Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ξεκαθάρισμα από τον Καλλίρη στην Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012"

Από την ημέρα που ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Υγείας, έχει περιορίσει σημαντικά τόσο τις δημόσιες εμφανίσεις του, όσο και τις πολιτικές επαφές του.

Είναι τέτοιες οι απαιτήσεις ενός από τα Υπουργεία όπου υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, που ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια και πολύ δύσκολα βρίσκεται χρόνος ακόμα και για κοινωνικές επαφές.

Ο κ. Καλλίρης όμως δεν θα μπορούσε να μη δώσει το "παρών" στο σημαντικότερο ετήσιο γεγονός της Κορινθίας, όπως είναι η Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012" και την Παρασκευή βρέθηκε ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για τη νέα σχέση κράτους και επιχειρήσεων.


Με μια μεστή ομιλία, ο ΓΓ του Υπ. Υγείας, ανέπτυξε τις εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο στο Υπουργείο σχετικά με την καταπολέμηση των υπέρογκων και περίεργων δαπανών που παρατηρούνται και τόνισε με νόημα ότι στόχος και μέλημα του Υπουργείου είναι η παροχή υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες και όχι ο ανεξέλεγκτος τζίρος των διαφόρων εταιριών. Μίλησε για τις επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων σε περιοχές όπου λειτουργούν πολλές μονάδες και η κάθε μια χωριστά παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις, υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να λειτουργούν μονάδες που θα είναι σε θέση να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες.

Από την ομιλία του Πελοπίδα Καλλίρη προέκυψαν και τρεις κομβικές ειδήσεις για την Κορινθία :

1. Έδωσε οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην ακατάσχετη φημολογία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το νοσοκομείο Κορίνθου, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ακόμα και να συζητηθεί η αναστολή λειτουργίας του.


2. Δήλωσε υπεύθυνα και ρητά ότι πολύ σύντομα το Νοσοκομείο Κορίνθου θα έχει γιατρούς σε όλες τις ειδικότητες και αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε ήδη με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ενώ επίκεινται και μετακινήσεις ή προσλήψεις γιατρών όπου παρατηρείται έλλειψη. Το Νοσοκομείο Κορίνθου θα γίνει πλήρως λειτουργικό και θα καλύπτει με γιατρούς όλες τις δυνατότητες που έχει, υπογράμμισε ο κ. Καλλίρης.

3. Στο περιθώριο της συζήτησης που ακολούθησε μετά την ομιλία του ΓΓ του Υπ. Υγείας, βγήκε ίσως η πιο σημαντική είδηση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ. Το Υπουργείο προσανατολίζεται στον ανασχεδιασμό των λιστών των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και κατευθύνεται στο να είναι ανοιχτές οι λίστες για τους γιατρούς κάθε ειδικότητας που επιθυμούν να ενταχθούν. Πρόκειται για τεράστια τομή, αν γίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι σε σημαντικές ειδικότητες, όπως είναι οι παιδίατροι παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα μιας και τα ραντεβού των διαθέσιμων ιατρών τελειώνουν ήδη τις πρώτες 2-3 ημέρες κάθε μήνα.


Εκείνο πάντως που έχει σημασία γενικότερα, είναι όποιες κινήσεις σχεδιάζονται να γίνουν, να γίνουν σύντομα διότι ο κόσμος πληρώνει εισφορές κανονικά και ακόμα δεν έχουμε μπορέσει ως χώρα να πιάσουμε έστω ένα ανεκτό επίπεδο υπηρεσιών.

Ο κ. Καλλίρης έδειξε πλήρως συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος σχετικά με την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει.



Ευχήνορας

Diaprisios.GR