Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Χιονίζει στην Αθήνα! - ΕΜΥ: Την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα πλήττουν κυρίως τη βόρεια Πελοπόννησο

Φωτογραφία του Basilis Lalos.
Μπορεί το Σαββατοκύριακο, οι Αθήναιοι να μην είδαν ούτε... νιφάδα, αυτήν την ώρα, όμως, χιονίζει τόσο στα βόρεια προάστια, όσο και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.
Πυκνό χιόνι πέφτει και στο κέντρο της Αθήνας ( Σύνταγμα, Μετς, Κουκάκι, Νέο Κόσμο , Παγκράτι κ. α.).
Φωτογραφία του Basilis Lalos.Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αναμένεται απόψε τη νύχτα να είναι κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, αυτή τη φόρα και με βροχές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.





Αναλυτικά, όπως είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «μέχρι αύριο το βράδυ, οι

Νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα - Τον βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα του

Νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα! Τον βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα τουΝεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, επί της Ηρώδου Αττικού, βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα, Αντρέι Μαλανίν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 55χρονος διπλωμάτης δεν είχε πάει σήμερα στο γραφείο του και παράλληλα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Έτσι, συνεργάτες του που ανησύχησαν έσπευσαν στο σπίτι του. Όταν χτύπησαν και δεν πήραν καμία απάντηση, ειδοποίησαν την Αστυνομία και άνοιξαν την πόρτα, όπως προβλέπεται.
Μέσα στο διαμέρισμα βρήκαν τον πρόξενο νεκρό, ενώ τα κλειδιά του σπιτιού ήταν πίσω από την πόρτα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του διπλωμάτη οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς ο 55χρονος δεν φέρει ίσχνη εγκληματικής ενέργειας.                           Πηγές της ρωσικής πρεσβείας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο θάνατος του πρόξενου οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, αναμένεται το πόρισμα ιατροδικαστή.

Τεράστιες οι καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω της κακοκαιρίας στην Αιγιαλεία

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Τεράστιες οι καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω της κακοκαιρίας» Ο Θ. Παναγόπουλος ζητά να κηρυχθεί ο δήμος  σε κατάσταση έκτατης ανάγκης
«Το χιόνι και ο παγετός προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος και γι' αυτό, όπως ανέφερε, «ζητήσαμε να κηρυχθεί ο δήμος μας σε κατάσταση έκτατης ανάγκης».«Η χιονόπτωση ήταν πρωτοφανής και έπληξε τον δήμο μας από άκρη σε άκρη, δηλαδή από το πιο ορεινό χωριό, έως και τη θάλασσα», πρόσθεσε.

Ο Εορτασμός Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στο Δερβένι - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου

105 7039
Το  Σάββατο 7  Ιανουαρίου 2017,  ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Δερβένι.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος έδωσε την μαρτυρία ότι ο βαπτιζόμενος είναι ο Υιός του Θεού, μια μαρτυρία, που ο Άγιος Ιωάννης επισφράγισε με το μαρτύριο του αίματος Του, δείχνοντας μας ότι, με την ασκητική ζωή και την μετάνοια, ομολογούμε και εμείς ότι είμαστε γνήσια τέκνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προ της απολύσεως, απηύθηνε τις εόρτιες ευχές του προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τον Βουλευτή κ. Χρίστο Δήμα, τον Δήμαρχο του διευρυμένου Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και στο Εκκλησίασμα επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού  
Στη λαμπρή τελετή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής κ. Χρήστος Δήμας, ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Δούσκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κκ Δημήτρης Κάσσιος και Κων/νος Κουσουλός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Αναστάσιος ΓκιολήςΝικόλαος Κεκερής και Ανδρέας Καραβάς,  η πρόεδρος της  τοπικής κοινότητας κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη,  οι ιερείς των κοινοτήτων της Δ.Ε. Ευρωστίνης  καθώς και πλήθος κόσμου. 

 Επακολούθησε κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και η υποβολή του σεβασμού και των εορτίων ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Αρχών.

Εορτασμός Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στο Δερβένι

Κλειστά και την Τρίτη τα περισσότερα σχολεία του νομού Κορινθίας


Από τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου ανακοινώνεται:
 ότι αύριο ΤΡΙΤΗ 10/1/2017, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημάρχων βάση των διατάξεων του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ στις πιο κάτω περιοχές :
1. ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ :Πύργου, Μάννας
2. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : Φενεού, Στυμφαλίας, Κρυονερίου, Ψαρίου, Μ. Βάλτου
3. ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ : Όλα τα Σχολεία
4. ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ : Όλα τα Σχολεία
5. ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ : Όλα τα Σχολεία
6. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ : Όλα τα Σχολεία

ΔΤ ΤΕΕ: Εκτός επαγγέλματος σχεδόν το σύνολο των μηχανικών με το νέο Ασφαλιστικό – Επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού προς τους πολιτικούς αρχηγούς

Τεράστια προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματος των Διπλωματούχων Μηχανικών έχει δημιουργήσει ήδη η εφαρμογή του Ν. 4387/2016 για το Ασφαλιστικό και η έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής των Ελλήνων, ζητώντας τους άμεσα συνάντηση για ενδελεχή ενημέρωση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή τα προβλήματα αυτά θέτουν ουσιαστικά εκτός επαγγέλματος σχεδόν το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών Μηχανικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ καταγγέλλει ότι με την έναρξη εφαρμογής του Ν. 4387/2016, οι ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, έχουν βρεθεί σε δεινή θέση εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, γεγονός το οποίο ουσιαστικά  καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή τους τόσο σε Μελέτες όσο και σε Έργα Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Ξηροστομία: Μην την αγνοείτε!

drymouthets.jpgΞηροστομία: Μην την αγνοείτε!


Όταν η παραγωγή σάλιου είναι μειωμένη, το στόμα είναι στεγνό και η αίσθηση δυσάρεστη. Όμως το πρόβλημα μπορεί να έχει και άλλες... προεκτάσεις. 

Διαβάστε περισσότερα 

m_d_stogia.jpgΜεσογειακή διατροφή: Νέα μέλέτη για την επίδρασή της στην υγεία του εγκεφάλου



Άλλη μία επιστημονική μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευεργετικά οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο.  Ερευνητές από τη Σκωτία, την Αγγλία και

Ένα ελληνικό χωριό «πρωταγωνιστεί» στη νέα διαφήμιση της Apple

Ένα ελληνικό χωριό «πρωταγωνιστεί» στη νέα διαφήμιση της Apple
Η νέα διαφήμιση της Apple για το iPhone 7 Plus έχει άρωμα… Ελλάδας. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube και η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό, όπου ένα νεαρό κορίτσι φτάνει για να επισκεφτεί τη γιαγιά της.
Στη διαφήμιση με τον τίτλο «Take Mine», όπου οι ομιλίες είναι στα ελληνικά, η

Αρχή του τέλους για τις κυρτές και τις 3D τηλεοράσεις

Αρχή του τέλους για τις κυρτές και τις 3D τηλεοράσεις
Επιστροφή στον… ίσιο δρόμο φαίνεται πως θα επιχειρήσουν εταιρείες που κατασκευάζουν οθόνες και τηλεοράσεις καθώς τα κυρτά μοντέλα, όπως και τα τρισδιάστατα, δεν κατόρθωσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Εφαρμογή δείχνει πώς θα σώσουμε ζωές σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Εφαρμογή δείχνει πώς θα σώσουμε ζωές σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Την ώρα που η Ευρώπη αρχίζει να ζει με το φόβο της ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης, μια βρετανική εφαρμογή φιλοδοξεί να διδάξει τους πολίτες πώς μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές σε μια επίθεση.
Το «CitizenAID» αναπτύχθηκε από τη βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ημερίδα με τίτλο "ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"

Ημερίδα για νέους παραγωγούς-μεταποιητές την Κυριακή 15/1/2017
Στο πλαίσιο  της  προώθησης της ιδέας παραγωγικής ανασυγκρότησης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνει ημερίδα για νέους παραγωγούς- μεταποιητές.                        
Η ημερίδα με  τίτλο "ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"
 θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα  10:00 -14:00 στην αίθουσα διαλέξεων της ΟΕΒΕΑ,
Καλαμάτας 113.
Με  θέματα:

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος λουτρακιου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Λουτράκι     9/1/2017
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     Αριθμ. Πρωτ.: 254
          ΔΗΜΟΣ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 13η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1.Συζήτηση - ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων στο προσφυγικό ζήτημα, κατόπιν αιτήματος δημοτών.

2.Υποβολή αιτήματος για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών.

3.Υποβολή αιτήματος για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κλάδου ΔΕ Τηλεφωνητών.

4.Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών Δήμου μας.

5.Χορήγηση ή μη στον ΝΤΑΡΑΚΛΗΤΣΗ Θωμά παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών, άνευ θέσης.

6.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Επισκευή & συντήρηση σχολικών κτιρίων στη Δ.Ε. Λουτρακίου - Περαχώρας” (αρ. μελ. 40/2015).


7.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου & Αντιδημάρχων εκτός έδρας.

                                                           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

                                                          ΠΕΤΡΟΥ Παναγιώτης

Ένταξη στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ                              Τρίπολη, 9/1/2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  

Αποτέλεσμα εικόνας για Λεωνίδιο
Δελτίο Τύπου

Εντάχθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος - μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον».
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και δικαιούχος είναι ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας
     ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ:          990.140,00 €
         ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ       798.500,00 €

 Βασικός στόχος της προτεινόμενης πράξης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον εξ' αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο του αντλούμενου ή προσφερόμενου ύδατος το οποίο διανέμεται από είκοσι τρεις (23) υφιστάμενες υποδομές (δεξαμενές, αντλιοστάσια και γεωτρήσεις) (Σταθμοί τύπου ΤΣΕ), την ορθολογική διαχείριση του συνολικού προσφερόμενου ύδατος προς τους τελικούς καταναλωτές, τον ενεργό εντοπισμό των απωλειών του δικτύου μέσω Φορητού Εξοπλισμού Ελέγχου Διαρροών (Σταθμοί τύπου ΦΣΕ) καθώς επίσης και τον άμεσο έλεγχο και περιορισμό των βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο. Το σύνολο των δεδομένων θα συγκεντρώνεται στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (Σταθμός τύπου ΚΣΕ) μέσω του οποίου θα γίνεται η ενιαία παρακολούθηση και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του δικτύου. Βασικός σκοπός της προτεινόμενης πράξης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω του ελέγχου της ποιότητας και της απολύμανσης του παρεχόμενου νερού.

Κλειστές και την Τρίτη 10/1 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων



                                      Αποτέλεσμα εικόνας για δημος λουτρακιου          Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων


Λουτράκι, 09 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́/7-6-2010), αποφασίστηκε την 10η Ιανουαρίου 2017  ημέρα ΤΡΙΤΗ  , να παραμείνουν κλειστές, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τακτική συνεδρίαση Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος λουτρακιου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          ΛΟΥΤΡΑΚΙ:  9/1/2017
ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       ΑΡ. ΠΡΩΤ:  12
ΣΧΟΛΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Α. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                Σας καλούμε στις  16 του μηνός ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του έτους 2017, ημέρα της εβδομάδας  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα   11.00 π.μ   στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων, σε Τακτική συνεδρίαση , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησαν σε πτώση και τον τουρισμό!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνέβη και αυτό: Η χώρα για πρώτη φορά είδε μείωση εσόδων από τον τουρισμό.
Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία για τον τουρισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, με τις εισπράξεις να εμφανίζουν μείωση της τάξης του 7,9%, οι (μακάριοι) κυβερνητικοί μας είπαν να μην ανησυχούμε.
Να περιμένουμε, μας είπαν, τα στοιχεία για τους κατ’ εξοχήν τουριστικούς μήνες.
Όταν, λίγο μετά, ήλθαν τα στοιχεία για το επτάμηνο (συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του «τουριστικού» Ιουλίου) και πληροφορηθήκαμε πως τα έσοδα ήσαν μειωμένα κατά 4,8% (παρά την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών), οι κυβερνητικοί μας είπαν να μην ανησυχούμε και να περιμένουμε τα στοιχεία του συνόλου της χρονιάς.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Δεν λέει να φύγει ο χιονιάς

Φωτογραφία της Gelly Babasi.
Ο χιονιάς έχει έρθει για να μείνει και να κάνει δύσκολη τη ζωή μας! Με τα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο να μην έχουν αντιμετωπιστεί και ενώ δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ο καιρός παραμένει αγριεμένος και τις επόμενες μέρες, αφού από την Τετάρτη έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, από τα δυτικά.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Δευτέρας, τις επόμενες ώρες και μέχρι το βράδυ της Τρίτης (10.01.2017) ο χιονιάς θα συνεχίσει να σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.
Συγχρόνως, από το βράδυ της Δευτέρας στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές καταιγίδες!
Το νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, με πυκνές χιονοπτώσεις, κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη.

Τα "ζευγάρια" της "προημιτελικής" φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ΕΠΣ Κορινθίας η κλήρωση για την φάση των “8”   ( προημιτελική) του Κυπέλλου Κορινθίας. 
Τα ζευγάρια που κληρώθηκαν είναι τα εξής:
Παννεμεατικός – Τενεάτης Αθικίων
ΠΑΟ Κουταλά – Κόρινθος ’06
Δάφνη Εξαμιλίων – Ηρακλής Ξυλοκάστρου
ΠΑΣ Κόρινθος – Πανκαμαριακός