Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Έκκληση της καθηγήτριας Μαρίας Δεληβάνη προς τους Έλληνες βουλευτές: "Παραιτηθείτε"!

Image result for βουλη 









Για τη δήλωση του κ. Δημήτρη Καμμένου-Βουλευτή
Και, όμως, υπάρχουν Έλληνες και πατριώτες στην ελληνική Βουλή. Όσοι από του βουλευτές ψηφίσουν αυτό το εξάμβλωμα, θα πρέπει να θεωρήσουν τελειωμένη την πολιτική τους σταδιοδρομία. Ο κόσμος, εφεξής, θα αναζητά να δώσει ψήφο σε όσους αποδείξουν ότι αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από την καρέκλα τους. Η συμφωνία είναι, πάνω απ'όλα, ΑΦΕΛΗΣ, φυσικά από την ελληνική πλευρά. "Πιστεύουμε", δηλαδή, ή μάλλον θέλουμε να πιστεύουμε ότι το γειτονικό κρατίδιο του οποίου ολόκληρη η δομή των 74 ετών ιδρύθηκε και 

EUROBANK: Διοικητικό Συμβούλιο


cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018



Ανακοίνωση



Διοικητικό Συμβούλιο



Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία (εφεξής «Eurobank» ή «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί με την από 15/6/2018 ανακοίνωση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο («Δ.Σ.») αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του της 15.6.2018 , να προτείνει προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας τον διορισμό για τριετή θητεία, λόγω τακτής λήξεως της θητείας του σημερινού ΔΣ, των ακόλουθων μελών ΔΣ:



  1. Νικόλαος Β. Καραμούζης
  2. Φωκίων X. Καραβίας
  3. Σταύρος Ε. Ιωάννου
  4. Θεόδωρος Α. Καλαντώνης
  5. Κωνσταντίνος Β. Βασιλείου
  6. Γεώργιος Κ. Χρυσικός
  7. Richard P. Boucher
  8. Rajeev Kakar
  9. Bradley Paul L. Martin
  10. Jawaid A. Mirza
  11. George E. Myhal
  12. Lucrezia Reichlin
  13. Αικατερίνη Κ. Μπερίτση, Εκπρόσωπος ΤΧΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κάλεσμα σε μια βραδιά φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Όλοι μαζί για ένα σκοπό!

http://www.tripolis.gr/~tripolis/media/k2/items/cache/677ff2bacb21a43e11c2c9d21eb9973c_L.jpg

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 21.00 στο γήπεδο της Κάρτσοβας, τα μεγαλύτερα ονόματα της δημοτικής μουσικής, δίνουν ένα ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα που θα ζεστάνει τις καρδιές όλων!

Πέτρος Τατούλης: Απαίτηση των πολιτών το Κράτος Δικαίου - Ατυχής και Εσφαλμένη η Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/tatoylis-p-708_0.jpg?itok=O8JwjfZR 
 Η δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη:
«Σε όλον τον πολιτικό μου βίο αγωνίζομαι   για την υπεράσπιση του θεσμού της Δικαιοσύνης, πολλές φορές μάλιστα, με πολιτικό κόστος διότι είναι εδραία η πεποίθηση μου, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευνομούμενο κράτος, χωρίς Αμερόληπτη Δικαιοσύνη.

Νίκη με σπόντα του Ιράν απέναντι στο Μαρόκο

Νίκη με… σπόντα του Ιράν απέναντι στο Μαρόκο (0-1) | in.gr
Με αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το Ιράν πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στο Μαρόκο στην Αγία Πετρούπολη, για την 1η αγωνιστική του Β΄ ομίλου στο Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας.

Ο Ερμής και τα Χελυδορέα Όρη

Δεν υπάρχει πέτρα στην Ελλάδα, που να μην κατέχει μια θέση στη συναρπαστική μυθολογία της. Πάνω από τα χωριά Κούτος (Χελυδόρι ) , Ζάχολη και Πύργος δεσπόζει το Μαύρο όρος ο κοινός Μαυριόρος που δεν είναι άλλος από τα Χελυδορέα Όρη των αρχαίων Ελλήνων. Έχει υψόμετρο 1757 μ. ενώ κατά την αρχαιότητα αποτελούσε «τριεθνές» σημείο ανάμεσα στην τότε Αχαΐα , την Σικυωνία και την Αρκαδία που τότε περιελάμβανε και την περιοχή του Φενεού.
Τα Χελυδορέα όρη σχετίζονται με τη μυθολογία με τον θεό Ερμή και την Ιώ.

Η ΝΔ στηρίζει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό το Σάββατο

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/nea-dimokratia-grafeia-1-500.jpg

Στήριξη στο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Σύνταγμα το Σάββατο,  παρέχουν πηγές της ΝΔ, που σημειώνουν ότι «χιλιάδες μέλη της παράταξης θα είναι εκεί».
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι πολίτες στο συλλαλητήριο «θα εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος».
Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ απαντούν σχετικά με τις ερωτήσεις που δέχονται για το συλλαλητήριο:
«Οι πολίτες με το συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα θα εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος. Είναι προφανές ότι χιλιάδες μέλη της παράταξής μας θα είναι εκεί. Την ίδια ώρα, η ΝΔ θα δίνει τη μάχη της στη Βουλή, για να φύγει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος και για να μην υπογραφεί μια εθνικά επιζήμια συμφωνία».

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mpramprarousis-500-2.jpgΣυνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (15.06.2018) ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτής, συνελήφθη στις 16.21 έξω από τη Βουλή. Τον παρέλαβε ο φρούραρχος και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε τζιπ της Αντιτρομοκρατικής. 

Η Ουρουγουάη "σκότωσε" στο τέλος την Αίγυπτο

Μουντιάλ 2018: Αιγυπτος – Ουρουγουάη 0-1: Λύτρωση με… buzzer beater! [vids, pics] | Newsit.gr

Η αυλαία της δεύτερης μέρας του Μουντιάλ άνοιξε στις 15:00 όπου η Αίγυπτος αντιμετοπισε  την Ουρουγουάη.στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Α’ ομίλου.

«Βόμβα» Κωνσταντινόπουλου για σχέσεις της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/konstantinopoulos-odusseas-1000.jpg
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άναψε φωτιές με ένα tweet που είχε να κάνει με το σοβαρό επεισόδιο στην Βουλή που προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. 
«Μα πως γίνεται κάθε φορά που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χρυσή αυγή να δημιουργεί επεισόδια αποπροσανατολισμού…Μήπως ξέρετε πότε θα τελειώσει η δίκη τους;», έγραψε χαρακτηριστικά χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο αλλά ήταν φανερή η αιχμή του για τις σχέσεις των κυβερνώντων με την Χρυσή Αυγή.

Editor’s Pick: Τραμπ και Τσίπρας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

logo hi logo
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε αυτή τη βδομάδα η χώρα μας χάρη στην «ιστορική συμφωνία» Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό.
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, αλλά η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη, αφού μετά τα συγχαρητήρια από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, ήρθε η πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως ο Έλμαρ Μπροκ. Ωστόσο, το «Σέβερνα Μακεντόνια» δεν φαίνεται να πείθει τον Γκρούεφσκι, που το θεωρεί ως υποβιβασμό των εθνικών συμφερόντων της γείτονος χώρας, χειρότερο και από τη πρόταση του 2009.

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

https://www.parapolitika.gr/images/thumbs_xlarge//2017-01/7TwuLEbi82GeAy9pq6Ej.JPG
ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
            ΑΘΗΝΑ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018            

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Υπάρχουν στιγμές στην κοινοβουλευτική ιστορία που ουδείς δικαιούται να μένει σιωπηλός. Είναι στιγμές που δεν συνομιλούμε μόνο με το λαό, πόσο μάλλον με το εκλογικό ακροατήριο, αλλά με τις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές. Άλλωστε, ο ποιητής ήταν ξεκάθαρος: «Χρωστάτε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Στροβιλίζει αυτό το ποίημα στο μυαλό μου τις τελευταίες ημέρες. Ήταν το αγαπημένο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για τον οποίον τόσος λόγος έγινε χθες. Θέλω, λοιπόν, να παρακαλέσω για την ανοχή σας διότι σήμερα θα μιλήσω όχι μόνο ως ένας άνθρωπος που έζησε από μέσα το Σκοπιανό από την πρώτη ώρα, αλλά κι ως Υπουργός Εξωτερικών που στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή σχεδίασε και υλοποίησε τη στρατηγική του Βουκουρεστίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, αναχωρεί για την Κίνα τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, μετά από επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του κ. Li Zhanshu, Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Πέραν του ομολόγου του, ο κ. Βούτσης θα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διέγραψε τον Μπαρμπαρούση ο Μιχαλολιάκος

 https://24liveblog.tradingfront.cn/event/20a1be38707411e8815e620c60b9b1ba/20180615122151_968533.jpg
Με απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Λίγη ώρα πριν, η ηγεσία της Χ.Α. είχε φροντίσει να βγάλει την ουρά της... απέξω και να καταδικάσει το κάλεσμα του βουλευτή της σε πραξικόπημα...

Στην τελική ευθεία για τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ - Ραντεβού 28 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ


 
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) mε την υποστήριξη της Crowdpolicy.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα περιφερειακά εργαστήρια καινοτομίας στις 14 πόλεις Χαλκίδα, Κομοτηνή, Λαμία, Σάμος, Λάρισα, Ιωάννινα, Κως, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη, Σύρος, Μυτιλήνη και σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν και τα δύο τελευταία στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στη Ρόδο και στο Μύλο Ματσοπούλου στα Τρίκαλα.
 
Είναι εντυπωσιακή η μέχρι στιγμής συμμετοχή των νέων μας σε όλη την Ελλάδα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί περίπου 90 ιδέες στα 14 εργαστήρια και με τα δύο τελευταία αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.
 
 
Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με τους

Νίκος Ανδρουλάκης: Δυστυχώς στην Ελλάδα ο λαϊκισμός είναι erga omnes

Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Alpha 989 και στη Λόρα Ιωάννου
https://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2017/11/21/838998/snapshot/NIKOD.jpg
«Αντί να γίνει ένας ορθολογικός διάλογος πάνω στα θετικά και τα αρνητικά της συμφωνίας και όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να έχουν μια κοινή στρατηγική τι βλέπουμε;
Ο κ. Τσίπρας να το αξιοποιεί, για να στήσει διαιρετικές τομές στο πολιτικό σύστημα και ο κ. Μητσοτάκης για μικροκομματικά οφέλη. Να μην παίξουμε το παιχνίδι ούτε του ενός ούτε του άλλου».

Χρίστος Δήμας:Η πρόταση μομφής είναι ψήφος για το Σκοπιανό.Δίνουν όνομα, εθνικότητα και γλώσσα και παίρνουν αστερίσκους


Η ομιλία του Βουλευτή Κορινθίας Χρ.Δήμα στη συζήτηση της πρότασης μομφής
«Η πρόταση μομφής της ΝΔ κατα της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισοδυναμεί με ψήφο υπέρ ή κατα της συμφωνιας για το Σκοπιανό» σημείωσε στην εισήγηση του ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά της Κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Αναλυτικά το κείμενο της ομιλίας του κ. Δήμα:

«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Συνάντηση Γ. Ψυχογιού στη Βουλή με Ευρωπαίους δικηγόρους ( European Law Society)

Εμφάνιση law society.jpg

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ψυχογιός, με αντιπροσωπεία της European Law Society. Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή Μη Κυβερνητική Οργάνωση αποτελούμενη από δικηγόρους και νομικούς, ο οποία ασχολείται με ζητήματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και δικαιωμάτων. Τα βασικά θέματα της συνάντηση ήταν η διαχείριση της μεταναστευτικού  - προσφυγικού ζητήματος και οι νομικές διαστάσεις αυτού, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018
Α1.  Ο Σίλιος Ιταλικός, ο επικός ποιητής, ήταν άνδρας δοξασμένος. Τα δεκαεφτά βιβλία του για το δεύτερο Καρχηδονιακό πόλεμο είναι όμορφα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του παρέμενε στην Καμπανία. Στα μέρη εκείνα είχε στην κατοχή του πολλά αγροκτήματα… Επιδίωκε τη δόξα του Βιργιλίου και περιέβαλλε το πνεύμα του με αγάπη. Τον τιμούσε όπως ο μαθητής το δάσκαλο. Το μνημείο του, που βρισκόταν στη Νεάπολη, το θεωρούσε σαν ναό.
Όταν ο Άκκιος είχε έλθει από την πόλη Ρώμη στον Τάραντα, όπου ο Πακούβιος σε μεγάλη πια ηλικία είχε αποσυρθεί, κατέλυσε σε αυτόν. Ο Άκκιος, ο οποίος ήταν πολύ μικρότερος στην ηλικία, διάβασε σε αυτόν, επειδή το επιθυμούσε, την τραγωδία του, της οποίας το όνομα είναι «Ατρέας».
Για τον λόγο αυτό στέλνει επιστολή γραμμένη στα ελληνικά. Συμβουλεύει τον απεσταλμένο, αν δεν μπορέσει να πλησιάσει, να δέσει την επιστολή στον ιμάντα του ακοντίου και να (τη) ρίξει μέσα στο στρατόπεδο. Στην επιστολή γράφει πως θα έλθει γρήγορα με τις λεγεώνες (του). Ο Γαλάτης, επειδή φοβήθηκε τον κίνδυνο, αποφάσισε να ρίξει το ακόντιο. Αυτό, τυχαία (ή: κατά σύμπτωση), καρφώθηκε σ’ έναν πύργο και τρεις μέρες αργότερα γίνεται αντιληπτό από κάποιον στρατιώτη και μεταφέρεται στον Κικέρωνα. Εκείνος διαβάζει μέχρι τέλους την επιστολή και προτρέπει τους στρατιώτες να ελπίζουν στη σωτηρία (τους).
Β1α .        virorum , liber, ea, nobis, Pacuvi, nomina,  res, casuum, turri, salus,
B1β .        pulchriore,  plus -  plurimum,   parvus,  celerrime
B2α .       futurus eras, tenendi, venturus, recedemus, desiderent, adeunto, potuerim,  veriturum esse,  conspiceris- re
Β2β.  defers,  deferebas, deferes, detulisti, detuleras, detuleris.
Γ1α. poeta =  παράθεση στο υποκείμενο Silius Italicus  , cui =  δοτική προσωπική κτητική στο est , casu = αφαιρετική του τρόπου στο ρήμα adhaesit
Γ1β.  Quam ob rem epistula conscripta Graecis litteris a Caesare mittitur
          Hanc tertio post die quidam miles conspicit
Γ1γ. Tarenti
Γ2 α. Postquam( ubi, ut, simul Acius)  ex urbe Roma Tarentum venit
Γ2 β. se υποκείμενο του απαρεμφάτου adfore γιατί το απαρέμφατο είναι ειδικό  και το υποκείμενό του μπαίνει πάντα σε  πτώση αιτιατική , ακόμα κι όταν – όπως στην περίπτωσή μας, πρόκειται για ταυτοπροσωπία (Λατινισμός)
Γ2 γ. Δευτερεύουσα ουσιαστική βουλητική πρόταση, που λειτουργεί ως αντικείμενο στο ρήμα constituit της προηγούμενης κύριας πρότασης. Εισάγεται με τον βουλητικό σύνδεσμο ut, γιατί είναι καταφατική, και εκφέρεται με υποτακτική, γιατί το περιεχόμενό της είναι απλώς επιθυμητό. Συγκεκριμένα, εκφέρεται με υποτακτική παρατατικού (mitteret), γιατί εξαρτάται από ρήμα ιστορικού χρόνου (constituit) και αναφέρεται στο παρελθόν. Υπάρχει ιδιόμορφη ακολουθία χρόνων, γιατί η βούληση είναι ιδωμένη τη στιγμή που εμφανίζεται στο μυαλό του ομιλητή (συγχρονισμός της κύριας με τη δευτερεύουσα πρόταση) και όχι τη στιγμή της πιθανής πραγματοποίησής της.
Γ2 δ.  quod  periculum veritus erat
      Cum periculum veritus esset 


Giota Baga




Εκτακτο: Χαμός στην Βουλή με Χρυσαυγίτη βουλευτή που κάλεσε σε πραξικόπημα

 http://images.newsnowgr.com/51/518141/ektakto-gegonos-1-315x236.jpg
Ξεπέρασε κάθε όριο η προκλητικότητας της Χρυσής Αυγής η οποία δια του βουλευτή της Μπαρμπαρούση κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο χαρακτηρίζοντας τους απάτριδες.
Μάλιστα ζήτησε τα κεφάλια Τσίπρα και Παυλόπουλου στις Πρέσπες.

Πολυνομοσχέδιο-τελικό κείμενο: Οι αλλαγές σε Δημόσιο, προσλήψεις, ΟΤΑ

 
Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τελευταία αξιολόγηση έγινε δεκτό επί της αρχής με 154 ψήφους υπέρ και 144 ψήφους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τελικό κείμενο με τίτλο: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις», όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Ο.Α.Κ «Τα απόνερα της ακύρωσης του πιλοτικού πλωτού φράγματος»


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                             
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                                
          Αίγιο, 15 Ιουνίου 2018


http://bluebirds.gr/UsersFiles/Images/018571208_30300.jpg


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 



«Τα απόνερα της ακύρωσης του πιλοτικού πλωτού φράγματος»



Από την όλη διαδικασία αδειοδότησης για την εγκατάσταση του πιλοτικού πλωτού φράγματος στην Αλυκή Βοιωτίας, το οποίο ακυρώθηκε στην πράξη, αφενός λόγω σημαντικής καθυστέρησης εξέτασης της αίτησης, που κατέθεσε ο Σύλλογος "Αργώ", από τις αρμόδιες λιμενικές υπηρεσίες και αφετέρου από την υπαναχώρηση του δωρητή, προέκυψαν κάποια ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε προς άρση παρεξηγήσεων και εξυπηρέτηση της αλήθειας.
α. Η απόφαση της εγκατάστασης του πιλοτικού πλωτού φράγματος πάρθηκε λόγω των σοβαρών ενστάσεων, που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ως προς την αποτελεσματικότητά του και από το γεγονός της εθελοντικής προσφοράς, εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας, η οποία προσπαθούσε να άρει τις όποιες αμφισβητήσεις γι’ αυτό το θέμα.
β. Η επιλογή της θέσης έγινε για τους λόγους που έχουμε ήδη εξηγήσει και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούσε πρωτοβουλίες που έπρεπε και πρέπει να αναληφθούν, είτε από Δήμους, είτε από ιδιώτες για την προστασία των λουομένων και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.
γ. Η αίτηση αδειοδότησης που κατέθεσε ο Σύλλογος "Αργώ" απερρίφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες των αρμοδίων αρχών με απαντητική επιστολή την 1/6/2018.
Οι λόγοι της απόρριψης όπως αναφέρονται, στο σχετικό απαντητικό έγγραφο του Λιμεναρχείου Ιτέας είναι δύο:
1.     Ο συνδυασμός των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας (Ν.4072/2012 –
άρθρο 211, Ν.4150/2013 - άρθρο 49 παρ.1, Ν.4519/2018 - άρθρο 19), αποκλείει Συλλόγους και φορείς οι οποίοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν εθελοντικά πλωτό φράγμα για κοινόχρηστη χρήση, αφού δεν υπάρχει διάταξη νόμου που να προβλέπει παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας.
Αυτό προέκυψε μετά από διερεύνηση των αρμοδίων αρχών της σχετικής νομοθεσίας επί του αιτήματος του Συλλόγου, γεγονός άλλωστε που δικαιολογεί εν μέρει την σημαντική καθυστέρηση απάντησης των λιμενικών αρχών.
Για το θέμα αυτό, που διέλαθε της προσοχής των νομικών υπηρεσιών του υπουργείου κατά την κατάθεση της τροπολογίας (Ν.4519/2018 - άρθρο 19), ήδη έχουμε στείλει επιστολή προς τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, κάνοντας συγχρόνως και προφορική παρέμβαση, έτσι ώστε με ερμηνευτική εγκύκλιο ή με τροπολογία επί του άρθρου, να δοθεί η δυνατότητα αδειοδότησης Συλλόγων ή φορέων για την εγκατάσταση πλωτών φραγμάτων για κοινόχρηστη χρήση, αφού για τους Δήμους συνεχίζει να υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα χρηματοδότησης και χρονοβόρας διαδικασίας ανάθεσης.
2.     Ο δεύτερος λόγος απόρριψης της αδειοδότησης έγκειται στο γεγονός ότι
«στην υποβληθείσα τεχνική περιγραφή δεν καθορίζεται η κατάλληλη φωτοσήμανση ασφαλείας του προστατευτικού διχτύου».
Η τεχνική περιγραφή που κατέθεσε στα δικαιολογητικά ο Σύλλογος "Αργώ" εδόθη από τον κατασκευαστή – δωρητή του πλωτού φράγματος. Άρα οποιαδήποτε έλλειψη δεν είναι βεβαίως ευθύνη του Συλλόγου.
Όσο για την αποσυρθείσα τελικώς δωρεά και τις παλινωδίες με λόγια και έργα του επιχειρηματία κατασκευαστή, ο Σύνδεσμος μας εξαρχής ήταν επιφυλακτικός και γι’ αυτό ζητήσαμε εγγράφως την όποια προσφορά του, την οποία και κατέθεσε στις 22/3/2018 και την οποία βεβαίως ποτέ δεν ολοκλήρωσε, άσχετα με την πορεία αδειοδότησης.
Οι άνθρωποι του Συλλόγου "Αργώ" και επαγγελματίας της εκεί περιοχής που εξαπατήθηκε καταβάλλοντας προκαταβολή για την κατασκευή παρόμοιου πλωτού φράγματος, έχουν πολλά να πουν για την φερεγγυότητα του αυτοδιαφημιζόμενου δωρητή.
Το Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, εναντίον δηλώσεων ή δημοσιευμάτων που παραποιούν την αλήθεια, προστατεύοντας τη φήμη και την ιστορία του Συνδέσμου, αφού τελικώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ρήση «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

                                                                                                                  Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»