Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός-Μονπελιέ - Επεισόδια στις εξέδρες!


Η πιο μεγάλη ώρα για την φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού έφτασε. Οι “ερυθρόλευκοι” φιλοξενούν στο “Γ. Καραϊσκάκης” την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μονπελιέ και θέλουν τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στην μάχη για την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. . Επεισόδια στις εξέδρες μεταξύ Γάλλων οπαδών και αστυνομίας.
Σέντρα στις 21:45
Λίγο μετά τις 20:00 οι οπαδοί της Μονπελιέ, περίπου 150, συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στις εξέδρες. Μέσα στον χαμό που επικράτησε για περίπου 15 λεπτά οι Γάλλοι οπαδοί πεταξαν και μία φωτοβολίδα, ενώ να σημειωθεί πως στα επεισόδια δεν είχαν καμία συμμετοχή οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Αμπντούν, Μοντέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο, Μήτρογλου
Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ):
Ζουρντρέν, Μποκαλί, Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί, Μαρβό, Μπελχαντά, Καμπεγιά, Μουνιέ, Καμαρά
Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)

Την ίδια ώρα στο άλλο ματς του ομίλου η Σάλκε φιλοξενεί την Άρσεναλ.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου μετά από 3 αγωνιστικές:

Σάλκε 7 (6-3)
Άρσεναλ 6 (5-4)
Ολυμπιακός 3 (4-6)
Μονπελιέ 1 (4-6)

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να σπάσει και μία αρνητική παράδοση, αυτήν που τον θέλει να έχει ηττηθεί τις τέσσερις τελευταίες φορές που υποδέχτηκε γαλλική ομάδα (Λιόν, Σεντ Ετιέν, Μπορντό, Μαρσέιγ).

Κόρινθος: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα φαινόμενο βίας» - Τέλος ο Καντάς από την Κόρινθο . Νέος τεχνικός ο Σωτήρης Αντωνίου


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει κάποια μεμονωμένα επεισόδια που έγιναν από οπαδούς της στην αναμέτρηση με τα Χανιά, εξέδωσε η Κόρινθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Κορίνθος αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την λήξη του αγώνα για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, από πολύ μικρή μερίδα φιλάθλων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε κανένα φαινόμενο βίας, ούτε λεκτικής, εναντίον παικτών, τεχνικής ηγεσίας, φιλάθλων αλλά και αντιπάλων.
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με χαρά να συγκεντρώνονται στο γήπεδο οικογένειες, παιδιά καθώς και Κορίνθιοι κάθε ηλικίας για να χειροκροτήσουν και να εμψυχώσουν την ομάδα μας, για αυτό τον λόγο δεν θα θα επιτρέψουμε να χαθεί η φίλαθλη ατμόσφαιρα από το γήπεδο.
Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μια τελευταία προειδοποίηση, εάν επαναληφθούν φαινόμενα βίας δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις στους αυτουργούς αυτών των φαινομένων, που αποτελούν μια μικρή μειοψηφεία των φιλάθλων μας. Η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει τους φιλάθλους, τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και όσους εργάζονται για την ΠΑΣ ΠΑΕ Κορίνθος. Όσοι επιθυμούν να εκφράσουν την άποψη τους για την ομάδα μπορούν να το κάνουν μέσω των διαύλων επικοινωνίας που η ομάδα έχει αναπτύξει.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους Κορινθίους που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα μας στην πορεία της στην Football League 2».

Παρελθόν ο Γιάννης Κάντας , νέος τεχνικός ο Σωτήρης Αντωνίου

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κορίνθου αποτελεί ο Γιάννης Καντάς, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του μετά από συνάντηση που είχε την Τρίτη με τη διοίκηση.
Αιτία δεν στάθηκε το γεγονός ότι η «Μπάρτσα» ξεκίνησε με ήττα στην πρεμιέρα από τα Χανιά, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τους λόγους του συναινετικού διαζυγίου. Ο Καντάς ανέλαβε πέρυσι την Κόρινθο και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 7ου ομίλου στη Δ’ Εθνική και την άνοδο στη Football League 2, ενώ είχε υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.
Mε δήλωση του ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Πάνος Μπεθάνης, επεσήμανε πως η σχέση του με τον πρώην προπονητή του συλλόγου είναι εξαιρετική.
«Ο Γιάννης Κάντας έγινε και θα παραμείνει φίλος για πάντα», είπε ο Μπεθάνης και πρόσθεσε:
«Είχε την υπομονή και την επιμονή να πάρει μία ομάδα που κατέρεε και να την αναδείξει. Δεν λέω αντίο γιατί θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Γιάννη σε ευχαριστώ για όλα».


Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Κάντα στην τεχνική ηγεσία της Κορίνθου, μετά την απομάκρυνση του δεύτερου από τον πάγκο της ομάδας.
Ο 37χρονος τεχνικός, αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια με τη φανέλα της Ξάνθης και από το 2010 ξεκίνησε την προποπονητική από τον πάγκο του Εορδαϊκού.
Τη σεζόν 2010-11 δούλεψε στην Καλλονή και πέρυσι στον Πανηλειακό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της Κορίνθου συμφώνησαν σε όλα πριν με τον Αντωνίου, που αναμένεται άμεσα στην πόλη, προκειμένου να... πέσουν οι υπογραφές και να πιάσει δουλειά.


Κατασχέσεις και συλλήψεις σε παράνομο εργαστήριο ποτών στον Πύργο Κορινθίας

-Οι έρευνες των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου οδήγησαν σε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία…
Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές- διασταυρωμένες πληροφορίες της korinthiannews.gr οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν εντόπισαν παράνομο αυτοσχέδιο αποστακτήριο οινοπνευματωδών ποτών στον Πύργο Κορινθίας.
Το εργαστήριο το είχαν δύο Αλβανοί. Συνελήφθη ο ένας, 33χρονών περίπου. Κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά αλκοόλ (τσίπουρο), πάνω από ένα τόνο πρώτη ύλη, καζάνια και γενικότερα ο εξοπλισμός του παράνομου εργαστηρίου. Οι ιδιοκτήτες του παράνομου εργαστηρίου προμήθευαν καταστήματα σε αρκετά μαγαζιά της Κορινθίας.
Το θέμα αναμένεται να πάρει διάσταση στην περιοχή αλλά και στην Κορινθία. Αν δεν κάνουμε λάθος πρόκειται για κακούργημα

Η ώρα της κρίσης για Ομπάμα-Ρόμνεϊ


Όλοι μιλούν για θρίλερ και... ισοπαλία. Αλλά η γενική αίσθηση είναι πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα συγκεντρώσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται και θα ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αφήνοντας τον Μιτ Ρόμνεϊ στην... αντιπολίτευση!



 - Ώρα 18:22 Ο Μιτ Ρόμνεϊ φτάνει στο Οχάιο, μια από τις πολιτείες "κλειδιά" που θα κρίνουν την προεδρική εκλογή. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής πρόσθεσε στο συγκεκριμένο ταξίδι στο πρόγραμμά του, "σπάζοντας" την παράδοση που θέλει τους υποψήφιους για την προεδρεία να μην κάνουν προεκλογικές επισκέψεις την ημέρα των εκλογών

- Ώρα 18:00 Καταγγελίες από τους Ρεπουμπλικάνους πως στη Φιλαδέλφεια, οι Δημοκρατικοί δεν επέτρεψαν σε μέλη των εφορευτικών τους επιτροπών να μπουν σε εκλογικά κέντρα











- Ωρα 17:59 Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πρόσθεσε, την τελευταία στιγμή, σταθμούς στην προεκλογική του εκστρατεία όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ. Επέλεξε να δείξει την ευγνωμωσύνη του στους εθελοντές που βοήθησαν στην καμπάνια του. Φόρεσε το κοστούμι του και πήγε στο εκλογικό του κέντρο στο Σικάγο, έπιασε το τηλέφωνο και άρχισε να καλεί για "ευχαριστώ"

Υποχρεωτικό χαράτσι Στουρνάρα στους εφοπλιστές


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποσύρει τη λέξη «οικειοθελή» από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας ύψους τουλάχιστον 140.000.000 ευρώ.
Στο νομοσχέδιο με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα επείγοντα μέτρα έχει περιληφθεί και πρόνοια για την ύπαρξη συνυποσχετικού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής της οικειοθελούς συνεισφοράς για τη στήριξη της οικονομίας.

Στήριξη που δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 140.000.000. Από τη διατύπωση αυτή απαλείφθηκε ο όρος «οικειοθελής».

Την απάλειψη του όρου «οικειοθελής» είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα δια του εισηγητού του και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη.

newsit.gr

Μνημόνιο 3: Τι χάνουν οι δικαστικοί - Συγκαλείται εκτάκτως ο Άρειος Πάγος

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συγκληθεί τελικά την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012, και όχι μεθαύριο στις 8 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι συνταγματικές ή όχι οι νέες περικοπές των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου συγκαλείται έπειτα από αίτημα αρεοπαγιτών, το οποίο έγινε δεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ρένα Ασημακοπούλου. Παράλληλα, κατά μια μέρα μετά, δηλαδή για μεθαύριο Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου μετατέθηκε η προγραμματισμένη για αύριο, συγκέντρωση- διαμαρτυρία των δικαστών και εισαγγελέων στην είσοδο του Πρωτοδικείου (πρώην Σχολής Ευελπίδων) στις 11 μ.μ., καθώς κατά την ημέρα συζήτησης των μέτρων (7.11.2012), τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων θα παρασταθούν στη συνεδρίαση της Βουλής.

Ρυθμός ανάπτυξης 122% στη Λιβύη!

libyan-economy
Η οικονομία της Κίνας θα συνεχίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να είναι και για το 2012 το hot issue σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκπληξη ωστόσο έρχεται από τη Λιβύη. Σύμφωνα με στοιχεία αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η χώρα που απομάκρυνε βίαια από την εξουσία το καθεστώς Καντάφι πριν από περίπου έναν χρόνο, θα καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης 122%, ποσοστό-ρεκόρ, καθώς δεν συνηθίζεται τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

ysterografa.gr

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα απίστευτα μέτρα - Ξεσηκωμός για το «κατεπείγον»...


Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο τίθεται προς ψήφιση την Τετάρτη και στο οποίο περιλαμβάνονται σε ένα και μόνο άρθρο όλα τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Συνολικά τα μέτρα φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, μειώσεις σε συντάξεις και επιδόματα, μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και καθορισμός του ύψους του κατώτατου μισθού. Δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα. Η «φωτιά» όμως εντός της βουλής ήδη άναψε: Σήμερα, υπέρ της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου των μέτρων ως «κατεπείγον», τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ τα κόμματα της υπόλοιπης αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» και για διαδικασίες fast track σε μία τέτοια κορυφαία νομοθετική παρέμβαση, που απαγορεύει το λόγο στους βουλευτές.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε πως «η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας». Τι είπαν τα άλλα κόμματα...

40 κορυφαία στελέχη της Τράπεζας Ελλάδας παραιτήθηκαν ομαδικά λόγω «πλαφόν»!

Παραιτήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ομαδικά, ...40 κορυφαία στελέχη της! Η απόφαση τους οφείλεται στην διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στον νόμο περί αποκρατικοποιήσεων (άρθρο 6) που ορίζει ότι ο ανώτατος μισθός των διοικήσεων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από τις 5.000 ευρώ μικτά (ή 2.900 ευρώ καθαρά). Μεταξύ άλλων παραιτήθηκε ο Διευθυντής...

Μνημόνιο 3: Έτσι θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι

Η εκτεταμένη κινητικότητα, με πληθώρα αναγκαστικών μετατάξεων και η διαθεσιμότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε απόλυση, είναι οι βασικές εφαρμογές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που κατατέθηκε στη Βουλή και που αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους και κυρίως αυτούς που ανήκουν στους κλάδους χαμηλών προσόντων, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση οικογενειών με φοιτητές!

Σε δύο σημαντικά μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου δίδεται η δυνατότητα:

1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000.

«Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών», δήλωσε ο υπουργός, και προσέθεσε:

«Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».
newsit.gr

Τα μέτρα αυτά, και προπαντώς η επαναφορά της πτυχιακής εξεταστικής, γέμισαν με χαρά, και σίγουρα έκπληξη, όλους τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, που κρίνοντας απο το δικό μου “news feed” του facebook δεν σταματούν να αναβάζουν και να σχολιάζουν την είδηση. Όμως είμαι βέβαιος ότι χαροποίησε ιδιαίτερα το γκρουπ φοιτητών της Παντείου που είχε συσπειρωθεί σε μια ομάδα (Παρέμβαση Φοιτητών Παντείου για Δημιουργία Εμβόλιμης Εξεταστικής) και είχε απευθυνθεί στο Πρύτανη κ. Τσάλτα. Πολλοί από αυτούς, μαζί και εγώ, ίσως το θεωρήσουν επιτυχία τους. Άλλοι πάλι όχι.

Κάποιοι θα πουν, και πιθανών να έχουν δίκιο, ότι η κρίση και οι δύσκολες περιστάσεις έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Ρεαλιστική προσέγγιση. Όμως εγώ θα πω όχι σε αυτή τη ρεαλιστική προσέγγιση, όχι “να ναι καλά η κρίση”. Θα πιστέψω, και οφείλουμε να το κάνουμε σε μία τέτοια περίοδο-αν είναι να τα ρίχνουμε όλα στη περίοδο της κρίσης-, να πιστέψω σε εμάς, στις προσπάθειες μας, στις δυνατότητες μας να κάνουμε τη διαφορά, την αλλαγή, και να πούμε ο κάθε ένας από εμάς, όσο νέος, αδύναμος, και ίσως ανώριμος ακόμα αισθάνεται, ότι, ναι, θα κάνω τη διαφορά, θα κάνουμε τη διαφορά, την αλλαγή. Και αν είμαστε τυχεροί, όπως ήταν η ομάδα της Παντείου, θα υπάρχει ένας απο τους μεγάλους, ένας απο αυτούς που προσπαθούν και κάνουν τη διαφορά τώρα, ένας κ. Τσάλτας, να μας ακούσει και να σταθεί πλάι μας, όταν όλοι οι άλλοι στέκονται απέναντι μας.

Και έτσι ξεκινάνε όλα…αλλάζουμε προς το καλύτερο εμάς, το σπίτι μας, το πανεπιστήμιο μας, τη κοινωνία μας, τη χώρα μας, και γιατί όχι..το κόσμο όλο. Και όπως λέει μια ατάκα σε μια ταινία που είδα πρόσφατα, “Pity to those who will stand against us!”

 Γιώργος Πλεύρης / ysterografa 

Πετυχαίνουν τον στόχο των 155 ψήφων στην κυβέρνηση - Ποιοί θα πουν ναι και ποιοί όχι!

nnnnn

- Στους 27 με 29 ναι βάζει τον πήχυ του ναι το ΠΑΣΟΚ
- Αρνείται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Κώστας Σκανδαλίδης - Ναι, πάντως δεν θα πει
- Βουβό κλίμα στη ΝΔ. Θα υπάρξουν αντάρτες της τελευταίας στιγμής;
- Όλο το παρασκήνιο και ποιές είναι οι κινήσεις τις τελευταίας στιγμής από τα κομματικά επιτελεία

Τα ναι και τα όχι μετρούν σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθώς οι ώρες λιγοστεύουν μέχρι την ψήφιση των μέτρων και κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνουν τις προθέσεις τους.

Το δεδομένο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα η γραμμή είναι "ναι σε όλα", αλλά αυτό φυσικά δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί. Η ΔΗΜΑΡ με τον πιο επίσημο τρόπο είπε οτι θα ψηφίσει παρόν.

Οι πληροφορίες όμως για τις κινήσεις των "ύποπτων" να παραστρατήσουν δεν παύουν να υπάρχουν ή να τις διακρίνει κανείς από τον τρόπο που συμπεριφέρονται αλλά και τις δηλώσεις που κάνουν.

Η κυβέρνηση δείχνει σίγουρη ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα, και ο στόχος που θα κάνει τους κυβερνητικους να πουν με τα σημερινά δεδομένα ότι πήγαν σχετικά καλά είναι οι 155 ψήφοι.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΟΧΙ

Το ΠΑΣΟΚ μετρούσε 33 βουλευτές. Εμεινε με 32 μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Κασσή. Άρα εδώ έχουμε ένα όχι.

Και ο κ. Παραστατίδης έχει πει ανοιχτά ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα. Έτσι θεωρητικά φτάνουμε στα 31 ναι.

Στα ονόματα που ακουγόταν ότι θα πουν όχι στα μέτρα ήταν και της Θεοδώρας Τζάκρη η οπόία όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οδεύει προς το ναι.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει τελικά ο Κώστας Σκανδαλίδης. Το ναι αποκλείεται και έτσι μένουν τρεις επιλογές οι οποίες είναι όλες τους αρνητικές. Το παρών, το όχι ή και η αποχή.

Επίσης, την ίδια πορεία με τον Κώστα Σκανδαλίδη αναμένεται να ακολουθήσει και ο Γιάννης Κουτσούκος.

Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει και ο Μάρκος Μπόλαρης. Η στάση του τον δείχνει να οδεύει προς το όχι.

Από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν από 27 έως 29 βουλευτές. Κάποιοι όμως λένε ότι κατεβάζουν τον πήχυ για να είναι καλυμένοι.

ΔΗΜΑΡ


Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ΔΗΜΑΡ δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Γι' αυτό και θεωρούνται σχεδόν βέβαια τα ναι του Γ.Ψαριανού και της Μαρίας Ρεπούση.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης μετά και την σημερινή αποχώρησή του από την συνεδρίαση της Βουλής για τα μέτρα οδεύει προς το όχι.

Για τον Βασίλη Οικονόμου δεν μπορεί να πει κανείς μετα βεβαιότητος ότι θα πει το ναι στα μέτρα αφού έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι θα κάνει ό,τι πει ο Πρόεδρος.

Κάπως έτσι οι 158 ψήφοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να πέσουν και κάτω από το 155, αλλά... η πολιτική δεν είναι μαθηματικά.

Έτσι και ενώ η ΝΔ μετράει την Κ.Ο. ολόκληρη, 127 δηλαδή, ενώ η αίσθηση στη Συγγρού είναι πως θα κατέβει μασίφ στην ψηφοφορία, κάποιοι φοβούνται ότι σε τέτοιες περιόδους αναβρασμού και με την αφόρητη πίεση της κοινωνίας ίσως υπάρξουν παραδείγματα ... αλά Σακοράφα. Βουλευτές δηλαδή που θα προτιμήσουν την ηρωική έξοδο με “όχι” την κρίσιμη στιγμή.

Άλλωστε το κλίμα είναι βουβό..
.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

Στους δρόμους για να μην περάσει το Μνημόνιο 3 . Στις 7:30 μ.μ. σήμερα το απόγευμα θα γίνει συλλαλητήριο στον πεζόδρομο του Κιάτου .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε:
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Αν χαθούν τα παραμύθια...

Της Ζωής Νικητάκη

«Υπάρχει ένας κόσμος μαγικός, που ολοένα περισσότερο λησμονούμε την ύπαρξή του. Είναι το παραμύθι. 
Το παραμύθι μας λυτρώνει από το βάρος της ζωής,
μπορεί να βαστάξει τ΄αβάσταχτα...»
Μ. Γ. Μερακλής
Τα παραμύθια, αυτός ο πολύτιμος πλούτος της συλλογικής μνήμης της ανθρωπότητας, μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα κι από γενιά σε γενιά... 
Οι παραμυθάδες αναλάμβαναν το καθήκον να μεταδώσουν τα παραμύθια και τις ιστορίες του λαού μας  χωρίς τη βοήθεια της γραφής με την πεποίθηση πως αν κάποτε λησμονηθούν οι ιστορίες τους,  εγκυμωνείται ο κίνδυνος να χάσει ο λαός την ψυχή του...
 Η Μαριέττα Γιαννοπούλου Μινώτου (1900-1962), μια σημαντική λαογράφος και πολυδιάστατη  πνευματική φυσιογνωμία που δέσποσε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα σε ελλαδικό, αλλά και διεθνές επίπεδο,  τη δεκαετία του ΄30 κατέγραψε και δημοσίευσε ογδόντα τέσσερα παραμύθια από τη λαϊκή προφορική  παράδοση της Ζακύνθου.
Με το εγχείρημά της αυτό συνέβαλε στη διάσωση της ψυχής του λαϊκού πολιτισμού της γενέτειράς της.
Διασώζοντας τον ανεξάντλητο αυτό θησαυρό της προφορικής μας παράδοσης, διέσωσε μεταξύ άλλων και την τοπική ιδιόλεκτο, τις λαϊκές δοξασίες, που αντικατοπτρίζουν τις αντιλήψεις και τον τρόπο σκέψης  του λαού μας για τη ζωή και το θάνατο, για την τύχη και την αρρώστια, για τα όνειρα, τη λύτρωση, τον έρωτα.
Αλλά και τα αρχέγονα σύμβολα του λαού μας με φυλακτικές και απoτρεπτικές
 ιδιότητες που δηλώνουν τις μαγικοθρησκευτικές αντιλήψεις των απλών ανθρώπων της υπαίθρου.
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που διανύουμε, η διάσωση και διάδοση της γλώσσας του λαού μας είναι συνυφασμένη και ισοδυναμεί με τη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας και της εθνικής μας 
ταυτότητας.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας
 προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη. 
Τα 7 παραμύθια
Πενήντα χρόνια μετά το θάνατο της Ζακυνθίας λογίας, ξεχώρισα εφτά από αυτά τα παραμύθια
και τόλμησα να τα διασκευάσω, χωρίς να ξεχάσω ελπίζω, πως η γλώσσα είναι όπως το σύμπαν, 
ένα σύμπλεγμα από ρυθμούς και πως με το ρυθμό αρχίζουν όλα.
Πρόκειται για εφτά μαγικά παραμύθια με έντονο το στοιχείο των μεταμορφώσεων. 
Ένα αλλόκοτο πλάσμα με όνομα παράξενο και κοντό ίσαμε μια πιθαμή  βοηθά μια κόρη, βασιλοπούλα να γενεί...
Περισσότερα στο
http://pinakio.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5.html
Έριξαν οξύ στην κόρη τους, γιατί θεώρησαν πως τους ντρόπιασε επειδή τόλμησε...να κοιτάξει ένα αγόρι. Το συμβάν συνέβη στο Πακιστάν και δυστυχώς το 15χρονο κορίτσι υπέκυψε στα τραύματα του. Ο πατέρας της 15χρονης δήλωσε στο BBC ότι η κόρη του θα επέφερε ντροπή στην οικογένειά τους. Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού με κυνισμό δήλωσε πως ήταν «πεπρωμένο» της να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν ανέφερε ότι 943 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε εγκλήματα τιμής την περασμένη χρονιά. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε αύξηση 100% από το 2010. Πηγή: BBC Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

CNN: «Αστυνομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα»



pinakio.blogspot.gr

Ρεπορτάζ του CNN στην Ελλάδα κάνει λόγο για αστυνομική βαρβαρότητα τα τελευταία χρόνια. Δείτε το βίντεο.



Οι πέντε swing states που βγάζουν πλανητάρχη

Electoral college map
Η ψυχολογία του διαμορφωτή του εκλογικού αποτελέσματος, είναι κοινή. Σε κάθε χώρα, σε καθε κοινωνία, ανεξαρτήτως των όποιων επιμέρους ιδιαιτεροτήτων ενδεχομένως έχει. Στις σημερινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, υπάρχουν πέντε Πολιτείες-κλειδιά, από τις λεγόμενες swing states, που σχεδόν μετά βεβαιότητας θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Από τη στιγμή λοιπόν που τα ξημερώματα θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, η προσοχή των πολιτικών αναλυτών θα είναι στραμμένη στο Οχάιο, τη Φλόριντα, το Γουισκόνσιν, τη Βιρτζίνια και το Νιού Χαμσάιρ.
Το Οχάιο και η Φλόριντα είναι οι πιο προβεβλημένες, ένα υπόγειο ρεύμα το οποίο δεν είναι ακόμη εύηχο στις υπόλοιπες όμως, θα μπορούσε να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα στα χέρια μας. Και λένε ότι, αν δεν “πέσει” το Οχάιο, ο Μπαράκ Ομπάμα θα συγκεντρώσει τον αριθμό εκλεκτόρων που απαιτείται για να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ακόμη κι αν βρεθεί πίσω από τον Μιτ Ρόμνεϊ στη λαϊκή ψήφο.
Το Οχάιο είναι η Πολιτεία… φετίχ των δημοσκόπων. Κανένας Ρεπουμπλικανός δεν έγινε Πρόεδρος χωρίς να έχει κερδίσει, ενώ το 2004, η οριακή επικράτηση του W, του έδωσε τον αριθμό των εκλεκτόρων που χρειαζόταν απέναντι στον Τζον Κέρι. Η Obama team  εστίασε υπερβολικά στην Πολιτεία, σε μια μάλλον ριψοκίνδυνη ζαριά, με κεντρικό μήνυμα ότι “ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν είναι ένας από εμάς”, απευθυνόμενο προς τους κατοίκους του Οχάιο. Έχει 18 εκλεκτορικές ψήφους.
Το Γουισκόνσιν είναι η έδρα του υποψηφίου Αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανών Πολ Ράιν. Έχει Κυβερνήτη τον Ρεπουμπλικανό Σκοτ Γουόκερ, φαντάζει ωστόσο ένα εξαιρετικά σύνθετο μωσαϊκών ετεροτήτων. Η μυθικών διαστάσεων γραφειοκρατική οργάνωση των Ρεπουμπλικανών τους δίνει θεωρητικά το πλεονέκτημα, οι Δημοκρατικοί ωστόσο εκτιμούν ότι μπορούν να πετύχουν μια μεγάλη ανατροπή. Έχει 10 εκλεκτορικές ψήφους.
Η Φλόριντα ήταν η Πολιτεία που έκρινε τις εκλογές του 2000, τις εκλογές στις οποίες ο Αλ Γκορ πέρασε στην ιστορία ως ο “unelected President”. Κέρδισε στη λαϊκή ψήφο τον Τζορτζ W Μπους, δεν είχε υπολογίσει όμως τον Κυβερνήτη της Φλόριντα και αδελφό του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζεμπ Μπους. Οι καταγγελίες για νοθεία έχουν ήδη ξεκινήσει από την πλευρά των Δημοκρατικών. Έχει 29 εκλεκτορικές ψήφους.
Η Βιρτζίνια “λάτρεψε” το 2008 τον Μπαράκ Ομπάμα, κάτι άλλωστε που είχε κάνει ολόκληρη η Αμερική, και του είχε δώσει τη νίκη με 53%-46% απέναντι στον Τζον ΜακΚέιν. Για έναν… περίεργο λόγο, οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι στη Βιρτζίνια έχει εστιάσει υπογείως τη στρατηγική του το επιτελείο Ρόμνεϊ. Προσδοκώντας ότι, αν κερδίσει, θα “πέσει” και το Οχάιο, ως ντόμινο. Έχει 13 εκλεκτορικές ψήφους.
Το Νιού Χαμσάιρ έχει μόλις 4 εκλεκτορικές ψήφους. Το σενάριο ωστόσο που “παίζει” τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ αναφέρει τα εξής: Αν ο Ομπάμα χάσει το Οχάιο αλλά κρατήσει το Γουισκόνσιν, το Κολοράντο και τη Νεβάδα, χάρη στο ξεκάθαρο προβάδισμά του μεταξύ των Λατινο-Αμερικανών, και ο Μιτ Ρόμνεϊ από την πλευρά του κερδίσει τη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια, εκτός από το Οχάιο, οι 4 ψήφοι του Νιού Χαμσάιρ θα “βγάλουν” Πρόεδρο.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterofrafa.gr

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ, Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αποδεικνύοντας έμπρακτα το αμείωτο ενδιαφέρον της για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα και κατέχει κεντρική θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υπέγραψε, μετά τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου, την απόφαση ένταξης της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Νεμέα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 -2013. 

Ειδικότερα,
  1. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ, Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  200.000,00

Αντικείμενο της πράξης είναι η αποκατάσταση και ανάδειξη του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Νεμέα με την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών και ερευνών από την 25η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (ΕΒΑ)
Ο ΙΝ Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στη ΝΔ πλευρά της πόλης της Νεμέας και επί της περιμετρικής παρακαμπτήριου οδού.
Κτιριολογικά, δομικά και από τα χρησιμοποιούμενα υλικά, ο ναός ανάγεται στα όψιμα χρόνια της τουρκοκρατίας. Είναι κηρυγμένος ως διατηρητέο μνημείο με την ΥΑ 15904/24-11-62 (ΦΕΚ 473/17-12-1962). Πρόκειται για μικρών διαστάσεων συνεπτυγμένο σταυροειδή εγγεγραμμένο ναό με άνισα πλάτη κεραιών. Η φέρουσα τοιχοποία είναι κατασκευασμένη από αργολιθοδομή με σποραδική παρεμβολή πλίνθων στους αρμούς. Για την επισκευή αποκατάσταση ανάδειξη του μνημείου και επαναλειτουργίας του ναού θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες που θα αποτελέσουν το φυσικό αντικείμενο της πράξης.
1) Εργασίες πεδίου: Αφαίρεση πλακόστρωσης περιμετρικά του ναού, Εκσκαφή τάφρου περιμετρικά του ναού, Διερευνητικές ανασκαφικές τομές σε επιλεγμένες θέσεις στο περιβάλλον του μνημείου
2) Στερεώσεις - Αποκαταστάσεις: Τοποθέτηση ικριωμάτων περιμετρικά του ναού, Καθαίρεση τσιμεντοκονιαμάτων από την εξωτερική επιφάνεια και σαθρών κονιαμάτων από τους αρμούς της λιθοδομής, Καθαίρεση διαβρωμένων επιχρισμάτων και ασβεστωμάτων από τις εσωτερικές επιφάνειες του ναού, Έρευνα από συντηρητές για πιθανές επικαλλυμένες τοιχογραφίες, Βαθύ αρμολόγημα λιθοδομής από την εξωτερική πλευρα, Επιχρίσματα εσωτερικά του ναού σε όλη την επιφάνεια και μερικώς σε περίπτωση αποκάλυψης τοιχογραφιών, Συμπλήρωση στερέωση και αποκατάσταση δαπέδου εσωτερικά του ναού, Αντικατάσταση των κεραμιδιών της στέγης με νέα βυζαντινού τύπου, Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου περιμετρικά του ναού, Κατασκευή λιθόστρωτου δαπέδου περιμετρικά του ναού, Κατασκευή και τοποθέτηση νέων ξύλινων κουφωμάτων, νέου σύνθρονου και στασιδίων απλής μορφής, ηλεκτρική εγκατάσταση, στερέωση τοιχογραφιών εφόσον προκύψουν από την έρευνα.
3) Τεκμηρίωση: Πινακίδα ενημέρωσης του κοινού για την ιστορία του μνημείου, έκδοση
ενημερωτικού φυλλαδίου.

Στον Κ.Καραμανλή αναζητούν σωσίβιο στην κεντροδεξιά για την “μετά-Σαμαρά” εποχή


Έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες.
Mε οριακή πλειοψηφία περί τους 155 βουλευτές (ίσως και περισσότεροι αν κάποιοι από την ΔΗΜΑΡ λειτουργήσουν στο γνωστού ρόλο που επιδίδεται το κόμμα, αυτόν του Δούρειου Ίππου) αναμένεται να...


εγκριθεί το πακέτο των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και φοροεισπρακτικών μέτρων.

Και ίσως ο Α.Σαμαρας να είχε δίκαιο που έλεγε χθες ότι ”Δεν θα ξανακόψουμε μισθούς και συντάξεις”, αλλά δεν ολοκλήρωσε την φράση του: “Δεν θα ξανακόψουμε το επόμενο χρονικό διάστημα που θα βρίσκομαι στην εξουσία”καθώς τον Μάρτιο που θα προκύψει η ανάγκη πρόσθετων μέτρων γιατί θα έχει αποτύχει η συντριπτική πλειοψηφία των νυν, όπως και των περισσότερων προηγούμενων μέτρων (για αυτό επιβάλλονται συνέχεια νέα μέτρα), τότε απλά θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα “Παραίτηση ή εκλογές” γιατί απλά δεν θα μπορεί να σταθεί.

Ήδη στην κεντροδεξιά έχει αρχίσει η μεγάλη συζήτηση για την διάδοχη κατάσταση, για το ποιος μπορεί να ενώσει την παράταξη και να επιφέρει πλήγμα στην Χρυσή Αυγή. Και οι πάντες όσοι ασχολούνται με το θέμα αυτό, καταλήγουν στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή. Ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την επιστροφή του στην πολιτική.

Αλλά για πρώτη φορά δεν έχει προχωρήσει σε δήλωση στήριξης της κυβέρνησης στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ. Από την κυβέρνηση αναμένουν να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι πολύ πιθανό. Ο Κ.Καραμανλής, όπως και ο θείος του το 1985 μετά το πραξικόπημα του Α.Παπανδρέου με τα “χρωματιστά” και “ομοιόμορφα” ψηφοδέλτια στην Βουλή που οδήγησαν στην εκλογή Σαρτζετάκη έκανε το καθήκον του προεκλογικά με επανειλημμένες δηλώσεις υπέρ της ΝΔ.

Αυτή την φορά που κρίνεται η ύπαρξη της κυβέρνησης, σιωπά. Συνομιλητές του διαβεβαιώνουν ότι έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα με την αδυναμία της κυβέρνησης να προστατέψει τα στελέχη των ΕΔ και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από νέες μειώσεις στους μισθούς τους. “Δεν υπάρχει κράτος χωρίς Στρατό και Αστυνομία” ακούστηκε να λέει, ενώ επίσης θεωρεί ότι ήταν ζήτημα προσωπικής αξιοπιστίας για τον Α.Σαμαρά να επιμείνει στην υπόσχεση που είχε δώσει στο Ζάππειο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, περί της προστασίας του εισοδήματος στελεχών Στρατού και Αστυνομίας.

Αυτή την φορά ο Κ.Καραμανλής δεν πρόκειται να κάνε δήλωση στήριξης των μέτρων, όσο και αν πιέζεται. Όχι γιατί δεν θέλει να στηρίξει το κυβερνητικό έργο, αλλά γιατί θεωρεί ότι στην πολιτικη το κύριο χαρακτηριστικό εφαρμογής της πρέπει να είναι η αξιοπιστία.

Και η άρνησή του αυτή, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους έχει αρνηθεί, μεχρι στιγμής τουλάχιστον να προχωρήσει σε δήλωση, μπορεί να εκληφθεί ως σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Στην παράταξη θεωρούν ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να εμποδίσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά και να αποτρέψει περαιτέρω ισχυροποίηση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, που αποτκά τα χαρακτηριστικά πολιτικού “οδοστρωτήρα”…
Η κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι, μετά τις διαγραφές, 176, ενώ ΝΔ (127) και ΠΑΣΟΚ (32 μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μιχ. Κασσή) αθροίζουν 159. Υπάρχει η εκτίμηση για 5 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και σε αυτό το σενάριο θα αθροίσουν: ΝΔ 127 (αρκεί να μην έχει απώλειες) και ΠΑΣΟΚ 27 = 154, οπότε και περνάει το πολυνομοσχέδιο. Αρκεί όμως η ΔΗΜΑΡ να δηλώσει «παρών», οπότε αρκούν 151.
Αν επιλεγεί η αποχή από τη ΔΗΜΑΡ, το πακέτο των μέτρων μπορεί να εγκριθεί και με μικρότερη πλειοψηφία, με δεδομένο ότι το αποτέλεσμα κρίνεται από τους παρόντες. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε περίπτωση αποχής της ΔΗΜΑΡ η αναγκαία πλειοψηφία πέφτει στους 142 βουλευτές, ενώ θα χαμηλώσει ο πήχης αν και βουλευτές του ΠαΣοΚ που διαφωνούν απόσχουν.
Ωστόσο, όπως είναι κατανοητό, στην περίπτωση που το πακέτο εγκριθεί με λιγότερες από 151 ψήφους, τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων και πραγματικής δυνατότητας της κυβέρνησης για την εφαρμογή τους.
Σήμερα, θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο (με ένα άρθρο) με το νέο πακέτο μέτρων και το Μεσοπρόθεσμο ως διάταξη και όχι ως ξεχωριστό άρθρο. Ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να εισαχθεί αύριο Τρίτη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων προς επεξεργασία σε μία συνεδρίαση, και την Τετάρτη, θα έλθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια, επίσης σε μία συνεδρίαση!
Την προσεχή Πέμπτη ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια του προϋπολογισμού, η οποία και θα ολοκληρωθεί, ως είθισται, την Κυριακή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία ύστερα από τέσσερις ή πέντε συνεδριάσεις. Ψηφοφορία η οποία ενέχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

korinthostv.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ LIVE εικόνα από το Σύνταγμα - Χωρίς ΜΜΜ πως να κατέβει ο κόσμος; - Ελάχιστοι στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

- Τσίπρας: Εκλογές για μην καταστραφεί η χώρα
- "Καλούμε το λαό σε απειθαρχία και ανυπακοή" δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα
- Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ - Ξεκίνησαν οι πορείες των περισσότερων συνδικάτων
- Κλειστή η Σταδίου - Φρούριο το κέντρο
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO

Λουκέτο παντού μπαίνει από σήμερα έως αύριο, καθώς στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα λιτότητας. Υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις επόμενες ώρες θα παραλύσουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ)

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Από τις 11:00 ξεκίνησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να συγκεντρώνονται στο Πεδίο του Άρεως. Ο κόσμος αυτή τη φορά ήταν λιγότερος από ποτέ. Όχι γιατί οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να κατέβουν και για διαδηλώσουν αλλά γιατί δεν είχαν τρόπο! Η 24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τους "έκοψε" τα πόδια...

"Η τρικομματική εξουσία παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές. Εκλογές, ζητάμε εκλογές τώρα για να σταματήσει η καταστροφή, για να σωθεί ο λαός από την καταστροφή".
"Οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια στις 10:30 και από εκεί κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή
Παραδοσιακά, παρούσα και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. "Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα" είπε μεταξύ άλλων σε σύντομη δήλωσή της.
Tο κέντρο της Αθήνας μοιάζει από νωρίς το πρωί με... φρούριο!
Κάγκελα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πέντε (!) υδροφόρες στην Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί και κλούβες στην Ακαδημίας!

newsit.gr

Αχαΐα: Ρήμαξαν οικόπεδο του ΟΣΕ - "Ξήλωσαν" σίδερα βάρους 6 τόνων!


Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός συνελήφθησαν το Σάββατο στην Κερπινή Καλαβρύτων.
Οι τρεις κατηγορούνται πως μαζί με άλλους πέντε συνεργούς, που παραμένουν άγνωστοι, "σήκωσαν" από οικόπεδο ιδιοκτησίας Ο.Σ.Ε., σιδερένιες πλάκες που συνδέουν τις ράγες μεταξύ τους και μπουλόνια συνολικού βάρους περίπου 6 τόνων!
Οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των κλοπιμαίων δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο.

newsit.gr

Το… γαλλικό κλειδί για την Ευρώπη: Ολυμπιακός - Μονπελιέ (21:45)

Η ευρωπαϊκή προοπτική των “ερυθρόλευκων” περνάει μέσα από το… φλεγόμενο “Καραϊσκάκη” και το παιχνίδι με την Μονπελιέ. Παρακολουθήστε από το NewsIt (21:45, Novasports 2) τη “μάχη” των Πειραιωτών για την συμμετοχή τους στα κύπελλα Ευρώπης και τη νέα χρονιά.
Με δεύτερη νίκη επί της Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός θα αγκαλιάσει την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα θα έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Το… σύνθημα για νίκη έδωσε άλλωστε και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με δηλώσεις του την Δευτέρα.

Με ισόπαλο αποτέλεσμα, θα διατηρήσει το προβάδισμα έναντι των Γάλλων, ενώ με ήττα θα χρειαστεί στη συνέχεια να κάνει την υπέρβαση προκειμένου να αγωνιστεί τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη.

Παράλληλα, οι “ερυθρόλευκοι” επιθυμούν να βάλουν ένα τέλος στη κακή παράδοση των τελευταίων ετών στους εντός έδρας αγώνες με τις γαλλικές ομάδες, αφού μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες, από τη Μαρσέιγ (0-1), τη Μπορντό (0-1), τη Σεντ Ετιέν (1-3) και τη Λιόν (1-4). Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα σε γαλλικό σύλλογο στο “Γ. Καραϊσκάκης” ήταν με αντίπαλο τη Σοσό (1-0) τον Φεβρουάριο του 2005.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών αναμένεται να επιλέξει και πάλι τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Ο Σιόβας θα πάρει τη θέση του τραυματία, Κοντρέρας και δίπλα του θα είναι ο Μανωλάς. Στα δύο άκρα ο Τοροσίδης και ο Χολέβας.

Ο Μανιάτης και ο Μοντέστο θα αποτελέσουν τα αμυντικά χαφ, με τον Μασάντο να παίρνει θέση λίγα πιο μπροστά από τους καθαρά αμυντικούς μέσους. Αμπντούν και Γκρέκο θα είναι οι ακραίοι επιθετικοί, ενώ “φουνταριστός” αναμένεται να βρεθεί ο Μήτρογλου μετά από την απουσία του Τζεμπούρ.

"Ο Ολυμπιακός είναι ο βασικός μας αντίπαλος και θέλουμε να τον νικήσουμε"

newsit.gr

Όλες οι αλλαγές στα εργασιακα - Συμβάσεις, αποζημιώσεις, ωράριο, επίδομα ανεργίας

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στα εργασιακά. Θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013. Περιλαμβάνουν από την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, συρρικνώνονται οι αποζημιώσεις, καθιερώνεται το 6ωρο χωρίς ρεπό, ενώ αλλάζουν όλα στα προνοιακά επιδόματα και τα επιδόματα ανεργίας.

Όλες οι αλλαγές στην Παιδεία από το Μνημόνιο 3

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τον τρόπο λειτουργίας των φροντιστηρίων, των ιδιωτικών σχολείων αλλά και των κολλεγίων. Επίσης αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειρίζονται τα αποθεματικά τους τα ΑΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Κάθε τρία χρόνια θα γίνεται πλέον ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψη τους στα δημόσια σχολεία.
Τα προηγούμενα χρόνια ο διαγωνισμός αυτός γινόταν κάθε δυο χρόνια.

- Όλα τα ιδιωτικά σχολεία θα αδειοδοτηθούν από την αρχή με νέες προδιαγραφές, ενώ αυστηρές προϋποθέσεις μπαίνουν και στην λειτουργία των φροντιστηρίων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο «Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας που έχουν ήδη χορηγηθεί παύουν να ισχύουν την 31η Αυγούστου 2013. Ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλέγια, ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μετά την 31η Αυγούστου 2013 οφείλουν να έχουν αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου».

Ακόμη δυνατότητα να λειτουργήσουν απογευματινά φροντιστηριακά μαθήματα θα έχουν και ιδιωτικά σχολεία εφόσον το επιλέξουν.

Προϋποθέσεις για άδειες σχολείων και φροντιστηρίων

Όπως αναφέρεται στο κείμενο:

Πόσα λεφτά θα παίρνουν οι συνταξιούχοι με τις νέες μειώσεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Προσοχή: οι μειώσεις γίνονται στο άθροισμα των συντάξεων. Χάνεται τουλάχιστον μία σύνταξη το χρόνο. Ο οικονομολόγος Γιάννης Σωπασής ειξιδεικεύει τα μέτρα για το Newsit.

Τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα τεθούν προς ψήφιση αύριο στη Βουλή είναι οδυνηρά και εξοντωτικά για το σύνολο του πληθυσμού και κυρίως για τους συνταξιούχους.
Οι μειώσεις γίνονται στο άθροισμα των συντάξεων, δηλαδή και στην κύρια και στην επικουρική και είναι κλιμακωτές ανάλογα με το ύψος τους όπως εξηγεί στο Newsit o οικονομολόγος Γιάννης Σωπασής.
Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1000,01 έως 1500 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 5%. Πιο συγκεκριμένα:
- Κύρια σύνταξη 700 ευρώ και επικουρική 302 ευρώ σύνολο 1.002 ευρώ. Με τη μείωση του 5% ο συνταξιούχος θα παίρνει 951,9 ευρώ το μήνα, δηλαδή 50,01 ευρώ λιγότερα.
- Κύρια σύνταξη 800 ευρώ και επικουρική 400 ευρώ σύνολο 1.200 ευρώ. Με τη μείωση του 5% ο συνταξιούχος θα παίρνει 1.140 ευρώ το μήνα, δηλαδή 60 ευρώ λιγότερα.
Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1.500,01 έως 2000 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 10%. Πιο συγκεκριμένα:
- Κύρια σύνταξη 1200 ευρώ και επικουρική 305 ευρώ σύνολο 1505 ευρώ. Με τη μείωση του 10% ο συνταξιούχος θα παίρνει 1.351,8 ευρώ το μήνα, δηλαδή 150,02 ευρώ λιγότερα.
- Κύρια σύνταξη 1600 ευρώ και επικουρική 350 ευρώ σύνολο 1950 ευρώ. Με τη μείωση του 10% ο συνταξιούχος θα παίρνει 1755 ευρώ το μήνα, δηλαδή 195 ευρώ λιγότερα.
Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 2000,01 έως 3000 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 15%. Πιο συγκεκριμένα:
- Κύρια σύνταξη 1800 ευρώ και επικουρική 405 ευρώ σύνολο 2.205 ευρώ. Με τη μείωση του 15% ο συνταξιούχος θα παίρνει 1874,25 ευρώ το μήνα, δηλαδή 330, 75 ευρώ λιγότερα.
- Κύρια σύνταξη 1900 ευρώ και επικουρικη 530 ευρώ σύνολο 2.430 ευρώ. Με τη μείωση του 15% ο συνταξιούχος θα παίρνει 2.065,5 ευρώ το μήνα, δηλαδή 364, 5 ευρώ λιγότερα.
Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 3000,01 έως 4000 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 20% ενώ για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 4000,01 ευρώ και άνω, η μείωση ανέρχεται σε 25%, αλλά αυτές οι συντάξεις αφορούν ελάχιστους συνταξιούχους.
"Εάν συνοπολογίσουμε και τις περικοπές των δώρων που θα υποστούν οι συνταξιούχοι τότε αντιλαμβανόμαστε πως πια η κατάσταση είναι δραματική" είπε τέλος ο κύριος Σωπασής.

240 σελίδες μόνο περικοπές! Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

- Ένας μισθός και μια σύνταξη χάνονται από τα δώρα
- Όλες οι μειώσεις για μισθωτούς - συνταξιούχους ανάλογα το εισόδημα
- Μέχρι 1.900 ευρώ οι μισθοί στις ΔΕΚΟ
- Τέλος στα επιδόματα, τι απομένει και για ποιους
- Ανοίγουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα

Από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ως τους μισθούς των ΔΕΚΟ και τα δώρα, μόνο περικοπές περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα για τους μκισθωτούς.

Αναλυτικά για τους μισθούς στο Δημόσιο:

Μια εκτίμηση-σοκ του Bloomberg για την Ελλάδα

Bloomberg-about-Greece
Η μόνη «σωτηρία» της Ελλάδας, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι να τερματιστεί ο επιπρόσθετος δανεισμός. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την μη περαιτέρω χορήγηση δανείων από τους διεθνείς πιστωτές, την διαγραφή χρέους από κρατικούς και ιδιώτες δανειστές και με την αύξηση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας σε τέτοιο σημείο, ώστε να δοθεί μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές.
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος προβάλλει την άποψη ότι η κήρυξη χρεοκοπίας και η ταυτόχρονη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα έλυναν το πρόβλημα, παρά την περίοδο προσαρμογής και αναταραχών, που θα διαρκούσε για αρκετούς μήνες.
Η τρέχουσα «μαλακή» τακτική με τον δανεισμό διεθνούς χρήματος στις εγχώριες ελίτ δεν επέφερε παρά μηδαμινά αποτελέσματα σε δομικές, οικονομικές προσαρμογές και, αντί για την επιδιωκόμενη απαλή μετάβαση σε μια καλύτερη θέση εντός της ευρωζώνης, η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω πλήρους κατάρρευσης της παραγωγής της.
Το Bloomberg αποδίδει αυτό το αποτέλεσμα στην ανικανότητα των ελληνικών πολιτικών ελίτ να προχωρήσουν στις αλλαγές που απαιτούνται. Η ανταγωνιστικότητα της χώρας δεν μπορεί να επανακτηθεί μέσω περικοπής μισθών και αύξησης φόρων και το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι, χωρίς τις αναγκαίες δομικές αλλαγές, μόνη διαθέσιμη επιλογή αποτελεί η έξοδος από την ευρωζώνη, μιας και η εξάρτηση της Ελλάδας από τα δανεικά δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.
Ενδιαφέρουσα είναι και η ανάλυση στην οποία προχωρεί το Bloomberg για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Θεωρεί ότι τα κόμματα της χώρας ασχολούνται περισσότερο με τις μεταξύ τους διαμάχες παρά με τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον μοχλό της ανάπτυξης της χώρας. Εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν την περίσταση ως ιστορική ευκαιρία περιθωριοποίησης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ώστε να σχηματισθεί ένα νέο διπολικό σύστημα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματά της Κεντροαριστεράς, αντιλαμβανόμενα αυτή την τακτική, αποφάσισαν να αντιταχθούν στα κατά βάση λογικά μέτρα που προτάθηκαν από την τρόικα, ώστε να αναγάγουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία. Προϊόν αυτού του «παιχνιδιού» είναι το πολιτικό αδιέξοδο και η αδυναμία ελέγχου του χρέους, το οποίο δεν μπορούν να «χαλιναγωγήσει» κανένα πακέτο βοήθειας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ / υστερογραφα.γρ

Κατάληψη δημαρχείου Αιγιάλειας



aftodioikisi.gr

Προσλήψεις: Απαγορευτικό στον κανόνα 1-5 για νησιωτικούς δήμους


Την εξαίρεση των νησιωτικών δήμων από τον κανόνα 1-5 στο Δημόσιο (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις), σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016.
Σύμφωνα με την παράγραφο «ΣΤ.2. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ»:
Οι προσλήψεις και οι διορισμοί του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως την 31. 12.2016.
Για τις προσλήψεις και τους διορισμούς του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει.
Οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού σε νησιωτικούς δήμους δεν εμπίπτουν στον περιορισμό των προσλήψεων του άρθρου 11 του ν. 3833/2010.

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΚΤΟΣ ΔΕ, ΥΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΕΟΙ


Με τους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και τους πειθαρχικά ελεγκτέους ξεκινάει, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, το «ξεκαθάρισμα» στο Δημόσιο. Αυτό προβλέπει το 216 σελίδων Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2013-2016 που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Κεφάλαιο Ζ που αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Καταργούνται οι οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και εφόσον ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: αα) είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα και ββ) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων που υπηρετούν στον οικείο φορέα». Οι υπάλληλοι αυτοί είτε τίθενται σε διαθεσιμότητα είτε σε «αυτοδίκαιη αργία».
Μάλιστα, οι Διευθύνσεις Προσωπικού καλούνται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου να αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
α. τον αριθμό των οργανικών θέσεων που καταργούνται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο του παρόντος, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, καταλαμβάνουν τις καταργούμενες οργανικές θέσεις.
β. τις πράξεις με τις οποίες τίθενται, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι.
Σε αυτοδίκαιη αργία οι πειθαρχικά ελεγκτέοι

Το αριστερό κατεστημέν​ο εξέθρεψε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής

Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Δεν είναι μικρή η μερίδα του πολιτικού κόσμου που αφελώς αναρωτιέται γιατί η Χρυσή Αυγή από ασήμαντο κόμμα του 0,2%-0,3% έως το 2009, έχει καταφέρει σήμερα να εξελιχθεί σε ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη του 7% με διαρκώς αυξητικές τάσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που αδυνατώντας να αφουγκραστούν τα σύγχρονα πολιτικά τεκταινόμενα, δεν αντιλαμβάνονται ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι σύνθετο, εξελισσόμενο και έχει τις βάσεις για να μονιμοποιηθεί.

Χωρίς να εστιάζουν στις πραγματικές αιτίες του φαινομένου, περιορίζονται απλά, στην εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων του τύπου, ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στην απόγνωση του ελληνικού λαού, λόγω οικονομικής κρίσης και αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας.

Αυτή η προσέγγιση του θέματος είναι βολική γι’ αυτούς που επιμένουν να εθελοτυφλούν και να μην εννοούν να εξαλείψουν τα κακώς κείμενα του συστήματος, που έχει προκαλέσει η ελευθεριάζουσα κατάσταση που επικρατεί από το 1974 μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της αποχουντοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, που δήθεν επεδίωξε το αριστερό κατεστημένο, το οποίο ουσιαστικά κυβερνά τη χώρα και επέβαλε τις νοσηρές αντιλήψεις του σε κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Λάδι στη φωτιά για την εκταμίευση της δόσης

Wolfgang-Schaeuble-Jean-Claude-Juncker
Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης προετοιμάζονται για το σοβαρό ενδεχόμενο να μην ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης ούτε κατά τη σύνοδο του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt” σε χθεσινοβραδινό της δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ως πηγή εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει μέρος στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών των χωρών του G-20 στο Μεξικό.
Σύμφωνα με αυτόν λοιπόν, η σύνοδος του Eurogroup είναι απλά μια ενδιάμεση φάση, κατά την οποία δεν θα πρέπει να αναμένεται η λήψη ουδεμίας επίσημης απόφασης.
Ως γνωστόν, η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ για να αποτρέψει την άμεση χρεοκοπία. Αντίστροφα, η τρόικα αναμένει την υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας, ώστε να εγκρίνει την αποπληρωμή της δόσης.
Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που έλαβε χώρα στα τέλη του περασμένου μήνα, τα μέλη του Eurogroup δήλωναν αισιόδοξα ότι η λήψη απόφασης κατά τη σύνοδο της 12ης Νοεμβρίου ήταν εφικτή. Όταν στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πηγή του δημοσιεύματος) τέθηκε το ερώτημα πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας στα μέσα του μήνα, η απάντησή του δεν ήταν αξιόπιστη, αφού δεν μπόρεσε καν να την προσδιορίσει χρονικά.
Τέλος, υπενθυμίζουμε το ρεπορτάζ του προηγούμενου Σαββάτου από το περιοδικό Focus, που μεταφέρει την πληροφορία ότι η εκταμίευση της δόσης δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το τέλος Νοεμβρίου. Ως προς την χρεοκοπία, πηγές του „Focus“ αναφέρουν ότι αυτή μπορεί να αποτραπεί μέσω παράτασης των βραχυπρόθεσμων δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου, με την συμβολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αιτία της καθυστέρησης είναι η πρόθεση να αφαιρεθεί η πίεση χρόνου από την επόμενη σύνοδο του Eurogroup, αφού οι υπουργοί οικονομικών των κρατών της ευρωζώνης επιθυμούν να διαβάσουν τον ελληνικό προϋπολογισμό λέξη προς λέξη πριν προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δεδομένων, ενώ εκκρεμεί και η ψήφιση των όποιων αποφάσεων από τα κοινοβούλια των κρατών – μελών, ανάμεσά τους και της Γερμανίας.

ysterografa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Αφού χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπογράψουν όλοι οι υπουργοί, το νομοσχέδιο με τα μέτρα κατατέθηκε στη Βουλή. Στο κείμενό του, θα βρείτε όλα τα μέτρα τα οποία θα αλλάξουν άμεσα τη ζωή μας. Μειώνονται από 1/1/2013 μισθοί και συντάξεις, αυξάνονται κατά δύο έτη όρια ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Συναυλία για τον ποδηλάτη


Μια διαφορετική συναυλία στο Βοτανικό οργανώνεται από καλλιτέχνες και πολλούς άλλους που ευαισθητοποίηθηκαν απ΄τον βαρύτατο τραυματισμό του 22χρονου ποδηλάτη.
Ο Γιάννης που έχασε τα πόδια του όταν τον παρέσυρε αμαξοστοιχία στο Γκάζι, δίνει αγώνα για να αποκτήσει πρόσθετα μέλη και να σταθεί ξανά όρθιος.
Η συναυλία θα γίνει αύριο στον Βοτανικό (Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση) και θα συμμετέχουν οι: Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σταύρος Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de spell.

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Γράφει η Ντίνα Γεωργαντοπούλου
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ «Νοέμβρη οργώματα...
«Νοέμβρη οργώματα κι ελιές, δεν απολείπουν οι δουλειές».
«Το Νοέμβρη και Δεκέμβρη φύτευε καταβολάδες».
«Η Πούλια βασιλεύοντας, το μήνυμά της στέλνει. Ούτε τσοπάνος στα βουνά ούτε ζευγάς στους κάμπους».
«Άι- Μηνάς εμήνυσε του πάππου του χειμώνα: -Έρχομαι ή δεν έρχομαι και τ' Άι- Φιλίππου αυτού είμαι».
«Αν τ' Άη Φιλίππου λείπω, τ' Άγια, των Αγιών δε λείπω».
«Ο άη- Μηνάς εμήνυσε, πούλια μη ξημερώσει».
«Ο Νοέμβρης έκλεισε, τα ζευγάρια είν΄ στο στάβλο κι ούτε ζευγάς στον κάμπο».
«Ο Νοέμβρης σαν θα έλθει τα γομάρια μέσα κλείνει».
«Οποίος σπείρει τον Νοέμβρη ούτε σπόρο δεν Θα πάρει».
«Όταν έρθει ο Νοέμβρης σιγομπαίνει ο χειμώνας».
«Σ' τσι τριάντα, τ' Αγι-Αντριός, αντριεύεται το κρύο».
«Της ελιάς το φύλλο κι αν χαθεί, πάλι θε να ξαναβρεθεί».

Η Ντίνα Γεωργαντοπούλου κατάγεται από το Χελυδόρι