Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Δασική πυρκαγιά στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας - Απειλούνται σπίτια ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό

 

Ολοκληρώθηκε το Camp Ιδεών 2012 τη συμμετοχή μελών και φίλων της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΜΑΚΙ.


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Camp Ιδεών 2012 που διοργανώθηκε από 13-15 Ιουλίου στην Αγία Άννα της Εύβοιας με τη συμμετοχή μελών και φίλων της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΜΑΚΙ. Στόχος του τριημέρου ήταν να φέρει κοντά τους συμμετέχοντες με ιδέες, πρακτικές και έννοιες που σήμερα μπορούν να δώσουν λύσεις μέσα στην κρίση και να αποτελέσουν διέξοδο αλληλεγγύης και προσφοράς τη σημερινή δύσκολη περίοδο.


Πιο συγκεκριμένα, μέσα από εισηγήσεις των κ. Ειρηναίου Φιλιππίδη και κ. Τίνας Λυμπέρη αναλύθηκαν έννοιες όπως το crowd funding, η αλλαγή στη νοοτροπία που έχει ανάγκη η κοινωνία μας σήμερα αλλά και η έξυπνη επιχειρηματικότητα, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ένα διαφορετικό δρόμο ενεργοποίησης των πολιτών σήμερα, ο οποίος συνδυάζει επιχειρηματικότητα και εναλλακτική προσέγγιση της πραγματικότητας.


Σημαντικό ενδιαφέρον είχε παράλληλα, η εισήγηση του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Δουκίδη, ο οποίος παρουσίασε τη σημασία της καινοτομίας και της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης προσφέροντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους που παρακολούθησαν το summer school να αντιληφθούν πως μια έξυπνη ιδέα μπορεί να μετατραπεί μέσα από απλά βήματα σε επικερδή ευκαιρία.


Βασικός πυλώνας του τριημέρου, ήταν η αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης σήμερα, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επίπεδο προσφοράς στο Κράτος με τους βασικούς εισηγητές κ. Γεώργιο Σταμάτη και κ. Δημήτριο Ζήνα να προσφέρουν δύο σύγχρονες προσεγγίσεις για το πως οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να είναι χρήσιμοι σήμερα αλλά να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ανεπαρκώς το κράτος.


Το φετινό summer school έκλεισε με την πραγματοποίηση ανοιχτής συζήτησης σχετικά με την αναγκαία νοοτροπία που πρέπει να υπάρξει σήμερα προκειμένου η χώρα να αλλάξει νοοτροπία και λογική προκειμένου να βγει από την κρίση καθώς και για το ρόλο της ΟΝΝΕΔ μέσα σ'αυτή τη συγκυρία, στην οποία έδωσε το παρόν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της νεολαίας τη σημερινή εποχή αλλά και στις άμεσες προτεραιότητες του τομέα ευθύνης του.


Σχετικά με την ολοκλήρωση του Camp Ιδεών 2012 ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:


"Η φετινή διοργάνωση του summer school αποτέλεσε τη συνέχεια του περσινού επιτυχημένου εγχειρήματος και μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε κοντά σε ανθρώπους,ιδέες και λογικές που μπορούν σήμερα να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την καθημερινότητα. Ως ΟΝΝΕΔ, θέτουμε ως στόχο για την επόμενη χρονιά να αυξήσουμε στην άμεση χρησιμότητα μας στην κοινωνία, μέσα από την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων που μία νεολαία μπορεί να προσφέρει, αλλά ιδιαίτερα αναπτύσσοντας δράσεις κοινωνικού και εθελοντικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε ξεκάθαρα πως ήρθε η ώρα όλοι μας να συνεισφέρουμε στην εθνική προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αλλά και ανάδειξης μίας νέας προσέγγισης της απασχόλησης και της νεανικής επιχειρηματικότητας".

Από το Γραφείο Τύπου

Σύλληψη 42χρονης , το Κιάτο, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη που υπερβαίνουν τις -300.000- ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (16-7-2012) το μεσημέρι, στο Κιάτο , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου,  42χρονη ημεδαπή για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος της 42χρονης έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 303.268,57 ευρώ.
Η 42χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Εντολές Σαμαρά προς υπουργούς: "Βάλτε τέλος στην γραφειοκρατία – Να μην χαθεί ούτε μια μέρα" - Ψάχνουν μέτρα για 11,5 δισ. ευρώ!


Οδηγίες προς όλους τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς σχετικά με την μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης έστειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι «αρχίζει η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των φορέων τους, με στόχο την αναδιάθρωσή τους». Ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει από τους υπουργούς του να βάλουν τέλος στο τέρας της γραφειοκρατίας και ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός τονίζει πως πρέπει να γίνει άμεσα εξορθολογισμός καθώς η αναβάθμιση των υπηρεσιών σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Ολόκληρη η επιστολή του Πρωθυπουργού:

Κρίση Αντιστρατήγων Ελληνικής Αστυνομίας

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και τη συμμετοχή δύο (2) Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστρατήγους, ως ακολούθως:
Διατηρητέους τους :
  • Αδαμάντιο Σταματάκη και
  • Δημήτριο Παπαδόπουλο
Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους :
  • Νικόλαο Σερέτη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • Γρηγόριο Μπαλάκο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας.
Το Ανώτατο Συμβούλιο θα συνεδριάσει, προκειμένου να κρίνει τους Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας.
astynomia.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς την Κορινθία – Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

      Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

      Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

     Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Επισημαίνεται, για τους αγρότες ιδιαίτερα, πως απαγορεύεται αυστηρά το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε αντιληφθεί πυρκαγιά, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Δημοσκοπήσεις Κάπα Research και MRB:Ψήφο σε ανάπτυξη και εργασία

          Δύο νέες δημοσκοπήσεις, της Κάπα Research και της MRB δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Δημοσκοπήσεις Κάπα Research και MRB, μετά τις εκλογές, τι παίρνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖα, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες στην πρόθεση ψήφου, τι ζητούν οι πολίτεςΣτη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα» της Κυριακής, ένας στους τέσσερις πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από τα κόμματα, ενώ σε ποσοστό 55,2% θεωρούν θετική εξέλιξη την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Επίσης, δηλώνουν αδιάφοροι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ζητούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το 4,8%.
Υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση τάσσεται το 55,6% των ερωτηθέντων, ενώ κατά το 40,6%.

Χρυσή Αυγή προς υπουργείο ΠΡΟ - ΠΟ και κομματάρχε​ς της αριστεράς

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο ελληνικός λαός ληστεύεται και δολοφονείται καθημερινά από τους χιλιάδες εγκληματίες λαθρομετανάστες που έχουν εισβάλει στη χώρα. Οι κρατικές Αρχές είναι παντελώς απούσες και οι Έλληνες πολίτες έχουν στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί στο έλεος των εγκληματιών. Η Χρυσή Αυγή έχει αγωνιστεί συνειδητά για την επούλωση αυτής της τεράστιας εθνικής και κοινωνικής πληγής. Αν ήμασταν θεσμικά υπεύθυνοι για την προστασία του Έλληνα πολίτη, τότε να είστε βέβαιοι πως θα επικρατούσε ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στη χώρα.

ΓΓΕΤ: Ποιοι θέλουν άλλη μια κολοβή αλεπού;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ό,τι και να λέει ο τομέας παιδείας της ΔΗΜΑΡ, που ζητά να παραμείνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Παιδείας, δεν μπορεί να μας πείσει ότι τα κίνητρα είναι «ευγενή» και σχετιζόμενα με τον «ακαδημαϊκό χαρακτήρα της έρευνας και την οργανική και απαραίτητη διασύνδεσή της με την ανώτατη εκπαίδευση, στο πλαίσιο του ενιαίου χώρου Παιδείας και Έρευνας».

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και αυτός ο λάκκος είναι συνδικαλιστικός.

Πολύ περισσότερο που έχει προηγηθεί αντίδραση (στις 27 Ιουνίου) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ).

Κώστας Κόλλιας: «Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες για τον όψιμο παγετό»


Επικοινωνία με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων στους αμπελοκαλλιεργητές που επλήγησαν την άνοιξη από όψιμο παγετό. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Έχουν παρέλθει ήδη σχεδόν τρεις μήνες από τα μέσα Απριλίου, όταν σε πολλές περιοχές της Κορινθίας εκδηλώθηκε παγετός, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες. Είχα επισκεφθεί τις περιοχές και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κυρίως τις πρωινές ώρες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη βιωσιμότητα και την ποιότητα των σταφυλιών.

Τις επόμενες ημέρες η έκταση της ζημιάς έγινε ακόμα πιο φανερή, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των παραγωγών. Επιπρόσθετα, υπήρχε έντονη ανησυχία ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις που μεσολάβησαν και η έλλειψη εκλεγμένης κυβέρνησης πιθανώς να προκαλούσαν καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, σε μία περίοδο που οι αγρότες μας δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν πότε θα λειτουργήσει το κράτος.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι κρατικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα όσες σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, να συνεχίζουν το έργο τους απερίσπαστες. Επικοινώνησα με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διαπιστώσω εάν και κατά πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία. Όπως με ενημέρωσαν στις αυτοψίες και τις εκτιμήσεις που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκαν ζημιές και τα πορίσματα θα έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον ΕΛΓΑ μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Με διαβεβαίωσαν ότι τα κριτήρια είναι δίκαια και αντικειμενικά, ώστε οι αμπελοκαλλιεργητές μας θα αποζημιωθούν κανονικά, τόσο ως προς τον χρόνο, όσο και ως προς τα ποσοστά.

          Οι αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας ταλαιπωρούνται από το 2009. Μου έχουν επανειλημμένα εκφράσει την αγανάκτησή τους και βεβαίως, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, ανησυχούν ιδιαίτερα. Έπειτα από τρία χρόνια εγκατάλειψης απαιτούν την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. Έχω τη διαβεβαίωση ότι οι αποζημιώσεις για τον παγετό του Απριλίου θα φθάσουν έγκαιρα και θα είναι απόλυτα ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μας. Σε κάθε περίπτωση, έχω διατυπώσει την πάγια πεποίθησή μου ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για την ταχύτερη και καλύτερη στήριξη τόσο του αγροτικού εισοδήματος όσο και της παραγωγής και δεσμεύομαι ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.»

Δασική πυρκαγιά στο Ζευγολατιό

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές:
  • Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • Ηλείας, Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Ανείπωτη τραγωδία στο νοσοκομείο Λαμίας - Αυτοκτόνησε συνταξιούχος γιατρός - Πήδηξε στο κενό από τον 5ο όροφο!



Τραγική κατάληξη σε μια υπόθεση που συγκλόνισε από νωρίς το πρωί την τοπική κοινωνία της Λαμίας. Ένας 64χρονος ακτινολόγος, που είχε βγει σε σύνταξη πριν από 6 μήνες βούτηξε στο κενό και έδωσε τέλος στη ζωή του, μπροστά στα μάτια της γυναίκας, της κόρης του και δεκάδων ανθρώπων που παρακολουθούσαν τα όσα συνέβαιναν με κομμένη την ανάσα.

Ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, που συνομιλούσε μαζί του, μέχρι τις 08.30 δεν κατάφερε να τον μεταπείσει. Ο 64χρονος, κρεμόταν όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, από το πρεβάζι του 5ου ορόφου και φώναζε σε όλους να απομακρυνθούν. Το ίδιο και στη γυναίκα του, που με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσε να τον μεταπείσει...
Στο νοσοκομείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Όμως , έτρεξαν να προλάβουν με το ειδικό στρώμα τον γιατρό πριν πηδήξει από το πρεβάζι του 5ου ορόφου. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον σώσουν...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γιατρός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Πέρασε στο νοσοκομείο, δήθεν για να επισκεφθεί την πεθερά του, που νοσηλευόταν και χωρίς να καταλάβει κανείς το παραμικρό, βγήκε από το παράθυρο του 5ου ορόφου και από εκείνη τη στιγμή κρεμόταν στο κενό...
Ο 64χρονος αυτόχειρας, πρώην διευθυντής στη διαγνωστική κλινική του νοσοκομείου είχε εκλεγεί παλιότερα νομαρχιακός σύμβουλος στη Λαμία και ήταν πασίγνωστος στην τοπική κοινωνία. Ήταν πατέρας δύο παιδιών (μιας κόρης που βρισκόταν στο νοσοκομείο και ενός γιου) που σπουδάζουν στο εξωτερικό και όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Γείτονές του, λένε στο NewsIt πως ο 64χρονος έμενε στην πόλη τα 10 τελευταία χρόνια. Κάνουν λόγο για έναν ήσυχο και ευγενή οικογενειάρχη που έτρεχε και βοηθούσε όλους όσους είχαν την ανάγκη του. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο άνθρωπος που έβλεπαν καθημερινά, θα έβαζε τέλος στη ζωή του. Κανείς δεν έχει συνέλθει από την τραγική είδηση, που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη πόλη...
newsit.gr

Αίγιο: Συμμορία με ανήλικους ρήμαζε περίπτερα

Δύο 15χρονοι Αλβανοί και ένας 19χρονος Έλληνας συνελήφθησαν προχθες το μεσημέρι στο Αίγιο, για κλοπή.
Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας, το βράδυ της Πέμπτης, οι τρεις δράστες διέρρηξαν το ψυγείο με αναψυκτικά σε περίπτερο 24χρονου και άρπαξαν προϊόντα αξίας περίπου 400 ευρώ.

Η παρέα των τριών, εντοπίστηκε την επόμενη μέρα το μεσημέρι στο Αίγιο και συνελήφθη.

Στη κατοχή του 19χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αφού κατέσχεσαν τα επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

Από την έρευνα προέκυψε πως ο 15χρονος μαζί με έναν ακόμη 16χρονο είχαν διαρρήξει στις 23 Ιουνίου ένα ακόμη περίπτερο, ιδιοκτησίας έναος 41χρονου κλέβοντας τσιγάρα συνολικής αξίας 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Παράλληλα εξιχνιάστηκαν οι κλοπές ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, που είχαν σημειωθεί τον τελευταίο μήνα στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο Ελλήνων και δυο Αλβανών ανηλίκων, ηλικίας από 14 έως 16 ετών για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.

Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Αλβανού και ενός 19χρονου Έλληνα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, οι τέσσερις ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο μήνα αφαίρεσαν τμηματικά από τη γραμματεία, το εργαστήριο φυσικών επιστήμων και την αίθουσα προβόλων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δυο ηχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και πέντε ηχεία μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των ανηλίκων στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και τέσσερα από τα ηχεία της μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Στη συνέχεια οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα εντόπισαν τον 18χρονο Αλβανό και τον 19χρονο Έλληνα, οι οποίοι παρέδωσαν συνολικά τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οπαίους είχαν αγοράσει από τους ανηλίκους.

Όλα τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στη νόμιμη εκπρόσωπο του σχολικού ιδρύματος, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν λογω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου.

Το προανακριτικό έργο καθώς και οι έρευνες, που συνεχίζονται πραγματοποιούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

Περάστε κόσμε! Πρεμιέρα με εκπτώσεις εως και 70%

Από την πρώτη μέρα των εκπτώσεων οι τιμές είναι μειωμένες εως και 70%. "Είναι η τελευταία μας ευκαιρία πριν το λουκέτο" λένε στο Νewsit oι έμποροι. Οι περισσότεροι καταναλωτές κοιτάνε αλλά δε ψωνίζουν. Τι να προσέχετε κατά τις αγορές σας για να αποφύγετε τις παγίδες.
Μπορεί ο υδράργυρος σημερα να ξεπερνά τους 42 βαθμούς κελσίου ωστόσο στα ταμεία των καταστημάτων επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Τελευταία ελπίδα πριν το λουκέτο για πολλούς εμπόρους οι θερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν εως το τέλος Αυγούστου.
Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Μάης, ιδιοκτήτης καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων "οι προσφορές για τους καταναλωτές είναι πολύ μεγάλες. Ελπίζουμε να βοηθήσει και ο καιρός και να βγει για ψώνια ο κόσμος γιατί ο καύσωνας κράτησε τους καταναλωτές μακριά απο το κέντρο της Αθήνας".
Οι περισσότεροι πάντως καταναλωτές που βγήκαν σήμερα για ψώνια περισσότερο κοιτούσαν και έκαναν έρευνα αγοράς παρά ψώνιζαν.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

newsit.gr

Με “τσεκούρι” σε μισθούς και συντάξεις ξεκινάνε τα μέτρα 11,5 δισ. για τη διετία 2013-2014


- Πλαφόν στα “ρετιρέ” και μειώσεις ως 300 ευρώ το μήνα
- Με προϋποθέσεις και μειωμένο και το εφάπαξ στο Δημόσιο
- Έρχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
- Μόνο για λίγους οι φοροαπαλλαγές
- Τι θα γίνει με τι φορολογία φυσικών προσώπων και εταιρειών από του χρόνου
- Κρίσιμο ραντεβού των υπουργών για περικοπές σήμερα


43 βαθμοί Κελσίου σε Αθήνα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Λάρισα – Από αύριο πέφτει η θερμοκρασία!


Καμίνι είναι και σήμερα όλη η χώρα ενώ το μεσημέρι το θερμόμετρο, στην σκιά πάντοτε, θα δείξει 43 βαθμούς.
Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ στις 12:00 το μεσημέρι σε Αθήνα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Λάρισα το θερμόμετρο έδειχνε 41 βαθμούς και αναμένεται να φτάσει τους 43 βαθμούς.
Στις Σέρρες η θερμοκρασία ήταν ήδη 42 βαθμούς ενώ στα Χανιά 40!
Λόγω μάλιστα του καύσωνα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα κλείσει στις 14:00 το μεσημέρι σήμερα για να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα θερμοπληξίας σε επισκέπτες.
O καιρός
Για σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί στις υπόλοιπες περιοχές και θα φτάσει στα ανατολικά και νοτια ηπειρωτικά τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 και πιθανώς τοπικά 41 βαθμούς κελσίου.
Ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7 με 8 μποφόρ από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, όπου από αύριο θα φέρει μια ανάσα δροσιάς.

Αναλυτικά για την Τρίτη:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση (6 με 8 βαθμούς) σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικά στα νοτιοανατολικά όμως θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλές τιμές.
newsit.gr

Τρίτωσε...το κακό - Λύγισαν οι Έλληνες στην ανωτερότητα των Ισπανών



Η Ελλάδα έφτασε πολύ μακριά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών αλλά στον τελικό η Ισπανία απέδειξε την ανωτερότητα της. Για τρίτη φορά οι Φούριας Ρόχας νίκησαν την Ελλάδα σε τελικό μικρών εθνικών ομάδα, με 1-0 χάρη στο γκολ του Ροντρίγκεθ στο 80' και πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο της.

Πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής για περιορισμό κομματικών επιχορηγήσ​εων

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για τη μείωση στο ελάχιστο των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τα κόμματα. Στόχος μας είναι η οριστική κατάργηση αυτής της δαπάνης, για την οποία όμως απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση. Μέχρι τότε, τα χρήματα που λαμβάνει το κόμμα μας από τα κρατικά ταμεία θα επιστρέφονται στον ελληνικό λαό κυρίως ως κοινωνικό έργο, συσσίτια για απόρους, ανέργους και πολύτεκνους συμπατριώτες μας.
Απόσπασμα από την πρόταση νόμου:

Στις 12 Σεπτεμβρίου κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης

Υπομονή μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Ή μάλλον… αγωνία μέχρι εκείνη την ημερομηνία κατά την οποία το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του, αναφορικά με τη νομιμότητα της επικύρωσης από τη γερμανική Βουλή τόσο του Δημοσιονομικού Συμφώνου, όσο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ESM.
Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες μέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε προτρέψει τους δικαστές της Καρλσρούης να μην δημιουργήσουν πρόσθετα εμπόδια στην προσπάθεια δημιουργίας του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ αντίστοιχη εκτίμηση διατύπωσε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα, καθώς τον Σεπτέμβριο η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει σάρκα και οστά στη στρατηγική της επιχείρησης επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου.

statesmen.gr

Δεν θα γίνει η εκδήλωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Προεδρία της Δημοκρατίας καθιστά γνωστό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 24 Ιουλίου.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει τα εξής: «Η εκδήλωση για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός. Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της Επετείου».
Το δημόσιο έχει χαρακτηριστεί, και μάλλον όχι άδικα, ως ο μεγάλος ασθενής του ελληνικού κράτους. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει εκεί ακριβώς την προσοχή του, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ανάγκη το ελληνικό δημόσιο, ώστε να καταστεί ευέλικτο και λειτουργικο.
Με επιστολή που έστειλε στους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησής του, ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη συντονισμένη συνεργασία όλων των μελών της κυβέρνησης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.
Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει με έμφαση ότι την όλη προσπάθεια θα συντονίζει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης, το οποίο θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά, ενώ τονίζει ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας και τις άσκοπες, χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Στην επιστολή του προς τους υπουργούς, ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι η κυβέρνησή του στοχεύει στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής δημόσιας διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου, και θα βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των πολιτών.

statesmen.gr

Ο Γιώργος απασφαλίζει

Οι πληροφορίες είναι συγκλίνουσες. Και το τελευταίο διάστημα αρχίζουν να εμφανίζονται με προχωρημένη συχνότητα, κάτι το οποίο διαπιστώνουν και ιστορικές εφημερίδες με έγκυρο ρεπορτάζ γύρω από το ΠΑΣΟΚ, όπως το “Έθνος”: Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος να μην παραμείνει απλός θεατής της προσπάθειας αποδόμησης του έργου του, αλλά και της θητείας του, τόσο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην πρωθυπουργία.
Ο τελευταίος των Παπανδρέου εμφανίζεται ενοχλημένος από τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, και κυρίως των συνεργατών του, καθώς και συνολικά της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμά ότι επιχειρούν να οικοδομήσουν την πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στην αποδόμηση των δικών του πεπραγμένων.
Κάτι τέτοιο φυσικά περνά εκ των πραγμάτων μέσα από την κυβέρνηση Σαμαρά και τις πολιτικές της, με τον Γιώργο Παπανδρέου να εκτιμά ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη συγκυβέρνηση είναι μάλλον… light. Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

statesmen.gr

Δεν είναι όλα «Τρόικα» - Β.Μπαλάφας

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 14 Ιουλίου 2012, σελίδα 7 :

Δεν είναι όλα «Τρόικα»

Υπήρξε μια πολύ μακρά περίοδος στην καθημερινότητά μας που «συνηθίσαμε» περιστατικά τα οποία σήμερα φαντάζουν σχεδόν ως «εγκλήματα». Καθημερινές συμπεριφορές που τις περνάγαμε στο «ντούκου», που τις αντιμετωπίζαμε αδιάφορα, ορισμένες φορές μπορεί να θυμώναμε για λίγο, αλλά η ζωή συνεχιζόταν και φτάσαμε στις μέρες μας να ταλαιπωρούμαστε από όσα μέχρι θες θεωρούσαμε «φυσιολογικά» ή ακόμα και κοινωνικά, οριακά ανεκτά.

Ο Μουφλουζέλης, οι συνωμοσίες και η Γραμματική του Δημοτικού

Image


ΜΑΚΙ


Τις τελευταίες ημέρες όσοι σερφάρουμε στο διαδίκτυο έχουμε διαβάσει κείμενα επί κειμένων σχετικά με το μεγάλο ερώτημα των τελευταίων ημερών. Πόσα είναι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας 5 ή 7;
Αν πιστέψουμε το παρακάτω ρεμπέτικο του Γιώργου Μουφλουζέλη, η απάντηση είναι 7:

Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο
ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά
ξέρω όμως ένα κι ένα κάνουν δύο
και πως τα φωνήεντα είναι εφτά
Επίσης αν πιστέψουμε τους κάθε απόχρωσης συνωμοσιολόγους κάποιο αόρατο χέρι έχει επέμβει στη Γραμματική της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού για να αφαιρέσει τα γράμματα της ελληνικής γλώσσας.
Ο «πιο καλός ο μαθητής» όμως, που «φιλοδοξεί να βγάλει το σχολείο και να μάθει γράμματα πολλά» προτιμά να πιστέψει τους ειδικούς επιστήμονες και όχι τους στιχουργούς ή τους συνωμοσιολόγους.
Εμείς λοιπόν λέμε να πιστέψουμε:
τον Μανώλη Τριανταφυλλίδη, συγγραφέα της Γραμματικής, που ήδη από τη δεκαετία του ʽ40 αναφέρει ότι τα φωνήεντα είναι 5, όταν μιλάμε για φθόγγους και όχι για γράμματα.
τον καθηγητή Μπαμπινιώτη που αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι στη γλώσσα μας προφέρουμε πέντε 5 φωνηεντικούς φθόγγους, 5 φωνήεντα, αλλά έχουμε περισσότερα γράμματα, 7 μονογράμματα και 5 διγράμματα για να δηλώνουμε στη γραφή των λέξεων τα 5 φωνήεντα.
τον καθηγητή Καζάζη, Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που αποτελεί επιστημονικό σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας, που λέει σε ανακοίνωση του Κέντρου ακριβώς το ίδιο: τα φωνήεντα, δηλαδή οι φωνηεντικοί φθόγγοι, είναι 5, ενώ τα γράμματα, δηλαδή η γραπτή απόδοσή τους, είναι 12: 7 μονά γράμματα (α, ε, ι, η, υ, ο, ω) και 5 διγράμματα: τα ει, οι, υι, το αι, και το ου.
Καταληκτικά η «Νέα Ελληνική Γραμματική της Εʼ και ΣΤʼ Δημοτικού είναι επιστημονικά ορθή.
Ως Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιστημονική ορθότητα αποτελεί τη μόνη βάση τόσο για την εκπαίδευσή μας, όσο και για την προάσπιση της Ελληνικής Γλώσσας. Όλα τα υπόλοιπα είναι για θεωρίες συνωμοσίας.

Από το Γραφείο Τύπου
 
onned-korinthias.gr

Στο τραπέζι σενάρια για κατάργηση συμβούλων αιρετών


Σενάρια για κατάργηση των ειδικών σ
υμβούλων περιφερειαρχών και δημάρχων διακινούνται το τελευταίο 24ωρο από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξοικονόμησης 11,5 δις.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα σενάρια με αυτό το μέτρο θα εξοικονομηθούν 130 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρείται εξοικονόμηση συνολικά 2,1 δις ευρώ που θα προέλθει από τη μείωση κατά 30% των δομών στο Δημόσιο Τομέα, τα λουκέτα και τις συγχωνεύσεις Οργανισμών αλλά και την αύξηση της αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων από 1 προς 5 σε 1 προς 10.
Πάντως, οι σχετικές προτάσεις θα επισημοποιηθούν πιθανότατα σήμερα.

aftodioikisi.gr