Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Πολυνομοσχέδιο-τελικό κείμενο: Οι αλλαγές σε Δημόσιο, προσλήψεις, ΟΤΑ

 
Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τελευταία αξιολόγηση έγινε δεκτό επί της αρχής με 154 ψήφους υπέρ και 144 ψήφους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τελικό κείμενο με τίτλο: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις», όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια.


ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Θυμίζουμε ότι στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο, η οποία γίνεται στη βάση του «1» προς «1», όπως είχε συμφωνήσει πριν λίγο καιρό η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη με τους Θεσμούς.
Με βάση λοιπόν τον πίνακα που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, έχουμε 42.521 προσλήψεις έως το 2022, με τις 7.266 να γίνονται φέτος.
Δείτε σχετικά εδώ
Επίσης στο πολυνομοσχέδιο αναφέρονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών για την επόμενη τετραετία ενώ ρυθμίζονται μια σειρά θεμάτων των ΟΤΑ.
Δείτε σχετικά εδώ
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 121 άρθρα -εκτός της ρύθμισης για την αναπροσαρμογή του  ΕΝΦΙΑ ,που κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας- και πληθώρα διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, όπως έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Δείτε αναλυτικά εδώ

aftodioikisi.gr