Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης 2020: Μωυσής, Τσόρτσιλ, Ηρακλής και Πρίσλεϊ…

  

Το 2020 ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πράγμα ξέφυγε στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός προφίλ σωτήρα και μεγάλου ηγέτη για τον πρωθυπουργό.

Επιλέγουμε τα… καλύτερα:

Στις 18 Μαρτίου του 2020 μάθαμε για τον

Μητσοτάκη – Τσόρτσιλ

Συγκεκριμένα: «Με συνταγή Τσόρτσιλ» είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα protagon.gr όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει η εξής περιγραφή:

«Ακούγοντας το τελευταίο διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού, μου ήρθε στο μυαλό η ιστορική ομιλία του Γουίνστον Τσορτσιλ, στις 13 Μαΐου του 1940 όταν μόλις είχε αναλάβει την ηγεσία της χώρας, ενώ τα στρατεύματα του Χίτλερ είχαν ήδη καταλάβει την Πολωνία, τη Νορβηγία και τη Δανία και προέλαυναν σε Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο». 

 Στις 6 Απριλίου του 2020 μάθαμε για τον

Μητσοτάκη – Μωυσή

Συγκεκριμένα: «Ο κορονοϊός μηδενίζει το κοντέρ και μας ξαναβάζει στο παιγνίδι!» είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα liberal.gr όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει η εξής περιγραφή:

 

«O Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας. Έναν λαό όμως που είναι πλέον έτοιμος για την «Έξοδο»».

Στις 28 Μαϊου του 2020 μάθαμε για τον 

Μητσοτάκη – (καλύτερο κι από) Ηρακλή

Συγκεκριμένα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε δοκιμασίες που θα φόβιζαν ακόμα και τον ήρωα της μυθολογίας Ηρακλή» είναι ο τίτλος του άρθρου στην ιστοσελίδα fortunegreece.com  Σε αυτό το άρθρο δεν χρειάζεται απόσπασμα, φτάνει ο τίτλος…

Λίγο πριν κλείσει ο νέος χρόνος, στις 24 Δεκεμβρίου του 2020, μάθαμε για τον

Μητσοτάκη – Έλβις Πρίσλεϊ

«Eυτυχώς υπάρχει το Politico, που έρχεται να διορθώσει τη ζημιά ανακηρύσσοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Ελβις της ΕΕ», καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ίσως ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που θα εμβολιαστεί κατά της Covid-19, όπως είχε κάνει ο πρώην βασιλιάς της ροκ το 1956 με την πολιομυελίτιδα. Δεν είναι και κακός τίτλος», διαβάσαμε σε άρθρο στο in.gr.

Μάλλον η λίστα θα συμπληρωθεί, οπότε θα σας (ξανά) ενημερώσουμε.

Για τη λίστα με τους χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό λέμε, όχι για τη λίστα Πέτσα…

 aftodioikisi.gr