσω πανδημίας και γιορτών, και μάλιστα για πολύ μικρά ποσά οφειλών είναι απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες από κάθε άποψη.

Εδώ και καιρό, με δύο κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητήσαμε να μην γίνονται διακοπές ρεύματος σε κοινωνικές ομάδες που πλήττονται λόγω πανδημίας και συγκεκριμένα σε νοικοκυριά  που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ή υπολειτουργούν.

Ευχές για το 2021 από τους 4000 στην Υγεία

 


Alexandra Tragka

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες μας αποχαιρετά το 2020

  

Με βροχές και καταιγίδες μας… ξεπροβοδίζει το 2020.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την Πέμπτη (31/12) στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και σταδιακά στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν

Εντυπωσιακές εικόνες από την «Ψυχρή Πανσέληνο»!

 

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την τελευταία πανσέληνο του 2020.

Πρόκειται για τη λεγόμενη και «Ψυχρή Πανσέληνο» ή «Πανσέληνο της Μεγάλης Νύχτας», με τη φωτεινότητά της να φτάνει στο 100%.

Η προβληματική από πολλές απόψεις χρονιά του 2020 μάς αποχαιρετά με τον καλύτερο και ομορφότερο δυνατό τρόπο, με μία λαμπρή πανσέληνο.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος ονομάζεται «Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας», διότι είναι η πρώτη που ακολουθεί το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου. Τα αμέσως επόμενα βράδια από την συγκεκριμένη ημερομηνία είναι τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια.

Οι εικόνες του φεγγαριού από τη Eurokinissi, προέρχονται από τις Μυκήνες και είναι πραγματικά ξεχωριστές

 

 

 

Οι 5.050 στιγμές ......που μοιραστήκαμε μαζί το 2020.

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι 

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε και όμως εσείς μείνατε πιστοί σε εμάς..  Οι "Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες" από το Δερβένι και εγώ σας ευχαριστούμε όλους και όλες έσας γιατί μείνατε πιστοί συνοδοιπόροι στο αχανές αυτό ταξίδι μας...  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΜΕ ΥΓΕΙΑ, χωρίς πανδυμίες , ΧΑΡΑ και ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟ 2021 Ας θυμηθούμε μαζί τις 5.050 στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί το 2020:


▼  2020 (5050)

      *  ►  Ιανουαρίου (383)  

Τι διαβασαται περισσότερο στους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟ 2020

 

Αναρτήσεις

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ " υποδέχονται το 2021

 

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ





 
 

 

 
ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Καλή Χρονιά! Πρωτοχρονιάτικα έθιμα από όλεςτις περιοχές της Ελλάδος

 

Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για prvtoxronia
Τα έθιμα που κατά κανόνα τηρούνται την πρώτη μέρα του χρόνου στην χώρα μας χαρακτηρίζονται από την ποσότητα και την ποικιλία.
Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την τύχη όπως είναι το ποδαρικό, το ρόδι και η χαρτοπαιξία.
Μια άλλη κατηγορία είναι τα αμιγώς εορταστικά όπως είναι τα πυροτεχνήματα και η διασκέδαση, ενώ τέλος υπάρχουν και κάποια που τείνουν να εξαλειφθούν όπως οι κολόνιες, το σφάξιμο του χοίρου και η κρεμύδα για γούρι.
Φυσικά, κύρια θέση σε αυτά έχει η βασιλόπιτα, έθιμο το οποίο τελείται ευλαβικά από την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής οικογένειας.

Η Βασιλόπιτα