Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ισοπεδωτικός ο Αστέρας κέρδισε, στο Δερβένι, πολύ εύκολα με 3 - 0 τον Παννεμεατικό

Ισοπεδωτικός ο Αστέρας κέρδισε, στο Δερβένι, πολύ εύκολα με  3 - 0 τον Παννεμεατικό, που σημειωτέον ερχόταν από σπουδαία αποτελέσματα. Η νίκη αυτή ήρθε μετά από εξαιρετική, ιδιαίτερα στο β’ μέρος, εμφάνιση και αν δεν ήταν ο Κεμαλάι, ο εξαιρετικός γκολκίπερ του Παννεμεατικού, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Κεμαλάι αποσόβησε τουλάχιστον άλλα πέντε τέρματα, αλλά η δυστοκία των επιθετικών του Αστέρα συζητιόταν αρκετά μετά τον αγώνα καθότι οι περισσότερες φάσεις δημιουργήθηκαν μετά το 3 – 0. Σε άλλη περίπτωση, όταν το αποτέλεσμα είναι ρευστό, αυτό μπορεί να στοιχίσει. Πάντως στον αγώνα ο Αστέρας δημιούργησε πληθώρα επιθετικών φάσεων και περιόρισε τον Παννεμεατικό σε τελείως παθητικό ρόλο.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με κέφι και έκλεισε τον Παννεμεατικό στα καρέ του για 25 περίπου λεπτά. Τέρμα όμως δεν πέτυχε, μιας και ο Μυργιώτης αστόχησε δύο φορές. Την πρώτη σε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στο 13’, και τη δεύτερη σε σουτ από πλάγια δεξιά σε μπαλιά τρύπα του Αναγνωστόπουλου στο 22’. Κάπου εκεί κόπασε η φούρια του Αστέρα και ο Παννεμεατικός βγήκε για λίγο από την άμυνά του καθοδηγούμενος από τον Π. Σαϊσανά και τον Παπουτσή. Έτσι στο 30’ είχε ένα σουτ, το μοναδικό με αξιώσεις όπως εξελίχθηκε αργότερα ο αγώνας, με τον Νίκο Σαϊσανά (30’), το οποίο μπλόκαρε ο Κολιμάδης. Στο 34΄ο Μυργιώτης έκανε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι ανάγκασε τον Κεμαλάι να διώξει εξίσου εκπληκτικά. Μια φάση, στην οποία ξέσπασαν παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους πολλούς φιλάθλους, και των δύο ομάδων, που βρέθηκαν στο γήπεδο. Στη συνέχεια της φάσης στο κόρνερ που χτύπησε ο Μετεβελής, ο Μυργιώτης έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο αριστερό και μετά στο δεξί δοκάρι και τον Γιαννόπουλο να αποτυγχάνει να σκοράρει από μισό μέτρο, κοντραριζόμενος από τους αμυντικούς του Παννεμεατικού. Στο 41’ όμως, ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης καταλόγισε σωστά πέναλτι σε χέρι του Σγούρου και ο Μυργιώτης έκανε το 1 – 0.  
Η επανάληψη ήταν ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από πλευράς Αστέρα. Στην αρχή ο Αστέρας “καθάρισε” τον αγώνα με δύο τέρματα που πέτυχαν με ωραίο πλασέ ο  Αναγνωστόπουλος  στο 51’ μετά από κόρνερ του Δημόπουλου, το οποίο απέκρουσαν ασθενώς οι αμυντικοί και ο Μυργιώτης στο 56’ με σουτ μετά από μακρινή ασίστ του Βυζά.
Από εκεί και μετά ο Αστέρας, κυρίαρχος στο κέντρο του γηπέδου με τους Αντωνόπουλο και Αναγνωστόπουλο να δεσπόζουν δημιούργησε πλήθος ευκαιριών. Οι  φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν, μιας και η άμυνα του Αστέρα με τους Γιαννακόπουλο και Γιαννόπουλο να έχουν ανέβει ψηλά, πίεζε συνεχώς, αφήνοντας τον Κολιμάδη θεατή  του αγώνα. Εδώ να τονιστεί ό Παννεμεατικός διαθέτει ένα από τα καλύτερα κεντρικά αμυντικά δίδυμα : τον Σγούρο και τον Μαρινό, οι οποίοι εκτέθηκαν πολλές φορές από την ταχύτητα των επιθετικών του Αστέρα. Και αν ο Κεμαλάι δεν κρατούσε, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις. Έτσι ο Κουτρούλης σπατάλησε δύο τετ-α-τετ μιας και ο Κεμαλάι τον πρόλαβε, ο Μυργιώτης ένα ακόμα, ο Δημόπουλος σούταρε στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας σε κενή εστία ο Κουτρούλης σούταρε ανενόχλητος άουτ, ο Πεθαίνος δεν πρόλαβε δύο φορές την μπάλα στο τσακ σε παράλληλες πάσες του Δημόπουλου, ο Αντωνόπουλος είδε τον Κεμαλάι να του αρνείται τέρμα στο εξαιρετικά ωραίο μονοκόμματο σουτ του και προς το τέλος  του αγώνα ο Τόλιας νικήθηκε από τον Κεμαλάι σε κοντινή κεφαλιά του.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης ήταν εξαιρετικός. Το ίδιο και οι βοηθοί του κ.κ. Πυργάκης και Τριαντάφυλλος. Τους βοήθησε βέβαια και η εξέλιξη του αγώνα.
Κορυφαίος ο Μυργιώτης από πλευράς Δερβενίου και τον ακολούθησαν οι Κουτρούλης και Δημόπουλος, χωρίς όμως κάποιος να υστερήσει, ενώ από τη Νεμέα, καλύτερος όλων ο Κεμαλάι, ενώ προσπάθησε και ο Τζίνης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Δημόπουλος (88’ Παπαδημητρίου), Κουτρούλης (79’ Τόλιας), Μυργιώτης, Βυζάς (70’ Πεθαίνος)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι, Τσιάκος, Σγούρος, Μαρινός, Κωστούρος (88’ Κυριάκος), Τζίνης, Σαϊσανάς Π., Ραπουσάι (64’ Μπασιώτης), Κασκαντάμης (46’ Αθανασόπουλος), Παπουτσής, Σαϊσανάς Ν.