Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ ΥΠΕΞ

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Χθες βράδυ (30/09/2012) σε δήλωσή μου που την απηύθηνα στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, του ζητούσα να παγώσει την επανένταξη του Παναγιώτη Μπεγλίτη στο Διπλωματικό Σώμα της χώρας μας, μέχρι να ξεκαθαρίσει επίσημα και οριστικά όλη αυτή η ιστορία του «πραξικοπήματος».
Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι το αίτημά μου έπεσε στο κενό λόγω αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί.
Ο πρώην Υπουργός Άμυνας της καρατόμησης των 4 αρχηγών και εμπλεκόμενος σε δημοσιεύματα για «πραξικόπημα», έχει ήδη επιστρέψει στο ΥΠΕΞ, με αυθημερόν απόσπαση στο ΠΑΣΟΚ, στο γραφείο του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είναι και ο μόνος να κρίνει αν ορθώς μπορεί να έχει Διπλωματικό του Σύμβουλο ένα πρώην Βουλευτή και Υπουργό, που εμπλέκεται ή τον εμπλέκουν σε τόσο επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας σενάρια, χωρίς προηγούμενο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης.
Πάντως, εξακολουθώ να ευελπιστώ ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη επέμβαση της Δικαιοσύνης, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ανακατεύει και την ομαλότητα της Δημοκρατίας μας, αν και το ορθότερο είναι να προσφύγει σε αυτήν ο ίδιος ο εμπλεκόμενος Παναγιώτης Μπεγλίτης, αν πιστεύει ότι θίγεται με τα χθεσινά δημοσιεύματα. Η μη αντίδραση, δεν είναι σύμμαχός του».

Παρουσιάζεται σήμερα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013

Σήμερα παρουσιάζεται από την κυβέρνηση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013, στο οποίο θα περιλαμβάνονται περαιτέρω περικοπές δαπανών, κυρίως από τις νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και στα επιδόματα του δημοσίου, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων, ύψους περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιηθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να προβλέπει πως οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού θα διαμορφωθούν το 2013 κοντά στα 62,5 δισ. ευρώ, έναντι...
περισσότερα

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ NEWSBOMB.G​R

Ποιοι κλάδοι έχουν πληγεί
περισσότερο από την κρίση

Τα «σπασμένα» της κρίσης έχει πληρώσει, πρώτη, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ακολουθούν οικοδομή και ένδυση – Τι καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία


http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/239267/poioi-kladoi-ehoyn-pligei-perissotero-apo-tin-krisi

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε απέναντι από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών

«Είμαστε απέναντι  από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών που ποτέ δεν θέλησε να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, δεν αφορά μόνο τη δημόσια υγεία, αλλά έχει και σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις, ιδίως σε μια περίοδο κρίσης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έκτακτη σύσκεψη για την παράνομη απόθεση αστικών αποβλήτων σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Απόστολου Παπαφωτίου και Κωνσταντίνα Νικολάκου, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.
«Δυστυχώς η συνάντηση αυτή με το Δήμο Μεγαλόπολης γίνεται εξ αφορμής ενός επιπόλαιου και κυρίως θλιβερού γεγονότος, την ξεκάθαρα παράνομη εναπόθεση και ταφή σκουπιδιών από το Δήμου Τρίπολης στον όμορο Δήμο Μεγαλόπολης, ένα Δήμο μάλιστα που είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την πολιτική μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και τις προβλέψεις του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ενημέρωσε για το γεγονός ότι έδωσε άμεσα εντολή να προβούν σε αυτοψία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον ίδιο φορέα που τα εναπόθεσε.
Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι «η μη συμμόρφωση των εμπλεκομένων φορέων μας θέτει απέναντί τους» και εξέφρασε την ανησυχία του για τους κομπασμούς Δημάρχων ότι έχουν βρει τρόπο διαχείρισης των αστικών αποβλήτων σε ρέματα και πλαγιές λέγοντας ότι «δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά δυστυχώς η πρακτική αυτή επιβεβαιώνεται».
Χαρακτήρισε επίσης ο Περιφερειάρχης «σοβαρό ατόπημα» τη συμπεριφορά του Δημάρχου Τρίπολης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, του αρμόδιου φορέα για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών μαζί με τους Δήμους.
«Ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στο τελικό στάδιό του και αποτελεί το πρότυπο που ακολουθούν πλέον σε όλη τη χώρα» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι «η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων με τον τρόπο που γίνεται είναι σύμφωνα με τη νομολογία κακούργημα και ευθύνη των δικαστικών αρχών είναι να τηρούν απαρέγκλιτα το νόμο».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για άλλες περιοχές και για εναπόθεση τοξικών αποβλήτων και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι «στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε κοντά όλους τους πολίτες».
«Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει άμεσα τα σκουπίδια, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης, έστω και την ύστατη στιγμή».

Υπεγράφη η σύμβαση ολοκλήρωσης για το οδικό τμήμα Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη προϋπολογισμού 4.663.771 ευρώ

ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ

Στο χωριό Ζάχολη του πρώην δήμου Ευρωστίνης γάργαρα νερά ξεχύνονται από τις εντυπωσιακές, πέτρινες, παραδοσιακές βρύσες ή κυλάνε στα αυλάκια και στα ρέματα και προσφέρουν στον επισκέπτη ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Το χωριό διασχίζει στο μέσο ο Ζαχολίτικος ποταμός, όπου σε ένα τμήμα μήκους 600 μέτρων έχουν γίνει έργα ανάπλασης επί δημαρχίας Δημήτρη Δούσκα.
Το ρέμα αυτό, το “Ρέμα των Μύλων”, όπως ονομάζεται, είναι ένας ειδυλλιακός χώρος περιπάτου που ο καθένας μπορεί να αισθανθεί και νοιώσει το μεγαλείο της φύσης.
Κοντά στο ρέμα σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων υπάρχουν δυο υπέροχες παραδοσιακές ταβέρνες που λειτουργούν χειμώνα-καλοκαίρι. Εκεί μπορεί να απολαύσετε από παραδοσιακή φασολάδα της περιοχής μέχρι τα καλλίτερα παιδάκια από ντόπια κρέατα.
Αξίζει όμως να βρεθείτε στα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου όπου βγαίνουν τα υπέροχα κεράσια της Ζάχολης. Στο χωριό γίνεται και σχετική γιορτή του κερασιού.

Τελευταία δημιουργήθηκε και ένας όμορφος πέτρινος ξενώνας στον οποίο μπορείτε να μείνετε και από εκεί να πραγματοποιείτε τις ημερήσιες εξορμήσεις σας. Μια από αυτές μπορείτε να αφιερώσετε στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΧΟΛΗΣ

Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του πρώην δήμου Ευρωστίνης . Ο ναός αυτός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημέιο, και συνδέεται στενά με τους αγώνες του έθνους κατά την επανάσταση του 1821. Είναι προεπαναστατικό κτίσμα, το οποίο κτίσθηκε πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, που αναφέρεται στα Βενετικά αρχεία από το 1696. Έχει πραγματοποιηθεί στο ναό αυτό δύο φορές πολεμικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Είναι ένα από τα σπάνια  μνημεία της Χριστιανοσύνης από άποψης ρυθμού και αρχιτεκτονικής με τους δέκα επτά τρούλους. Έχει κτισθεί επί Τουρκοκρατίας (1811) σε διάστημα 39 ημερών μετά από χορήγηση 40 ημερών προθεσμίας από την Τουρκική Διοίκηση. Το 1991 κατέρρευσε ο κεντρικός τρούλος και ένα μέρος της στέγης του ναού και αναστηλώθηκε το 1993. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται τάφος και η προτομή του Ζαχολίτη οπλαρχηγού της επανάστασης του ‘21 Παναγιωτάκη Γεραρή.
sfedona.gr

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο κατά των μέτρων την ερχόμενη Δευτέρα


Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, θα πραγματοποιήσουν από κοινού, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΑΔΕΔΥ) την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.
Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.
Νωρίτερα την Τετάρτη, στα γραφεία της ΓΣΕΕ θα γίνει ευρεία σύσκεψη των Προεδρείων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής, προκειμένου να καθορισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων, ενώ την Πέμπτη τα συνδικάτα θα προβούν σε διάβημα και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας.
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με την οποία ζητά συνάντηση «άμεσα και πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τα υπό προώθηση μέτρα, τα οποία η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά».
Πηγή: ΑΜΠΕ 

Ποιοί νέοι φορείς του Δημοσίου καταργούνται ή συγχωνεύονται

- Οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες
- Προβλέπεται υποχρεωτική μεταφορά προσωπικού σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου
- Καταργούνται και συγχωνεύονται 29 φορείς διαχείρισης προστατευομένων περιοχών
- Το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση
Ξεκινά από σήμερα η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την «Κατάργηση και Συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα», του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι «η οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία δημοσίων οργανισμών που εξυπηρετούν δημόσια αγαθά και παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο με όσο το δυνατό λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».

Τα νομικά πρόσωπα που καταργούνται είναι:

Νεα σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στο Κιάτο

Ακόμα μία σεισμική δόνηση 2,7R σήμερα τα ξημερώματα Σήμερα το πρωί (06:04) σεισμική δόνηση 2,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε  στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου 28 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κορίνθου, με 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος
Αξίζει να σημειωθεί ότι  από τις 4.00 το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τις 11.30 το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν 8 σεισμοί από  2,8 έως 3,5 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου εκ των οποίων οι 7 σημειώθηκαν εντός 19 ωρών.
»

Τα... τρελά των απαλλοτριώσεων στην Πατρών - Κορίνθου: Άλλες τιμές για ΟΣΕ, άλλες για “Ολυμπία Οδό”

{images:title}
«Μποναμά» 18 εκατ. ευρώ επεφύλαξε το Εφετείο Ναυπλίου στην ΕΡΓΟΣΕ, το οποίο με απόφασή του ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου, που είχε επιδικάσει υπέρογκες αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών. Το Πρωτοδικείο είχε επιδικάσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το Εφετείο ζητεί να επιστραφούν τα 18 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο στην εταιρεία να διεκδικήσει τα «καπέλα» στις απαλλοτριώσεις εξωδίκως και, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι αρνηθούν, να προχωρήσει σε μηνύσεις.
Είναι η πρώτη δικαίωση της ΕΡΓΟΣΕ που προσπαθεί να εξορθολογίσει τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων, αφού μόνο για τη νέα γραμμή Κιάτο - Πάτρα τα δικαστήρια έχουν επιβάλει αποζημιώσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ. Εντολή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Γιάννη Πετρόπουλου είναι να ανακτηθούν τα «καπέλα» των απολλοτριώσεων, τα οποία υπολογίζονται ως και σε 70 εκατ. ευρώ, όπως γράφει σήμερα το "Βήμα".
Γι' αυτόν τον λόγο η εταιρεία επιστράτευσε και το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), το οποίο εντόπισε ιδιοκτησίες που απαλλοτριώθηκαν τόσο από τη Γενική Γραμματεία Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Εργων (ΓΓΣΔΕ) όσο και από την ΕΡΓΟΣΕ, στις οποίες οι αποζημιώσεις του σιδηροδρόμου ήταν ως και έξι φορές υψηλότερες από αυτές του αυτοκινητοδρόμου.
Μεταξύ των δύο αποφάσεων - του Εφετείου και του Πρωτοδικείου - καταγράφεται μεγάλη απόκλιση, η οποία κυμαίνεται από 20% ως και 40%, ανάλογα με τον οικισμό, με αποκορύφωμα τη Λυκοποριά Κορινθίας, όπου έφθασε ως και το 65%. Σημειώνεται ότι μια σειρά ανάλογες αποφάσεις Πρωτοδικείων έχουν «ματώσει» το Δημόσιο και οδηγούν στην απώλεια τεράστιων πόρων.
Χαρακτηριστικά, το 2006 κηρύχθηκε η απαλλοτρίωση 198 ιδιοκτησιών στον Δήμο Ξυλοκάστρου Κορινθίας και το 2008 το Μονομελές Πρωτοδικείο προσδιόρισε αποζημίωση 14,5 εκατ. ευρώ (εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης). Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε παράλληλη διέλευση με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή κινείται και η νέα χάραξη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πατρών, για τις απαλλοτριώσεις της οποίας το ίδιο Πρωτοδικείο καθόρισε εξαιρετικά χαμηλότερη προσωρινή τιμή μονάδος.
Η ΕΡΓΟΣΕ, συγκρίνοντας τις δύο αποφάσεις, παρατήρησε μεγάλη διαφορά, η οποία είναι συντριπτικά εις βάρος της. Ετσι ανέθεσε στο ΣΟΕ τη σύνταξη έκθεσης.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΟΕ θα έπρεπε να καταβληθούν και για τις 198 ιδιοκτησίες, συνολικά 3,9 εκατ. ευρώ, ποσό υποπολλαπλάσιο αυτού που διέταξε το Πρωτοδικείο Κορίνθου, το οποίο έφθασε τα 14,5 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, για έξι κτίσματα, για τα οποία το Πρωτοδικείο επιδίκασε αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ, δεν ήταν εφικτό να γίνει εκτίμηση από το ΣΟΕ, διότι είχαν γκρεμιστεί και δεν βρέθηκαν φωτογραφίες τους

isthmos.gr

Δ.Σ. Τρίπολης: Ένταση και αποχωρήσεις για τα σκουπίδια

Την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης προκάλεσε η άρνηση του δημάρχου να συζητήσει το θέμα της παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων σε δασική έκταση στα Περιβόλια στη Μεγαλόπολη που διαπιστώθηκε την Παρασκευή από την Αστυνομία.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Παυλής με την υποστήριξη και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, αίτημα το οποίο απέρριψε η πλειοψηφία και ο δήμαρχος Γ. Σμυρνιώτης με το αιτιολογικό ότι συζητιόταν το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε μεγάλη ένταση με το δημοτικό σύμβουλο Ν. Τσιαμούλο να ζητά την παραίτηση του δημάρχου και τον Γ. Σμυρνιώτη να απαντά ότι «η επόμενη κίνηση είναι στείλουμε τα απορριμματοφόρα στα υπουργεία και τους άλλους φορείς».
Πάντως, η μείζων αντιπολίτευση δηλώνει ότι θα ζητήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα

Εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα;

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν κατάλαβα καλά από το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου για το «Βήμα», η περίφημη «Λίστα Λαγκάρντ» με τους 1.991 Έλληνες πελάτες των ελβετικών τραπεζών έγινε φύλλο-φτερό και μετά εξαφανίστηκε.

Με τον πιο επίσημο τρόπο και από τα πλέον αρμόδια(;) χείλη πληροφορηθήκαμε πως «τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη».

Έκτοτε, η τύχη της λίστας αγνοείται και αναζητείται από τους εισαγγελείς. Από τα τέλη του 2010 και ενώ κόβονταν και ξανακόβονταν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα.

Όχι μόνο αυτό! Οι περικοπές (οριζόντιες) άρχισαν από τα χαμηλότερα εισοδήματα και ξεσπούσαν καυγάδες όποτε ετίθετο θέμα να υποστούν κάποια μείωση μισθοί άνω των 2.000 ευρώ.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από αυτό που συνέβη στη Γαλλία.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Φρανσουά Ολάντ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2013, με σκοπό την εξοικονόμηση 30 δις ευρώ.

Από αυτά, τα 20 δις θα προέλθουν από αυξήσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ξεκινώντας όμως από τους πλουσιότερους.

Στη Γαλλία μάλιστα, θα επιβληθεί προσωρινός φόρος της τάξης του 75% στα εισοδήματα άνω του 1 εκ ευρώ, ενώ θα επιβληθεί και ένας νέος φόρος της τάξης του 45% στα εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ.

Σημειώστε ότι η Λαγκάρντ παρέδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου την περίφημη λίστα της, όταν ήταν υπουργός των Οικονομικών.

Φανταζόμαστε πως το γεγονός ότι μεταπήδησε στο τιμόνι του (δανειστή μας) ΔΝΤ, δεν συνοδεύθηκε από κρίση αμνησίας.

Επομένως, δεν είναι να απορεί κανείς για τη σκληρή στάση της ίδιας και των υπολοίπων δανειστών, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους (και η γλώσσα μας) να μιλούν για φοροδιαφυγή.

Επίσης, μπορούμε να φανταστούμε τι χαρές κάνουν αυτές τις μέρες που ακούνε πως όχι μόνο μάταια μας έδωσαν τη λίστα, αλλά την χάσαμε κι’ από πάνω!

Κατόπιν όλων αυτών, είναι ν' απορεί κανείς που... απορούμε για τη συμπεριφορά Τόμσεν - προφανώς κατόπιν οδηγιών της προϊσταμένης του Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία γνωρίζει πως... χάθηκε η λίστα της!

Τελικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Ξεκαθάρισμα από τον Καλλίρη στην Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012"

Από την ημέρα που ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Υγείας, έχει περιορίσει σημαντικά τόσο τις δημόσιες εμφανίσεις του, όσο και τις πολιτικές επαφές του.

Είναι τέτοιες οι απαιτήσεις ενός από τα Υπουργεία όπου υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια και πολύ δύσκολα βρίσκεται χρόνος ακόμα και για κοινωνικές επαφές.

Ο κ. Καλλίρης όμως δεν θα μπορούσε να μη δώσει το "παρών" στο σημαντικότερο ετήσιο γεγονός της Κορινθίας, όπως είναι η Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012" και την Παρασκευή βρέθηκε ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για τη νέα σχέση κράτους και επιχειρήσεων.


Με μια μεστή ομιλία, ο ΓΓ του Υπ. Υγείας, ανέπτυξε τις εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο στο Υπουργείο σχετικά με την καταπολέμηση των υπέρογκων και περίεργων δαπανών που παρατηρούνται και τόνισε με νόημα ότι στόχος και μέλημα του Υπουργείου είναι η παροχή υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες και όχι ο ανεξέλεγκτος τζίρος των διαφόρων εταιριών. Μίλησε για τις επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων σε περιοχές όπου λειτουργούν πολλές μονάδες και η κάθε μια χωριστά παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις, υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να λειτουργούν μονάδες που θα είναι σε θέση να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες.

Από την ομιλία του Πελοπίδα Καλλίρη προέκυψαν και τρεις κομβικές ειδήσεις για την Κορινθία :

1. Έδωσε οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην ακατάσχετη φημολογία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το νοσοκομείο Κορίνθου, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ακόμα και να συζητηθεί η αναστολή λειτουργίας του.


2. Δήλωσε υπεύθυνα και ρητά ότι πολύ σύντομα το Νοσοκομείο Κορίνθου θα έχει γιατρούς σε όλες τις ειδικότητες και αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε ήδη με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ενώ επίκεινται και μετακινήσεις ή προσλήψεις γιατρών όπου παρατηρείται έλλειψη. Το Νοσοκομείο Κορίνθου θα γίνει πλήρως λειτουργικό και θα καλύπτει με γιατρούς όλες τις δυνατότητες που έχει, υπογράμμισε ο κ. Καλλίρης.

3. Στο περιθώριο της συζήτησης που ακολούθησε μετά την ομιλία του ΓΓ του Υπ. Υγείας, βγήκε ίσως η πιο σημαντική είδηση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ. Το Υπουργείο προσανατολίζεται στον ανασχεδιασμό των λιστών των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και κατευθύνεται στο να είναι ανοιχτές οι λίστες για τους γιατρούς κάθε ειδικότητας που επιθυμούν να ενταχθούν. Πρόκειται για τεράστια τομή, αν γίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι σε σημαντικές ειδικότητες, όπως είναι οι παιδίατροι παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα μιας και τα ραντεβού των διαθέσιμων ιατρών τελειώνουν ήδη τις πρώτες 2-3 ημέρες κάθε μήνα.


Εκείνο πάντως που έχει σημασία γενικότερα, είναι όποιες κινήσεις σχεδιάζονται να γίνουν, να γίνουν σύντομα διότι ο κόσμος πληρώνει εισφορές κανονικά και ακόμα δεν έχουμε μπορέσει ως χώρα να πιάσουμε έστω ένα ανεκτό επίπεδο υπηρεσιών.

Ο κ. Καλλίρης έδειξε πλήρως συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος σχετικά με την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει.



Ευχήνορας

Diaprisios.GR

Μια χόρτα και δυό μακαρονάδες !


Άρθρο  του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου 2012, σελίδα 7 : http://vbalafas.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Μια χόρτα και δυό μακαρονάδες !

Θα παραμείνω σταθερός στη θέση που έχω διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό και δεν πρόκειται να την αλλάξω. Θα γράψω για τα νέα μέτρα όταν αυτά θα ανακοινωθούν επίσημα και όταν θα είμαστε σε θέση να τα αξιολογήσουμε συνολικά, να τα επεξεργαστούμε και να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες και τις κατανομές τους. Αλλιώς, συμμετέχουμε, είτε ηθελημένα, είτε όχι, σε έναν άνευ προηγουμένου ορυμαγδό παραπληροφόρησης και φρικαλεοτήτων που διαδραματίζεται παραπάνω από ένα μήνα και έχει στόχο του την κατατρομαγμένη ελληνική κοινωνία που παλεύει να βρει μια σανίδα σωτηρίας και μια κατάσταση ηρεμίας, μήπως και καταφέρει να ανασυνταχθεί.

Ισοπεδωτικός ο Αστέρας κέρδισε, στο Δερβένι, πολύ εύκολα με 3 - 0 τον Παννεμεατικό

Ισοπεδωτικός ο Αστέρας κέρδισε, στο Δερβένι, πολύ εύκολα με  3 - 0 τον Παννεμεατικό, που σημειωτέον ερχόταν από σπουδαία αποτελέσματα. Η νίκη αυτή ήρθε μετά από εξαιρετική, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, εμφάνιση και αν δεν ήταν ο Κεμαλάι, ο εξαιρετικός γκολκίπερ του Παννεμεατικού, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Κεμαλάι αποσόβησε τουλάχιστον άλλα πέντε τέρματα, αλλά η δυστοκία των επιθετικών του Αστέρα συζητιόταν αρκετά μετά τον αγώνα καθότι οι περισσότερες φάσεις δημιουργήθηκαν μετά το 3 – 0. Σε άλλη περίπτωση, όταν το αποτέλεσμα είναι ρευστό, αυτό μπορεί να στοιχίσει. Πάντως στον αγώνα ο Αστέρας δημιούργησε πληθώρα επιθετικών φάσεων και περιόρισε τον Παννεμεατικό σε τελείως παθητικό ρόλο.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με κέφι και έκλεισε τον Παννεμεατικό στα καρέ του για 25 περίπου λεπτά. Τέρμα όμως δεν πέτυχε, μιας και ο Μυργιώτης αστόχησε δύο φορές. Την πρώτη σε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στο 13’, και τη δεύτερη σε σουτ από πλάγια δεξιά σε μπαλιά τρύπα του Αναγνωστόπουλου στο 22’. Κάπου εκεί κόπασε η φούρια του Αστέρα και ο Παννεμεατικός βγήκε για λίγο από την άμυνά του καθοδηγούμενος από τον Π. Σαϊσανά και τον Παπουτσή. Έτσι στο 30’ είχε ένα σουτ, το μοναδικό με αξιώσεις όπως εξελίχθηκε αργότερα ο αγώνας, με τον Νίκο Σαϊσανά (30’), το οποίο μπλόκαρε ο Κολιμάδης. Στο 34΄ο Μυργιώτης έκανε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι ανάγκασε τον Κεμαλάι να διώξει εξίσου εκπληκτικά. Μια φάση, στην οποία ξέσπασαν παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους πολλούς φιλάθλους, και των δύο ομάδων, που βρέθηκαν στο γήπεδο. Στη συνέχεια της φάσης στο κόρνερ που χτύπησε ο Μετεβελής, ο Μυργιώτης έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο αριστερό και μετά στο δεξί δοκάρι και τον Γιαννόπουλο να αποτυγχάνει να σκοράρει από μισό μέτρο, κοντραριζόμενος από τους αμυντικούς του Παννεμεατικού. Στο 41’ όμως, ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης καταλόγισε σωστά πέναλτι σε χέρι του Σγούρου και ο Μυργιώτης έκανε το 1 – 0.  
Η επανάληψη ήταν ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από πλευράς Αστέρα. Στην αρχή ο Αστέρας “καθάρισε” τον αγώνα με δύο τέρματα που πέτυχαν με ωραίο πλασέ ο  Αναγνωστόπουλος  στο 51’ μετά από κόρνερ του Δημόπουλου, το οποίο απέκρουσαν ασθενώς οι αμυντικοί και ο Μυργιώτης στο 56’ με σουτ μετά από μακρινή ασίστ του Βυζά.
Από εκεί και μετά ο Αστέρας, κυρίαρχος στο κέντρο του γηπέδου με τους Αντωνόπουλο και Αναγνωστόπουλο να δεσπόζουν δημιούργησε πλήθος ευκαιριών. Οι  φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν, μιας και η άμυνα του Αστέρα με τους Γιαννακόπουλο και Γιαννόπουλο να έχουν ανέβει ψηλά, πίεζε συνεχώς, αφήνοντας τον Κολιμάδη θεατή  του αγώνα. Εδώ να τονιστεί ό Παννεμεατικός διαθέτει ένα από τα καλύτερα κεντρικά αμυντικά δίδυμα : τον Σγούρο και τον Μαρινό, οι οποίοι εκτέθηκαν πολλές φορές από την ταχύτητα των επιθετικών του Αστέρα. Και αν ο Κεμαλάι δεν κρατούσε, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις. Έτσι ο Κουτρούλης σπατάλησε δύο τετ-α-τετ μιας και ο Κεμαλάι τον πρόλαβε, ο Μυργιώτης ένα ακόμα, ο Δημόπουλος σούταρε στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας σε κενή εστία ο Κουτρούλης σούταρε ανενόχλητος άουτ, ο Πεθαίνος δεν πρόλαβε δύο φορές την μπάλα στο τσακ σε παράλληλες πάσες του Δημόπουλου, ο Αντωνόπουλος είδε τον Κεμαλάι να του αρνείται τέρμα στο εξαιρετικά ωραίο μονοκόμματο σουτ του και προς το τέλος  του αγώνα ο Τόλιας νικήθηκε από τον Κεμαλάι σε κοντινή κεφαλιά του.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης ήταν εξαιρετικός. Το ίδιο και οι βοηθοί του κ.κ. Πυργάκης και Τριαντάφυλλος. Τους βοήθησε βέβαια και η εξέλιξη του αγώνα.
Κορυφαίος ο Μυργιώτης από πλευράς Δερβενίου και τον ακολούθησαν οι Κουτρούλης και Δημόπουλος, χωρίς όμως κάποιος να υστερήσει, ενώ από τη Νεμέα, καλύτερος όλων ο Κεμαλάι, ενώ προσπάθησε και ο Τζίνης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Δημόπουλος (88’ Παπαδημητρίου), Κουτρούλης (79’ Τόλιας), Μυργιώτης, Βυζάς (70’ Πεθαίνος)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Τσιάκος, Σγούρος, Μαρινός, Κωστούρος (88’ Κυριάκος), Τζίνης, Σαϊσανάς Π., Ραπουσάι (64’ Μπασιώτης), Κασκαντάμης (46’ Αθανασόπουλος), Παπουτσής, Σαϊσανάς Ν.